2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
yok cnm ben düşünmüyorum...yalnız fotodaki koccaman bişey bi tuhaf durmuş onda
ayy hiç dikkatimi çekmemiş bak....

evet bunu burda biri daha söylemişti..elleri aykları serbest boşlukta olunca kokrkuolarmış sallandıkça..kundan alışmaları açısından iimiş..
eskisi gibi sıkı sıkı sarılmazda bu tarzlar mantıklı geldi..ama sadece mantık yürütüom fikrim bilgim yok hiç bu konuda..kendi dr umuza sorsak yorum yaparmıki...:44::44:

bizde anakucağı kullancaz ama o zman onu eşm taşır
bende diyomki içimden bebeğimi alsam ben kucağımda
çıksam olmazmı hastaneden sarıp battaniyeye koklaya koklaya

bende öle kucağımda çıkmak istiyorum,, koka kokaa, kimselere vermem ama hep benim kucamdaa durcekk

işyerinde sağdığın sütleri nerede saklayacaksın, oda sıcaklığında mı? yoksa buzdolabı falan mı var?

haybınkunduz
denecek çok bişi yok bundan sonra hayırlısı olsun....

hakkaten nasıl güveniyorlar o yönteme anlamıyorum hiç
ben spiral düşünüyorum
gerçi onunlada hamile kalanlar varmış ama çok düşük bi ihtimal.. şu durumda en güveniliri spiral duruyo bana göre
spiral mantıklı düşününce ama içimde bişi olması fikri çok hoşuma gitmiyor benim:26:

bide öle problemler var işte yaaa uğraş dur hep onunla yok kaydı yok zıpladıı....... ikinciden sonra bağlanmak farz zati
geleneksel yöntemmm eennn güzeliiiii
Acep ben de mi tıktırsam spiral ? içimde metal bir şeyin varlığı tuhaf geliyor ama haplarda benim hormonları saptırıyor sonra.. nasıl takıldığını bilen var mı?
alttan takıyorlar kanımcaaaa

bende hap falan hiç kullanmadım, kesinlikle karşıyım hormonal dengeleri bozduğunu düşünüyorum. 35 yaşından sonra sigara içen biri içinde doğum kontrol haplarını önermiyorlar.

ben kundak yapmayı düşünmüyorum kendi fikriyatıımmm

benim annem daha ilk günden battaniyesi ile kundak yapar ona kesin.. o kundaklar, ben açarım öle geçer büyür gider herhalde

çocuk doktoru lasım... anam o doktoru da araştırmak lasım...

Ben bundan aldım canım;

Sevi Bebe Bel Destekli Kundak Battaniye « EvinizeGelsin.com | ::AVENSİS :: Mobilya Sanal internet alışveriş sitesi | karyola,ranza

Yani bana kalsa almazdım ama annemle kayınvalidem bayılarak aldılar bunu. Eskiden belini sararlarmış bebeğin bununla gerek kalmıyomuş modern kundakmış. Yani battaniyeyle de saracağımız için bebeği bu da kullanışlı olabilir gibi geldi bana hatta hastane çantama da koydum battaniye niyetine.

ya bunu aslında en ii çocuk dr una sormak gerekde..
biz o konuyu hallettik...karar verdik..3-5 kişinin referans olduğu bi dr a gidcez..memnunlar çok..özel muayenehanesi var adamın hastanede değil...o dr a giden bi arkadaşım var 6 aylık bebeği...bari ona sorim o napmış..

evet cnm..iş yerinde buz dolabı var...buzdolabında saklarım akşama kadar...

bende bu konuda akıl verenlere uyuz oluyorum
zaten çok sıkıldım her kafadan ses çıkıyo
şu kadınları boğasım geliyor....

çocuk doğurmumış huç hayatında hamile kalmamış dişiler bile akıl vermeye meğilliler

kundak yap diyenlere inat yapmıycam diyorum
kundak yapma diyenlerede inat yapasım var
bilemiyorum....

herşey akıl..
Şimdi bir kadın geldi şirkete yeni nakış hocası olarak
daha tanışalı 1 saat oldu, göbeğimi gördü ya
başladı işte...

yok 15 gün kundak yap
yok 15 dk bir emzir
yok şunu şöyle yap

yah kadın SUS SUS ! Senden akıl isteyen oldu mu?
Benim hamilelik tecrübelerim var. allah izinn verirse doğum teçrübemde olacak. Ben doğru bilgiyi doktorlarımdan alıyorum zate.

Ankaradaki hamişler Mart ayı boyunca her Cumartesi Güven Hastanesinde hamile semineri olacak. Saat 12-14 arası ve ücretsiz. Ben her haftasonu gidemesemde 1-2 seminere katılmayı düşünüyorum.

Ankaradaki hamişler Mart ayı boyunca her Cumartesi Güven Hastanesinde hamile semineri olacak. Saat 12-14 arası ve ücretsiz. Ben her haftasonu gidemesemde 1-2 seminere katılmayı düşünüyorum.

aa ne zaman başlıyo canımm
geç kalmadık değilmi.. bu aylardan itibaren gidebiliyomuyuz

sbilyanacım bide bildiğim kadarıyla anne sütü oda sıcaklığında 8 saat buzdolabında 24 saat tazeliğini koruo...derin dondurucudada 3 ay saklanabilyo...ısıtmadan-kaynatmadan verilio bebeğe...buzluktaki çözdürüldüğü zmn 24 saat içinde bebeğe verilmeli..süt saklama poşetinde yada ağzı sıkıca kapatılabilen kaplarda saklanmalı cnm..

babam diyor eskiden iyiydi devlet hastanesindeki doktorun
özeline götürüyordum sizi ilaç hastaneden yazıyodu tahlil yatış gerekliyse
özel oda herşeyi tek telle hallediyodu özel hastaneden daha iyi oluyordu
diye ama şimdi artık öyle yokmuş özel muayanesine gittinmi herşeyi
dışardan yaptırmak lazım buda baya masraf olabilir gibi geliyo
ya özel hastanede bitane iyi bulacağız yada özel sigorta yaptırcaz artık

evet cnm...bizim özel sigorta var eşimin çalıştığı kurumdan ötürü...
kızımızda doğunca aynen babasından ötürü oda sigortalı olacak kısmetse..
bu tavsiye ettikleri dr un özel muayenesi var ama sigorta geçio...adam olayı o kadar ilerletmiş:)))

bugun işte sağdığım sütü akşam eve götürdüğümde vermem herhalde taze taze emziririm, ertesi güne kalır o süt bozulur mu öyle olunca acaba? bide benim yolum 1 saatten fazla sürüyo dolaptan alıp eve gidene kadar 1,5 saat olur herhalde bozulur mu acaba?

bence bozulmuyodur cnm..sonuçta bunu yapan bi çok kadın var...en kötü minnak buz termosları alırız..kuzularmıza sütü onla taşırız:)))

bi kadın blogunda yazmış...

Sağılan anne sütü aşağıdaki sıcaklık ve sürelere dikkat edilerek saklanabilir.

■Oda sıcaklığında 4-8 saat (Oda sıcaklığı 24 derecenin altında olmalıdır. Sıcak bölgelerde yaşanıyorsa bu süre kısalacaktır.)
■Buzdolabında 24 saat (4 derece) (Püf noktası: Dolabın kapağına konulmamalıdır. Kapak sürekli açıp kapatıldığı için sıcaklık sabitlenemez. Dolabın en dip köşesinde saklanmalıdır. Bazı kaynaklarda buzdolabında saklanma süresi 72 saat olarak verilir. Bu süreyi test etmiş biri olarak; evet süt 72 saatte bozulmuyor ancak yeni araştırmalara göre besleyiciliği ve koruyuculuğundan kaybediyormuş. Eğer 24 saatten daha geç vakitte tüketilecekse dondurup çözdürmek daha sağlıklıymış.)
■Buzlukta 3 ay (Deep freeze olmayan eski tip buzdolaplarının buzlukları kast ediliyor)
■Derin dondurucuda 6 ay (-18 derece)
■Termos çantada 24 saat. (Bu bilgiyi bir seminerde öğrenmiştim. Öğrenmemiş olsaydım sütlerim 3 kez lavaboyu boylayacaktı. İki kez günü birlik seyahatimde ve İstanbul'da katıldığım başka bir eğitim sırasında sütlerimi sabahtan akşama kadar termos çanta içinde muhafaza ederek ertesi gün kızıma içirdik. İki önemli noktaya dikkat edilmesi gerekli. Birincisi, sağdıktan hemen sonra termos çantaya konulmalı. İkincisi ilk sağılan süt ile ikinci sağılan süt kesinlikle birleştirilmemeli. Aynı ısıya gelene kadar ayrı kaplarda tutulmalı. Isıları eşitlendiğinde istenirse birleştirilebilir.

Sütü Taşıma

■Sağılan süt her seferinde farklı kaplara konulmalıdır. Daha önce sağılmış sütün üzerine yeni sağılmış süt eklenmemelidir. Mutlaka eklemek gerekliyse her iki sütün de aynı ısıya gelmeleri beklenmelidir. Örneğin ilk sağılan süt buzdolabına konduysa, ikinci sağılan süt de buzdolabında en az bir saat bekletilerek ısıları eşitlenmelidir.
■İş yerinden eve termal çantalara konularak getirilebilir. Termal çanta imkanı yoksa içine buz küpleri konmuş çanta ile de taşınabilir. Ancak hava sıcaklığı ile paralel olarak buzların erime süresi iyi hesaplanmalıdır.

kızlar ben şimdi yarın raporumu alacağım.
insan kaynaklarını aradım orjinalini bana göndereceksiniz kopyası sizde dursun dedi..((merkezimiz istanbul muhasebe,insan kaynakları vs.herkes orada oraya göndereceğim bende))

işyerine orjinalimi veriliyor bilgisi olan varmıı??

cnm bana raporu veren dr özellikle dedi aslı sende dursun..sonra bi sorun olursa işyerinle yada sgk ile fotokopisi bi işe yaramaz dedi..daha sonra sgk ya aslyla gidceksin dedi..bende iş yerine fotokopisini verdim kimsede aslını ver demedi

not: http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...2276-sut-sagan-annelere-sorum-olacakti-2.html burdada konuşulmuş süt saklama olayı...

merhaba bayanlar yogun bir hafta yine benimle
işimin en yoğun olduğu aylar malesef
bebeğim aşağıda artık iyice baskı yapıyor ayakta kalmamak da çözüm değil oturduğum zaman da kasılıyor
yavrum
sizin alt taraflarda ağrılarınız var mı

aslı sende kalacak
çünkü sen o raporla daha çok işin olacak
doğum iznini açtırıken doktor o raporu isteyecek senden
yani 2008 de doğurduğumda öyle olmuştu ben fotokopisini yolladım

üff ya bu adama niye aslını istediki yaaaa

salak gibi ben arayıp sordum aslınımı göndercem fotorkopisinimi diye. aslını gönder dedi offfffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…