çoğunluk (2 defa izledim)- Seren Yüce'nin filmi. söylemesi ayıp, kendisiylen bir festival vasıtasıyla tanışmışlığım var. Settar Tanrıöğer'le de

"sabahlıklı, elinde sigara, saç-baş dağınık bir şekilde gündelikçiyle kahvaltı yapan kadın" teması ahanda bu "filim"den
Vavien (4 defa izledim) - Taylan kardeşlerin filmi. Binnur Kaya'nın "silik ve sinik evhanımı" oyunculuğu süper
Yeraltı (2 defa izledim) - Zeki Demirkubuz filmi. Film Ankara'da çekilmiş bu arada

"Allaaam, nassı bir oyunculuk yaw" diyerek Engin Günaydın'ı alkışlamıştım

filmde geçen "Ankara sıkıntısı"nın Nuri Bilge Ceylan'a tatlı bir gönderme olduğunu beirtmek isterim
Saç - Tarlabaşı'na ve Nazan Kesal'in oyunculuğuna güzel bir bakış.Türkiye'de tek kopyayla istanbulda Beyoğlu'nda oynamıştı

sırf o film için İstanbul'a gitmiştik. yani, ülkemizde o filmi gören insan türünün son örneklerindenim

sahaf festivaline de yakalanmıştık
Bizim Büyük Çaresizliğimiz- Seyfi Teman'ın son filmi. hem sinemada hem DVD'de 3 defa izledim. yönetmeni genç yaşında geçtimiz yıllarda kaybettik. bu da bir Ankara filmi. Ankara filmlerinin sisli-puslu ve kahramanlarının hastalıklı oluşuna dikkat ediniz.
Dolls - Takeshi Kitano' nun filmi. 2 defa izledim. DVD'si var mı bilmiyorum :26: Ankara'yı altüst edip "korsancı"da bulabilmiştik. Filmin şarkısı dilime dolanmıştı
11'e 10 Kala ve Gözetleme Kulesi-Pelin Esmer. kendisiylen de festivalde tanışmıştım hatta film çıkışı beni bulup filmi beğenip beğenmediğimi sormuştu

:18:
köprüdekiler-Aslı Özge'nin bol ödüllü filmi. kendisini ve dobra duruşunu yine bir festivalde tanımıştım. bu genç yaşında bu kadar güzel film ve bu kadar açık sözlülük
made in Europe ve Bornova Bornova - İnan Temelkuran. nesil çatışmasını konu almayan tek "Avrupa'da Türkler" temalı film. yönetmenin kendisi de oynuyor

Bornova Bornova ise, çekildiği şehirde gösterime girmeyen tek filmdir. İzmir'liler utanmışmıdır acaba
veee tabiki
Bir Zamanlar Anadolu'da (üstüste 2 defa olmak üzere toplamda 3 defa, kamera arkasıyla hem festivalde hem DVD'de izledim) aslında bir Nuri Bilge Ceylan hastasıyım. her filmini 2-3 defa izlerim. 15 dakika bir diyalog olmasına ve sigara ucunun çıtır çıtır yanma sahnelerinden bolca olmasına rağmen
genel olarak, "hastalıklı" film hastasıyım. o yüzden liste pek "sağlıklı" görünmeyebilir. oyuncuların uzun uzun sigara içip, 15 dakikada bir konuştuğu, silik tiplerin "kahraman" olma fırsatını yakaladıkları festival yada "tek kopya" filmler.
not: evet, her filmi imkanım oldukça 2'den fazla hatta üstüste 2 defa izliyorum

konusu olmayan filmler olduğu için sadece oyunculuğa bakabiliyorum.
başka bi'not: evet, festivale çok gidiyorum