2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kızımın 2 gundur kakası sarı ve sulu neden olabılır ve ne yapmalıyım

canım senin ikizlerin vardı degilmi yanlış hatırlamıyorsam
bizim bebişler daha yeni yeni tatırdıgımız şeyleri sen 4 aylık bebege veriyorsun bence çok
aceele ediyorsun daha onların bagırsakları tam gelişmemiş yazık çok yorma midelerini ve bagırsaklarını
sütün yetmiyorsa devam sütü yada muhalebi ver yazık çokta vermek istiyorsan ögün olarak degil de tatırmak amaçlı verebilirsin
eger isalse bebegin doktoruna danış derim

:119::119:7 ayımız bitti:119::119:
her ay kutladık bu ayda eksik kalmasın dedim

Kelin ilecı olsa başına sürermiş misali canım ,ben de seninle aynı durumdayım artık emmiyoruz zaten 5. aya kadar ancak oldu sütüm o da zorla oldu.Sonra azaldı şimdi hiç yok denecek kadar.Efe süt gelmeyince sinirleniyor atıyor kendini geriye doğru.Bir de dişi çıktı sinirlenince bol bol ıssırıyor.Heralde sütüm kesiliyor artık.

Başın sağ olsun canım Allah rahmet eylesin.İnsanın bir tarafı hep buruk oluyor annesi ya da babası olmayınca, seni çok iyi anlıyorum.Allah çocuklarımızı analı babalı büyütür inşallah.

Kızlar siz sebzeleri nasıl pişiriyorsunuz düdüklüdemi ,buhardamı, normal tenceredemi ??????
ben bütün sebzeleri düdüklüye atıyorum içine de biraz et atıyorum.pişince brendırdan geçiriyorum afiyetle yiyor kuzum.tabi severse..

geçmiş olsun canım,bir ara ben de grip olmuştum oğluşuma geçmişti benden.insan kendini çok suçluyor o öksürdükçe ne diye bulaştırdım niye hastalandım diyor.neyseki biz atlattık darısı size diyelim.Bizim doktorumuz ilaç karşıtı öksürdüğü zamanlar ilaç felan vermemişti.İlaç vermeyecek misiniz dedim,yine de vermemişti.o zamanlar uykusundan uyandırıyordu öksürüğü.
kızlar güya nezleyim diye maskeyle emzircektim,çekip çıkartıyor emerken,oyun oynuyo maskeyle
maskesiz emziriyorum artık napim,henüz nezle falan olmadı,umarım olmaz
Geçmiş olsun canım,öğretmen olunca hastalık kaçınılmaz oluyor.maskeyle biraz zor olmaz mı? göreve başladığımdan bu yana ben de hastaydım neyse ki şu bir ikii haftadır iyiyim.

efe üç aylıkken 6 9 aylık kıyafetler alırdım ben de ancak olurdu.Hatta 6 aylıkken 1 yaş eşofmanını giyrdirirdim tam olurdu.Kalıplarına göre değişiyor heralde.Değiştirdin mi canım?

ne mutlu sana ya ailenle ne de güzel moral toplamışsındır şimdi.Çok imrendim sana çokkk.bebişimizin de gözü sende heralde,pas vermiyor kimseye

gözümü hiç ayırmazdım efe den çok çabuk büyüyorlar bu günleri unutmayayım diye.uyurken bile izlerdim ama gel gör ki şimdiden unutmaya başladım.iyi ki videoya almışım ara sıra.şimdi onu izliyorum da ne kadar değişmiş diyorum.

bu arada kızıma mont aldım teyzeleri bakın bakalım beğenecek misinizEki Görüntüle 555231 Eki Görüntüle 555232
bayıldım montunuza bahr dalı gibi açmış kuzum benim.Maşallah deyim de nazar değmasin.

evet canım ankarada öğretmenim sincanda çalışıyorum.Hafta sonları aynen dediğin gibi geçiyor Ama bu hafta sonu geçmedi bir türlü içim daralıyor boğuluyor gibi oluyordum neyse ki geçtibebişle misafir ağırlaması çok zor oluyor.efe yanımdan ayrılmak istemiyor. yanında duruyorum hep,o uyuyunca da dinlenmek istiyorum.

maşallah de canım uykusu için nazar değmesin.ne zaman arkadaşlara efenin huyunu anlatsam o gün nazara geldi.Arkadaşların değilde benim nazarım dedim hep çünkü çok içten anlattım.LŞimdi iyi huylarımızı düşünmeye korkar oldum.biz de ek gıdayı iyice oturttuk 11 gibi kahvaltı 3 gibi meyveli yoğurt 7 gibi çorba yoğurt yatarken mama.saatleri değişse de içerik genelde aynı
maşallah bebişin çok tatlı nazar değmesin .ben de ikinci çocuğu düşünüyorum ve Efe ile kızının huyu aynı gibi.ben efe nin her anını doya sıya yaşamak istiyorum onun için arası 4 yaş olsun diye düşünüyorum.Çünkü bir kişiyle ilgini vermekle 2 kişiye ilgini vermek bir değil diye düşünüyorum.ikisiyle yeteri kadar ilgilenemezsem diyorum.Bazen de çok geçmiş gibi geliyor 4 sene sonrası daha erken olsun diyorum. açıkçası ne yapacağım bilemiyorum.

geçmişe baktıktan sonra sıra günaydın demekte.günaydın bayanlar aslında tam tersini yapmam gerekiyordu heralde.Sırf sizler için oğlumun yemek anının kameraya aldım ama boyut buyuk dedi ekleyemedim.daha kısa bir şey çekip eklemeye calışayım ben de.

Arkadaslar bız 4 ay olmak uzereyız mama ıcıyoruz sutum cok az bana corba tarıflerı yazarmısınız yarın oglen denıyım bu arada meyve suyu meyve purelerı yedıler

Canım ilk başta dr tavsiyesiyle kabak, patates, pirinç le başladık ama bizimki yaza denk geldi dr dediki mevsim sebzesi neyse onları haşla süzgeçten geçir ve afiyet olsun fakat hergün bir sebze ekle alerji yaparsa hangisinden olmuş bilelim diyor. Yağ tuz kesinlikle yok bizde böyle..

Canım benim kız 1,5 aylıkken bıraktı dediğin gibi sağdım ama sütüm kesildi çok ağladım çok üzüldüm ama yapacak birşey yok gelişmez diye üzülme benim kızım doğdu doğalı mama ağırlıklı besleniyor ve burdaki yorumlara bakarak benim kızımın hareketleri, yemesi , kilosu , boyu çoğuna göre daha iyi hiç üzülme umarım bırakmaz ama bırakırsada kendini yıpratma..

Canım bu sana üçüncü soruşum cevap yazarsan sevinirim :) :) meraktan çatlicam sen klomenle hamile kalanlar topiğinde varmıydın sanki ismin tanıdık geldi...

kızlar alt değiştirirken bebişlerimizin yüz üstü dönüyor, altını değiştirmek zor oluyor,hepimiz bundan şikayetçiyiz.nette okudum alt değiştirirken bir tane bez de bebeklerinizin eline verecekmişiz.çocuklar onla ilgilenirken biz de alt değiştirecekmişiz.ben denedim gayet işe yaradı.Efe bezle ilgilenirken bende altını temizledim.Tavsiye ederim yani.Bakalım bundan ne zaman sıkılacak Efe Beyimiz.

ben zaten birşey vermesem mümkün değil zaptedemiyorum ki:)))

Yemek yerken görmeyi çok isterim, ne şirin yiyordur biz yerken her tarafımız batıyor ben bile

Sağol canım gerçekten kanadımın biri kırık gibi her sevincimde gözyaşı var keşke olsaydı keşke görseydi diye

sagol canım cevap verdıgın ıcın sagıyorum yada sagmaya baslamayı dusunuyoırum cunku sütüm gitmesın dıye.çunku gunduz memeyı gorunce cocuga bır hal oluyor aklı basndayken asla emmıyorr.ancak uykuya dalıs arasnda emzık sanarak emıyor oda yalandan ceke ceke degıl..bakıyorum süt azalıyor gunden gune..bunun ıcın sagsam dıyorum süt üretimine devam eder belkı vücut..bı de tabı suc bende cunku emmedıkce bıberona alıştırdım kim mememden süt cıkarmaya ugrasacak sımdıden sonra.sagıp verınce bıberondan içiyor sorunsıuz..

canım bende sincanda oturuyorum hemde evımın karsısında okul var yoksa burdamı öğretmensın..okulun adı suhendan kürklü ortaokulu...

Kızlar, minik çinosumun minicik bir dişi çıkmış daha çok belli değil dikkatle bakınca görüyorum, 2.si ne zaman çıkar hemen arka arkaya mı çıkıyorlar, umarım biraz rahatlar uykusu düzene girer, iştahı yerine gelir

Sağol canım gerçekten kanadımın biri kırık gibi her sevincimde gözyaşı var keşke olsaydı keşke görseydi diye
Aynen canım, benim de babam 3 yıl önce öldü, birbirimize çok düşkündük, Allah rahmet eylesin bebekleri çocukları da pek severdi şimdi oğlumu görseydi Adanadan istanbula geri göndermezdi bizi. Ne kadar zaman geçerse geçsin babamın yokluğunun acısı hala aynı derecede kalbimde. Allah annelerimizi korusun başımızdan eksik etmesin

Canım bu sana üçüncü soruşum cevap yazarsan sevinirim :) :) meraktan çatlicam sen klomenle hamile kalanlar topiğinde varmıydın sanki ismin tanıdık geldi...

hayır cnmm kusura bakma ilk kez görüyorum hayır yoktum ben bebeğim doğduktan sonra forma uye oldum ondan önce mısafır takılıyodum hep ama klomen kullandım tedavı surecımde

Arkadaslar bız 4 ay olmak uzereyız mama ıcıyoruz sutum cok az bana corba tarıflerı yazarmısınız yarın oglen denıyım bu arada meyve suyu meyve purelerı yedıler

4 ay çok erken,5. ayda öce tatırmak bile doğru değil,e fazla diline değdir tadını alsın,sütün yoksa da devam sütü ver,sütün varsa zaten emzir emziirebildiğin kadar

biz de alkış yapıyoruz,şimdi bay bay ve tel sarar ı öğreticem bakalım,bir de gel babası gel yapmayı,gel gel derkenki gibi elini sçıp kapatıyor da zamalama tutmuyo,alakasız zamalarda yapıyor

Yemek yerken görmeyi çok isterim, ne şirin yiyordur biz yerken her tarafımız batıyor ben bile
bizde de yemek mi efe yi yiyor yoksa efe mi yemeği yiyor bilemiyorum.bugün duvara attık kahvaltımızı,neyseki az geldi de temizleyebildim yoksa duvarın boyasıyla beraber kazırdım o lekeyi heralde.

seni çok iyi anlıyorum canım.benim de annem ben nişanlıyken vefat etti ne düğünümü bildim ne geçen zamanı hayta küsmüş gibiydim sanki,sürekli bir karamsarlık vardı. en muhtaç olduğum anlarda yanımda yoktu annem.Olsaydı da görseydi efe yi diyorum.ananane dese oğlum naparım şimdi bilemiyorum ve bu satırları yazarken ağlıyorum.Allah ım kimseyi erken yaşta annesiz koymasın diyorum..Daha öncede demiştim Efe doğunca bana bir haller oldu.daha neseliyim,hayata daha çok tutundum,hayatım renklendi adeta.Yine de şanslısın biliyor musun,anne ile baba arasında dağlar kadar fark var.Acım olduğu için demiyorum ama gerçekten yerleri çok farklı.Burda kimse yanlış anlamasın ayrım yapılır mı demesin.

canım bende sincanda oturuyorum hemde evımın karsısında okul var yoksa burdamı öğretmensın..okulun adı suhendan kürklü ortaokulu...
ben laledeyim canım kazım karabekirde.

gözün aydın canım,bizim diş bizim hayatımızı biraz düzene soktu gerek uyku gerek yemek olarak.inşallah seninkini de öyle yaparda rahatlarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…