2012 mayıs-haziran anneleri buraya....

slm canım burun aspiratörü çok lazım bişeymi ben almadım aklımada gelmedi açıkçası.bide göğüs ucu kremi lansinoh eczanelerde satılıyormu?

Burun aspiratörü ben de almadım çok lazım mı ki yaa emzik kaldı bir de .... Lansinoh her yerde var eczane ya da bebek mağazalarında bulabilirsin cnm. Bebek bezi ben de prima almayı düşünüyorum.
bence lazım bişey
bebeğin burnu tıkanırsa nasıl açacağız ki
ama ilk zamanlar için serum fizyolojik kullanmayı düşünüyorum zaten
lansinoh heryerde satılıyor
fakat internette bazı sitelerde çok daha ucuz, araştır istersen biraz

ben de yaşıyorum
genel bir problem zaten sanırım normal diyorum
ben de sürekli sola yatamıyorum ne yapayım
eskiden sola yatmak mı varmış yaa
bence sen yine sata göre hesapla, son zamanlarda ne olacağı belli olmaz
sonlara doğru yine önden giderse zaten sezeryanla alırlar

evet en iyilerini almışsın göğüs pompasına hemen gerek yok tu sanki bebişleriniz birinci mi benim kızım 6 yaşında sezeryanla doğurdum 2iye cesaret edemiyorum yaaa
teşekkürler
benim ilk gebeliğim
göğüs pompası da bana gerekli geliyor nedense
ilk zamanlar süt olsa bile bebek ememeyebiliyor, ya da süt az oluyor vs
bir de çalışıyorum zaten ben, er geç alınacak
hem pompa özgürlük demekmiş geliyor bana

kızlar ateş ölçer aldınızmı.bence en önemli alınacaklardan biri.ateş olayı tehlikeli çünkü.acaba hangi markalar iyi.ben araştırmaya başlıcam.içinizde alan varmı.

kızlar ateş ölçer aldınızmı.bence en önemli alınacaklardan biri.ateş olayı tehlikeli çünkü.acaba hangi markalar iyi.ben araştırmaya başlıcam.içinizde alan varmı.

ben aldım canım
arzum bebbe kulaktan ve alından ateşölçer aldım
boyutlarının minik oluşu, hem kulaktan hem alından ölçmesi ve mama suyu sıcaklığını-banyo suyu sıcaklığını vs. de ölçebilmesi benim için avantajdı
sesli uyarısı da var
fiyatı da makul
düşünebilirsin

yok narkozdan korkma epudurale dayanıklıysan olabilir ama oda sonrası büyük baş ağrısı yapıyor.. tanıdıklarım yaptı baş ağrıları oldu doktorda olur dedi..narkoz benim için güzel di güzel di çünkü acı çekmekten çok korkmuştum suyum gelmişti ve bitmişti iki gün sonra hastahanede anlaşıldı suni sancı verdiler onuda bebek kabul etmedi ve kalp atışları çok yavaşladığı için beş dk. ameliyata aldılar doktor ona kadar say dedi ikiyi hatırlamıyorum..uyumuşum... uyandığımda birisi beni tokatlıyordu yani uyandırmaya çalışıyorlardı uyandım ama sorarsan kızımı ilk gördüğüm anı hatırlamıyorum ancak saatler sonra beyin algılamaya başlıyor....3.günde eve geldiğimde bomba gibiydim Allah tan hemen iyileştim..kaderin de ne varsa o oluyor hiç düşün me sende hayırlısını iste Allah tan...

Ay ben 18 kg aldim simdiye kadar biz en son 3 nisanda gittik 1400 gr cikti oglum 24 nisanda 2000 gr olmus olsun diye dua ediyorum bende zayif oldugunu soyluyo drumuz (

Bence bebeğin zayıf ama sağlıklı olması çok iyi bişey,nedense herkes bebeğinin iri olmasını istiyor nedenini anlayamadım ama ben katılmıyorum.Bebek sağlıklıysa zayıf olması hem normal doğumda işimizi kolaylaştırır,hemde bebek için ileride obezite riski olmaz.Zayıf ama anne sütü alan sağlıklı beslenen bebek daha iyi düşünüyorum...Bence dr sağlıklı dediyse sevinmelisin.Benim 34 haftalıkken 2000 gr dedi ,normalin altında ama sağlıklıymış,öyle oluncada normal doğum daha kolay oluyormuş...

Anemon43 yazdıklarına katılıyorum.Normal doğum açısından ideal kiloda bebek olması daha iyi.Bebeğimi emzirmeyi çok istiyorum.
Şuanda hamileyken sütün bol olması için özellikle bir besin tüketen varmı aranızda.Doktorum bana bol su iç diyor.Şuanda tek yaptığım süt için bol su tüketmek.Rezene çayını çok duydum ama hamileyken tüketilmiyo diye biliyorum.Doktorumda bitki çaylarını hamileyken pek önermedi.
Ben ateş ölçerimi chicco'nun dijital ateş Koltuk altından,makattan ölçeni aldım.Bakalım bi kullanayım memnun kalmazsam değiştiririm ileride.

benimde doğum tarihim 1 haziran ama erken doğum riski var ve ilaç kullanıyorum sanırım mayıs da doğacak.rüyamda hergün sezaryanla doğum yaptığımı görüyorum.ama bebeğimin yüzünü göremiyorum ve çok merak ediyorum. o yüzden erken gelmeye çalışıyor olabilir mi???

benim bebeğim de haziran ortası gelicek kısmetse. kasılma değil de benimde ağrılarım oluyo. dr. normal dedi. bazen adım atmamı zorlaştırıyor umarım zamanında gelir prensesim. hazırlıklarımız daha bitmedi.beşiğini mayıs ortası gibi alıcam. çantasını haftasonu hazırlarım diye düşünüyorum. çok erkende hazırlamak istemedim hala erken gibi geliyor.

merhabalar bizde 33 haftalığız.benim doğumum hesaplamalara göre haziran 10 fakat doktorum haziranın başında olur diyo, eşime göre mayıs sonu...bu arada kızım olucak.6 yaşında bir oğlum var.kızlar sabırsız olur erken gelebilir deniyor halk arasında...26 nisan nts ye bağlanıcaz.. bazı eksiklerimiz var şampuanlar kremler detaylar yani alacağım marka belli olduığu için by hafta sonu halletmeyi düşünüyorum..gece uykularım eskisi gibi düzenli değil sürekli bir pozisyon değiştirme durumuyla karşı karşıyayım..kafamın altında 2 tane yastık...dışarı çıkmaktan koruyorum sürekli tuvalet ihtiyacım oluyo.bide kasılmalarım az kaldı artık en kısa zamanda eksikleri tamamlayıp ayağımı uzatıp dinlenmek istiyorum..inşallah bu süreç su gibi akar hepimiz bebişlerimize sağsalim kavuşuruz...

Sukur saglikli isallah normal dogum olur diye dua ediyorum hep ama dr cok zayif falan diyince moralim bozuluyo acikcasi :)

erken kasılmalar başladı ben bebek hareketleri sanıyordum ama giderek artıyordu ağrı yapıyordu.sonra nidilat verdi doktor inş. çok fazla yan etkisi yoktur

Gecmis olsun canim bizde 12 haziran gibi bekliyoruz ama benimde ilk gunden beri erken dogum riskim oldugunu soylediler yuksek tansiyon hastasiyim 28. haftada sanciyla gittim yarim saatte bir geliyodu nstde cok az cikti ama dr eliyle muayene etti ve adalat verdi ben guvendigim baska bi dra danistim sakin icme yan etkisi var dedi bebege giden kan akisini yavaslatip dogumu engelliyo ama tavsiye etmem demisti almadim suan bekliyoruz ama kasilmalarim devam ediyo yine az artik hayirlisi

selam canım seninle aynı günlerde doğum yapabiliriz benimde oğluşum olacak 8 haziran doğum tarihi ama erkekler geç gelir kızlara göre yani öyle deniyormuş.benim ilk hamileliğim o yüzden şu kasılmalar nasıl oluyor bana anlatırmısın 33 haftalığım ama böyle bişey oldumu olmadımı bilmiyorum kasılmalarım olsa anlamazmıydım çünkü ben henüz bi rahatsızlık hissetmedim.
yürüyüş mesafelerimizi kısalttık artık çok yürüyemiyorum gece yorgum değilsem rahat uyuyorum tuvalet meselesine gelirsek günümün 3te 2sini orda geçiriyorum galiba:)))))))

Kasılma ağrı bendede olmuyor ,anlamsaam birde diye korkuyorum.Kasılma olduğunu nasıl anlıyorsunuz..

benim göğsümün altında top gibi bi şişlik oluyordu ve karnımın her yeri semsert oluyor nefes alamayacak gibi oluyordu. bebek hareketiyle ayırtetmek için kitapta şöyle okudum; biraz uzanın karnınızın üzerine elinizi koyun karnın sadece bir yeri sertse bebek hareketi ama heryeri sertse kasılma oluyormuş. benimde merak ettiğim kasılmalar olurken bebek içerde neler yaşıyor(((

tekrardan merhabalar, aynen yazdığın gibi oluyor bir sertlik nerdeyse nefes alamıycak gibi oluyorum nefesim kesiliyor bazen..önümüzdeki perşembe ilk defa ntsye bağlanıcam bakalım orda çıkıcakmı kasılmalarım...bide uzandımmı ayağa kalkerken çok zorlanıyorum adım atamıyorum bacağıma vuruyor..bu arada öyle magnezyum calsium falan vermedi doktorum..kullandığım iki ilacım var biri elevit diğeri kan hapım okadar...yürüyüş mesafesini bende kısalttım güvenemiyorum kendime çok cabuk yoruluyorum kaplumbağa hızında gidip geliyorum eskiden pire gibi herişimi yapardım..neyse gecici bir süre allahtan sağ salim bebişlerimizi alalım kucağımıza en önemlisi buuu....

merhaba canım..evet hemen hemen aynı zamanda olucak doğumumuz..nasıl yapıcaksın normalmi sezaryanmı? benim ilki sezaryan buda öyle olucak.. kasılmayı sormuşsun zahir84 yazmış bir sertlik tamda boşluğuna doğru canını acıtıyor ben nefes bile alamaz hale geliyorum kısa bir süre hemen geçiyor allahtan..kasılma oluncada kesin anlarsın . demekki olmamış..bide yerleri daraldı yavrucakların ne yapsınlar...yola çıkarken 10 kere gidiyorum tuvalete baskı yapıyor tabii..kafası dönmüş kilosu da var....

valla canım şimdilik herşey yolunda olduğu için normal doğum düşünüyorum.
31.haftada doktor kontrolümde bebeğim dönmüştü ama bugünlerde başını hemen kaburbamın altında hissediyorum birde hareketleri değişti sanki. döndüğünde çok tekmeler atamıyordu, şimdi ise çok hareketli aynı anda hem sağa hem sola vurabiliyor dönmüş bir bebek bunu yapabilir mi acaba yani aynı anda ki tarafa şiddetli vurabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…