2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Günler sonra topik bu gün canlandı biraz:64: herzaman gelin kızlar canım çok sıkılıyo sizinle konuşmak iyi geliyor bana:29:

Kızlar sürekli dert yanıyorum ama ben bi çözüm bulamadım ahseni durdurmak için en fazla 5 dakika oda en fazla tek başına oyalanıyor sürekli kucagımda olmak istiyor artık mama meyva ne bulsam yediriyorum yedigi kadar diyorum ac da ondanmı huzursuz yok ama bi, degişiklik olmadı kucagıma aldıgım saniye susuyo oturmayı istiyor dedik eşim mama sandalyesi aldı onada bu ara yarım oturur pozisonda koyuyorum oda fayda etmedi akşam aglasın sonunda susmak zorunda kalır dedim yok iyice içerledi kucagımda bile zor sustu yarım saat içini çekti sinirlerim harap oldu eşime büyük kızıma sataşıyorum şimdi büyük kızımın gelmesini bekliyorumki yemek yapayım sabah yedigim tostla duruyorum şimdide kucagımda küçük hanım fareyi almaya çalışıyor:emir_bebek:

canım senin ahsen de benim zeyneple aynı demek.ben kendimi tek zannediyodum.bu aralar iyice zorlanıyorum.6.aya gelince bak herşey iyi olacak diyolardı ama artık inanmıyorum kimseye.zeynep resmen çıldırdı.dün 3 saatte bir balkonu yıkadım.arkamı dönüyorum ağlamaya başlıyor.kucağıma alıyorum susuyor.ben de dedim ki artık bırakcam ağlasın ne kadar ağlayabilir ki...ama ben gelip ilgi gösterene kadar ağladı..artık sabrım kalmadı..acaba kendi kendine oynadığı günler olacak mı???

canım senin ahsen de benim zeyneple aynı demek.ben kendimi tek zannediyodum.bu aralar iyice zorlanıyorum.6.aya gelince bak herşey iyi olacak diyolardı ama artık inanmıyorum kimseye.zeynep resmen çıldırdı.dün 3 saatte bir balkonu yıkadım.arkamı dönüyorum ağlamaya başlıyor.kucağıma alıyorum susuyor.ben de dedim ki artık bırakcam ağlasın ne kadar ağlayabilir ki...ama ben gelip ilgi gösterene kadar ağladı..artık sabrım kalmadı..acaba kendi kendine oynadığı günler olacak mı???

canım allah yardımcın olsun gercekten tükendigimi hisediyorum bazen bide bizde emme sorunu var uykuya daldırıp öyle emzirmeye calışıyordum 2 gündür oda gitti onuda emmiyo şeytan diyo bırak memeyi ama içim acıyo ne emse kardır üf vallla ben bir çözüm bulamadım bulursanız banada söyleyin en ufak birşeye 30 yaşında kadınım oturup aglıyorum sinirlerim harap oldu küçücük çocugun elinde kamanıyorum

canım allah yardımcın olsun gercekten tükendigimi hisediyorum bazen bide bizde emme sorunu var uykuya daldırıp öyle emzirmeye calışıyordum 2 gündür oda gitti onuda emmiyo şeytan diyo bırak memeyi ama içim acıyo ne emse kardır üf vallla ben bir çözüm bulamadım bulursanız banada söyleyin en ufak birşeye 30 yaşında kadınım oturup aglıyorum sinirlerim harap oldu küçücük çocugun elinde kamanıyorum

benim oğlan da senin ahsene benziyo canım cocuk doğduğundan beri hiç istekli emmedi bu günlerde hiç bişey de yemiyo artık iyice eridik kuruduk yani kilosu da 7300 yarın 6 aylık oluyoruz. çocuk kaşığı görünce ağzını kilitliyo ben bekliyom o bekliyo öle kaşığı çekecem diye. çok sinir bozucu bişey bende çok ağlıyorum canım valla sinirlerim zıplıyooooo inan ufacık şeyleri n elinde maskara olduk allah yardımcımız olsun...

canım benimki hiç durmadı gine senin başta durmuş daha ne istiyorsun :1: evi görsen oyuncakcı dükkanı :55:gibi ama bizimkız benim kucagım dışında hiç birşeyi istemiyo

aynıııııııııııı...sadece kucak istiyo.hoppala falan denesem işe yarar mı acaba diye düşünüyorum

kızlar benim kuzu cok hareketli.inanmazsınız tay tay duruyor.2 haftadır top gıbı yuvarlanıyor çene desen hic durmuyor.3gundur ba-ba demekten bıkmadı.plak takıldı sanki.acilen yuruteç veya hoppala almam lazım sureklı kollarımda hopluyor agrıdan bırkolumu artık kaldıramaz oldum.biz 8 bucuk kiloyuz.hareketsizligin sebebinin kiloyla alakası olabilirmi bilmemde birazda cocugun yapısıyla alakası var bence.buyuk oglum bebekken emirhan kadar hareketli degildi.oda kiloluydu ama şuan 11 yasında hala sakin bi yapısı var.bebekliginden ıleride neolacagı belli oluyor.benim bu küçukten cekecegım var,,

O zaman ben yandım demektir benimkii hiç zaptedilmiyor yürüteçte ordan oraya yere bıraksam sehpanın altından topluyorumm..

Günler sonra topik bu gün canlandı biraz:64: herzaman gelin kızlar canım çok sıkılıyo sizinle konuşmak iyi geliyor bana:29:

Valla canım ben hep burdayımda kimse yazdıklarıma cevap vermiyor benimde giresim gelmiyor sonradan katıldığım içinmi bilemem pek kabullenilmedim heraldee..

O zaman ben yandım demektir benimkii hiç zaptedilmiyor yürüteçte ordan oraya yere bıraksam sehpanın altından topluyorumm..

Valla canım ben hep burdayımda kimse yazdıklarıma cevap vermiyor benimde giresim gelmiyor sonradan katıldığım içinmi bilemem pek kabullenilmedim heraldee..

bende sonradan katıldım canım senin gibi. kabullenilmedim diye düşünme sakın bebişler annelerini çok yorunca sakin oluyor topik çoğu zaman herkes yardımcı olmaya çalışıyo tecrübelerini paylaşıyor.....

bilgecim biz branşdaşız.ben de edebiyat öğretmeniyim ama ben başlamadım ücretsiz izin aldım.sen başladın mı..hem çalışıp hem zeynebin temposuna nasıl katlanacam bilemiyorum:)

Hissettim galiba aynı branştann olduğumuzu galiba:)Benim üçüncü yılım meslekte senin?Ben ücretsiz alamadım malesef ev ödememiz olduğu için.

Arkadaşlar bebe bisküvisini nerden çıkardınız benim baya aklım karıştı ben sadece 10. meyve 13.yemek 16. yoğurt veriyorum kahvaltı hele bisküvili kahvaltı için çok erken değil mi????

6. ayını bitirdikten sonra ek gıdaya geçiş hızlı oluyor,yani çorbalarda et ve tavuk suyu bile kullanabilirsin dedi doktorum,7. ay bitince de ağzına küçük parça et ya da sebze verebilirsin dedi,biz 6.5 aylık olcaz bu hafta bitince,senin bebeğin ne kadar ki erken dedin bisküvi için?Bizim öğünler şöyle,sabah uyanınca emiyor önce 2 saat sonra falan kahvaltısı var,2 adet eti cicbebe,yarıma yakın yumurta sarısı,biraz beyaz peynir,bir çay kaşığı pekmez,doktorum 1 tane zeytinin içini de verebilirsin dedi arada veriyorum her gün değil,bunları bazen kendi sütümle bazen de ıhlamurla ıslatıyorum,mama kıvamında yediriyorum,bayılarak yiyor,sonra yine emiyor 1.5-2 saat sonra,ondan sonra meyve püresi ya da yoğurt ara öğün gibi,daha sonra yine emiyor,daha sonra 2 saat flan geçince sebze püresi ya da tarhana,yoğurt çorbası vs olabilir,onu içiyor küçük kase tabi,daha sonra emiyor,akşamları genelde emziriyorum,bazen kaşık maması veriyorum bir kaç kaşık tadımlık,çalıştığım günlerde ise sabah emiyor ben gelene kadar ek gıdalar ana öğün ara öğün şeklinde sıralanıyor,ben 4 gibi evde oluyorum ondan sonra sadece emziriyorum,dengeyi böyle koruyoruz,doktoruma sorark yapıyorum tabi bunları,meyve olarak da kavun,kivi,çilek ve ananas hariç her şeyi verebilirsin dedi,tropik meyveler 1 yaşından sonra dedi.eğer bebeğin 6. ayını bitirdiyse artık zaten bu dediklerşmi yiyebilir,ama daha 5 aylık falansa ben de kahvaltı falan vermiyordurm,sadece yoğurt ve meyve püresi tattırıyordum,öğün yoktu yani,ilk 6 ay sadece anne sütü aldı benim bebeğim de canım

herkese merhaba,benim oğlumdA biraz tembel sanırm ve kilosu yüzündende geç hareket edecek yandım valla.artık belim ağrıyor onu taşırken,çk zorlanıyorm.benim oğlum 5,5 aylık.ve 10,5 kg.ama sağına soluna bile yeni dönmeye başladı.hala destekle oturtuyorm ayaklarının üstünede pek basmaya niyeti yok,benim anneme sorsan basık olabilrmişş çocuk,geçen yeğenimin yürütecine koydm ,resmen helva gibi eridi içinde tablaya kapaklandı yüzü.sanırım geçde yürüyecek artk kucağımda nasıl taşırm bilmem,bide daha yeni safra kesesi ameliyatı oldm.allahıma dua ediyorm biran önce yürüsede şu kucaktan biraz olsa kurtulsak.gündüz uykusu artık hiç yok diyebilrm,gece ise 9,5 gibi yatar ama o reklemdaki bebeklerin dediği gibi gece en az beş kez mızıldanır ve vızıklar.sbahda 7-8 gibi tamamen uyanır.ben hala çorbaya geçemedm.ama bugün yarın başlarım,cicibebe için bikaç yerde yedirmeyn diye okudum ama bende emin değikim doktoruma sorcm

benimki de tembel sanırım,hiç döneyim ya da sürüneyim çabası yok,gerçi erkekler kızlara göre daha geç gelişirmiş öyle diyolar,bir de bazı bebek 10 aylıkken dönermiş kimisi 4 alıkken,o ndenle artık takmıyorum,kilolu olması da hareketlerini etkilermiş sanırım ondan da pek sevmiyo dönmeyi yüzüstü,kolları gövdeyi taşıyamıyor mu ne?:1: yüzüsüt çeviriyorum bi 5 dk bakınıyor sonra mızmızlanıyor çevir beni diye,ben tarhana ve yoğurt çorbası veriyorum,onda zaten pütür olmuyor,sebze püresi verirken de pütürlü veriyorum,ya da kahvaltısında peynir yumurta parçaları falan oluyor,sadece kaşığıyla eziyorum,şu ana kadar yedi,pütürlü diye sorun yaşamadık,cicbebeyi de yedirmicektim,hatta kendim yaptım ama erimedi cicbebelr gibi,o nedenle sadece 2 tane veriyorum kahvaltıda, gün içinde de başka vermiyorum ,biraz büyüsün ve alışsın ek gıdalara tam buğday ekmeği ufalayayım kahvaltısına diyorum.cicbebe de kahvaltısını çok lezzetli hale getiriyor,gerçekten ben bile yiyebilirim o karışımı,o nedenle şimdilik 2 tae ufalıyorum içine

Hissettim galiba aynı branştann olduğumuzu galiba:)Benim üçüncü yılım meslekte senin?Ben ücretsiz alamadım malesef ev ödememiz olduğu için.

ben de 4. yılımı bitirdim geçen yıl.benim burada annem falan hiç kimsem yok onun için çocuğu küçücük kimseye emanet etmek istemedim.

yok canım konuyla ilgili bilgisi olana herkes cevap verir demek kimsenin fikri yokmuş herkes aynı birbirine :16:

kızlar cicibebeye
erken diyenler var ama ben 1 haftadaır falan veriyorum..gün boyu anne sütü alıyo sadece yatmadan önce tok tutsun diye cicbebeli mama yapıyorum çok da seviyor..bazen de sebze çorbası veriyorum.başka bir şey vermeye başlamadım daha ama ayın 18inde 6 aylık olcaz kahvaltı falan başlarım inş.
anne sütüyle beslenen çocuklar kilolu olur diye yazmışsınız ama benim kız 6 aydır emiyor kilosu tam 7 bile olmadı.tabi önce sağlıklı olması önemli ama sütüm kilo aldırmıyo mu acaba..
çocuğunun hareketsizliğinden yakınan anneler bence yakınmayın..benim kızım da çoooook hareketli artık dayanamıyorum:)))tam üç aylık olduğu gün yüzüstü döndü..o günden beri sürünmeye çalışıyo ama sürünemiyor şu an.geri geri gidiyo bir de bazen nasıl olduğunu bilmiyorum yerini değiştiriyo.mesela yere dört kat battaniya falan serip ortasına koyuyorum bi bakıyorum halıya düşmüş.sürünemeden nasıl gidiyo anlamadım.yürüteç alsam mı bilmiyorum belki onda biraz durur..

aynıııııııııııı...sadece kucak istiyo.hoppala falan denesem işe yarar mı acaba diye düşünüyorum

bi hoppalayla yürütec kaldı ne denesem işe yaramadı parama yazık artık uzun süreli kulanılan şeylerde degilki en fazla 1 sene birde benim ikinçi bebek başkada düşünmüyorum diye ilk kızımdan bişeyde saklamamıştım 8 sene sonra süpriz yapınça herşey yeni baştan aldım şimdide ev almayı düşünüyoruz allah nasip ederse masrafları kısmak lazım :50:

kızlar cicibebeye
erken diyenler var ama ben 1 haftadaır falan veriyorum..gün boyu anne sütü alıyo sadece yatmadan önce tok tutsun diye cicbebeli mama yapıyorum çok da seviyor..bazen de sebze çorbası veriyorum.başka bir şey vermeye başlamadım daha ama ayın 18inde 6 aylık olcaz kahvaltı falan başlarım inş.
anne sütüyle beslenen çocuklar kilolu olur diye yazmışsınız ama benim kız 6 aydır emiyor kilosu tam 7 bile olmadı.tabi önce sağlıklı olması önemli ama sütüm kilo aldırmıyo mu acaba..
çocuğunun hareketsizliğinden yakınan anneler bence yakınmayın..benim kızım da çoooook hareketli artık dayanamıyorum:)))tam üç aylık olduğu gün yüzüstü döndü..o günden beri sürünmeye çalışıyo ama sürünemiyor şu an.geri geri gidiyo bir de bazen nasıl olduğunu bilmiyorum yerini değiştiriyo.mesela yere dört kat battaniya falan serip ortasına koyuyorum bi bakıyorum halıya düşmüş.sürünemeden nasıl gidiyo anlamadım.yürüteç alsam mı bilmiyorum belki onda biraz durur..

canım senin kızla benim kız aynı ozaman bende 5 ayına kadar sadece anne sütü verdim ve 5 aylık ken 6400 geldi ayın 20 sinde 6 ayımız bitiyo 7 kilo olmamıştır çok zayıf ama bizde emme problemli uyutup emziriyorum çok hareketli ama gecen ay anca döndü bu ay bende mama ve ek besine gectim mecburen bebe bisküviside pazar günü aldım ondan beri bende şeftalisine 2 tane katıyorum emmiyo ne yapayım uyutup versemde doymuyo uykuda verimli çekmiyo bu kızlardan cekecegimiz var şimdiden ne yapacagımı şaşırdım

bi hoppalayla yürütec kaldı ne denesem işe yaramadı parama yazık artık uzun süreli kulanılan şeylerde degilki en fazla 1 sene birde benim ikinçi bebek başkada düşünmüyorum diye ilk kızımdan bişeyde saklamamıştım 8 sene sonra süpriz yapınça herşey yeni baştan aldım şimdide ev almayı düşünüyoruz allah nasip ederse masrafları kısmak lazım :50:

Esimin kuzeni de hep kucakta duruyordu 7 ay bouunca hep kucaktaydi ne zaman emeklemeye basladi o zaman annesi kucaginda tutamaz oldu. Az daha dayan.
Bu arada benim esimin anneside harputlu. :)

6. Ay asimizi dun olduk ama bizim icin cok zor bi geceydi. Atesi hep yuksekti 38.4 e kadr ciktik. 4 saat arayla calpol verdim fitil denedik bi ise yaramadi bez soklari belden ustune ilik dus aldirdik hic biri ise yaramadi. Bize sanirim cocuk felci asisi agir geldi. Karma asi gecen sefer ates yapmamisti. Kendimde hastaydim cok zor geceydi. Perisan oldu minigim. Allah bi daha yasatmasin.

Kilomuz 2 ayda toplamda 600 gr almisiz. Gecen ay 200 bu ay 400. Kilo alimi ilk uc ay cok iyiydi 1 bucuk kilodan asagiya dusmedik hic. Bizde 5. Ayda ek gidaya basladik ancak bu kadar kilo almisiz. Cok sukur sagligi yerinde. 6. Aydan sonra bebekler ortama kac gr almasi gerekiyor bileniniz var mi?
Oglum cok bagimli bi sekilde elini emiyor memeyi birakiyor elini emiyor. Sanirim bu el emme durumu acligini hissettirmiyor geceleri ben saat kurup emziriyorum. İlgisini baska seylere cekemiyorum. gelisimini etkiliyor. Simde esarpla bagladim son care olarak. 2 gune unutur sanirim.
Bizim aylik haberlerimiz bu kadar.

kızlar aşıdan sonra oğlumun sol bacağında biraz sertlik kaldı normalmıdır acaba sankı daha yumuşamıştı bugun ama aşımızı geçen perşembe oluştuk hareketlerınde bi kısıtlama yok ama sol bacağı şı olan yerde sertlık var bıraz

Ben 1.5 sene bebek sahibi olmak için uğraşıp laparoskopi,histereskopi ve ilaçla tedavi arkasından çok istediğim prensesime hamile kaldım ve hamilelik döneminden beri sizi takip ediyorum.Benim kızım Zeynep de cuma günü 6.ayını dolduracak.2 dişi çıktı son 1 ay içinde ve sanırım üstten de diş çıkaracak bağırır gibi sesler çıkarıyor yine ve eli ağzından çıkmıyor.bir çok diş kaşıyıcı aldım ama boşunaymış en çok mama kaşığı ve oyuncak filiyle damağını kaşıyor:))sadece diş çıkardığı dönemlerde gece 2-3 kez uyandı ve hiç ateşi filan da çıkmadı umarım sizin bebişleriniz de aynı şekilde çıkarır.geçen ay8150g ve 68 cm idi bakalım bu ay ne olacak.sadece anne sütü alıyor ve son 1 aydır sadece 1 öğün meyve ,yoğurt ve sebzelere alıştırmak amaçlı ek besinlere başladım.Daha çok emmek istiyor.Devamlı biz yemek yerken gözü bizde ,acınaklı bakıyor ve masada olmak istiyor:))
Ben de sınıf öğretmeniyim daha başlamadım kurban bayramından sonra inşallah.Bu arada kızımın ilk kelimesi inanmayacaksınız ama son bir buçuk aydır filan anne enne karışımı bir kelime:))şanslıyım babadan önce dedi ama onun da alıştırmalarına başladık.yerde yuvarlanıp duruyor ayakta durmak basmak istiyor,sırtüstü geriye doğru itiyor kendini.Bir de kol kaslarımız dayanmıyor ama hep şarkı eşliğinde hoplatılıp el çırpmak istiyor.bu ara alkış yapmaya takmış vaziyette.Yatağının iyice ortasına yatırmama rağmen geriye kendini ite ite en başa yaslıyor,korkuyorum boynu kırılacak...40 ı çıktığından beri uykusu çok düzenli.akşam 10-11 arası uyuyup genelde bir kez kalkıyor 5-6 arası emmeye.asıl uyanma 9.30 u buluyor.ondan sonra yatana kadar gün içinde 2 kez uyuyor.geçen bir doktoru dinledim 6. aydan itibaren bebekler rüya gördükleri için gece sık uyanır diyor umarım yaşamayız....
Bu arada herkesin görür görmez aaa tıpkı babası,boşuna emeğini çekmiş taşımışsın demelerine ancak 6 ayda alıştım daha önce delirip onları boğmak istiyordum hiçmi bir yeri bana benzemiyor diye:)))Dayanamayıp ben de sohbete katılmak istedim...herkese iyi geceler

Back
X