2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
aşı zaten bağışıklığını güçlendirmez mi o hastalığa karşı?

Canım bağışıklığın kazanılabilmesi için vucudun virüslere karşı kendisinin savaşması gerekir.
Mesela ufacık bir hastalıkta hemen bebeğe ilaç verirsek bebeğin vucudu o virüslerle savaşmaz çünkü o ilaç onun yerine işini görür.
Bu yüzden çok hasta olmadıkça bebeklere antibiyotik veya iğne verilmesi önerilmiyor.

Merhaba bayanlar, aranızda nurse hurvey şurup kullanan var mı? Kaç aylıktan itibaren ne kadar kullanılıyor

Ben 3 haftalıkken başladım.Günde 2 kere 1 çay kaşığı kullandım.Çok gazı olduğunda bu 3 de olabiliyordu.
Doktor en fazla 4 çay kaşığına kadar müsade etti

Son düzenleme:
Faydasını gördünüz mü canım? Ben sab simplex kullanıyorum ama memnun değilim yine sancılar ağlama nöbetlerimiz devam ediyor 5 gündür kullanıyorum

Arkadaşlar günaydın,
Bebeği uykuya dalamayanlar veya gaz sancısıyla kıvrananlar size mucizevi bir öneri youtube a white noise yazın özellikle kolik bebekler için keşfedilmiş birşey bu anne karnındaki sesin benzeri. Bizde işe yaradı:)

Faydasını gördünüz mü canım? Ben sab simplex kullanıyorum ama memnun değilim yine sancılar ağlama nöbetlerimiz devam ediyor 5 gündür kullanıyorum

Valla canım ilaçtanmıdır yoksa bebeğin huyundan mı bilmiyorum ama ilk haftalara nazaran çooooook iyi şuan oğlum.
İlk haftalar gün içerisinde devamlı kıvranıp dururdu ve gazı çıkmayınca ağlardı.Şu son 1 haftadır özellikle inanılmaz rahatladı.(ilacca 3 haftalıkken başladık)
Gazını çoğunlukla kendi çıkarıyor artık.Sadece sabaha karşı 4-6 arası gaz sancımız olurdu,o da şimdilerde 5-5.30 arası oluyor ve yarım saatte geçiyor.Yani evet oğlum çok rahatladı ama bunu ilaca bağlamalımıyım bilmiyorum doğrusu.

‎570 gr ağırlığında minnacık bir bebek için anne sütü aranıyor! Mama verilemiyor. En fazla 6 aylık anneler sütünüzü paylaşabilirsiniz! 1 poşet bile olsa İrem bebeğe sütünüzden verebilecek durumdaysanız ailesi gelip sizden alıyor ve şifa olsun diye hastaneye götürüyor. Duvarlarınızda paylaşabilir, İstanbul, Kocaeli, Gebze civarlarında yaşayan daha çok taze anneye ulaşabilirsiniz. İletişim: Filiz Çelik
532 703 02 18

cnm röntgen ve ultrason neden çekildi neyden şüphelenmiştiki doktorun.benimde içim hiç rahat deyil kakasını rahat yapamıyor bence oysa doktora göre herşey yolunda.başka bir merkeze gidip bendemi istesem ultrason ve röntgen

bu arada yüz kremi ne kullanıyorsunuz diye sorulmuş ben mustela kullanıyorum yüz kremi yüz temizleme mendili vücut losyonu şampuan pişik kremi hepsinden memnunum ilk kızımada bu markayı kullanıyorum iki senedir bir sorun yaşamadık

ben şu ana kadar pişik kremi ve losyon ya da krem hiç kullanmadım,ne bileyim bi sürü kimyasal var gibime geliyo özellikle kremlerde falan,banyodan sonra bebeyağı sürüyorum tüm vücuduna o kadar.Bir de altını her açtığımda mümkün olduğunca ILIK suyla yıkıyorum,kaka yaptıysa kesin yıkıyorum zaten ama gece aştını değiştirirken üşümesin diye siliyorum,sünnet olduğunda çok korkktum 1 hafta yıkanmayacak dedi doktor,pipiyi de tam silemiyosun ama pişik falan olmadı şükür

Merhaba,
dediğin gibi zor bi zaman ama napalım bu günlerde böyle geçecek,bizimkinin günü saati belli değil bi bakmışız bu gece uyudu bi bakmışız bütün gece ayaktayız birde benim boğazlarım kötü kızımada geçti birde isal kızım karnını ağırtıyoki oda mışıl mışıl uyurken uyandırıyo napıcaz bilmem geçmekte bilmedi kaç gün kısaca anı anını tutmuyo hiç, annem burdaydı yarı 40 ı çıkıyor gidecek artık napıcam tek başıma bilmem , birde emziğe alışmıştı memeye alışınca emziği istemiyo hep meme istiyor uyumak için bil güzelde meme istiyor ağlarken ver memeyi susuyor iyi güzelde yarın öbürgün yolda belde hep isterse naparım bilmem :) gaz içinmi damla kullanıyosun?

barsak düğümlenmesinden canım.bence çektirme dr normal diyosa ne gerek var ben çok pişman oldum açıkcası

hiç öyle düşünme sağlıklı olsun yeter benimki fazla düşkün memeye ondan fazla almış ama diyorum ya sağlığı iyi olsun yeter bana
bak diğer aylarda böbrek sorunu yaşayanlar var kilolu olsa ne yazar

bütün gün takipledim yazdım ve sonucu açıklıyorum OĞLUM GÜNDE SADECE 10 SAAT UYUYOR
doktor sorun değil dedi ama ben çok yoruluyorum ve bazı kitaplarda gelişmii için uyku gerekli diye okudukça tedirgin oluyorum
sizinkilerin uykusu nasıl?
biz gece 4 saat uyuyup uyanıyoruz sonra 2 saat daha uyuyor sonra gündüz moduna geçiyor

uyku dışında sorunumuz yok çok şükür oğlum gaz sancısını bile bizi üzmeden çekiyor babası sağolsun gaz sancısı tuttu mu gazı çıkana kadar ilgileniyor
ilaç kullanmadık white noise müzikleri, kolik cdleri ve eşimin desteği çok işimize yarıyor
bu arada unibaby bakım yağı kullanıyorum artık pişik kremi yerine çok memnunum
sadece sabun kullanmalı mıyım emin olamadım şampuanla saçını vücudunu yıkayıp çıkarıyorum
siz vücudu için ayrı birşey kullanıyor musunuz?

Evet canım gaz için damla kullanıyorum sanırım işe yaramıyor hiç uyumuyor dün gece 4-5 saat ağlama nöbeti tuttu gece 3 defa uyandı ve deliksiz uyuyamıyor ve çok stresliyim bu durum beni çok yordu hem psikolojik hem fiziksel olarak çok yoruldum. Ne yapacağımı şaşırıyorum masaj yapıyorum, sallıyorum, rezene içirdim, damla verdim, müzik dinlettim susmuyor kıpkırmızı ve sürekli ağlıyor, Allah yardımcımız olsun

Benim oğlumun uyku düzeni çok iyi maaşaallah.Hatta çok uyuyor bile diyebilirim.
Gün içerisinde mutlaka 2.5 en geç 3 saatte bir beslenmek istiyor.Karnı doyup altı temizlendiğinde en fazla 1-1.5 saat uyanık kalıyor.Sonra diğer beslenme saatine kadar uyuyor(tabi bazen uyumadığıda oluyor ama genelde böyle)
Akşam 9-10 gibi banyo yaptırıyorum,sonra karnını doyurup yatırıyorum.Sonraki beslenme saatlerine kadar deliksiz uyuyor.Acıktığında karnını doyurup tekrar yatırıyorum hiç pas vermeden ve ışığı açmadan(gece lambası yanıyor sadece)
Sabah 4.5-5 e kadar güzel uyuyor,sonra gaz sancıları başlıyor.Sabah 6ya kadar sancılarla uğraşıyoruz ve sonra oğluşum artık sabah oldu diye gözlerini açıyor ve laf bekliyor gülücük dağıtmak için

Canim benim kizim bi ayda 1.500 gr.aldi sadece anne sütüyle.her bebeğin kilo alışı farkli oluyor.benim kizim zayif dogdugu icin böyle almis,zayif bebekler cabuk toparliyormuş.ama bizde de kusma sorunu var.nerdeyse emdigi kadar kusuyor hatta senin dedigin gibi burnundan süt geliyor.ama bebeklerde kusma normalmis netten baktim da bazi bebekler az bazilari böyle cok kusarmiş.bence cok doyduklari icin böyle oluyo.
sütün yiyip ictigin halde mi yetmhyor canim? Eger sütün azaliyosa pekmez at bikac kasik agzina cogaltiyo ama en cok su.ben gece bile kalkip iciyorum bisey yiyemedigim icin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimki de 2.760 gr dogmustu.hemsire bi ay sonra geldiginde bi kilo almis olsun dedi bence seninki normal 950 gr.bi kilo de cok iyi bence icin rahat olsun

Benimki de 2.760 gr dogmustu.hemsire bi ay sonra geldiginde bi kilo almis olsun dedi bence seninki normal 950 gr.bi kilo de cok iyi bence icin rahat olsun

Gunaydin kizlar herkeze hayirli cumalar dilerim.bugun kirkimiz cikti cok sukur:):)bende disari cikicam.daha once birkac kez daha cikmistim.ama halen gaz sancilarimz devam ediyor malesef.dun aksam gene cok agladi kuzum.

Kizlar 2 ayimiz dolacak ptesi zaman ne cabuk geciyor 6sinda verem savaşa gidecegiz rota virus ve kalca cikikligi icin doktora goturecegim iznim gaz sancilarimiz devam ediyo gaz masaji iyi geliyor ilac olarak caresi yok bunun buyuk oglum cok sukur kardesine alismaya basladi bebislerinize saglik versin Rabbim

canım sütü olmayanlar için markaanne.com diye bir site var oraya girip form dolduruyorsun sütü fazla olanlar olmayanlara veriyo istanbulda çok vermek isteyen var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…