canım bence kilosu gayet iyi benim kızımda bugün tam 3 aylık oldu 5800 dedi doktorumuz bence çok kafaya takma emzirmeye devam diger kızımı mamayla büyütüm ne kadar zor oldugunu bilemezsin yemezdi kusardı biberon tutmadi memeyi zaten 15 günlükken bıraktı zorla geceleri verirdim oda zamanla gelmemeye başladı bol bol emzirecez başka care yok bizim kızda şimdileri zorla alıyo memeyi ayakta gezdirerek hoplatarak vermeye calışıyorum biyudum bile gitse karallah hepimmizin yardımcısı olsun
mrb bayanlar.benmde oğlum iştahsızdı sıcaklardan falan olur dediler hatta sağlık ocağındakı doktorda olabilir dedi.10 günde 100 gr almıştı.ilk 2 ay iyi kilo almıştı.herzaman çok kilo alvcak diye bişey yok dedi.sonra başka dr a gittik.idrar tahlili yapıldı.idrar yolu enfeksiyonu olmuş.kontrole gittiğimizde idrar yolu enfeksiyonu geçmiş ama böbreklerine baktılar.sol böbreğinde 3mm boyutunda taş varmış.tam içinde olduğu için onu rahatsız etmiyormuş.ama hareket ederse ağrı yaparmış.şimdilik ilaç kullanmıyoruz.sadece deviti 2 günde bir 3 damla ver dedi doktor.d vitamını fazlalığından olabilirmiş.eğer bebğiniz emdikten sonra midesi bulanıyor gibi yapıyorsa öğüyorsa ihmal etmeyin.
bede benm oğlumda herşeyi ağzına götürüyor.ben sadece onu uyurken emzirebiliyorum.uyanıkken kesinlikle emmiyor.emiziği yada elini resmen ısırıyor.diş için erken diyor dr.böyle sorunlar yaşayanlar varmı arkadaşlar?
benimkiside çok öğürüyor ya kusucakmış gibi yapıor birde bütün elini ağzının içine sokmaya çalışıyor bende götürücem doktora
kızlar selam geçende sordum ama kimse cevap vermedi..kan damlasına başlayan oldumu? doktor bize 90. günü tamamlayınca vermeye başla dedi, yani 4 aylık oluyor dedi..sizce 3 aylık olmuyor mu? birde benim kızım da memeyi tamamen bıraktıtuttuğum an bas bas bağırıyor..bende sağıp veriyorum, süt yoktu iyice azaldı bu nedenle..ek olarak mamada veriyorum ama onuda içmiyor bu günlerde, birde 6-7 kez kaka yapması cabası..çok sinirlerim bozuluyor, doktora bugünde gittik normal diyor..kilosuda 6300, az almış dedi 1 haftaya göre dedi..napcaz bilmiyorum bu arada 3600 doğmuştu..
Sağol canım senin de ramazan ayını ve cumanı kutlarımBu arada güzel nisan anneleri hepinizin ramazan ayı ve cumanız hayırlı olsun
Yanlış yazmışım 10 günde 100 gr almış..söylediğini uygulucam ardakaşım bakalım faydası olacak mı?
kızlar bi:44::44:kaç sayfayı ard arda okudumda doğru düzgün emen bebek yok malasef nedir bu zamane bebeklerının bu durumuyaa artık uyku arasında emzircem dıye mahfoluyorum almıyo uykusu bozuluyo başlıyo bağırmaya hade uyandırmıyayım emmesinde dıyemıyorum süt hepten gitçekmama verıyorum ama gunde toplam 120 ml artık onuda pek keyifli bitiremıyo gerçekten çocuk bakmanın en zor yanı beslemekmiş derlerdide ınanmazdım bide bugun sağlık ocağına götürdüm bıngıldağı çabuk kapanmaya başlamış multıtabsı haftada 2kere verıcekmişim birde kan ilacına 3 aylık dolunca başlanıcak bugun sordum
kızlar selam geçende sordum ama kimse cevap vermedi..kan damlasına başlayan oldumu? doktor bize 90. günü tamamlayınca vermeye başla dedi, yani 4 aylık oluyor dedi..sizce 3 aylık olmuyor mu? birde benim kızım da memeyi tamamen bıraktıtuttuğum an bas bas bağırıyor..bende sağıp veriyorum, süt yoktu iyice azaldı bu nedenle..ek olarak mamada veriyorum ama onuda içmiyor bu günlerde, birde 6-7 kez kaka yapması cabası..çok sinirlerim bozuluyor, doktora bugünde gittik normal diyor..kilosuda 6300, az almış dedi 1 haftaya göre dedi..napcaz bilmiyorum bu arada 3600 doğmuştu..
kan damlası dediğin demir ilacı dimi? eğer oysa sağlık ocağında da kendi doktorunda da 4.ayı dolunca başlayacağımızı sölediler. çocuk kaç kiloysa o kadar damla veriliomuş hatta...[/QUO ay ewt doğru söluyorsun benı kafa giitmiş
mrb bayanlar.benmde oğlum iştahsızdı sıcaklardan falan olur dediler hatta sağlık ocağındakı doktorda olabilir dedi.10 günde 100 gr almıştı.ilk 2 ay iyi kilo almıştı.herzaman çok kilo alvcak diye bişey yok dedi.sonra başka dr a gittik.idrar tahlili yapıldı.idrar yolu enfeksiyonu olmuş.kontrole gittiğimizde idrar yolu enfeksiyonu geçmiş ama böbreklerine baktılar.sol böbreğinde 3mm boyutunda taş varmış.tam içinde olduğu için onu rahatsız etmiyormuş.ama hareket ederse ağrı yaparmış.şimdilik ilaç kullanmıyoruz.sadece deviti 2 günde bir 3 damla ver dedi doktor.d vitamını fazlalığından olabilirmiş.eğer bebğiniz emdikten sonra midesi bulanıyor gibi yapıyorsa öğüyorsa ihmal etmeyin.
bede benm oğlumda herşeyi ağzına götürüyor.ben sadece onu uyurken emzirebiliyorum.uyanıkken kesinlikle emmiyor.emiziği yada elini resmen ısırıyor.diş için erken diyor dr.böyle sorunlar yaşayanlar varmı arkadaşlar?
bir de bebeğimizi kucağımızda yüzü öne bakacak şekilde gezdirmeliymişiz çünkü artık keşif dönemi başlıyormuş. hrşeyi görmek ve tanımak istiyormuş. benim kızım yabancı bilmeye başladı malesef artık insanları ayırıyor özellikle yaşlı teyze görünce hele hele zavallı kadıncağızlar onu sevmeye dokunmaya başlayınca basıyor yaygarayı. yaz bitiminde babaannem gelicek ona da öyle yaparsa kadıncağız çok üzülecek((
kızlar selam, yine benim moral bozuk, kızım bu seferde ishal oldu bana göre, doktora götürdük normal dedi anlamadımbugün 5 bez değiştirdim adam diyor 10'a kadar normal bişi vermedi ilaç falan, ne yapsam acaba? tecrübeliler sizde bişiler bekliyorum..normalde 2-3 günde yapıyorda oda gayet normaldı, sarımsı yumuşak, bu sefer azar azar böyle değişik bir kaka, içinde balgam var gibi, bu arada balgam söktürücü kullanıyorduk acaba ondan mı oldu bilmiyorum..doktor ondan olmaz dedi, geyet normalmiş, anlamadım ya çok sulu değil kaka, azar azar böyle pütürlü gibi, birde işte sümüksü şeyler var..ya burda adam gibi bi doktor yok, iyice asabım bozulmaya başladı ya
kızlar ya,
sabah bir kalktım kızımın sol gözü şiş kızarık ve çapaktan açılmıyorıkı gundur aksamları balkonda oturuyoruz ve hava baya ruzgarlı bır de dun babasıyla markete gıttıler ruzgarda fazla kaldı sanırım ondan ama cok fena ıcım parcalanıyor ona bakarken.aksamustu randevu aldık doktora goturucem.kaynamıs ılıtılmıs suyla temızlıyorum capagını napsamkı baska boyle bır durumu yasayan var mı? (((
Bebekler boyunlarını ne zaman tutabilirler, bebekleriniz boyunlarını tutabiliyor mu? Benim oğlum iki buçuk aylık boynunu desteklemezsem öne arkaya itiyor
benimkiside çok öğürüyor ya kusucakmış gibi yapıor birde bütün elini ağzının içine sokmaya çalışıyor bende götürücem doktora
demir ilacını bizim dr umuzda 4.ayı doldurunca başlanacak dedi. benim önceden götürdüğüm dr 4.ay kontorüle göre ek gıdaya geçiş yapabiliriz demişti ama ben o dr a bi türlü ısınamadığımdan 3,5 aylıkken yani dün başka bir dr a götürdüm, yani hem kontrol hem de tanışma amaçlı. yeni dr ek gıda için mutlaka 5 ay dolsun dedi. erken ek gıda çocuklarda ileride görülebilecek alerjik reaksiyonları arttırıyomış. mesela eşim 3. ayı doldurduğundan beri akşam ne meyve yiyosak kavun, karpuz, şeftali, kayısı, armut... illa tattırıyo çocuğa. ilk başta bi irkiliyo istemiyo ama sonra emmeye başlıyo şapur şupur:))) dr yapabilirsiniz tattırmaktan birşey olmaz ama messela şimdi şeftali yediriyosun ileride şeftaliye alerjisi olabilir 5. ayı doldurlım dedi. süt problemli zaten mama destekli gidiyoruz.
ellerin ağızda olması durumu bizde de var. dr.çok normal ellemeyin ellerini ağzından çekmeyin dedi. şuanda ellerini ve parmaklarını tanıyormuş, ağzına birşeyler götürmeyi öğreniyormuş. bu aşırı tükürük de nrmalmiş. çünkü artık sindirim ağızda olmaya başlıyormuş. önceden sadece midede ve bağırsakta olduğu için gaz problemi çok iken şimdi sindirimin ağızda başlamasıyla gaz problemi azalıyormuş. gerçekten de azalıyor maşallahhhhh.
bir de bebeğimizi kucağımızda yüzü öne bakacak şekilde gezdirmeliymişiz çünkü artık keşif dönemi başlıyormuş. hrşeyi görmek ve tanımak istiyormuş. benim kızım yabancı bilmeye başladı malesef artık insanları ayırıyor özellikle yaşlı teyze görünce hele hele zavallı kadıncağızlar onu sevmeye dokunmaya başlayınca basıyor yaygarayı. yaz bitiminde babaannem gelicek ona da öyle yaparsa kadıncağız çok üzülecek((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?