selam migi, öncelikle geçmiş olsun. sanırım öğretmensin sen de. yeni yasayla artık doğum öncesi izinler yanmıyor. ne zaman doğurursan doğur, kullanamadığın haftalar sonraya ekleniyor. ben 32 de ayrıldım. erken doğum riskim var. kullanamadığım olursa eklenecek. yani ben her koşulda 8+8 in bittiği gün göreve başlayacağım. içini ferah tut..
canım normal doğumda gerekli oluyormuş
ped yetmiyormuş
bnde çantamı normal doğuma göre hazırladım
eğer sezeryan olursamda hasta bezlerini çıakrtıp
bana ve kzıma birer takın daha giysi koyacağım
hastanede daha fazla yatacağımız için
pofff annem aradı akşam misafr geliyomuş
evi toplassan yeter br şey yapma dedi ama içim rahat etmedi börek ve tatlı yaptm ama öldüm resmen
ben de 3 çanta yapmayı düşünüyorum kızlar. kocaman valizde kaybolmak istemiyorum
ayrı ayrı olunca neyn nerede olduğu bilinnir en azından..
ama bunlar için önce evime gtmem lazım tabi
siz böyle konuştukça pank yaptm daha her şey etiketiyle duruyo
dogumdan sonra gazlı bezleri tıkıyolarmıs zatenn
şimdii bide hasta bezini hastanenin vermesi gerekmiyo mu bu durumda
ayhh ben almıcam gerekirse cıkar dısardan alırlar
2 canta oldu bilee onu tıkıştıracak yer kalmadı hem.. :44:
annelik zor zanaatmiş
dogumdan sonra gazlı bezleri tıkıyolarmıs zatenn
şimdii bide hasta bezini hastanenin vermesi gerekmiyo mu bu durumda
ayhh ben almıcam gerekirse cıkar dısardan alırlar
2 canta oldu bilee onu tıkıştıracak yer kalmadı hem.. :44:
annelik zor zanaatmiş
menzil ve aryam ikinizin de 30+5 ama birinizde 63 gün birinizde de 65 gün kalmış gözüküyo
çizelgeler farklı diye mi??
evet bu yasayı içeren bir belge paylaşmştı geçenlerde biri..
o kişi beni duyuyorsa tekrar paylaşabilir mi??
müdür yardımcısına bahsettm görmeden inanmam hç duymadm dedi
bisss doktordan geldik kızlarrr
maşallah bebeğimin herşeyi normalmiş ve normal doğum yolu görünüyor
bir aksilik çıkmazsa eğer...
32.haftanın içindeyiz ve kilomuzda 1804g..Allahım sağlıkla kucağımıza
almayıda nasip etsin..
asistan kız karnımı görünce,maşallah 2. çocuk tek bi çatlak yok didi
epiduralide sordum..bazı doktorlar önermiyormuş dedim..
doktorum da kimmiş onu diyen,onu söyleyen doktor bilinçsizdir yada
anestezi uzmanı yoktur dedi...
tamam didim doktor amcaaa,epiduralle acısız doğum istiyorum inşallah
daha yemek yapıcam kızlar,çıkmam lazım...
iyi dilekleriniz için şimdiden teşekkürler..
seninde bebişine maşallah canımmerhaba bayanlar bende kadınlar kulubune yeni katıldım ve bu ilk mesajım :) suanda bana en yakın gelen konu bu oldu cunku bende 31+4 hamileyim. haftaya dr muayenem var. yaklasık 3 hafta once bebegim 970gr. idi, simdi ne kadar oldugunu cok merak ediyorum. aslında daha cok merak ettigim; benim plesantam asagıda idi dr'um onceki gidisimde onumuzdeki bir ay icinde yukarı cıktı cıktı cıkmazsa mecburen sezaryen olacak dedi. uzulerek soyluyorum ki aslında bi yandan icimden bi his yukarı cıksın istemiyo, cunku normal dogumdan cok korkuyorumbakalım gorucez. 3 hafta once totalde 10 kilo almıstım dr'um fazla bulmustu, cunku bir ayda 4 kilo almısım bu ay biraz daha dikkat etmeye calıstım ama ne kadar basarılı oldum bilemiyorum cunku istahım feci... butun annelerin (ve bilhassa nisan annelerinin:) bebeklerini saglıkla kucaklarına almaları temennisiyle....
hayırlı haberle gel inşgünaydınnn. bugün bir başka enerji var üstümde.çünkü bugün buluşma günümüz kızımla. ablasını okuldan alıp doğruu hastaneye. inşallah yüzünü gösterir bu defa. sırtını ezberledik artık doğumda gösterecek yüzünü bu gidişle zilli doktorumuz bile çaresiz kaldı.
maşallah kocaman sizehttp://www.kadinlarkulubu.com/nisan...nisan-anneleri-gobisleri-51.html#post23119006
Göbüşümü paylaşasım geldi :)
senin de kutlu olsun gecmiş sevgililer gunun tatlım.. Bebeginin de maşallahı vargünaydın kızlar
sevgililer günü kutlu olsun herkesin..
biz herzmanki gibi yalnızız ama napalım 5 ay sonra hepsinin acısını çıkarcaz
sabah kontrole gittik bebişim 43 cm ve 2 kg olmuş..
ama dr canımızı sıktı öyle çok iyi bi bebek değil dedi nasıl yani ddim?
kilosu çok iyi değil dedi
sizinkiler kaç kilo ya pf
şuan şoktayım. ben cumartesi kontrole gittim. 31. haftadayım bende.oğlum 1750 gr ve 40 cm doktor çok çok sağlıklı herşeyide çok normal maşallah dedi. senin doktor şaşırmış bence :44:
çok geçmiş olsun canımcım dikkat ethepiniz sağolun kızlar,eşimde kaynımda eve 35 km uzakta çalışıo
k.pederim taksi getircekmiş bakalım:2:yaa az önce kahvaltı yaptırdım yediğiyle çıkardığı bir oldu...
şurup verme dio k.v doktor ateşini fln ölçsün dio..az sonra çıkıcaz kızlar hadi ii bakın kendinize
bu arada kumsalcım tarifi aldım çok teşekkürler
bayılırım boyle dusunceli insanlaraya ben bu herifi çok seviyom ya.
kızımızın adıyla yazılı bana kocaman bi çikolatalı meyve sepeti göndermiş..
annecim babacım sevgililer gününüz kutlu olsun diyee devam eden bi yazı yazmış..
ay çok duygulandımmm
hiç beklemiyodummmmmmmmm
canım kocacım yaaaaaa
bende de aynı durum mevcut cok uyuz oldum artık kk ya giresim bile gelmiyor sırf degişen teması yuzundenAllah Allah
Bende fontlar küçüldü alan daraldı falan...
heryer reklam dolu...
canım benide başalamadı hatta bu durumu dun doktoruma sordum aynen söyle acıkladı.. Eger sende bi sorun gorursem bebekle ilgili evet 15 gunde bir hatta haftada bir bile cagırabilirim ama genelde sigorta hastaneleri bunu yapıyorlar sorun olmasada cagırıyorlar cunku hasta her gidisinde onlar prim alıyor dediburda 10 gün içerisinde tekrar gittiğinde para vermiyorsun... kontrol diye geçiyor
henüz doktorum beni 15 günde bir çağırmaya başlamadı...
selam kızlar. bugün kontrolümüz vardı. herşey yolundaymış çok şükür. 1708 olmuş bebeğim. sezaryan olacağı için nisanın 5 i gibi alırız dedi. doğum pozisyonu almış.kasık ağrılarımın artması o sebeptenmiş. zilli kızım yine yüzünü göstermedi. yan profilden bakabildik. 2 hafta sonra tekrar çağırdı. bundan sonra 15 günde bir çağıracak sanırım. benimde işime gelir bol bol görüşürüz kızımla.
slm kızlar bügün dr gittim nihayer 2 dr a birden gittim briine karar kıldım sonunda içim rahatladı iki dr da ama bnm tüp bebek die cocuk normal dogum pozisyonunda ama en sonuda normal baslayalım en ufak bi sıkıntıda sezeryana alırım ddi tmm dedim bnde bebişim sırtını dondü ikinci dr da yüzünü gordk nihayet 1800 gr olmus bugun karyolasını küvetini ytak örtüsünü yatagını fln da aldık eksikleri bitrdik nihayet Eki Görüntüle 347135
merhaba bayanlar.ben ilk defa yazıyorum.oğlum 32+3günlük.kilosu 2300.dr çok iri dedi.sizce de öylemi.sizin bebeklerin kilosu nasıl?
çok geçmiş olsunKızlar dün gece hiç uyumadım. Akşamdan bir sancı girdi karnıma öldüm öldümm dirildim. Karnımın altı top gibi oldu. Dedim bu rahim kasılması, kesin doğuruyorum eşimde çok korktu. Sonra uyumuşum 1 saat falan, bacak kalça krampı eşliğinde çığlık atarak uyandım. Öyle bir bağırıyorum ki ben bile halime şok oldum. Bide magnezyum kan ilaçlarımı falan tam alıyorum ona rağmen kramp yaşıyorum. Eşim dayanamadı acıma ağlayacaktı canım benim, sabahı beraber ettik sonra 6 gibi yollara düştük çalışıyoruz. Tabi benim kafam yerinde değil bir fırsat bulup, uyuma hayalindeyim.....
hepsi gayet guzeller gule gule ıyı gunlerde kullanın cnmcanım ya fotoları iş maılme attım...yarım yamak kimisi var kimisi yok:26::26:
tam takım olmayınca koymadım...ama olanları koyim dur..
Eki Görüntüle 347350
bu krem rengi olan k. validemin elleriyle diktiği gecelik+pijama takımı..geceliğinin resmi yok, yrn koyarım...ama çok güzel içi pamuklu..
Eki Görüntüle 347353 Eki Görüntüle 347354
bunlarda dün aldıklarımın bi kısmı...sabahlık+pijama takımı şeklinde aldım..pijamaların resmi yok..sen hayal et bu sabahlığa uygun:))
gecelikte ucuzdu aldım...
şimdi 2 gecelik 2 pijama takımımı götürmek gerekir...napcam o kadar şeyi hiç bilmom....ayrıntılarda boğulcam az kaldı:))
bunlarda çantamız ve süsümüz:))
Eki Görüntüle 347355 Eki Görüntüle 347356
bnm bildigim zıbın alta giydiriliyor uste cıtcıtlı body... ben bütün etiketleri kestim3 takımı giydimi peki? bide bişi sorcam..o çıtçıtlı bodyleri göbek bağı düşmeden giyebilyomu...yani zıbın niye var giyebilyosa? yoksa alta zıbın üste çıtçıtlı body mi giyyolar...poffff ya çok karışık gelio bana:)
bide kızlar aldığınız giysilerin etiketlerini kestinizmi?
çok guzel bi liste olmuş gereksiz hicbişi yok gayet makul bi liste canım ..PETUŞUMM
canım ben 1 takım hastane çıkış seti koydum..
1 tane yelek
çorap
alt açma
battaniye
nevresim takımı koydum ben biraz pimpirikliyimdir
mama kaşığı
yenidoğan biberonu koydum her ihtimale karşılık
pişik kremi
bebek bezi
ıslak mendil
öykümün çantası ayrı benimki ayrı oluyo mecburen sığmıyor çünkü
1 gecelik
1 pijama takımı
lohusa tacı
tarak
diş fırçası macunu
çorap ve iç çamaşırı koyulacak ama daha almadım.. yeni yeni temiz şeyler olsun istiyorum
ped hastane bezi felan da alınacak..off
terlik
ıslak mendil
el yüz havlusu
makyaj malzemesi ve jöle koyacağım..
hazırladıklarım bunlar..
ben her şeyin etiketini kestim..
alışkanlık herhalde çünkü ben ne alırsam ilk iş etiketlerini keser atarım..
çok cici göz alıcı cıvıl cıvıl benim cok hosuma gitti renkli olması ayrı bi hava katmış canım
bunlarda cok guzrller ıyı gunlerde kullanın
menzil ve aryam ikinizin de 30+5 ama birinizde 63 gün birinizde de 65 gün kalmış gözüküyo
çizelgeler farklı diye mi??
gazlı bezmi tıkıyorlarmışnereye:44:
buda tabisi güzel ülkemde yine memurlar ın altı çizilerek çıkartılmış bi yasa....şimdi memurlar nete baktım. aşağıda kopyalıyorum.
1) Torba yasa ile erken doğum yapan memurlar kullanamadıkları erken doğum süresini artık kullanabilecekler. Sorum şu 15 Aralık'ta 8 gün erken doğum yaptım. Şu an doğum iznim devam etmekte. 8 gün doğum iznine eklenebilir mi?
2) Buradaki maddelerden
Erken doğum halinde, kullanılamayan izin doğum sonrası iznine eklenebilecek
Maddesi hakkında sorum olacaktı eşim 07.01.2011 tarihinde doğum öncesi 8 haftalık izninin 2 haftasını kullanmışken erken doğum yaptı... Biz şimdi kullanamadığımız doğum öncesi iznini doğum sonrası kullanabilecekmiyiz. Bu madde bizleri de kapsar mı kapsarsa ne yapmamız gerekir
Saygılar iyi çalışmalar
Cevap:
657 sayılı Kanunun Mazeret iznini düzenleyen 13/02/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanunun 106 maddesi ile değişik 104'üncü maddesinde; "A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir." hükmü yer almaktadır.
6111 sayılı Kanunun 106 ıncı maddesi, Kanunun yayımı tarihinde yürürlüğe girmektedir.
Yukarıda yer verilen açıklamalar uyarınca;
1- Halen analık iznini kullanan devlet memurlarının, doğum öncesi 8 haftalık analık izninin kullanamadıkları bölümünün, doğum sonrası analık süresine ilave edilmesi gerekmektedir.
2- Ancak doğum sonrası analık iznini kullanılmış, ilave edilecek süre geçmiş olması durumunda, göreve başlanılmış veya aylıksız izin alınmış ise artık erken doğum sebebiyle kullanılmayan süre için yeniden analık izni verilmesinin mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.
önemli olan çalışmaya döneceğin tarihin kurum tarafından doğru hesaplanması. eğer dikkate almadan işlem yaparlarsa geriye dönük kullanamıyosun. benim anladığım bu sanrım..
seninde 66 oldugunaa göre no problem :)
bugun vandayızz.. depremzedelerlee dertleşiyoruz.
yarın vınn turizm uşak..
oraya işte katlayıp katlayıp bacak arasına koymuslar kuzenimin
gelip değiştiriyoarmıs pijama falan giydirmiyolarmıs altına.
annem bana dogum yaptıgında dikiş atarken kan akışını kesmek için gerzek
adam kocaman gazlı bezi katlamıs ucunu sivriltip içeri tıkmış bayagı içeri
tabi kadıncagız ne bilsin içinde bişey oldugunu bide ilk dogumu
acı cekmiş bayagı gerzek almayı unutmus cunku
kucuk tuvaletini bile ayakta yapıp komple kendini yıkıyomus
buyugu yapmak ne mumkun??
3 gun sonra pat diye bişey dustu diyo simsiyah
ustune su dokmuss su doktukce kan akmıs gazlı bez cıkmıs altından..
ben sorcam normal yaparsam:
- 1 dikiş fazla attınız mı?
-iyice temizlediniz mi?
- içerde bişi unuttunuz mu?
ben ilk dogumu sezeryanla yaptım genede hasta bezi kulanıyosun yani gerkli hastanenize sorun tedarikli olun bence sezeryanda sürekli uzandıgın için arka taraftan sızma oluyo o yüzden ben hastaneye 2 takım pijama aldım ne olur olmaz diye
yarın vınn turizm uşak..
-iyice temizlediniz mi?
bnm bildigim hastanede 1 gece kalınıyor çok eşya yıgmaya gerek yok diye duusnuyorum 2 takım pijama takım gayet makul bende 2 takım pijama takım koyacagım ( istedigim gibi bulabilirsem ) cantama gecelik falan koymayacagım herkes sezeryanda dhaa rahat oldugunu soluyor ama zaten alacagım pijama takımı ona gore sececegim sorun olmaz herhalde
bebem sende sezeryan olcan sor hastanene..benim bu 2. hastanem..öncekide buda 2 gece kalınyo didi...sezeryanda 2 gece tutuyolar sanırsam
bide gösenay nette pijama dünyası die bi site var..bi bak cnm
bnm bildigim hastanede 1 gece kalınıyor çok eşya yıgmaya gerek yok diye duusnuyorum 2 takım pijama takım gayet makul bende 2 takım pijama takım koyacagım ( istedigim gibi bulabilirsem ) cantama gecelik falan koymayacagım herkes sezeryanda dhaa rahat oldugunu soluyor ama zaten alacagım pijama takımı ona gore sececegim sorun olmaz herhalde
yarın vınn turizm uşak..
-iyice temizlediniz mi?
yok canım dun doktorumla konustuk.. Normal şartlar da 1 gece yatış yaptırcam ertesı gun taburcu edicem dedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?