2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar elinizde yıkamıyo musunuz çamaşırları yaa?? makineye mı attınız direk??
iç zıbınlarını elde yıkayayım dedim ama henüz başlamadım. hani direk tenine değecek olanları elde yıkayayım diyorum..
siz nasıl yaptınız??

canım ben daha yıkamadım daha eksiklerim var tamamlıyayım sonra ama topikte herkes sabun tozuyla yada bebek deterjanıyla makinada yıkadı bisorun yaşayan olmadı ama 2.3 makina yapıyolar renklerine göre aklında bulunsun :42: bende dalinin sıvı deterjanıyla yumuşatıcısını aldım ama daha yıkamadım:emir_bebek:

hadi gözün aydın kurtulmuşsun güle güle kirlet benim daha çok var doguma nisan başı gibi düşünüyom halıları filan kızımda bi süpriz yaparsa oda kirli kalsınlar ne yapayım sag salim dogurayımda gerisi boş :21::21::21:

evet canım sağlıkları olsunda gerisi boş....
çok sağol

iç zıbınlarını elde yıkayayım dedim ama henüz başlamadım. hani direk tenine değecek olanları elde yıkayayım diyorum..
siz nasıl yaptınız??

ben makineye attım canım
solma ihtimali olanları annem tek tek elinde yıkadı...

selam kızlarrr
nasılsınızzzz
4 günlük aradan sonra geldikkk
malum temizlik işlerimiz vardı
çoğu bitti çok şükür
bir tek koltuklarım kaldı silincek
3 tane kapı kaldı onlarda silinecek
bir de halılarımı vericem

sonrasındada tamammmmm :1::1::1::1:

hoşgeldin zeynom iyi gunlerde kirletin inş :48::48::48:

herkese merhaba biz de geldik bakalım yine:1:

günaydınnnnnnnn
bugün son iş günüm.. :46: :46: :46:
sabah sabah hemen kayınvalide konuları açılmış..:1:
ben onu bunu bilmem.. insan zor durumda kalmadıkça eşinden başka hiç kimseyle gitmemeli..
ben bütün kontrollerime kocişimle gittim.. ankaradan bi doktor randevusu için gelip 3-4 saat kalıp gittiğini bilirim aşkımın..:16:
bu aradaaa.........
kocişimin görevi bitti.. bu gece inşallah evinde olacak.. geçti gitti valla 2 ay.. şaka gibi..

gözün aydın canım.. ne kadar çabuk geçti gerçekten..
tebi bir de sana sormak lazım:1:

selam kızlarrr
nasılsınızzzz
4 günlük aradan sonra geldikkk
malum temizlik işlerimiz vardı
çoğu bitti çok şükür
bir tek koltuklarım kaldı silincek
3 tane kapı kaldı onlarda silinecek
bir de halılarımı vericem

sonrasındada tamammmmm :1::1::1::1:

bu kalanlar azıysa ben çoğunu düşünemiyorum zeynooo:9::9:

siz nasıl yaptınız??

ben de makineye attım her şeyi.
renklere göre ayırıp narin programda yıkadım dalin bebe deterjanıyla

:))) 85 metre karelik evde ne yapılabilirse yaptık canım benim :1::1::1::1:

sende hoşgeldin canım :48:

valla yapmaya kalksak iş çokta gözüm kesmiyo doguma yakın iki kadın tutayım diyorum ondan oturuyom kendim yapacak olsam yavaş yavaş anca yetiştirirm :34:

bende yavaş yavaş yaparım kendim dediydim emmeee :))))
valla büyükten düşünmüşüm :)))
benim harcım değimiş valla

bende yavaş yavaş yaparım kendim dediydim emmeee :))))
valla büyükten düşünmüşüm :)))
benim harcım değimiş valla

valla evi viladaya vermek bile zor gelirken cam kapı göz kesmiyo bide benim evde 7 yaşında bi kızım daha var ne kadarda dagıtmasa dünya kadar iş cıkarıyo şükredin dagıtanınız yok :50:

Kızlar herkesten yorum bekliyorum kendimi test etmem açısından cvplarsanız sevinirim...

sabah : aç karnına 3 tane gun kurusu buyuk bir bardak ılık su yarım saat sonra kahvaltıda ; 1 koca fincan çay içine 4-5 tane kesme şeker ile, 4-5 dilim kepekli ekmek , 1 tane haslanmıs yumurta, 5 tane zeytin, büyük bir kalıp beyaz peynır .....
Ara: 1 elma veya herhangi bir meyve
Oglen : 1 tabak yayla corbası ( veya evde ne yemek varsa ondan yiyorum yanında bazen 2 dilim gene kepek ekmek )
Ara Yarım ekmeğe sandvic.... içinde( sucuk kaşar yağ)
aksam : 1 dilim kızarmıs ekmek ustune yag ile 2 buyuk bardak sut 1 kase leblebi ve meyve ekleyebiliyorum ( gene akşamları bzen sütlü mısır gevreği.. bazen de dışarıdan yiyoruz ))

şimdi size soruyorum ki ben çokmu yiyorum ? tabi bu verdigim liste sabah kahvaltı dısında diger ogunlerde degisiklikler oluyor dun bunları yedim ondan pylastım :31:

valla evi viladaya vermek bile zor gelirken cam kapı göz kesmiyo bide benim evde 7 yaşında bi kızım daha var ne kadarda dagıtmasa dünya kadar iş cıkarıyo şükredin dagıtanınız yok :50:

evet canım ya zor iş vesselam.....
makineden eğilip çamaşırları zor çıkartıyorum

sağol canım benim... valla en çok 32. haftaya girip çalışabilir raporumu aldıktan sonra zorlandım ayaklarım hep geri geri gitti:1::1:

çok şükürrr bugune kadar geldikkk:ssz:

akşam Zeynep'in ilk eşyalarını yıkamaya başlayarak açılışı yaptım:ssz::ssz: artık her akşam 1 makina yaparım.. minnak minnak kıyafetlerr yaaa uyyy yerim ben onu:emir_bebek::nazar:

ayy canım ben de bu akşam bebişimin eşyalarını yıkayacağım. yarın da kardeşim gelecek ütüsünü yapıp çekmecelerine yerleştireceğiz. canım kardeşimin bebişi olacağı zaman da birlikte yapmıştık şimdi aynı heyecanı ben yaşıyorum. çoook güjell :))

kızlar bu arada çağla şikel normal doğum yapmış ama kesme biçme yapmamış dr.lar benim duyduğum bütün normal doğum hikayeleri alttan dkişli.belki de o dikiş korkutuyo kesmeseler olmaz mı ya:emir_bebek::emir_bebek:

bnmde twek korktugum o vallahide nerdeyse tüm ilk dogumlarda kesiyolarmıs kendi kendine yırtılması daha kötymüş bnde 10 cm acılsa bile demi kesecekerl diyom da bnm dr da kesecek gibi off off

Kızlar herkesten yorum bekliyorum kendimi test etmem açısından cvplarsanız sevinirim...

sabah : aç karnına 3 tane gun kurusu buyuk bir bardak ılık su yarım saat sonra kahvaltıda ; 1 koca fincan çay içine 4-5 tane kesme şeker ile, 4-5 dilim kepekli ekmek , 1 tane haslanmıs yumurta, 5 tane zeytin, büyük bir kalıp beyaz peynır .....
Oglen : 1 tabak yayla corbası ( veya evde ne yemek varsa ondan yiyorum yanında bazen 2 dilim gene kepek ekmek )
aksam : 1 dilim kızarmıs ekmek ustune yag ile 2 buyuk bardak sut 1 kase leblebi ve meyve ekleyebiliyorum ( gene akşamları bzen sütlü mısır gevreği.. bazen de dışarıdan yiyoruz ))

şimdi size soruyorum ki ben çokmu yiyorum ? tabi bu verdigim liste sabah kahvaltı dısında diger ogunlerde degisiklikler oluyor dun bunları yedim ondan pylastım :31:

vallaa caım bence yediklerinde bişey yok ama ekmeği çok fazla tüketiyorsun bu liseteye göre kepekli ekmek olmasına rağmen bence fazla geldi ..ayrıca bence kepekli ekmek yeme bir kaç gün çavdar birkaç gün tam tahıllı buğday ekmeği v.s değiştirerek yemelisin bence ve günde 3 dilimden fazla yeme oda sabah kahvaltısında ..ayrıca akşam sütünü gündüz ara öğüne çek akşam işçilen süt kilo yapar gündüz iç ki bebğede yarasın...kahvaltını begendim ama bence akşam balık .tavuk v.s gibi protein alsan salatayla filan daha iyi olur ..

bende sabah hemen hemen aynı öglen akşamdan ne kalmışsa bişeybulamazsam yogurt makarna meyva kivi ve muz sadece aralarda akşamda genelde sebze yemegi yada bakliyat et tavuk ama akşam ve öglen daha ekmek yemiyorum sütte hiç içemiyorum oyüzden kahvaltıda kaşar yemeye çalışıyorum buda benim menüm

cnm 2 ay önce eltim normal doğum yaptı o dikişi hiç hissetmiyorsun dedi...korkulacak bişey yok çünkü artık orası uyuşmuş halde olacak çünkü içinden can çıkacak kolay değil hafif bi acı olur diyorlar...:emir_bebek:
bugün çok pozitifim inş.normal doğum istiyorum :52:

banada herkez hiç hissetimyosun bile diyo ama nedensde canlı canlı keslcm gibi düsünmek korkutuyo onu gectm bnm normal olmasada spinal anesteziyle olcak dogum genel tehlikeli bnm için die onda ne yaparım bilmm canlı canlı kesil dikil cok korkuyorum bari normal olsa die dua wetmeye basladım bide allh korusun bu uyustrma omurilikten yapılıyomus felc kalma ihtimali varmıdır :18:

evet kadın nerdeyse 180 boy bebeiş 49 cm 2500 kg.sırf bu kesi var diye o kadar korkuyorum bebek zamanından bikaç gün önce gelmiş öyle dediler ama erken doğum demediler
kadında hiç kg almamıştı nerdeyse 3 5 kg anca

bn bu 3.5 kiloyu anlamıyorum bunlar o zamn kilo veriyo hamilelkte bi kere bebek 2.5 bunun suyu kesesi fln drken en az 5 kilo alması lazım bu kaduın sadece bebegi nasıl besliyo bi formülü vardır elbet ama 2500 da az cnm kilo almıycam dwerkende bebişi o kadar zayıpf bırakmakda iyi degil

gülşahcımm bak örnek tablo bu ben uymuyorum ama sen yediklerini ona göre kıyasla
Doğum / Beslenme ve kilo kontrolü /
Hamileler için örnek menü
Etiketler:
,

SABAH:

• 1 bardak süt,

• 1 yumurta,

• 1 dilim peynir,

• 1 dilim ekmek,

• 1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

ARA ÖĞÜN:

• 1 meyve,

• 1 bardak ayran,

• 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:

• 1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği

• 1 porsiyon pilav veya makarna

• 1 bardak ayran

• 1 porsiyon salata,

• 1 orta dilim ekmek,

• 1 adet meyve

ARA ÖĞÜN:

• 1 dilim ekmek,

• 1 dilim peynir,

• domates ve salatalık,

• 1meyve

AKŞAM:

• 1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)

• 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği

• 1 bardak ayran,

• 1 porsiyon salata,1orta dilim ekmek

GECE:

• 1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı

• 1 porsiyon meyve

Kahvaltıda veya ara öğünlerde, 5 zeytin, 1 tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve, 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfurt da olabilir.

Back
X