2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

evet bu yasayı içeren bir belge paylaşmştı geçenlerde biri..
o kişi beni duyuyorsa tekrar paylaşabilir mi??
müdür yardımcısına bahsettm görmeden inanmam hç duymadm dedi

dogumdan sonra gazlı bezleri tıkıyolarmıs zatenn
şimdii bide hasta bezini hastanenin vermesi gerekmiyo mu bu durumda
ayhh ben almıcam gerekirse cıkar dısardan alırlar
2 canta oldu bilee onu tıkıştıracak yer kalmadı hem.. :44:

annelik zor zanaatmiş

aynen cnm bnmkiler de duruyo etiketiyle.odası gesin de ondan sonra yıkayıp kaldırıcam ben dolabına.8 hafta var daha önümüzde yavaş yavaş hepsi hallolur diyorum ben.

menzil ve aryam ikinizin de 30+5 ama birinizde 63 gün birinizde de 65 gün kalmış gözüküyo
çizelgeler farklı diye mi??

gazlı bezmi tıkıyorlarmışnereye:44:

ay ben bunu hiç duymamıştımm
ne biliyim bütün alışveriş listelerinde var
diye aldım bende daha hastaneye sormadım
yarın gidicem sorıyım bari
not alıyımda unutmıyım

geçenlerde biri arkadaşınn doğumuna gitmişti
kadına 1 paket yetmemiş 2.ciyi istemişlerdi
ondan ötürü aldım bende

Son düzenleme:
ben ilk dogumu sezeryanla yaptım genede hasta bezi kulanıyosun yani gerkli hastanenize sorun tedarikli olun bence sezeryanda sürekli uzandıgın için arka taraftan sızma oluyo o yüzden ben hastaneye 2 takım pijama aldım ne olur olmaz diye

evet bu yasayı içeren bir belge paylaşmştı geçenlerde biri..
o kişi beni duyuyorsa tekrar paylaşabilir mi??
müdür yardımcısına bahsettm görmeden inanmam hç duymadm dedi

şimdi memurlar nete baktım. aşağıda kopyalıyorum.

1) Torba yasa ile erken doğum yapan memurlar kullanamadıkları erken doğum süresini artık kullanabilecekler. Sorum şu 15 Aralık'ta 8 gün erken doğum yaptım. Şu an doğum iznim devam etmekte. 8 gün doğum iznine eklenebilir mi?

2) Buradaki maddelerden
Erken doğum halinde, kullanılamayan izin doğum sonrası iznine eklenebilecek
Maddesi hakkında sorum olacaktı eşim 07.01.2011 tarihinde doğum öncesi 8 haftalık izninin 2 haftasını kullanmışken erken doğum yaptı... Biz şimdi kullanamadığımız doğum öncesi iznini doğum sonrası kullanabilecekmiyiz. Bu madde bizleri de kapsar mı kapsarsa ne yapmamız gerekir
Saygılar iyi çalışmalar

Cevap:
657 sayılı Kanunun Mazeret iznini düzenleyen 13/02/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanunun 106 maddesi ile değişik 104'üncü maddesinde; "A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir." hükmü yer almaktadır.

6111 sayılı Kanunun 106 ıncı maddesi, Kanunun yayımı tarihinde yürürlüğe girmektedir.

Yukarıda yer verilen açıklamalar uyarınca;
1- Halen analık iznini kullanan devlet memurlarının, doğum öncesi 8 haftalık analık izninin kullanamadıkları bölümünün, doğum sonrası analık süresine ilave edilmesi gerekmektedir.
2- Ancak doğum sonrası analık iznini kullanılmış, ilave edilecek süre geçmiş olması durumunda, göreve başlanılmış veya aylıksız izin alınmış ise artık erken doğum sebebiyle kullanılmayan süre için yeniden analık izni verilmesinin mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.

önemli olan çalışmaya döneceğin tarihin kurum tarafından doğru hesaplanması. eğer dikkate almadan işlem yaparlarsa geriye dönük kullanamıyosun. benim anladığım bu sanrım..

Son düzenleme:
Off ne kaynamşınız kızlar topu topu dün giremedim maşallah geçmişi oku oku bitmedi bu saat oldu .. Herkesin geçmiş sevgililer gunu kutlu olsun... Dün dr kontrolümüz vardı gelişmeleri bildiriyorum ;

bebegim gecen haftaki bir kerelik gittigim doktorun olcutugu kilodan farkli cikti gecen hafta 30+2 de gitmistim 1610 cikmisti dün kendi doktorum da 31+3 de 1585 cikti hersey normal dedi ... Nst ye bagladi kasilma falan hic cikmadi bebek bas asagi duruyor baya asagida kasik agrilarim acilarim o yuzdenmis i drar yolu enfeksiyonum devam son hızla antibiyotik kullanmama ragmen bu sefer antibiyotik vermedi bol su ic dedi... kilomu cok buldu herzamanki gibi ekmek tatlı yok yuruyus yap dedi .. Bebegin Erken gelme riski varmış şöyle açıkladı bebek baş aşağı duruyor ama doğum pozisyonunda değil öyle bir pozisyonda duruyorki bebekler normal dogumda gelirken yuzleri aşağı bakar seninkinin suanki pozisyonu yuzu yukarıya bakıyor bu pozisyonda zaten cok zor olurdu normal ama zaten biz normal istemiyoruz sorun yok o yuzden dedi.. Sadece bu pozisyon senin hareketlerini cok kısıtlar kasıklarına agrı baskı yapar erken gelme riskide soyleymıs bebegin kese patlayabilirmiş ole bi sıkısık durumdaymıs...Bu arada sezeryan icin gun aldik :)) 04/04/2012 epidurel :)))

maşallah size
seninde bebişine maşallah canım bence dert etme sezeryan yada normal onemli olan o bebegin saglıklı olması yoksa bana gore nerden cıktıgı onemlı deıl....
hayırlı haberle gel inş
maşallah kocaman size
senin de kutlu olsun gecmiş sevgililer gunun tatlım.. Bebeginin de maşallahı var ayrıca doktorun şaşırmış sanırım bebegin kilosuyla ilgili gayet ve gayet normal sakın takma
şuan şoktayım. ben cumartesi kontrole gittim. 31. haftadayım bende.oğlum 1750 gr ve 40 cm doktor çok çok sağlıklı herşeyide çok normal maşallah dedi. senin doktor şaşırmış bence :44:
sizede maşallah
çok geçmiş olsun canımcım dikkat et
bayılırım boyle dusunceli insanlara aferin ona kocaman
Allah Allah
Bende fontlar küçüldü alan daraldı falan...
heryer reklam dolu...
bende de aynı durum mevcut cok uyuz oldum artık kk ya giresim bile gelmiyor sırf degişen teması yuzunden
burda 10 gün içerisinde tekrar gittiğinde para vermiyorsun... kontrol diye geçiyor
henüz doktorum beni 15 günde bir çağırmaya başlamadı...
canım benide başalamadı hatta bu durumu dun doktoruma sordum aynen söyle acıkladı.. Eger sende bi sorun gorursem bebekle ilgili evet 15 gunde bir hatta haftada bir bile cagırabilirim ama genelde sigorta hastaneleri bunu yapıyorlar sorun olmasada cagırıyorlar cunku hasta her gidisinde onlar prim alıyor dedi
maşallah canım bebegine hayırlı ugurlu olsun inş gunde almışınız
kocaman maşallah herşeyin hayırlısı canım
merhaba bayanlar.ben ilk defa yazıyorum.oğlum 32+3günlük.kilosu 2300.dr çok iri dedi.sizce de öylemi.sizin bebeklerin kilosu nasıl?
maşallah siziede her doktorun yorumlaması degiisk oluyor canım bizim doktor sana bakmıs olsaydı evet kılolu derdi baska doktor normal doktordan doktora hatta olcumden olcume bu degerler degisiyor takma o yuzden
çok geçmiş olsun
hepsi gayet guzeller gule gule ıyı gunlerde kullanın cnm
bnm bildigim zıbın alta giydiriliyor uste cıtcıtlı body... ben bütün etiketleri kestim
çok guzel bi liste olmuş gereksiz hicbişi yok gayet makul bi liste canım ..
hepsi harika gule gule kullanın
Eki Görüntüle 347474

kızlar sizce nasıl bebek şekeri
yorumlarınız bekliyorum
çok cici göz alıcı cıvıl cıvıl benim cok hosuma gitti renkli olması ayrı bi hava katmış canım
bunlarda cok guzrller ıyı gunlerde kullanın

menzil ve aryam ikinizin de 30+5 ama birinizde 63 gün birinizde de 65 gün kalmış gözüküyo
çizelgeler farklı diye mi??

seninde 66 oldugunaa göre no problem :)
bugun vandayızz.. depremzedelerlee dertleşiyoruz.
yarın vınn turizm uşak..

gazlı bezmi tıkıyorlarmışnereye:44:

oraya işte katlayıp katlayıp bacak arasına koymuslar kuzenimin
gelip değiştiriyoarmıs pijama falan giydirmiyolarmıs altına.
annem bana dogum yaptıgında dikiş atarken kan akışını kesmek için gerzek
adam kocaman gazlı bezi katlamıs ucunu sivriltip içeri tıkmış bayagı içeri
tabi kadıncagız ne bilsin içinde bişey oldugunu bide ilk dogumu
acı cekmiş bayagı gerzek almayı unutmus cunku
kucuk tuvaletini bile ayakta yapıp komple kendini yıkıyomus
buyugu yapmak ne mumkun??
3 gun sonra pat diye bişey dustu diyo simsiyah
ustune su dokmuss su doktukce kan akmıs gazlı bez cıkmıs altından..
ben sorcam normal yaparsam:

- 1 dikiş fazla attınız mı?
-iyice temizlediniz mi?
- içerde bişi unuttunuz mu?

lollycim saol canım

buda tabisi güzel ülkemde yine memurlar ın altı çizilerek çıkartılmış bi yasa....

bnm bildigim hastanede 1 gece kalınıyor çok eşya yıgmaya gerek yok diye duusnuyorum 2 takım pijama takım gayet makul bende 2 takım pijama takım koyacagım ( istedigim gibi bulabilirsem ) cantama gecelik falan koymayacagım herkes sezeryanda dhaa rahat oldugunu soluyor ama zaten alacagım pijama takımı ona gore sececegim sorun olmaz herhalde

ayyyy içim bi tuhaf oldu:18:

bebem sende sezeryan olcan sor hastanene..benim bu 2. hastanem..öncekide buda 2 gece kalınyo didi...sezeryanda 2 gece tutuyolar sanırsam

bide gösenay nette pijama dünyası die bi site var..bi bak cnm

bebem sende sezeryan olcan sor hastanene..benim bu 2. hastanem..öncekide buda 2 gece kalınyo didi...sezeryanda 2 gece tutuyolar sanırsam

bide gösenay nette pijama dünyası die bi site var..bi bak cnm

yok canım dun doktorumla konustuk.. Normal şartlar da 1 gece yatış yaptırcam ertesı gun taburcu edicem dedi..

ay kızlar ya bi haber aldım şimdi benım arkadaşımın iki oğlu var biri 4. buçu kyaşında diğeri ıkı yaşında
şimdi korundugu halde hamıle kalmış ıkı aylıkmışş ve ikizmişş , çok ağlıyor ayyy bende şaşırdım
bir suru ilaç içtim dıyo inşallah düşerler dıyo , ne dicegımı bılemedım kaldım öle

ben hiç gecelik giymedim sezeryana girerken zaten hastane kendi önlügünü giydiriyo çıkıp ayaga kalkana kadar onla durdum sonra ayaga kalkınca pijamalarımı giyindim bi beden büyük aldım birini çok sıkmasın diye biri L biri Midyum aldım

hadi canımmmm

yok canım dun doktorumla konustuk.. Normal şartlar da 1 gece yatış yaptırcam ertesı gun taburcu edicem dedi..

canım normal veya sezeryan, insan hastaneye yattımı ne olucagı bılınmıyor Allah korusun, sen tedarıklı gitte bi gece de kalsan alır evıne gelrıın hepsını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…