2012 mayıs-haziran anneleri buraya....

bende cihicco nun bebek bakım çantasını aldım.içinde ürünler var benimkininde.genelde ben civil ve bebecodan alışveriş yaptım.kıyafetlerinin civilden aldım genelde.park yatak küvet falanda bebecodan aldım.

kızlar göğüs çatlağı olanlra bi formül duydum.1 fincan gül suyunun içerisine 1 ayvanın çekirdeğini koyup ağzını kapatıp bekleticekmişiz.bu karışım krem gibi losyon gibi oluyormuş.sonra göğüs ucuna sürünce çatlak olmuyormuş.ben denicem sonuçta gülsuyu kötü birşey değil.

ilk 3 ay çok verdiğimiz için sonradan abarttık desene ben de aynen hızlı kilo aldım canım şimdi dikkat etmeye başladım... Isim bulamadım hala yaaa kızıma sinir oluyorum :)) doğum çantamı ben de hazırlamaya başlayacağım odası hazır kızımın ama benim çanta hala hazır değil :))) neler koyacağız paylaşalım bu arada kızlar doğum çantanıza maden suyu koyun evet bu yıllardır bizim sülalede yaygın bebiş doğduktan sonra şişenin ağzını açın bekletin 3 4 saat gazı gitsin sadece 1 çay kaşığı içirin bebişinize asla ağzı pamukçuk olmayacak bizim de memelerimiz asla çatlamayacak yıllardır deniyor bzimkiler ben onu mutlaka koyacağım eğer çatlak olursa da krem olarak lasinoh alın kızlar diğer kremlerden farkı yıkamadan silip emzirebiliyorsun yoksa yıkarsak memeiz asla iyileşmiyor zaten diğer kremlerde.... Bebiş kremlerini mustela aldım eczane ürünü doktor akrabam önerdi ... Bir de aaslında meme çatlağına en iyi gelen şey soğan evet berbat kokusu var ama suna dumankaya önermişti kokusuna katlanamam diye ben sodalı su süreceğim o da iyi geliyor.... Neyse devamlı paylaşırız bilgilerimizi kızlar

ben bir forumda okumuştum.emzirmeden önce bir nar tanesini bebişin ağzına sıkınca gaz hiç olmazmış.sizce doğrumu.bir sorum daha var doktor nst ye nezaman alıyor.benim bidahaki kontrolum 32. haftamda.doktor nst istermi acaba.

selamlar
ben de haziran annesiyim
hazırlıklarımız nerdeyse bitti
herşeyini aldık
beşiğini bugün kurmaya başladık dolabı falan tamam, kıyafetler arabası kozmetikleri herşeysi tamam
yıkanıp ütülenip yerleştirmesi kaldı bitek

ben aldığım ürünleri yazayım merak edenlere
biberon:avent yeni doğan
emzik:avent yeni doğan
göğüs pompası: medela mini elektrikli
bebek arabası: hauck malibu travel sistem
şampuan ve pişik önleyici krem: mustela
bebe yağı, şampuan, vücut şampuanı, güneş kremi: sebamed
burun aspiratörü: orti bebe, tonimer serum fizyolojik
göğüs ucu kremi: lansinoh
bebek bezi: prima premium care
ıslak mendil: uni baby yenidoğan, huggies yeni doğan

Son düzenleme:
slm canım burun aspiratörü çok lazım bişeymi ben almadım aklımada gelmedi açıkçası.bide göğüs ucu kremi lansinoh eczanelerde satılıyormu?

Burun aspiratörü ben de almadım çok lazım mı ki yaa emzik kaldı bir de .... Lansinoh her yerde var eczane ya da bebek mağazalarında bulabilirsin cnm. Bebek bezi ben de prima almayı düşünüyorum.

selam bende nasipse haziran annesi olucam.
Hazırlıklarını tamamladım bir eksiği yok gibi burun aspiratörünü bebedorun aldım hatta biberonlarını
ve birçoğunu bebedordan aldım umarım iyidir.Artık geceleri uyuma zorluğu çekmeye beşladım.Aranızda benim gibi uyku sorunu yaşayan
varmı.Doktorum sol tarafına yatmalısın diyo.sürekli sol tarafa yatılmıyo nasıl yatıcağımı şaşırdım :) Allah hepimize sağlıklı doğum nasip etsin inşallah.Şuan 31 haftalık hamileyim fakat bebek 34. haftalık gibi görünüyo.Kızımın kilosu biraz önden gidiyomuş.Kafama takılan doğumu 31. haftadanmı yoksa 34. haftadanmı hesaplamalıyım?Doktorum bu şekilde kilo almaya devam ederse büyük ihtimalle sezeryan doğum yaparsın diyo.Aynı durumu yaşayan arkadaşlar varsa paylaşırmısınız..

Canim bebeginin kilosu nedir sormasi ayiptir bende 31in sonlarindayim drumuz zayif diyo ne yiyip iciyosun :)

evet en iyilerini almışsın göğüs pompasına hemen gerek yok tu sanki bebişleriniz birinci mi benim kızım 6 yaşında sezeryanla doğurdum 2iye cesaret edemiyorum yaaa

bebegin kaç kilo ...4 kilo ve üstü normal doğum da biraz zor...kemik yapısı kafa çapı büyüklügü de önemli

Ferdamm dokturmus yine :) biberon ve emzik almadim ben sampuan vs urunleri chicco bebek bezimiz prima premium care islak mendil dalin yeni dogan bebek arabamiz pierre cardin travel set burun aspiratoru tarak suluk tirnak makasi vs bebedor :)

Canım şuanda 2 kilo 85 gr dedi doktor.Bu hızla kilo almaya devam ederse 4 kilo ya da üzeri doğabilirmiş.Beslenme olarak normal besleniyorum.Çok aşırı hamur işi yemiyorum.
Sabah kahvaltımı iyi yapıyorum.Günde 1 bardak süt tüketiyorum.İlk aylar çok hızlı kilo aldım.Hamileğim boyunca şuana kadar 11 kilo aldım.Ama şimdi ayada 1 kilo alıyorum.Bu 1 kilonun 800 gr bebeğe gidiyor.

Ay ben 18 kg aldim simdiye kadar biz en son 3 nisanda gittik 1400 gr cikti oglum 24 nisanda 2000 gr olmus olsun diye dua ediyorum bende zayif oldugunu soyluyo drumuz (

Ne bileyim sevinmelimiyim kafaya takmalımıyım anlamadım :) Sağlıklı olsunda pekte önemli değil kilosu aslında
Ama 4 kilo üzeride biraz kafama takıldı neyse bakalım ilerleyen haftalar ne göstericek bu dönemlerde bebek çok çabuk kilo alırmış
senin bebişe hiç belli olmaz birden kilosu artabilir belki benimkininde ilerleyen haftalarda kilosu durabilir
doktorum 2 hafta sonraya çağırdı nts yapıcak sanırım allah sağlıklı doğum nasip etsin hepimize..

Ben 2 kere girdim nst ye 20 dk yatiyosun o arada bebisinin sesini dnliyosun benim erken dogum riskim var o yuzden girdim az bir kasilma cikti simdilik sorun yok bakalim belki supriz yapar oglum bize :))

Normal doğum istiyorum ama doktorum 4 kilo üzeri normal doğum olmaz dedi sezeryandan biraz korkuyorum aslında
o bayıltmalarından korkuyorum biraz sanki uyanamıcakmışım gibi geliyo o sadece ama nasip artık

Normal doğum istiyorum ama doktorum 4 kilo üzeri normal doğum olmaz dedi sezeryandan biraz korkuyorum aslında
o bayıltmalarından korkuyorum biraz sanki uyanamıcakmışım gibi geliyo o sadece ama nasip artık

3500 grmi gecerse hic normal isteme canim bence sezeryanda epidural olursun uyutulmadan olur biter hayirlisyla gelsinlerde gerisi bos neyse iyi geceler tatlim ben kactim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…