2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

caınım geçmiş olsun ben de bugün farkettim bebeğe akşama doğru yoğurt yedirmiştim bir gaz yaptı ki anlatamam ağladı durdu sürekli karnı şişti... yoğurdu genelde sabahları öğleye doğru veriyordum o zaman bişey olmuyordu...
birde bu arada 4 ay sonra ilk defa doktora gittik demir damlası verdi ferro sanol günde 10 damla aç iken ver dedi bu damla hakkında çok olumsuz söylentiler var onlara da kulak asma dedi kafa karıştı benim siz veriyormusunuz bende yarın başlayacağım birde artık yavaş yavaş ek gıdaya başla, meyve suyu püresi sebze püresi muhallebi çorba yoğurt pekmez (1,2 çay kaşığı) vereblirsin dedi. balık yumurtanın beyazı bal tuz şeker süt kesinlikle verilmeyecek miş

canım bende ferrol sanol kulanıyordum son gitigimde cevreden duyduklarımı söyledim bi sorun yok ama istersen degiştireyim dedi ve biz ferum hausman kulanıyoruz artık

gunaydın kızlar.bebişler ve sizler iyisinizdir inş,emirhanı ayaklarının ustune bastırdıgımda bi hoplamaya baslıyorki sanki ayaklarının altına yay koymusuz gibi :) birde oyuncaklarla oynamayı ögrendi artık.cok hareketli masallah..bizimki yuzustu biraktıgımda anında sırtustu donuyor.sırtustuykende yana dönebiliyor ama yuzustu dönemiyor.bende düşurmekten cok korkuyorum.

teşekkürler canım, dediklerini yapıyorum ama geçmedi daha..İnşAllah alerji deildir, oda çok zor bir durum doğru dürüst bişi yiyemeyecek eğer öyleyse

canım bizimde öyle, çok terliyor sonra soğuyor ve dediğin gibi çorabını çıkarınca buz gibi, bende veriyorum, biz santafer kullanıyoruz, dün doktora sordum devam et dedi, çok ağrı falan yapıyorsa ferro sanol verim dedi bende istemedim..Ferrumun tadı nasıl acaba?

bu arada bizimkide hala dönmüyor, yana doğru hafif döner gibi yapıyor o kadar

nerelerdesiniz kızlar bebişleriniz sizler nasılsınız epeyidir göremiyorum sizleri merak etim bi haber bekliyorum girersiniz topige merak edildiniz haberiniz olsun bu arada eyidas sende yoksun kaç gündür elif nasıl bi sorun yoktur umarım

hoşgeldin aramıza canım

Hoşbulduk canım teşekkür ederim benimkii 3 nisan canımm.

Canım bizde ferro sanolla başladık ama benimki kusacak gibi olduu öğürüyorduu iğrençç bir tadı var dr u kes dedi gittiğimizde ferrum hausman yazdıı onu şapur şupur yutuyor.. Ya birde bu ilacın lekesi geçmiyor kaç kıyafeti bozulduu bilgisi olan varmı denemedik birşey kalmadıı..

Son düzenleme:

Ferrum un tadı güzell benimki şapur şupur yuttu... ama ferro sanolu içerken öğürüyorduu..

bayanlar merhaba,bir şey soracaktım oğlum 10 nisan doğumlu yani tam 5 aylık ve 8 kilo 500 gram,dün medikal parkta bir doktora götürdük bana kilosunun normale göre biraz fazla olduğunu mamayı azaltıp ek gıda olarak çorbalara geçmem gerektiğini söyledi.Ayrıca aptamil 2 ye geçmemizi önerdi.sizin bebişleriniz kaç kilo?

merhaba guzel anneler ve sirin bebisleri,

uzun zamandir giremiyordum, ramazan bayram tatil derken baya olmus..
gecmise soyle bi goz attim da, ek gida, uyku duzeni ve bebislerin hareketleri konusuluyor daha cok..

benim kizim yalnizca 2 ay anne sutu aldi. o da sutum az oldugu icin mama ile takviye ederek. memeyi birakma sureci 10 gun surdu.
sonunda aglama krizleri, kasilmalar ve hatta emzirme pozisyonunda tutmaya baslayinca ciglik atmaya kadar devam etti.
ben de kizim icin saglikli bi psikolojik gelisimin anne sutunden daha onemli olduguna karar verip emzirmeyi biraktim.
kizimin kilosu, yemesinden ve hareketinden dolayi hep normalin alt seviyelerinde olmustur.

mama kizimi sadece doyuruyor, protein ve vitamin acisindan yeterince beslemiyor kaygisi tasiyordum.
2. ay kontrolunde doktorumuza bu durumdan bahsettigimde, ek gida ile alakali ayrintili bir cizelge verdi bana.
cizelgede, 1 yasina kadar ay ay, hangi ay ne yemeye baslayabilir, nasil hazirlanir, ne olcude verilir ve gunun hangi saatinde vermek hazmi kolaylastirir, hepsi yaziyordu.
ve anne sutunu az alan bebekler icin bunu tasiye ediyoruz, senin hic almadigi icin 2 hafta onceden takip edebilirsin dedi.

ben de, mahalle baskisindan(babanne, annanne ve bilumum aile buyukleri) ve daha once dedigim gibi besleyememe dusuncesinden 1 ay oncesinden takip etmeye basladim.

buna gore, 3. ayinda meyve suyu ve sebze corbasi verdim. once tek bir cesitle baslayip, 3 gunde bir yeni bi cesit ekleyerek..
4. ayinda meyve puresi, sebze puresi, yogurt ve muzlu pirinc unu mamasi verdim.
bunlari once bir kasik verip tadi almasini bekliyordum, sonra yedirmeye basliyordum.
pureye gectigimde biraz tuhaf bulsa da yemezlik yapmadi kuzucum.
5. ayi bitince kahvalti vermeye baslayacagim insallah..

uyku duzenine gelince, kizim aksam 9da uyur gece 2 kez mama alir, sabah 8de uyanirdi. ah ne guzel gunlerdi
ramazanda duzenimiz degisti. misafirim de olsa, biz bi yere misafirlige de gitsek, kizimi iftardan hemen sonra banyo yaptirip 9da yatirabilmem mumkun olmadigi icin rutini 2 saat ileri kaydirdik. 11de uyutmaya basladik. sabah da 9-10 gibi kalkiyordu.
bayramdan sonra hersey daha da karisti, once 1 hafta yazlikta kaldik.
sonra esim 4 gunluk bi kampa katilacakti, ben de o surecte memlekette olan ailemin yanina gidecektim, sonra orada bulusup geri donecektik.
ucakla trabzona gittik, oradan ozel araba ile bayburta gectik. 4 gun kalip ailemle tekrar trabzona gectik ve esim de oraya geldi. oradan esimle rizeye gectik, 2 gun kalip tekrar trabzon ve ucakla istanbul..
bu yolculuk bir yetiskinin bile nevrini dondurebilecek seviyedeydi. fakat kizimin giki bile cikmadi, gezmeyi zaten seviyor ve onu alistirdigim gibi farkli mekanlarda uyumaya alisik.. bayburtta bize denk gelen yagmurlu havada azicik burun akintisi disinda bi problem yasamadik. ne yazik ki bu yolculuktan bize kalan tek kotu sey, rutinimizin allak bullak olmasiydi..

su an kizim oglen 12de uyaniyor gece 12de uyuyor
aslinda bundan sikayetim olmamasi gerekir ama aksam bize biraz zaman vermesi guzel oluyordu.
simdi ilk yapacagim is kizimi sabah 8de uyandirmak olacak, sonra aksam 9da banyo ve uyku..
bunu 3 gun yaparsam eski rutinimize doneriz insallah..

bu arada kuzucum, 2 ay 3 haftalikken yuzustu donmeye basladi, 3 aylik olmustu yuzustunden sirt ustu donmeyi ogrendi.
bulunduğu durumdan memnuniyetini veya rahatsızlığını, gülümseyerek veya mızırdanarak ifade edebiliyor.
odanın bir ucundan adıyla seslenildiğinde sesin kaynağına bakabiliyor.
ayağını iki eliyle kavrayıp ağzına götürebiliyor.
kendi sesini tanıyıp, o sesi nasıl çıkardığını kavrayıp, kah düşük kah yüksek perdede çığlıklar atabiliyor.

dusmelere karsi en guzel onlem olarak size tavsiyem, bizde dosek denir, annem ince bi dosek yapti kizima.
onu oturma odasinin ortasina seriyorum, uzerine oyuncaklarini serpistiriyorum.
kizim sabahtan aksama kadar orada oynuyor, bazen orada uyuyor..
kisaca iceri gidip islerimle ilgilendigim zaman gozum arkada kalmiyor.
bazen oyuncaginin tutacagim derken parmaklariyla daha oteye itiyor, sonra debeleniyor donuyor filan, berjerlerin altina kadar gittigi oluyor..

kizim uyuyarak bu kadar uzun yazmama izin verdigi icin burdan ona opucuklerimi yolluyorum

bunca ayrinti icinde demem o ki, bebislerimizi fanusun icinde buyutmememiz gerektigini dusunuyorum.
emzigi yere duser aman sterilize aletine atayim, biberonu her mamadan sonra bilmem kac dakika kaynatayim,
karanlik olmazsa bebegim uyumaz, soyle olursa bu olur vs.
rizede bi amcanin evine konuk olmustuk, kizim bebegini dogal asilardan mahrum birakma, mikroba alissin, okula baslayinca mahvolur yavrucak demisti.
hepimiz annelerimizden duyariz, 40i cikan bebege muhallebi yapilirmis, her seyden tattirilirmis vs.

kizimin daha huzurlu olduguna inandigim icin uyku ve yeme duzeninde bi rutine alistirdim, onun disindaki butun her seyde kizima guvenerek secimi ona birakiyorum.
neyden ne kadar yer, hangisini sever hangisini sevmez, oyunlarinda ozgur, aman kirlenmistir diye elinden biseyi alan yok..

her anne kendi bebeginin doktorudur, der annem, onlari bizden iyi taniyan olamaz, sadece biraz ozgur olmalilar bence

kizimla butun anneleri ve bebislerini opuyoruz

bu da benim minik kelebegimmmm..

slm canım benim oğlumda 10 nisan doğumlu dün doktora götürdük 6800 geldi bizimkide normalden 500 gr azmış ama sağlığı iyi çok şükür....

dün hastaneye gittik canım doktor bu ayda gaz olmaz daha muayene etti falan dişi çıkıyor dedi.
bu son ayda hiç kilo almamış sadece boyu atmış baya napıcaz bilmiyorum diş sıkıntı çok huzursuz son zamanlarda

Kızlar merabalar dün doktora gittik oğlum son bir ayda hiç kilo almamış ben de farketmiştim zaten baktı doktor muayene etti falan diş çıkarıyormuş ishal olması huzursuzluğu emmek istememesi bu yüzdenmiş.Ek gıdaya başladı 6.aya girdik zaten bende yarından itibaren aktif olarak başlıcam zaten emiyor sütümde var ama yeterli olmuyor bi iki kez yoğurt verdim maaşallah çok iyi yiyor sizler ne durumdasınız

slm canım benim oğlumda 10 nisan doğumlu dün doktora götürdük 6800 geldi bizimkide normalden 500 gr azmış ama sağlığı iyi çok şükür....
Canım dün ben de doktora götürdüm geçen aylara göre 1 cm uzamış ve az kilo almış bu ay neden böyle oldu anlamadım doktor ayına göre normal ölçülerde dedi ama önceki aylarda ayda en az 1 kilo alıyor ve boyu 4cm uzuyordu. Senin bebeğinin kaç cm uzamış bu ay. Acaba belli bir aydan sonra yavaşlıyor mu

canım benim kızımda 20 nisan doğumlu dün 7900 geldi ve doktor normal dedi..bence endişelenmene gerek yok, biz hala aptamil 1 kullanıyoruz şimdide süt alerjisi olabilir diye doktor neocate diye bir mama verdi oda 400 gr 90 tl, eğer kesinleşirse ondan kullancaz, raporla devlet birazını karşılıyormuş sanırsam inşAllah değildir yavrum, çok moralim bozuk..

kızlar bence endişelenmeyin çünkü artık her ay kilo artışı aynı olmayacakmış ve 5 aydan sonra kilo alımı yavaşlıyormuş..

canım benimki de sağına ve soluna dönebiliyor ama yüzüstü dönemiyo henüz,kolunu kurtarmayı beceremedi, daha,bence end,şelenme,bir de benimki tombik azcık,8 kg mız,sanırım kollar gövdeyi tam kaldıramıyo daha,bir de nette okuduğuma göre her bebek farklı şeylere odaklanırmış,mesela bazısı fiziksel hareketleri önce yaparken,bazısı sosyal gelişimini önce tamamlarmış,dönerler merAK ETME

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…