2012 mayıs-haziran anneleri buraya....

Selam guzel yaz anneleri 24 nisanda kontrolumuze gittik oglum yalanci solunum hareketlerine baslamis bas asagi duruyo sukur cunku hep makat gelisti durusu 2076 gr 43.47 cm cikti kafasi 3 hafta onden gidiyo dr iyi bisey oldugunu soyluyo ama ben yinede tedirginim :) koca kafali olacak sanirim bi iyi haberde boyu cok iyi babasina cekip kisa olacak diye dusunuyodum ama sanirim uzun olacak benim tarafim gibi bizden dr haberleri bu kadar

bu arada odasini kurduk esyalari yikandi 2 gundur kurumasini bekliyorum sonra utuye girisicem bide dogum cantasi hazirlanacak biz haziriz :))

merhaba arkadaşlar inşallah bende mayır annesi olucam
37 haftalık hamişim, nst sormuş bi arkadaş
merak edenler için çizelgeyi ekliyorum

üstteki hareketli çizgiler bebeğin kalp atımı ve hareketleri
alttaki çizgide sancıyı görteriyor
benim sancı olmadığında ve bebek kalp atımları iyi olduğundan 10 dk tuttular
NST yapılan yerde 14 yatak var ve öğrendiklerim şunlar

- daha önce sezeryan olduysan 30 dk kalıyorsun
- bebek uyuduysa, uyanana kadar bekleniyor yada doktor uyandırıyor
- sonuç güzel çıkmazsa tekrarlanılması gerekiyor
- tok karnına gitmek gerekiyor yada orda hemen 1-2 çilolata yiyin bebek hareketlensin
- sonuçlar çok iyiyse 10 dk çıkarıyorlar zaten sizi

korkulacak bişi yok, doğum başlamış mı başlamamış mı, bebek iyimi ona bakıyorlar. umarım herkesin sonuçları çok çok iyi çıkar. son zamanlarda insan dahada bir tedirgin oluyor :18:

Canım Allah kurtarsın çok az kalmış normal doğum yapıcaksın sanırım bende 33. haftadayım dün nts ye girdim
gayet iyi olduğunu söyledi doktor zaman azaldıkça heyecenda artıyor :18: Allah hepimizin yardımcısı olsun

amin canım, hepimiz salıkla alırız kucağımıza bebeişlerimizi. normal doğum istiyorum ve bu konuda çok ısrarcıyım. inşallah doğum hikayemide anlatırım burada, 3 haftası kaldı kuzumun, çok merak ediyorum kime benziyor diye

kızlar ateş ölçer aldınızmı.bence en önemli alınacaklardan biri.ateş olayı tehlikeli çünkü.acaba hangi markalar iyi.ben araştırmaya başlıcam.içinizde alan varmı.

canım
ben emzikli ateş ölcerlerden aldım :)) bilmiyorum tabi nasıl kullanışlımı ama emzik şeklinde olması etkileyici geldi birde normal mi alsam?

canım
ben emzikli ateş ölcerlerden aldım :)) bilmiyorum tabi nasıl kullanışlımı ama emzik şeklinde olması etkileyici geldi birde normal mi alsam?Eki Görüntüle 401839

ben bir tane bundan aldım, bim in ürünüydü (resim başka bi markanın, netten benzerini buldum), fiyatı çok uygundu

- Sesli Uyarı
- Lcd ekran
- Koltuk altından, ağızdan ve anüsten ateş ölçen

bir tanede bundan aldım

iki ateş ölçerinin, ölçümleri birbiriyle uyumlu bi sorun olmadı kendimizde ölçerken..

kızlar ben 31. haftama girdim nts ye ne zaman girmem gerekiyor?? doktor belirtir sanırım değil mi? bir de kızlar şunu sorcam çevremde bazı arkadaşlar yok o zararlı onu yeme bunu yeme deyip duruyorlar çok geriliyorum ve üzülüyorum bebeğime kötü birşey mi yapıyorum diye kaygılanıyorum mesela ketçap mayonez çok sık yememeye çalışıyorum ama arada kaçırıyorum ama arkadaşın söyledikleri çikolata dondurma falan. siz nasıl besleniyorsunuz Allahaşkına söyleyin hiç çikolata yemiyor musunuz? algidanın dondurmalarında birsürü katkı maddesi varmış bisküvilerde öyle, bana bunlardan bahsedip duruyorlar. ama ben hergün dondurma yiyorum, yani canım sürekli tatlı çekiyor. gün içinde süt,fındık,ceviz,meyve zaten bunları tüketiyorum. kimisi de o kadar kasma, abartmadan canının çektiğini ye diyor. ilk zamanlar çok dikkat ediyordum ama herşeyin içinde birşey var ne kadar kaçabilirizki. arada hamburger falan yiyorum kötü mü yapıyorum of dertliyim bu konuda umarım bebeğim iyi besleniyordur

doğal olanları tercih etmekte fayda var tabiki, en çok kısıtlananlar ,çecekler;
kola, kahve, çay, hazır meşrubat
hamileliğim boyunca hiç dışarıda yemek yemedim. etimi evde kavurdum, balığımı evde pişirdim. sebzelerde öyle. çerezlerin kavrulmamışını tercih et mesela.
çikolatada sadece bitter oda %70 kakaosu artırılmış tercih ettim (kan dolaşımını hızlandırıyormuş ve buda bebeğe daha çok oksijen gitmesine neden oluyormuş)
aburcubur pek tercih etme, tatlını evde kendin yap.
ama dondurmaya bişi diyemem, sonuçta süt kaynağı ve dışardan açık almadığın sürece sorun olmaz bence.

son olarak NTS ye 32. haftadan itibaren alıyorlar diye biliyorum. ben 35. haftada girdim, kontrolüm o zamandı..

inşallah canım merakla beklicem doğum hikayeni inşallah bizimle paylaşırsın.bende normal doğum istiyorum sezeryandan daha çok korkuyorum şuan nedense.bakalım son zaman durumu belirlicek aslında hayırlısı ama çok merak ediyorum bende bebişimi nasıl bişi olcak
kime benzicek bide onu ilk kucağıma alacağım anı sabırsızlıkla bekliyorum

canım bende mesela ketçap mayonez çok severim ama hamile kaldığımdan beri eve almıyoruz normalde hiç eksik olmazdı sucuk,salam,sosis bunlardan uzak dur derim yani çok güvendiğin yerden alabilirsin yada özel yaptırabilirsin ben hiç almadım birkere pizza yedim dışarıda.bende mesela etsiz çiğ köfte yedim ama eşim evde yaptı çoğunlukla ki etrafta kimse tavsiye etmiyo çiğ köfteyi.ya aslında canın ne çekiyosa ye ama fazla abartmadan tabi ben öyle yaptım.bisküvide yedim ama hergün değil.kahvaltımı güzel yapıyorum sütümü yumurtamı peynirimi zeytinimi eksik etmedim.birde yemeklerde salatada zeytinyağı tüketmeni tavsiye ederim.çokta abartmamak lazım diye düşünüyorum.sakınan göze çöp batıyo sonra

ben salam sosis tamamen bitirdim hiç yemedim
ama sucuk yiyorum evde kendimiz yapıp
dışarda yemek de yiyorum
ayda 2 kez falan da burger kingten falan yiyorum
2 haftada 1 falan yarım bardak kola içiyorum
çayı açık olmak şartıyla iki günde bir, ya da hergün bir kupa içiyorum
kahve kafeinsiz olanlarından içiyorum arada
pizza da yiyorum ama sosi vs. olmamasına dikkat ederek
pizza hamburger yerken ketçap kullanıyorum
algidanın dondurmalarından da dışarıda tatlılardan da yiyorum
ama dondurma konusunda en güzeli madodan yemek, keçi sütüyle yapılmış çünkü, onu da yiyorum, ya da ankarada olanlar için aoç dondurmaları
bisküvi çikolata da yiyorum
bu kadar kasmak bana anlamsız geliyor

hamilelikte çiğ et ürünlerinden sakınmak şart, çiğ köfte de o yüzden yasak zaten
diğerlerini de tüketmesek iyi olur tabi ama kendime hastaymışım gibi muamele edip psikolojimi bozmak da istemem
dozunda herşeyden yiyorum ben

canım bunların fiyatları nedir daha ben almadım karar veremedim ne alcama..

seninkide iyiye benziyor hemde arzum sonuçta.ona bi bakayım fiyatıda iyiymiş.hiç eksik bitmiyor valla.bu ayda iflasın eşiğindeyiz tek maaş olsak naparız acaba çok merak ediyorum

biz iflas bayrağını çektik bile
çok şükür
biz de tek maaş olsak napardık diye düşünüyoruz

ürünü beğendim ben
minik olması da ayrı avantaj bence, heryere sığıyor

canım bunların fiyatları nedir daha ben almadım karar veremedim ne alcama..

1. sini 3-5 tl ye mi ne ladık BİM in ürünüydü bira satmışlardı bulup aldık.
2.side netten siparişle indirimden geldi, kargo ücretsiz 90 tl

bu da çok iyiyimiş, bu kadar özellik olupta bu fiyata hiç görmemiştim. Arzumada gidip bi bak, nasıl kullanıldığını gösteriyorlar ürünlerin. bakmadan denemeden alma derim ben. dijitaller çok hassas olabiliyor, yanlış ölçüm yapanlarıda varmış. neye karar verirsen ver bu aldığım 1. ateş ölçeri benim bulduğum fiyata bulabilirsen (3-5 tl) al derim ben, evde bulunsun..

salam,sosis bende tüketmiyorum sucuk da arada bir evde iyi pişirerek yiyorum. dediğim gibi almam gereken günlük vitamin, kalsiyum ihtiyacını almaya çalışıyorum zaten ama arkadaşların bahsettikleri çok uç şeyler yani herşeyin içinde birşey arıyorlar. ama bunu herkes yapmıyor kimisi de rahat ol herşeyden dozunda ye diyor. bir de bahsettiğiniz gibi her zaman evde yapma şansım olmuyor çünkü çalışıyorum bazen yemek yapamadığım zamanlar oluyor o zaman dışardan yiyoruz. eskiden çok fast food ve abur cubur yerdim zaten eskisi gibi devam etmiyorumki ama sanki çocuğuma kötü birşey yapıyormuşum gibi zan altında kalıyorum ne bileyim dün sinirlerim bozuldu size bir sorayım dedim. herşeyi yerken dua ediyorum zaten, inşallah hepimizin bebekleri sağlıklı olur

öncellikle az kaldı anneler resmen geri sayım halindeyim..

Kuzunun çoğu ihtiyacını tamamladık sayılır az bişiler kaldı.. Sağolsun eşim fuarlardan toparladı dolu dolu dolu şeyler .. Tüm sevgimizle kuzuyu bekliyoruz.. Allahım hepimize sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin..
Bende yiyorum.. 5.5 ay et ürünlerinden uzak durunca altıncı ayda yemeğe başladım bende sucuk vs .. Gerçi abartmadan yapmaya çalışıyorum ama canım çekiyor..

Bu arada yatak odası takımını aldık şifonyer beşik dolap 378 tl ( nihayetinde kiracıyız çok abartmamaya çalışıyoruz..)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…