Maşallah canım, Allah düzeninizi bozmasın, iyi ne güzel alışmış. Benim oğlum uyumadan 1 saat önce çok huzursuzlaşıyor ve hep ağlar sızlanır uykuya dalana kadarslm kızlar oğlumu uyturken artık sallamıyorum nerdeyse 15 gundur böle bızım yatağımıza yatıyorum yanına yatıyorum burnumu burnuna dayıyorum öyle uykuya dalıyo kafamı uzaklaştırırsam saçımdan tutup çekiyo
Maşallah canım, Allah düzeninizi bozmasın, iyi ne güzel alışmış. Benim oğlum uyumadan 1 saat önce çok huzursuzlaşıyor ve hep ağlar sızlanır uykuya dalana kadar
inşalalh bişey yoktur canım bebeğe değşiik bişiler mi yedirdin yediklerinden de kaynaklanıyo böle değişik kakalar
Benim oğlum dün 4 aylık oldu, emziriyorum fakat oğlum ancak 5-10 dk emer bırakır aradan 1 saat geçer tekrar acıkır geceleri de çok kalkıyor emmek için 3-4 defa kalkıyorum acaba ek gıda versem daha tok kalabilir mi? Bu emzirme durumlarından hiç bir yere gidemez oldum, sadece oğlum yeterki emsin beslensin büyüsün dedim 4 aydır evin içine hapsoldum
bir ara ben de öyle yaptım gündüz uyutmadım kucağımızda gözleri kapanıyordu gece uykusuna geçince yarım saat sonra uyanıyordu uyutamıyordum geri sende iyi işe yaramış. gece hiç uyumuyorum nerdeyse 7 8 kez kalkıyor artık bünyem dayanmıyor ama geçecek bu günler diyorumcnm biz çok gezdiriyoruz artık uyumakiçin ağlıyo hatta kucağımızda gözlerını kapıyo en fazla 4saat uyanık kalıyo yoruluyo kuzum çok yatarken daaa uyuyo burunburuna
( 0-1 yaş ) Süt çağı işlev oyunlarıMerhaba Nisan anneleri,benim de 3 mayis dogumlu bir kizim var.Fırsat buldukca sizin sayfaniza da bakmaya calisiyorum.Daha once bu sayfada bir arkadaş bebegin gelisimi icin bebegiyle oynadigi oyunlari yazmisti liste halinde,bilgisayarinizda kayitliysa tekrar paylasabilir misiniz? Allah hepimizin bebeklerini korusun ins.
kolay gelsin canım ev hanımlarından hızlısın daha ben birşey koymadım kış için bi tarhana yapayım dedim daha onu bile yapmadım sen işteyken bebişe kim bakacak
bir ara ben de öyle yaptım gündüz uyutmadım kucağımızda gözleri kapanıyordu gece uykusuna geçince yarım saat sonra uyanıyordu uyutamıyordum geri sende iyi işe yaramış. gece hiç uyumuyorum nerdeyse 7 8 kez kalkıyor artık bünyem dayanmıyor ama geçecek bu günler diyorum
( 0-1 yaş ) Süt çağı işlev oyunları
Bip Bip Oyunu
Araba oyunu gibi oynanır; sözler söylendikçe, çocuğun aynı yerlerine dokunulur.
Araba geldi,
Durakta durdu,
Bip bip.
Çevren çevren çemberlik oyunu
Çevren çevren çemberlik ( Parmakla, avuç içine halkalar çizilir )
Ortasında pınarcık ( Parmakla, avuç ortasına vurulur )
Bir kuş gelmiş su içmiş ( Parmak avuç ortasına vurulur, yukarıya kaldırılır,kuşun su içerken yaptığı gibi )
Sonra pırrr diye uçmuş ( Denir, elle kuşun uçup gitmesi canlandırılır )
Araba Oyunu
Araba (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Maraba (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Cip (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Bip (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Beş kardeş oyunu
Beş minik kardeş varmış ( Beş parmak gösterilir )
Bir gün ava gitmişler
Bir kuş görmüşler
Bu tutmuş ( Baş parmak tutulur, sağa sola sallanır )
Bu temizlemiş ( İşaret parmağı tutulur, sallanır )
Bu pişirmiş ( Orta parmak tutulur, sallanır )
Bu yemiş ( Yüzük parmağı tutulur, sallanır )
Bu da ( Küçük parmak tutulur )
"Hani bana, hani bana ?" demiş. ( Küçük parmak sallanır )
"Yok sana, yok sana" demişler.
"Ben de gider ararım, Ben de gider ararım" ( Bu sözler yinelenirken, uygulayıcı ikinci ve üçüncü parmakları ile yürüyüş öykünmesi yaparak, çocuğun bileğinden koluna doğru parmaklarını yürütür ve koltuk altına vararak çocuğu gıdıklar, gıdıklarken de aşağıdaki sözleri söyler : )
"gıdı gıdı, gıdı gıdı "
Tel sarar oyunu
Tel sarar Ayşe tel sarar ( Eller yukarı kaldırılarak, sağa sola döndürülür )
Tel bulamazsa ne sarar ( Ellerle soru devinimi yapılır )
Komşunun oğlunu sarar ( Çocuğa sarılma devinimi yapılır )
Not : Ayşe yerine, çocuğun adı neyse o söylenir. Çocuk erkekse son satırda "Komşunun kızını sarar" denilir.
Köşe Bakkalı Oyunu
Köşe bakkalı ( denir, çocuğun çenesi elle tutulur )
Kapalı çarşı ( denir, ağız gösterilir )
Horhor çeşmesi ( denir, burun tutulur )
Elmacılar ( denir, yanaklara değilir )
Aynacılar ( denir, gözler gösterilir )
Kemancılar ( denir, kaşlar sıvazlanır )
Düz bayır ( denir, alna dokunulur )
Karışık çayır ( denir, saçlar karıştırılır )
Sar makarayı oyunu
Sar sar makarayı ( Eller önde tutulur, birbiri çevresinde yün sarar gibi döndürülür )
Çöz çöz makarayı ( Devinim tersine yapılır )
On kilo yağ ( İki el on parmak açılarak ileriye uzatılır )
On kilo bal ( Aynı devinim yinelenir )
Yala yala bitmez ( Avuçları yalama devinimi yapılır )
Beşi sana ( Beş parmak açılır ve çocuğa gösterilir )
Beşi bana ( Beş parmak açılır ve göğse konur )
Kediye cık cık ( Yok anlamına gelen cık cık sesi çıkarılır, Baş ve ellerle yok devinimi yapılır )
becerikli kadının hali başka oluyor canımşaka tabiki de okul açılmadan yapayım dedim kaynanam baktı efeye ben yaptım ama öldüm resmen ayaklarım şişti ben çalışırken de eşimin annesi bakıyor canım efeye.ben de tarhana yapmayı hiç bilmem beceremem de.Ahsen nasıl bakkalım?benimde haftaya misafirim gelecek okuldan arkadaşlar 20 25 kişi nasıl yapcam bilmiyorum artık bir de okuldan beraber gelicez eve inşallah becerebilirim diyorum
ben gündüz en az 3 kere 2 saat uyutuyorum bazen 1 saat uyuyo bazen yarım saat ama mutlaka uyutuyorum uyanınca gezdırıyorum en az üç yaşına kadar gündüz uykusu bırakılırmı bebekler dayanamaz geceleri 2kere uyanıyor doyurup tekrar uyutuyorum zaten gece oldunu anlıyor hiç uyanmıyor emip bida uykuya geçiyo
1 ay oldu çalışmaya başlayalı. o zamandan beri de yazmadım hiç heralde. bakıcım yüzüstü bırakıp gittiği için iki gündür evdeyim, izin aldım. birini bulana kadar annemler idare edicekler
bugun 5. ay kontrolüne gittik, yarın 6.ayımızdan gün almaya başlıcaz :)) rota aşısının ikinci dozu oldu bgn. bide ne zmndır dikkatimi çekiodu. çene kemiğinin üzerinde iki tane beyaz nokta var önde diş gibi, ama doktor dişeti olduğunu diş olmadığını söledi. ben yine de gördüğüme inanıorum bence yola çıktı dişler
bu arada doktor ne alakası var bilmiyorum ama d vitaminini 3 damladan 4'e çıkardı kafası çok terlediği için. bir de ferrosanol kullanıyorduk demir ilacı olarak, o bi ara piyasadan toplatılmış. onun yerine ferrum verdi. kakasını 4-5 günde hatta bazen 1 haftada yapan çocuk artık hemen her gün hatta bazen günde 2 defa yapmaya başladı. doktorun dediği kadarıyla demirden sonra, kaka düzeni iyi olan çocuklar kakayı daha geç, kakayı böyle geç yapanlar da daha sık yapmaya başlıomuş...
bu arada bizimki yüz üstü döndükten sonra geri geri sürünerek odayı turlamaya başladı bile, galiba biraz hareketli olucak :S:S
ve son olarak gece6-7 saat aralıksız uyuyan oğlum, artık uyanıp meme istemeye başladıçalışırken hiç hoş bi gelişme diil tabiki...
sizin bebişler ne alemde bakalım??
geçmişi okuyamadım pek umarım herkesin yavrusu sağlıklı sıhhatlidir. biz de 5.ayımızı doldurduk salı günü ve dr un tavsiyesiyle ek gıdaya başladık. yoğurt ve şeftali ve armut veriyorum. cam rendede rendeliyorum şeftaliyi ve armudu ayrı ayrı veya karıştırarak veriyorum. yoğurdu da kendim mayalıyorum kahve fincanına koyuyorum 1 parmak anca yedirebildim. ve ek gıdaya başladığımdan beri kakasının kıvamı çok koyulaştı ıkına ıkına yapıyor ve rengi de koyu yeşil. bugün içinde peyaz noktacıklar da vardı ki bugün yoğurt vermedim. sütüm de çok azaldı artık önce emzirip sonra mama veriyorum günde 6-7 defa. benimle aynı durumu yaşayan var mı dr a götürsem mi bilemedim ama çok endişeleniyorum. demir damlasını da kestim sırf kakasının rengini takip edebileyim diye...
Canım gazı var demek ki benim oğlumda bir ara öyleydi. Prebiyotik damla kullandım iyi gelmişti, şimdi arada sırada oluyor tam emerken sancısı tutuyor emmeyi bırakıp ağlıyor ben de kimyon tohumunu kaynatıp veriyorum biraz rahatlıyor gibikızlar merabalar bu aralar çok sıkıntılıyız oğlum ne emmek istiyor ne durmak istiyor kucağımda sürekli gezdireyim..
acıktı aslında biliyorum ama emmek istemiyor tam emziricem ağlamaya başlıyor ne yapıcamı şaşırdım bu arada kakası da yapışkan şeklinde sıvı karın ağrıısı da var zaten ne zaman böyle olsa emmiyor aç aç bekliyor..ishal olduğu zaman yaptığınız bişeyler varmı
arkadaşlar anladığım kadarı ile bebeklere sadece meyvelerin sularını değil püresiinide veriyorsunuz.ben sadece sularını veriyorum püre hiç vermedim korkuyorum boğulur yutamaz diye..bebeğim 7 nisan doğumlu tam 5 ay 1 günlük sizce püresini vermelimiyim? yutabilirmi ki*?
arkadaşlar anladığım kadarı ile bebeklere sadece meyvelerin sularını değil püresiinide veriyorsunuz.ben sadece sularını veriyorum püre hiç vermedim korkuyorum boğulur yutamaz diye..bebeğim 7 nisan doğumlu tam 5 ay 1 günlük sizce püresini vermelimiyim? yutabilirmi ki*?
kızlar kızım dizanteri olmuş 3 haftadır ishali geçmiyo şurup falan kullandık ama hala devam ediyo.yaşayan var mı bunu ya? çok üzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?