herkeslere merhabalar, patır patır dökülmüşüz ya hu...
kimsecikler yok buralarda
beni de 32. haftamda 1 ay sonra görüşürüzdiye yollamıştı bugün gittim tekrar. bebeğin suyu ve kilosu yerindedi sadece henüz doğum pozisyonu almamıştı ona rağmen 1 ay sonra dedi. bence dr'una göre değişir kimisi daha yakın takip etmek ister, kimisi gerek görmez. bu biraz da hastane politikası sanırım, hem daha ilgili görünüyolar hem de fazladan para kazanıyolar...
ben 1,5-2 ay önce enfeksiyon için devlet hastanesinin verdiği antibiotiği içitim, o kadar hafif bişi vermişki dr hiç bi işe yaramadı boş yere antibiotik içmiş oldum. o arda bi de faranjit olunca özele gittim, onun verdiği iyi geldi. fakat aradan 1 ay geçtikten sonra yani yaklaşık 15-20 gün önce evin tadilatı sırasında boya kokusu ve soğuk nedeniyle tekrar hastalandım. faranjit geri geldi, aynı antibiotiği bi kere daha kullandım. 10 gün içinde anca toparladım. bu arada nst'ye girdim bir de muayene oldum hiç bi sorun gözükmedi. o cılızlık senin aç olmanla alakalıdı, mesela ben nst'ye girdiğimde hemşire çikolata yedirdi bana zorla. kıpırdaması ve enerjik olması için.
o dökülen kolaya müdahale etmyen kadınların evine ilk gidişinde oğlun eline kola meyve suyu ne bulursan tutuştur sonrada en açık renkli halı ya da koltuğa dökmesini sağlayacak bişii yap, temizlik derdinde tepinirlerken de kılını kıpırdatma

ayrıca kocan da kabahatli ama bebik doğduktan sonra alırsın artık intikamını bi şekilde

grip ya da soğuk algınlığı gibi durumlarda dediğin mantıklı ama üst solunum yolları ya da idrar yolları gibi önemli kısımlarda enfeksiyon görüldüğünde antibiotik kullanmak şart, allah korusun yayılıp bebeğe zarar verebiliyorlar. zaten hamilelere verilen antibiotikler farklı oluyo merak etmeyin...
tövbe tövbeee zeynebim yav senin de çevrende ne çok manya var. patron gitti kaynana geldi. annenin kim olduğunu güzelce tarif etseydin. hırrrrrrrr