ayy hiç dikkatimi çekmemiş bak....yok cnm ben düşünmüyorum...yalnız fotodaki koccaman bişey bi tuhaf durmuş onda
[SUB][/SUB]
dün bi yazı okudum ben bebek bakımıyla ilgili orda diyodu kundak bebeğe anne rahmini hatırlattığı için ağlama krizlerinde kullanılabilir diyo... çocuk kendini güvende hissedermiş... özel olarak kundak almıcam da annem pazen minik battaniyeler dikti bize onlara sararım baktımm susturamıyorum...
bi de kızlar ferber yöntemi diye bişi okuyorum iki gündür şiddetle tavsiye ederim bebeklere uyuma teknikleri anlatıyor dört aylık falan olunca uygulanabilen...
bizde anakucağı kullancaz ama o zman onu eşm taşır
bende diyomki içimden bebeğimi alsam ben kucağımda
çıksam olmazmı hastaneden sarıp battaniyeye koklaya koklaya
ipem benimde aynen böyle...bi tane ben aldım 125 lik..
bi tanede pompada var...bunlardan birini su için kullanırız:))
onun dışında biberon başıyla uyumlu 4 tane saklama kabı var ama ben onu biberon die düşünmüom..
sonuçta akşama kadar iş yerinde olcam sütüm olurda inş. boş getirdiğim o kapları akşam dönüşte dolu dolu kuzuma götürcem:)))
aynen kaplarla dolaba koycam ertesi gün içsin içsin kudursun:)))
ay kızlar ya bi haber aldım şimdi benım arkadaşımın iki oğlu var biri 4. buçu kyaşında diğeri ıkı yaşında
şimdi korundugu halde hamıle kalmış ıkı aylıkmışş ve ikizmişş , çok ağlıyor ayyy bende şaşırdım
bir suru ilaç içtim dıyo inşallah düşerler dıyo , ne dicegımı bılemedım kaldım öle
hakkaten nasıl güveniyorlar o yönteme anlamıyorum hiçamanın çok vahim bi durumm.hemide ikizzz. geçenlerde bende öyle bi haber aldımm
arkadaşımızın oğlu vardı 1. yaş günü için kutlama yapacaklardı gittik oraya kadın 2. ye hamile olduğunun haberini verdi oda çok ağlıyo.. kandil gecesi öğrenmiş hamile olduğunu.. doğurmaya karar vermiş...
ama onlar akıllılarr siz gidin takvim yöntemine göre korununçok riskli bi korunma yöntemi bana göre. ahanda hamile kaldı iştee
spiral mantıklı düşününce ama içimde bişi olması fikri çok hoşuma gitmiyor benim:26:ben spiral düşünüyorum
gerçi onunlada hamile kalanlar varmış ama çok düşük bi ihtimal.. şu durumda en güveniliri spiral duruyo bana göre
bide öle problemler var işte yaaa uğraş dur hep onunla yok kaydı yok zıpladıı....... ikinciden sonra bağlanmak farz zatibende hiç bilmiyorum bu yöntemleri...ablam spiral taktırmıştı...sürekli kaydı kaydı..3-4 kez geri taktılar..en sonunda tutmuo die pes ettiler..ama bende onu deniycem sanırım...şansa...artık bebekde oluverirse kısmet deriz:))) ondan sonra kesin çözüm buluruz...bağlatırız tüpleri
geleneksel yöntemmm eennn güzeliiiiiyok canım ya olucağı varsa oluyor sanırım
eşim işyerinde 2.çocuktan sonra istemiyoruz
diye taktırmışlar kadın hamileymiş şimdi
nasıl olur diye düşünüyorlar çok zor durum valla
yasmin doğum kont hapı
hemşire bana sordu geçenlerde aile planması içinmiş
2. düşünüyormusunuz diye bende yok 2 sene dedim o zman
doğumdan sonra bağlatalım dedi yok sitemem biz korunuz
dedim içimden süt korurmuş demek geldi ama demedim
o işi nasıl yapcaz bende bilmiyorum ben hap içmeyi tercih
ediyorum kontrol bende olsun istiyorum ama emzircez
içemem gerçekten süt korur mu acep:):) yada takvim yada geleneksel
yöntemler pufff
alttan takıyorlar kanımcaaaaAcep ben de mi tıktırsam spiral ? içimde metal bir şeyin varlığı tuhaf geliyor ama haplarda benim hormonları saptırıyor sonra.. nasıl takıldığını bilen var mı?
pöfff ben hiç bilmom...tembelim çok bu konularda..eşim korunyodu..ben rahattım..
ama artık o rahat etsin istiom:)))
ben sanırım spiralmidir nedir taktırrım ondan...2 yi hiççç düşünmüyoz...ama o arada kaçak göçek bişi olursa artık basarız bağrımıza...
ama hap hiç içmedim içmemde..kesin bana çok kilo aldırır hap, riske atamam kendimi..
ben kundak yapmayı düşünmüyorum kendi fikriyatıımmmkızlar kızlar...kundak olayını napcanız..bebekleri kundaklıycakmısnız..
kundaklamıycaz diosanız şu aşağıdaki gibi yeni moderen kundaklar var..alanınız varmı..kullanan duyan bilen varmı...fikri olan varmı..dr uyla konuşan varmı
Eki Görüntüle 347723
ayy hiç dikkatimi çekmemiş bak....
evet bunu burda biri daha söylemişti..elleri aykları serbest boşlukta olunca kokrkuolarmış sallandıkça..kundan alışmaları açısından iimiş..
eskisi gibi sıkı sıkı sarılmazda bu tarzlar mantıklı geldi..ama sadece mantık yürütüom fikrim bilgim yok hiç bu konuda..kendi dr umuza sorsak yorum yaparmıki...:44::44:
ayy hiç dikkatimi çekmemiş bak....
evet bunu burda biri daha söylemişti..elleri aykları serbest boşlukta olunca kokrkuolarmış sallandıkça..kundan alışmaları açısından iimiş..
eskisi gibi sıkı sıkı sarılmazda bu tarzlar mantıklı geldi..ama sadece mantık yürütüom fikrim bilgim yok hiç bu konuda..kendi dr umuza sorsak yorum yaparmıki...:44::44:
kızlar kızlar...kundak olayını napcanız..bebekleri kundaklıycakmısnız..
kundaklamıycaz diosanız şu aşağıdaki gibi yeni moderen kundaklar var..alanınız varmı..kullanan duyan bilen varmı...fikri olan varmı..dr uyla konuşan varmı
Eki Görüntüle 347723
ya bunu aslında en ii çocuk dr una sormak gerekde..annemde belini falan sararız diyo
bacakalrınıda ama önce kalça çıkıklığı için muayene
yaptırmak lazım öyle bi durumda kundak çok zararlıymış
bide iyi bi çocuk doktoru buldunuzmu ben kendi derdim
daha hiç araştırmadım tek düşündüğüm yakın olması gerektiği
çocuk doktoruda çok önemli
bende öle kucağımda çıkmak istiyorum,, koka kokaa, kimselere vermem ama hep benim kucamdaa durcekk
işyerinde sağdığın sütleri nerede saklayacaksın, oda sıcaklığında mı? yoksa buzdolabı falan mı var?
haybınkunduz
denecek çok bişi yok bundan sonra hayırlısı olsun....
hakkaten nasıl güveniyorlar o yönteme anlamıyorum hiç
spiral mantıklı düşününce ama içimde bişi olması fikri çok hoşuma gitmiyor benim:26:
bide öle problemler var işte yaaa uğraş dur hep onunla yok kaydı yok zıpladıı....... ikinciden sonra bağlanmak farz zati
geleneksel yöntemmm eennn güzeliiiii
alttan takıyorlar kanımcaaaa
bende hap falan hiç kullanmadım, kesinlikle karşıyım hormonal dengeleri bozduğunu düşünüyorum. 35 yaşından sonra sigara içen biri içinde doğum kontrol haplarını önermiyorlar.
ben kundak yapmayı düşünmüyorum kendi fikriyatıımmm
bende öle kucağımda çıkmak istiyorum,, koka kokaa, kimselere vermem ama hep benim kucamdaa durcekk
işyerinde sağdığın sütleri nerede saklayacaksın, oda sıcaklığında mı? yoksa buzdolabı falan mı var?
haybınkunduz
denecek çok bişi yok bundan sonra hayırlısı olsun....
hakkaten nasıl güveniyorlar o yönteme anlamıyorum hiç
spiral mantıklı düşününce ama içimde bişi olması fikri çok hoşuma gitmiyor benim:26:
bide öle problemler var işte yaaa uğraş dur hep onunla yok kaydı yok zıpladıı....... ikinciden sonra bağlanmak farz zati
geleneksel yöntemmm eennn güzeliiiii
alttan takıyorlar kanımcaaaa
bende hap falan hiç kullanmadım, kesinlikle karşıyım hormonal dengeleri bozduğunu düşünüyorum. 35 yaşından sonra sigara içen biri içinde doğum kontrol haplarını önermiyorlar.
ben kundak yapmayı düşünmüyorum kendi fikriyatıımmm
Ankaradaki hamişler Mart ayı boyunca her Cumartesi Güven Hastanesinde hamile semineri olacak. Saat 12-14 arası ve ücretsiz. Ben her haftasonu gidemesemde 1-2 seminere katılmayı düşünüyorum.
ya bunu aslında en ii çocuk dr una sormak gerekde..
biz o konuyu hallettik...karar verdik..3-5 kişinin referans olduğu bi dr a gidcez..memnunlar çok..özel muayenehanesi var adamın hastanede değil...o dr a giden bi arkadaşım var 6 aylık bebeği...bari ona sorim o napmış..
evet cnm..iş yerinde buz dolabı var...buzdolabında saklarım akşama kadar...
babam diyor eskiden iyiydi devlet hastanesindeki doktorun
özeline götürüyordum sizi ilaç hastaneden yazıyodu tahlil yatış gerekliyse
özel oda herşeyi tek telle hallediyodu özel hastaneden daha iyi oluyordu
diye ama şimdi artık öyle yokmuş özel muayanesine gittinmi herşeyi
dışardan yaptırmak lazım buda baya masraf olabilir gibi geliyo
ya özel hastanede bitane iyi bulacağız yada özel sigorta yaptırcaz artık
sbilyanacım bide bildiğim kadarıyla anne sütü oda sıcaklığında 8 saat buzdolabında 24 saat tazeliğini koruo...derin dondurucudada 3 ay saklanabilyo...ısıtmadan-kaynatmadan verilio bebeğe...buzluktaki çözdürüldüğü zmn 24 saat içinde bebeğe verilmeli..süt saklama poşetinde yada ağzı sıkıca kapatılabilen kaplarda saklanmalı cnm..
bugun işte sağdığım sütü akşam eve götürdüğümde vermem herhalde taze taze emziririm, ertesi güne kalır o süt bozulur mu öyle olunca acaba? bide benim yolum 1 saatten fazla sürüyo dolaptan alıp eve gidene kadar 1,5 saat olur herhalde bozulur mu acaba?
kızlar ben şimdi yarın raporumu alacağım.
insan kaynaklarını aradım orjinalini bana göndereceksiniz kopyası sizde dursun dedi..((merkezimiz istanbul muhasebe,insan kaynakları vs.herkes orada oraya göndereceğim bende))
işyerine orjinalimi veriliyor bilgisi olan varmıı??
kızlar ben şimdi yarın raporumu alacağım.
insan kaynaklarını aradım orjinalini bana göndereceksiniz kopyası sizde dursun dedi..((merkezimiz istanbul muhasebe,insan kaynakları vs.herkes orada oraya göndereceğim bende))
işyerine orjinalimi veriliyor bilgisi olan varmıı??
cnm bana raporu veren dr özellikle dedi aslı sende dursun..sonra bi sorun olursa işyerinle yada sgk ile fotokopisi bi işe yaramaz dedi..daha sonra sgk ya aslyla gidceksin dedi..bende iş yerine fotokopisini verdim kimsede aslını ver demedi
not: http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...2276-sut-sagan-annelere-sorum-olacakti-2.html burdada konuşulmuş süt saklama olayı...
merhaba bayanlar yogun bir hafta yine benimle
işimin en yoğun olduğu aylar malesef
bebeğim aşağıda artık iyice baskı yapıyor ayakta kalmamak da çözüm değil oturduğum zaman da kasılıyor
yavrum
sizin alt taraflarda ağrılarınız var mı
aslı sende kalacak
çünkü sen o raporla daha çok işin olacak
doğum iznini açtırıken doktor o raporu isteyecek senden
yani 2008 de doğurduğumda öyle olmuştu ben fotokopisini yolladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?