2012 nisan anneleri haydi buraya...

ben yaptırmadım3 lü test,senin adına sevındım,inş bende sevinebilirim...

evet evet doğru Gökalp bey di.geçen hafta dogum tarihini sordum doktoruma benim ilk sezaryan olduğu için buda sezeryan olacak.son tarih 25 nisan doktorum 15 nisandan sonra alırız dedi.detaylı olarak konuşmadım daha ama sanırım o girecek doğuma kendi adına konuştuğuna göre benim tahminim.senin nasıl olacak.Gökalp bey e giden akrabamız dr sormuş siz mi girersiniz doğuma diye ben burda olursam nöbetçi olursam gelirim demiş özel olarak çağırıldığında ek ücret alırmış.

Kızlar merhaba bızım kontrolumuz cuma gunuydu hersey yolunda cok sukur

ıkılı ve uclu testı yaptırmayacagım ben ama yarın sabah randevum var kan

ve ıdrar tahlıllerıne bakılacak aclık kan sekerımıze bakıp kan sayımı yapılacak

yapılmasına da bu aclık kan sekerıne nasıl bakılıyor yaptıran var mı

merhaba canim,
sen neden yaptirmiyorsun ikili ve üclü testi? Kan sekerine bendede henüz bakilmadi ve ben 17ci haftadayim, doktor bisey söylemedi ya bakalim bu cuma kontrolde labor icin sevk kagidi verecekmi ?

merhaba canim,
sen neden yaptirmiyorsun ikili ve üclü testi? Kan sekerine bendede henüz bakilmadi ve ben 17ci haftadayim, doktor bisey söylemedi ya bakalim bu cuma kontrolde labor icin sevk kagidi verecekmi ?

ttlım testın sonucu rısklı cıksa bıle bu saatten sonra ıcımdekı bebegıme

kıyamam kı o stresı de yasamak ıstemıyorum acıkcası rabbıme emanet ettım

rabbım hakkımızda hayırlısını nasıp etsın ıns doktorum da anlayısla karsıladı

sagolsun

1 haftadir griple bogustugum icin mesajlarinizi takip etsem de yazacak gucu bulamamistim kendimde. Hemen arkasindan da sehit haberleri, pazar gunku deprem...
Sehitlerimize Allahtan rahmet, geride kalan sevenlerine sabir diliyorum.
Depremde hayatlarini kaybeden vatandaslarimizin acisi da icimde buyuk, Allah hepsine rahmet eylesin, yarali kurtulanlara da bir an evvel sifa versin insallah.

Canim arada ender de olsa tatli bisey yersem sanki icimde hafif bir kelebek kipirtisi gibi birsey hissediyorum. Ilk hissettigimde gaz sandim ama bu tekrarlandikca bebisimin hareketimidir diye dusunmeye basladim. Insallah oyledir, yoksa sadece karinimin buyudugunu gorerek zaman gecmiyor :)

kızlarrr, topiğimizin bir erkek bebişi daha geliyorrrrrrrr

Vusicigim hayirli olsun, masallah :) Allah saglikla sihhatle oglusunu kucagina almani nasip etsin. Insallah ayin 1'indeki kontrolde ben de cinsiyetini ogrenebilirim, doktora giderken cikolata yemeyi dusunuyorum :)

Bulantısı olan arkadaşlar ne durumdasınız, gelişme var mı?

Funda'cigim, benim cok fazla bulantim ve cikarmam olmamasina ragmen gecen hafta basina dogru durust birsey yiyemiyordum, bazi seyler midemi kaldiriyordu. Bu hafta daha iyi gibi olsam da, hala salcali yemekler, eksi yemekler vs. midemi kaldiriyor. Sanirim birkac hafta daha boyle devam edecek.

Sevgili esettin, yazdigin mesajlari okuyunca uzuntunu taa yuregimin icinde hissettim. Allah yardimcin olsun, merhametini senin ve bebeginin ustunden esirgemesin insallah. Arkadaslar cok dogru ve guzel cevaplar yazmislar senin mesajlarina, bu yuzden benim yazacaklarim sadece onlarin mesajlarina ekleme seklinde olacak. Boyle durumlarda benzetme yapilmasindan nefret ederim ama senin durumun bana ablami hatirlatti. O, bebegi dogduktan sonra, bebek sadece 1.5 aylik iken esinin buna benzer tavirlari ile karsilasti ve ozetle tipki kadifegul'un sana mesajinda yazdigi gibi, "cocugumu boyle bir adamla, boyle bir psikoloji ile buyutecegime, hem anasi hem babasi olurum" dedi ve bosandi. Yegenim su anda 13 yasinda piril piril bir evlat. Hakikaten oyle bir baba ile buyuseydi cocuk bambaska bir kisilige sahip olacakti.
Bu konuda yazacaklarim uzar da gider ama bunlari niye anlattim; bu anlattiklarim ille de senin de basina gelecek, evliligin ille de ayrilikla, uzuntuyle sona erecek demek degil. Ama Allah korusun olursa da, ne kadar uzulsen de aslinda herseyde bir hayir oldugu sozunun dogru oldugunu anlatmaya calistim. Mesajlarindan anladigim kadari ile tavirlarinla yapabileceginin en iyisini yapiyorsun zaten, sen cizgini, nezaketini bozmamaya calis, umalim ki gecici bir bunalim, kafa karisikligi icinde olsun esin ve hata yaptigini en kisa surede farketsin, seninle beraber bebisi ultrason'da gorse belki de kendine gelir kimbilir. Ama bu da mi olmadi, hic uzulme. Allah kimseye kaldiramayacagi yuku, aciyi vermez. Allah seni evladinla mutlu kilsin insallah. Ben de kendimce, aklimin yettigince birseyler yazmak, elimden birsey gelmese de arkadaslarimin dedigi gibi yaninda oldugumuzu bil istedim. En kisa surede senden iyi haberler duyabilmeyi umud ediyorum, dualarim seninle olacak. Bebisinden de iyi haberler alalim insallah, Allah saglikla kucagina almani nasip etsin canim.

Son düzenleme:
yezalcim merhaba,

değerlerim şöyle; T3:9,32 T4:23,85 TSH:0,008 anti-TG:366,6 neredeyse bir aydır ilaç kullanıyorum kısemtse bu hafta sonu kontrolüm var... hamile kalma konusu zor olmadı canım.

cnm ilacla duzelme oldu mu, degerlerimiz cok yakin benim tsh da 0.005 3 hafta ilac kullanabildim yuksek dozda, alerji yapinca biraktim t3 ve t4 umu dusurdu ilac 3 haftada ama tsh im hala 0.005 di, doktorun hipertiroidli hamile kalmanin sakincalarindan bahsettimi senin saglik durumun nasil , cok yoruluyormusun, ben hamile degilken bile cok yorgunum da hamilelikle 2 ye katlanir mi diye de korkuyorum

yazdıklarını okuyunca moral buldum.bunun için gerçekten çok ama çok teşekkür ederim.bütün derdim bebeiğimi sağlıkla dünyaya getirmek herkes kendine yakışanı yapar felsefesinden hareket ediyorum.yoksa herkes gibi bende bağırmayı çağırmayı kötü sözleri sarfetmei bilirim ama bizi bundan alıkoyan prensiplerimiz var.ben sessiz kalmayı insanları ilişkime karıştırıp kaos yaratmamayı tercih ettim .derdimi anlatamadığım ve bu durumdan sıkıntı duyduğum için sizlerle bu platformda paylaştım.ama şunuda farkettim annelik herkesi ne kadar güzel yapmış değilmi destek olan herkese tekrar teşekkür ediyorum.ana yüreği dediğimiz şey daha minicik kalbi bedenimizde atarken gelişiormuş.belki hamile olmasam bu durumunu hiç kaldıramıycaktım.ama kendimi bu sayede öyle derinleşmiş hiissediyorumki.onun bu yaptıklarına gögüs gerebiliyorum.en çok merak ettiğimde bebeğim doğduğunda kendinde onu kucaklayabilecek gücü ve yüzü bulabilecekmi.

Ayy kızlar çok mutluyum dün bilmeyen biri hamile olup olmadığımı sordu Göbişim çıktı 2 gündür Allahım bir mucize bu hep beraber yaşadığımız... Bi de şu bulantılar geçse değmeyin bebişimle keyfimize Biz haberleri izleyemiyoruz artık Allah yardımcıları olsun zorda olan herkesin

haklisin canim, test öyle ciktimi dedigin gibi sonuna kadar stres icinde olur insan..Rabbime emanet bebislerimiz zaten... Allah hepimize saglikli bebisler nasip etsin insallah..

tatlım bende ikili testimin sonucunda risk çıktı doktor 3 lü tests bile gerek duymadan yaşımdan dolayı direkt amniosentez yapalım dedi 18. haftada ben sıcak bakmıyorum çünkü amniyosentezi olan pek çok insanda sonuç olumlu çıkmış bu sefer düşük olurmu acaba korkusu sarmış.o yüzden detaylı ultrasonogrofiden yanayım ben

Hafta sonu dışarıda yediğimiz balık yüzünden oğlum ve ben zehirlendik. Hemde gayet iyi bir restaurantta yani hiç beklemezdim.
Pazar gününü hastane de geçirdik serumlar yedik bol bol. Oğlum çabuk toparlandı bugün okula bile gitti.
2 günde 1,5 kg sıvı kaybetmişim. yemek yiyemiyorum hala bol bol sıvı alıyorum

Bebişe de baktı doktorum keyfi yerinde rahat ol dedi.
Aman dikkat edin kendinize. Mümkün oldukça dışarıda yemeyin.

Benim çok yakın arkadaşım hamile iken 38 yaşındaydı. Doktoru 2li test bile yapmadan direkt amniyosentez dedi. Arkadaşım ben hislerime güveniyorum hiçbir sorun olmayacak dedi ve yaptırmadı. şimdi maşallah ilkokula başladı bu sene.

İçin rahatsa yaptırma ama seni rahatsız eden duygular varsa yaptır derim. Bu şüpheyle kalan süreni sıkıntılı geçirirsen senin için çok yıpratıcı olur

Evet canım öyle oluyormuş o anda kim nöbetçiyse doğuma o giriyormuş. Sezeryan olsa insan bilir de ne bileyim normal olunca bunun zamanı yok ki ama ben Hakan bey' le konuşmadım henüz erken diye ben kendisinin girmesini istiyorum onun takibinde olduğum için. Ek ücret mutlaka alıyordur napalım vereceğiz artık çünkü tecrübesi çok fazla mutlaka hepsinin aynıdır da ben her gittiğimde mutlaka ya doğumda oluyor, ya doğuma girmiş oluyor, ya da girecek oluyor bu benim için çok önemli mesela.
Çünkü kızımdaki gittiğim doktor keyfe keder doğuma girerdi parayı basmak lazımdı ama ben bunu doğumda öğrendim mesela beni zorladı iyikide zorlamış normal olsun diye fakat kendisi 8 aydır normal doğuma girmiyormuş ben tabi bunu doğumdan sonra öğrendim. Baştan bilseydim daha çok üzülürdüm herhalde doğum konusunda deneyiminin çok olması Hakan bey'i tercih etmeme sebep oldu.
Kızımdaki doktora özele gidiyordum evet çok güzel ilgileniyordu en fazla yaptığı daha fazla konuşmaktı benimle Hakan bey'le de aynı şekilde konuşabiliyorum beni çok iyi anlıyor. Ayrıca çok uç rakamlarda dökmüyorum bakalım sonuna kadar inşallah böyle gider hayırlısı hepimiz için...

yezalcim merhaba,
bende yüksek dozajla başladım ilaca bu cuma kontrol var işte. ilacın alerjisini nasıl anladın ne yaptı? kontrol altında olduğundan ipertroidle ilgili sıkıntı olmadığını söyledi doktor. benim mide bulantılarım ve kusmalarım çok fazla. geçmek bilmiyor.
sen ilacı bırakıp ne yaptın?

sunsun :) aynıyız 12+6 bugün :) bulantılar çok fena ama ..

çok geçmiş olsun canım.....evet dışarıda yemektense evde yemem daha doğru...

Aç karnına gidip kan veriyorsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…