2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
alla alla onamı kalmış atkı almak
iyi yapmışsın ben olsam bende parçalardım
arayıp geçmiş olsun demesi yeterli
hatta bence ona bile gerek yok gördüğü zamn desin sadece

aynen canım,kadın 33 yaşında bekar,biride kol düğmesi almış o da 33 flndır dio eşim ama o evli..bende didim onlaramı kaldı niye erkek ark. almıyoda onlar alıyo zaten yılbaşından 10 gün öncede aynı 2 gerizekalı doğumgünü sürprizi yapmışlardı eşime meyve kokteyli fln noluyooo dedim yaaa..eşimde hiç yalan söyleyemez allahtan olduğu gibi gelir anlatır bende tavrımı tepkimi gösteririm öylee...ama hala anlayamadım yani eşim 26 yaşında onlar 32-33..git eşine dostuna akrabana harca paranı dimi haksızmıyım ama:47:

hele emzirirken odayı boşaltmayı düşünüyorum
kocaman gözlerle kimse mememe bakmasın lütfen :30::30:
:1::1::1::1::1:
ihihihi onu da düşündüm bayansucum çıkmayan rimel surucem ahahaha bi alemim ya illa yapacam o makyajı cok seviyorum ama napayım :48::54:
delisin sen yaaa,iyi taam hadi..bende severim makyajıı:1:
ııı,hangi markanın rimeli akmıyor canım acebaaaa:26::1::1::1::1:

Son düzenleme:
yaaa gosenaycım,boşweerrr benimde yok arkadaşım fln en iyi arkadaşım kocam,onunlada hergün party veriosss zaten:27::1:

kızlar bizim ev niye ısınmıyooo yaa,kombim 65 derecede çalışıyor,her ay faturam 200tl yi buluyor..evim 110m2 ama en üst 5. kat her cephesi açık sadece önden yalıtımlı..üşümüyoruz ama ısınmıyoruzda yanii:47:

bizimki 35 te heryer yanıyo 110m2 biz ısınıyoz
tabi yatar pozisyonda illa üstüme alıyorum battniye
ama şuan çorap ayağımda yok
faturda 115 geldi hepte sıcak su kullanıyorum

yafuu kafayımı yidin sen,ayılırken karnının ağrısından ağlamayan yokk sonra bide rimellerin akıcak rezillik diz boyu..doğuma girerken sadece yüzüne allık fln sür yeter şekerim:ssz:

suda çıkmayan rimel bende sezeryan olursa sürcem

hele emzirirken odayı boşaltmayı düşünüyorum
kocaman gözlerle kimse mememe bakmasın lütfen :30::30:

zaten iyide değilmiş (batıl inanç)
kimileri hiç umursamadan herkesin yanında emziriyoya
ben utanıyorum şahsen insan bişey örter dimi

ihihihi onu da düşündüm bayansucum çıkmayan rimel surucem ahahaha bi alemim ya illa yapacam o makyajı cok seviyorum ama napayım :48::54:

bnde bnde şimdiden makyaj çantası koydum
doğım çantasına:)

Son düzenleme:
hah bak zeynepim bide ben annemin yanında falanda emziremem hiç hoslanmıyorum ole seylerden baştan dicem anneme falanda annem olabilirsin ama ben emzircegim zman sende çık dedigin gibi canım ne gerek var insan tedirgin olur ya herkes bakıyoo sende cıkarmısın emzirmeye calısıyon :1:

evet yaaa
emzirme anları çok özel bence....
anneyle bebek yanlız bırakılmalı, en azından ilk iki üç ay
:19::19::19:

bende makyaj yapıp gişdcem..epidural sezeryan istiom çünküm..hiç bişicik olmaz onda sanırsam:1::1::1:

dün bana gelen misafirlerden birinin kızı yapmış epidural sezeryan,burada baş ağrısı yaptığını okumuştum kadına bende epidural normal istiyorum dedim..walla bizim kız 2 ay basamadı ayağının üstüne,başıım başım die mahvoldu çocuğum dedi..kafamı çok karıştırdı yaaa:26:

dün bana gelen misafirlerden birinin kızı yapmış epidural sezeryan,burada baş ağrısı yaptığını okumuştum kadına bende epidural normal istiyorum dedim..walla bizim kız 2 ay basamadı ayağının üstüne,başıım başım die mahvoldu çocuğum dedi..kafamı çok karıştırdı yaaa:26:

canım bünyeye görae değişiyor
benim epudral yapan arkadaşım çok memnundu sadece yüzü gözü çok şişmişti ve uyuşuktu 3 gün içinde ancak indi
ablası da epudral oldu onun tansiyonuda hep yüksekmiş 10 gün aşağı bakamamış

evet yaaa

bu konuda kesinlikle aynı fikirdeyim emzirirken eşim dışında hiç kimse yanımda kalamaz, bu konuda çok fazla uyarı yapmam gerekecek biliyorum,amannn nolcak aynısı bizdede var gibi ama yok öle,ben sevmem öyle şeyleri:50:

alla alla onamı kalmış atkı almak
iyi yapmışsın ben olsam bende parçalardım
arayıp geçmiş olsun demesi yeterli
hatta bence ona bile gerek yok gördüğü zamn desin sadece

hımm neden olabilirki neysee
olmazsa başka grup açılır yöneticisi kim
kapatılabiliyomu

ben hiç bişey anlamdım
nasıl doğumdan sonra zaten regl
olcaz ne kadar sürcek bilmiyorum ama
baya sürcek sanırım hatta eşim şafa sayıyo
önceden sadece bebeğin doğum tarihini alıyodu
dedim hoop daha bunun lohusalığı var adam duumur
oldu emzirmekle bağlantı kuramadım ben
cahilliğime verin
canım bende bilmiyordum kimden birinden duydum bende ama kimi regl olmuyormus emzirdigi surece ondan tırstım bende biraz
bende makyaj yapıp gişdcem..epidural sezeryan istiom çünküm..hiç bişicik olmaz onda sanırsam:1::1::1:

off ya bunu bende hiç hoşlanmıom..
şu olur olmaz yerde pıt die gögsünü çıkarıp emziren kadınlara hastayım zaten ya...
annemde olsa boşaltmamlılar odayı emzirme faslında...:20::20:
oh oh yap tabi petuscum bu keyifli bi olay bakımlı oallım gezmeye gider gibi :1::1: bu arada evet o emzirme olayında bende kımseyi kesinlikle istemiyorum yanımda
ilk başlarda bi tecrübesizlik olacaktır bebek göğsü alamayacak hemen copuduk copuduk ememeyecek
anne yönlendirecek
ee bizim de ilk bebegmz tecrübesiziz
annelerimiz yardım edecektir
sonrasında zaten tek emzirirsin:34:
tabiki canımda hastanedeki hemsire onun dersini o an veriyor benım bıldıgım kadarıyla bi iki denemeden sonra hemencicik alısırım gibime gelıyor ki annem nerden bilecek emzirtmeyi biz emmemişiz :1::1:
aynen canım,kadın 33 yaşında bekar,biride kol düğmesi almış o da 33 flndır dio eşim ama o evli..bende didim onlaramı kaldı niye erkek ark. almıyoda onlar alıyo zaten yılbaşından 10 gün öncede aynı 2 gerizekalı doğumgünü sürprizi yapmışlardı eşime meyve kokteyli fln noluyooo dedim yaaa..eşimde hiç yalan söyleyemez allahtan olduğu gibi gelir anlatır bende tavrımı tepkimi gösteririm öylee...ama hala anlayamadım yani eşim 26 yaşında onlar 32-33..git eşine dostuna akrabana harca paranı dimi haksızmıyım ama:47:

:1::1::1::1::1:

delisin sen yaaa,iyi taam hadi..bende severim makyajıı:1:
ııı,hangi markanın rimeli akmıyor canım acebaaaa:26::1::1::1::1:
canım bi ara maybelinin kullanıyordum ama yurt dısından hediye gelmişti burda da dolu var gene aynı markadan bende alıcam daha almadım aldıgım da yazarım tatlım.. kayınvalidem cok kullanıyor o rimellerden olmadı ona sorayım yazın havuza denize falan hep rimelli girer aksamları cıkarırken de ancak acıbadem sutu ile silerse cıkıyor okadar kalıcı oluyorlar yani ben arstırırım solerim buradan yada bilen iyi bir marka tavsiyelerini bekliyoruz cıkmayan rimel ile ilgili

zaten iyide değilmiş (batıl inanç)
kimileri hiç umursamadan herkesin yanında emziriyoya
ben utanıyorum şahsen insan bişey örter dimi

bnde bnde şimdiden makyaj çantası koydum
doğım çantasına:)

canım senin onerecegin bi marka varmı cıkmayan rimellerden ben maybelinin iyi diye biliyorum ama yurt dısından gelenlerinden kullanmıstım. gercekten onu surdugunde istedigin kadar yuzunu yıka cıkmıyordu ancak kremle butun anneleri süslenmeye davet ediyoruz ne olursa olsun dogum cok guzel bi olay cunku

buda sanırım normalle sezeryan gibi.
hani kimisi normal doğurdum ertesi gün kalktım dio, kimisi normal doğurmaz olaydım 40 gün yattım dio..
sezryandad aynen hemen kalkan ve günlerce kalkamayan varya...epiduralde öyle..
ben internetten baktım birazda spinal de başağrısı olyomuş genelde epiduralde daha az olyomuş..ve baş ağrısı olmaması için yapılması gerekn bişi bişiler varmış..
dr uma danışcam artık...
ama bence o bebeğin doğduğu anı görmek herşeye bedel:31::31::31::31:

ya ben çok gormek istiyorum hemen en azından 1 ay sonra allahım inş bende çabuk regl olanlardan olurum yaa :43::43::43: regl olmak insanı cok rahatlatıyor cunkuuu

evet canım,bencede bi temizlensin içimiz dışımızz:25:

35 mi:53::53:
bende 35 bile yok en alt kademe 45-1,55-2,65-3..bis 3'te yakıyoruz geçen ay 198tl geldi bu ay daha fazladır kensin..ev ılık ama ben sıcağı severim:ssz:
süslüleerrrrrrrrrrr:52:
hangi markanın akmayan rimeli varrr yaaa süleyin çabık:3:

her doktora gideceğimiz günün öncesi heyecandan uyuyamıyorum, doktordan gelince de kendime gelemiyorum. Bebeğimin böbrekler için doktor iç açıcı konuşmuyor, doğum sonrası olabilecek en kötü senaryoları da sayıyor iyilerle birlikte. ben hep ağlayarak araba kullanıyorum 40 km doktordan sonraki klasiğimiz oldu bu. 1600 gr olmuş bebeğim boyuda 39cm, gelişimi maşallah çok güzel, onu görmekte..:16:
bu ara da bugün ilk defa NTS cihazına bağladı doktor beni 20 dk boyunca çok tuhaftı, göbeğime bir şey bağladılar, ben bebek her hareket ettiğinde elime verdikleri butona bastım. benim bebeğim erken gelebilir diye mi nts istedi acaba :44: Nts de bi tane doğum kasılması da göründü , telaşlanacak bir şey yok çok ufak bi sancı dedi. bebeğin hareketlerinin dışında bi bölgede sertleşme oldu, oymuş doğum sancısı.:44:

evet yaaa
kesinlikle zeynepim şimdiden ben herkesi uyarıcam bu konuda çok katıyım yani gercekten hiç hoslanmıyorum ve dedigin gibi cok ozel ya ilk defa yasanacak bişi insan başkasının yanında cekınebilir utanabilir iyi emziremeyebilir vs...
benim arkadaşımda 10. ayında bu ay ilk defa regl oldu
valla dua ediyorum hemen regl olayım diye dogumdan sonra
canım bu mutlaka kişiden kişiye gore degişiyor ve tabiki anestezi doktoruda çok buyuk etken benim cevremde epidurel olan 2 arkadasım var kesinlikle cok rahat oldugunu hiçbi şikayetleri olmadıklarını soyluyorlardı taaa ozaman ben hamıle deılken
bu konuda kesinlikle aynı fikirdeyim emzirirken eşim dışında hiç kimse yanımda kalamaz, bu konuda çok fazla uyarı yapmam gerekecek biliyorum,amannn nolcak aynısı bizdede var gibi ama yok öle,ben sevmem öyle şeyleri:50:
:48: aynen gosenaycımm bu konuda sadece benım bole dusunmedigime cok sevindim acaba benmı abartıyorum diye dusunuyordum ama deılmıs bi cok arkadasımız aynı dusuncede ben herseyden once kendı yakınım dahi olsa utanırım ya

her doktora gideceğimiz günün öncesi heyecandan uyuyamıyorum, doktordan gelince de kendime gelemiyorum. Bebeğimin böbrekler için doktor iç açıcı konuşmuyor, doğum sonrası olabilecek en kötü senaryoları da sayıyor iyilerle birlikte. ben hep ağlayarak araba kullanıyorum 40 km doktordan sonraki klasiğimiz oldu bu. 1600 gr olmuş bebeğim boyuda 39cm, gelişimi maşallah çok güzel, onu görmekte..:16:
bu ara da bugün ilk defa NTS cihazına bağladı doktor beni 20 dk boyunca çok tuhaftı, göbeğime bir şey bağladılar, ben bebek her hareket ettiğinde elime verdikleri butona bastım. benim bebeğim erken gelebilir diye mi nts istedi acaba :44: Nts de bi tane doğum kasılması da göründü , telaşlanacak bir şey yok çok ufak bi sancı dedi. bebeğin hareketlerinin dışında bi bölgede sertleşme oldu, oymuş doğum sancısı.:44:

erken doğum riskin mi vardı canm
haftalarımız aynı
ben bu ayki kontrole daha gitmedm de
acaba beni de baglar mı ki nts ye

canım bünyeye görae değişiyor
benim epudral yapan arkadaşım çok memnundu sadece yüzü gözü çok şişmişti ve uyuşuktu 3 gün içinde ancak indi
ablası da epudral oldu onun tansiyonuda hep yüksekmiş 10 gün aşağı bakamamış

olabilir evet,amaaan bi atlatsaydıkta şu doğumu ayağa dikelseydik hayırlısıylaa:ssz::ssz:

canım bi ara maybelinin kullanıyordum ama yurt dısından hediye gelmişti burda da dolu var gene aynı markadan bende alıcam daha almadım aldıgım da yazarım tatlım.. kayınvalidem cok kullanıyor o rimellerden olmadı ona sorayım yazın havuza denize falan hep rimelli girer aksamları cıkarırken de ancak acıbadem sutu ile silerse cıkıyor okadar kalıcı oluyorlar yani ben arstırırım solerim buradan yada bilen iyi bir marka tavsiyelerini bekliyoruz cıkmayan rimel ile ilgili

bende şuan maybilenne one by one(narçiçeği renginde) ve falsies (mor renkte) olanları mevcut..zor çıkıyor temizlerken kremle çıkarman gerek ama suyu görünce bulaşmıyor diyemem..

buda sanırım normalle sezeryan gibi.
hani kimisi normal doğurdum ertesi gün kalktım dio, kimisi normal doğurmaz olaydım 40 gün yattım dio..
sezryandad aynen hemen kalkan ve günlerce kalkamayan varya...epiduralde öyle..
ben internetten baktım birazda spinal de başağrısı olyomuş genelde epiduralde daha az olyomuş..ve baş ağrısı olmaması için yapılması gerekn bişi bişiler varmış..
dr uma danışcam artık...
ama bence o bebeğin doğduğu anı görmek herşeye bedel:31::31::31::31:

bencede yaaa,hatta ben burda normal doğumda anestezi dozunu az tuttuklarını fln okumuştum sanırım anne ıkınabilsin diye..accık ağrımı kessin yeter yaaa kolay değil candan can ayrılıyorr offfff:ssz:

canım öncelikle bebegine maşallah:nazar::nazar: bu böbrek ile ilgili sorunda umarım tez zamanda geçer gider bebegine allah acil şifalar versin bazen doktorlarda yanılabiliyor canım bunu da goz onunde bulundur ne olur allah korusun bebegini ve bebeklerimizi tum hastalıklardan sorunlardan sağa saglım dogsunlar buyusunler

canım maşallah bebeğine, hiç üzülme iyi düşün iyi olsun,üzülüp bebişimizide üzme:50:

canım bende bilmiyordum kimden birinden duydum bende ama kimi regl olmuyormus emzirdigi surece ondan tırstım bende biraz

oh oh yap tabi petuscum bu keyifli bi olay bakımlı oallım gezmeye gider gibi :1::1: bu arada evet o emzirme olayında bende kımseyi kesinlikle istemiyorum yanımda

tabiki canımda hastanedeki hemsire onun dersini o an veriyor benım bıldıgım kadarıyla bi iki denemeden sonra hemencicik alısırım gibime gelıyor ki annem nerden bilecek emzirtmeyi biz emmemişiz :1::1:

canım senin onerecegin bi marka varmı cıkmayan rimellerden ben maybelinin iyi diye biliyorum ama yurt dısından gelenlerinden kullanmıstım. gercekten onu surdugunde istedigin kadar yuzunu yıka cıkmıyordu ancak kremle butun anneleri süslenmeye davet ediyoruz ne olursa olsun dogum cok guzel bi olay cunku

bende maybelinin alıyorum tatil için ne yalan diyim
bende denize girerken sürüyorum
çıkartması gerçekten zor neutrogena göz makyajı
temizleme kullanıyorum rahat çıkartıyorum şimdi
dibine yakalşıyor onuda doğum çantasına atıcam
ne olur ne olmaz maskaraya dönmeyeyim diye
hafiften pembe tonlarda far sürcem kalem asla
sürmem rimel allık fönde çektircem
normal doğum olursada kardeşime dedim mutlaka
saç düzleştircini alıyorsun bu görev senin
şimdiden çantaya koyayamam yedeği yok :)

dumancım şuan kaç haftalıktın tatlım ya sanada şu bebek cetvelinden koyalım ya

evet evet kesinlikle mavilim annem ilk defa dogu bişi onerdi ozaman :49: normalde çok yersiz şeyler ister ve yaparda kendileri ama dedigin gibi dusununce mantıklı hersey bi an once bitsin gecsin bebiklerimizle baş başa kalalım.. onların kraker gibi parmaklarını yiyelim:18::18::18::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

27+5 canım :49::49::49:

Selam kizlar ya ben cok fena kabizim.az once tuvalette o kadr zorladimki dogursam o kadr canm yanmazdi heralde.kabizlik icn neler yapiyosnz nolur banada onerilerde bulunun.yapincada bitmiyoki bu seferdi aferdersinz ama makatim cok fena yaniyo ve aciyo.yardimmmm!!!

Back
X