2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

bşi sorucam,ben bazen bebeğimi yüzüstü yatırıyorum ama o zaman m,idesindekiler ağzına geliyo,çıkarıyo,böyle olması normal mi?Aç karnına zaten yatıramam çünkü ağlıyo :) bizde pek gaz sıkıntısı yok,kendi çıkarıyo gazını alttan üstten (gerçi bizde de gaz bitmiyo,sürekli gaz çıkarma modundayız gün içinde,çoğunlukla alttan :)) yüzsütü yatırınca midesindekiler çıkıoy diye yatırmak istemiyorum pek

kızlar 2. ay aşısını yaptırıken rota virüsü aşısı da yaptırcak mısınız?Ben kararsız kaldım haftaya aşımız var,yaptırın diyen de var,arkadaşımın da 4 aylık bebeği var, bebeğim için çok araştırdım,doktor tanıdıklara danıştım,doktor olup da kendi çocuğu olanlar bu aşıyı yaptırmamış,bana da yaptırma dediler yaptrımadım dedi,bu aşı ilk piyasaya çıktığında bazı bebeklerde bağırsak düğümlenmesine sebep olduğu için geri çekilmiş ,bazı yerlerde söylenene göre değiştirilmeden tekrar piyasaya sürülmüş deniyo,netten forumları da araştırdım,kafam karıştı,bir de bunun ticari bi aşı olduğu söyleniyo,pahalı bir aşı ,1 tanesi 140 tl miydi neydi,2 ya da 3 dozluk olan 2 marka var,ağızdan verilio,aşının yarısı veriliyo bebeğe ama açıldığı için geri kalanı çöpe atılıyomuş,2 ay sonra bi tane daha alıyosun,onun da yarısı veriliyomuş bebeğe kalanı yine çöpe,ben neden 2 kere alıcaz diye sorduğummda eczacı öyle dedi,o zaman bebekler için neden o yarım miktar doz üretilmiyo,belli değil mi bunun yarısının atılacağı,boşa çöpe atılıyo diye düşündüm ben de,ticari amaç mı acaba dedim,bir de ciddi hastalıkların aşılarını devlet zaten yapıyo,onun dışındaki özel bir sürü aşıyı yaptırma demiş arkadaşıma hem doktor ve hem anne baba olanlar,arkadaşım hastanede çalışıyo bu arada,ben yaptırmadım dedi,devlet pnömökok u da aşıları n arasına aldı,çok ciddi bi şey olsa bunu da alırdı dedi,siz napıcaksınız?doktorumuz ille yaptır da demedi,yaptırma da demedi,siz bilirsinizi dedi,size forumlardan örnek gönderiyorum,bi bakar mısınız?

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/199007-rota-virusu-asisini-yaptirmayan-var.html

doğumdan önce derdimki ya doğum yapanlar 2 dk da olsa girmezlermi diyordum ama boş vakit bulduğumda uyumayı yeğliyorum, bide koca ve anne arasında sorunlar çıkınca arada kalıp nasıl ayar çekeceğimi bilemiyorum çok sıkıldım birilerinin arasında kalmaya lohusa olan ben herkesi idare edende ben çok zormuş ya offff

Merhaba canım, sorunlar hiç bitmiyor malesef, çevremdekiler o kadar alıngan, kırılgan olmuşlar ki aynen dediğin gibi lohusa olan bizleriz ama yine onları biz idare ediyoruz, bazı insanlara çok kırıldım doğuma gitmeden 1 gün önce ve doğuma gittiğim gün bile beni üzdüler, kinci bir insan değilimdir ama o en özel ve zor zamanlarımda beni üzenlerin yaptıklarını unutmayacam üstelik konu benimle ilgili de değildi ama kırıcı tavırlar beni üzdü. Zaten üzerimizde doğum yani doğuramama stresi vardı yorgunduk, şimdi daha da yorgunum benim bebeğimin uykuları çok kısa sürekli uyanıyor gece toplasan 2 saat uyuyor ve gaz problemi var uyanıkken ağlıyor ancak kucakta sakinleştiriyoruz, damla kullanmaya başladım ama henüz fayda görmedim. Senin bebeğin nasıl gaz ve uyku sorunu var mı

kızlar bişey daha sorucam.ben bebeğimi anne sütüyle besliyorum ama sanırım doymuyor.sütüm az değil 1 ayda da 950 gram almış.ama hep emmek istiyor.doğal olarak göğüste süt kalmıyor ozaman da ağlamaya başlıyor.bende aptamil aldım takviye olarak ama onu içince 5 dk sonra olduğu gibi kusuyor.hatta içtiği mamadan daha fazla kusuyor.kusmuğu burnundan geliyor o derece.ve kusana kadarda çatlayacak gibi ağlıyor.3 defa verdim birdahada vermedim.neden böyle oluoyr acaba?başka bi mama mı denesem.öneriniz var mı?ebeğim 46 günlük bu arada

kesinlikle farklı mama denemelisin esema öneriliyo genelde bence bide onu dene.

doyurur doyurmaz yatırma canım biraz başını yukarda tut kucağına al 10 15 dk. sonra yatır o şekilde

ben düşünüyorum aslında.hani hiç araştırma gereği duymamışım açıkcası kayıtsız şartsız güvenmişim doktora .sen yazınca ve o linktekileride okuyunca acaba mı dedim şu an ...

Kızlar hiç çamaşır makinesinin karşısında uyuyan bebiş gördünüz mü ? Ben iki gündür görüyorum. Ben küçükken çamaşır makinesinin karşısında oturur izlerdim öyle dönüp durmasını. Anakucağıyla makine çalışırken karşısına koydum kızımı. Baktım biraz izliyor sonra gözleri kapanmaya başlıyor. Bugün gene aynısı oldu. Bir denesenize, sizde de aynı şey olacak mı acaba?

benim de göğüslerim çok yaraydı bi sürü ilaç denedim. hametan pomat pişik kremi sür her emzirmeden sonra. bende cok işe yaradı 1 hafta içinde geçirdi yaralarımı. hala bazen sürmediğimde tekrar yara oluyo sürer sürmez de iyileşiyo..

Canm benm makina banyoda:)denerdm ama.benm kizda gaz sancisi tutunca sac kurutma makinasini aciyorm nasil sakinlesiyor.bazen omzumda uyuyakaliyo hatta.

Canm benm makina banyoda:)denerdm ama.benm kizda gaz sancisi tutunca sac kurutma makinasini aciyorm nasil sakinlesiyor.bazen omzumda uyuyakaliyo hatta.

Saç kurutma makinesini banyodan çıkınca ağlarken açıyorum ben de. Hemen susuyor. Saçlarını kurutuyorum uzaktan uzaktan. Kapatınca gene ağlamaya devam ediyor.

Ben de kizimin benim sutumle doymadigini dusunuyordum. Bana ebe iki gosunu de tamamen emzirdikten hemen sonra ve gunde bir kere mama ver dedi. Ben de oyle yapiyorum.

Kusmaya gelince aynen benim kizim da cok hassas. Emdikten sonra veya mamadan sonra dik tutup gaz cikartiyoruz, midesini hic bukturmemeye dikkat ediyoruz. Simdi cok daha iyi. Zamanla da duzeliyorlar sanirim.

merabalar canım benim kızımın beslenmesi hakkında bazen aynı şeyleri düşünüyorum...32 günlük oldu...bir ayda 850 gr aldı...doktorumuz ve ebemiz normal olduğunu söyledi...mama takviyesi yapayım mı diye sorduğum da gerek olmadığnı söylediler...ama benim kide sürekli emmek istiyor...uyuduğu zamanda uyanmıyor...ben uyandırıyorum...aç olsa diyorum 2 saat bazen daha fazla uyumaz diyorum...evde doğum sonrası sarılık olmasın diye bir süre verdiğimiz aptamil var..bazen ben de vereyim mi diye düşünüyorum...inş sütlerimiz bebeklerimize yetecek noktaya gelir de mamaya gerek duymayız...sütünüz ve uykunuz bol olsun kızlar...

kızlar dua edin bize kızımın cigerlerinde bi problem görüldü yarın tes yapılacak inşallah bi sorun cıkmaz çok korkuyorum allah yardımıcımız olsun

Bayanlar çok yorgunum, benim durumumda olan varsa bana yardımcı olabilir mi? Oğlum 23 günlük ve son günlerde çok huysuz, uykuya dalamıyor, gece çok uyanıyor, gaz problemi var kızarıyor, ıkınıyor, gazını çıkartsam bile rahat değil, bağırsaklarında sürekli hareket guruldama var, emerken bile huysuz, ağrıdan emmeyi bile bırakıyor. Doktorum bana bir ilaç vermedi normal bir süreç dedi ama ben çok yorgun düşüp bunalınca başka doktora da götürdüm sab simplex damla verdi 2 gündür kullanıyorum pek fayda görmedim acaba etkisini göstermesi için daha zamana mı ihtiyaç var, doktorumuz rezene çayı da içir dedi arada içiyorum ama pek fayda etmiyor, acaba çayların zararı olur mu bebeklere? Ayaklarına elma yağı sürüyorum. Benim gibi gazlı bebeği olanlar ne kullanıyorlar?

Merhaba canım...
Hepimizde aynı şeyleri yaşıyoruz.Benim oğlumda bu aralar çok zor uykuya dalıyor.
Alıp bağrıma basıyorum,benim kokumla uykuya dalıyor ama yerine koyar koymaz tekrar gözlerini açıyor.
Gazda aynı senin tarif ettiğin şekilde oluyor.Akşama kadar dünyanın gazını çıkarıyor yavrucak ama sancılar nedense bi türlü kesilmiyor.Hele emerken sancılandığında meme ucunu koparacak gibi çekiştiriyor sinirinden...
Ben oğluma humana rezene-kimyon çayı kullanıyorum.Günde en fazla 20 ml falan içiriyorum gün içerisine bölerek.
Bunun haricinde günde 2 çok sancısı olduğunda ise 3 kere 1 çay kaşığı nurse harveys içiriyorum beslenme sonrasında.
Birde gaz oluşumunu önleyici ilaç metsil var.Onuda doktor günde 3 kere 8 damla vermemi istedi.
Çok şükür büyük ölçüde azaldı yavrumun sancıları.(tabi herkesde aynı etkiyi eder mi bilmiyorum)
Son olarak senin uyumadığın zamanlar bebeğini karnının üzerine yatır.Karnı bu şekilde sıcak durduğu için sancılarıda azalıyor.

benim kızım da 53 günlük ve gaz sorunu yaşıyoruz. ben 1 kahve fincanı suya 1 çay kaşığı kimyon tohumu koyup kaynatıyorum. içine 1 çay kaşığı da şeker koyuyorum. gün içinde emzirdikten sonra 1 çay kaşığı veriyorum, sorunumuzu tam anlamıyla çözmedi ama kesinlikle rahatlattı bebeğimi, kalanını da ben içiyorum. bir de karnına yapılan masaj iyi geliyo. nette gaz masajı diye çıkıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…