2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kızlar masallah kuzulara hepsi birbirinden guzel allah nazarlardan korusun

Minnos kizina masallah.
Yanlis anlamassan kahvalti ile ilgili oneride bulunmak isterim.kazir kahvalti meyve-sebze pureleri corbalar meyve sulari seklindeki kutu /sise gidalari evde hazirlama imkanimiz yokken(disardayken yada seyehatteyken yada dar zamanimizdayken) versek daha dogru olur die dusunuyorum.evdeyken mumkun oldugunca dogal besleyelim.mesela kahvaltisina buskivi yada tam bugday ekmegi yumurta sarisi pekmez yada recel ceviz peynir ile yapsa daha saglikli ve bagisikligi kuvvetli olur yavrularimiz.hazir kahvalti icinse 1 yasina kadar inek sutu uydun olmadigindan devam sutu formul mama yada anne sutu ile karistirailirsin

önerin için sağol canım bende hazır verme taraftarı değilim ama malesef kızım yemeyen bi çocuk önceki yazılarımı okuduysan bana hak verirsin
dediklerinin hepsini denedim ama yemeyince yapacak bişey kalmıyo ne yiyiyosa onu vermek zorunda kalıyorum mecburen:25:

o görünenler mirayın dişlerimi maşallah ya inci gibi birsürü dişiniz olur inşallah
ben gece pirinçunu veriyorum gece az kalksın doysun diye ama genede 40 kere kalkıyo onu sütle yapıyorum suyla yapmak içime sinmiyo

evet canım dişlerimiz:16:2 dişimiz çıktı şimdilik arada ateşleniyo diğerleride gelecek sanırım:34:
canım mirayda doyuyo ya kalkması hiç bitmiyo gece 12 den önce yatmıyo zaten iyice yoruluyorum bu ara napalım sağlıklı olsunlarda bugünlerde geçecek:5::5:

Canım az tuzlu ve az salçalı olursa veriyorum ama genelde duru ya ayrı pişiriyorum..

Evet gerçekten zor canım...

Canım ben de aldım ama mamayla yapıyorum ve sanki onu yiyince duru ishal oluyor sizde oldumu ??? Allahım esirgesin maşallahh..:nazar::nazar:

Allahım korusun hepsini birbirinden güzel bebişlerimizin.. :nazar::nazar::nazar::nazar:

Yakışıklıya bak yakışıklıya maşallahhhhh.. :nazar::nazar::nazar:

Allah bağışlasın cümlemizinkini :nazar::nazar:

Valla canım aynı durumdayım duru çok geç uyumuyor ama saat 1 den sonra çok sık uyanıyor uykusunda değişik sesler çıkartıyor 4 5 6 sıralarında uyanıyor ve ben iş yerinde sarhoş sarhoş dolanıyorum...

Anası gibi tombiş umarım genç kız olduğunda zayıflar :1: :1: allah sağlık versin..

canım bizde ishal yapmadı ya neden öyle yaptı ki

geceden geceye değişiyor bazen 12 lerde uyanıyor bazende bugünkü gibi 11,30 da uyandı daha yeni uyutabildim saat 2 kaç defa yatırdım tekrar uyandı korkuyorum bakmaya yine uyandımı acaba diye :)bi çare bulmak lazımda işte bu 9,30 daki ilaç saatimiz biraz bozuyor
Aynen canım geceleri biz de çok uyanıyoruz, oğlum ek gıda almıyor sütle de doymuyor. Sabah 6-7 ye kadar 8-10 defa kalkıyoruz, ağlatmadan uykusu açılmadan hemen emziriyorum hiç konuşmuyorum yoksa uyanık kalır. Bazen hemen uyuyor bazen de uyumuyor ben de ne yapacağımı şaşırdım bu bebeğe ne yedirebilirim ki

iyi geceler yazın dikkatimi çekti benim kızımda 11 aylık başta uyku sorunu bizdede vardı en önemlisi gündüz iyi besle gece çok acıkmaz mama veriyorsan 3 saatte bi besle ki gece istemesin artık gündüz yemek yendiğini gece yenmediğini anlaması gerekiyor en azından 5 6 saat yemeden uyumalı ek gıda veriyorsan kahvaltı meyve çorba yoğurt muhallebi diye bi sıralama yap 2.5 3 saatte bi besle midesi alışsınki gece uyusun ve en önemlisi akşam 7ye kadar istediği kadar uyusun tamam ama bi saat belirle ondan sonra uyku saatine kadar uyutma benim kızım sürekli yatardı bi süre sonra kalkar otururdu çok ağlardım ama düzene soktuk gündüzde ben 3 uyku uyuturdum 45 dk veya 1 saat sürerdi uyusada kaldırırdım gece iyi uyusun diye şimdi alıştı gündüz oyun gece uyku saati diye bi arkadaş milupa kahvaltı veriyorum demiş bence benim kızım yemiyor tatlı ama cicibebeyle devam sütünü hazırlayıp içine labne yumurta sarısı ceviz pekmez koyup vermek bebişe en vitaminlisi besleme konusunda çok araştırdım herkezin bi doğrusu var:16:

ağırlıkta mama veriyorum yeme süresini 4 saate çıkardım 1-2 haftadır, ek gıda olarak biraz yoğurt içine yumurta sarısı katıyorum ayrı yemeyi sevmiyor çünkü sebze ve myve suyumuz var, bizim uykumuz şöyle sabah 9,30 a kadaruyanmazsa ki uyanıyo mamasını veriyorum altını değiştiriyorum çok uykusu oluyor hemen uyuyor 12,30 a kadar, sonrasında ortalama 2 de uyuyor en geç 4 lerde uyanıyor değişiyor çünkü sonrasında 6 larda yine uyuyor 1-2 saat kadar, 9,30 dan sonra bi ara yine uyuyor 10-11 lerde 1-2gibi uyanıyor gününe göre değişiyor bazen gece uyanıyor bazende uyuyor. Uyutmasam çok uykusu oluyor gözlerini kulaklarını kaşıya kaşıya kıpkırmızı yapıyor nasıl düzene sokabilirimki.

kahvaltı ve muhallebi olarak neler yapıyorsunuz önümüzdeki ay bende yapmaya başlayacağımda

Aynen canım geceleri biz de çok uyanıyoruz, oğlum ek gıda almıyor sütle de doymuyor. Sabah 6-7 ye kadar 8-10 defa kalkıyoruz, ağlatmadan uykusu açılmadan hemen emziriyorum hiç konuşmuyorum yoksa uyanık kalır. Bazen hemen uyuyor bazen de uyumuyor ben de ne yapacağımı şaşırdım bu bebeğe ne yedirebilirim ki

çoğu mamayı denemiştin dimi, bizim bi yakınımızın bebeğide mamaları bğenmemişti hero baby sevmşti yanlış hatırlamıyosam hatta en ucuz mamayı sevdi diyolardı.ya çok zor neyi nasıl yapacağını bilememek bizimkide portakal suyunu sevmedi brokoliyi sevdi ben yemem bile mesela
gündüzleri nasıl uykusu ?

birde ben şu yürüteçe takıldım herkes al diyo rahat edersin ama ben almak istemiyorum,kitap okuyorum kitapta diyorki bebeğiniz dokunacak diye korkmyın bırakın herşeye dokunsun ellesin diyor psikolojik açıdan yani kişiliğinin gelişmesi açısından iyimiş kuznimde diyorki yürüteç bunun tam terisini söylüyor etrafı çevrili olduğu için çoğu şeye dokunamayacağı için çocuğa dur elleme ssinyali verirmiş
napsam bilemiyırum siz aldınızmı?

ağırlıkta mama veriyorum yeme süresini 4 saate çıkardım 1-2 haftadır, ek gıda olarak biraz yoğurt içine yumurta sarısı katıyorum ayrı yemeyi sevmiyor çünkü sebze ve myve suyumuz var, bizim uykumuz şöyle sabah 9,30 a kadaruyanmazsa ki uyanıyo mamasını veriyorum altını değiştiriyorum çok uykusu oluyor hemen uyuyor 12,30 a kadar, sonrasında ortalama 2 de uyuyor en geç 4 lerde uyanıyor değişiyor çünkü sonrasında 6 larda yine uyuyor 1-2 saat kadar, 9,30 dan sonra bi ara yine uyuyor 10-11 lerde 1-2gibi uyanıyor gününe göre değişiyor bazen gece uyanıyor bazende uyuyor. Uyutmasam çok uykusu oluyor gözlerini kulaklarını kaşıya kaşıya kıpkırmızı yapıyor nasıl düzene sokabilirimki.

kahvaltı ve muhallebi olarak neler yapıyorsunuz önümüzdeki ay bende yapmaya başlayacağımda
kızlar yemeyen bebeklerınnannelerının dıkkatıne:))
bılıyosnuz benımkı de yemıyodu ama mılupanın 8 tahıllı ballısını yıyo ıcıne yarım muz ya da yumurta koyuyorum gercekten b de bunu deneyın

çoğu mamayı denemiştin dimi, bizim bi yakınımızın bebeğide mamaları bğenmemişti hero baby sevmşti yanlış hatırlamıyosam hatta en ucuz mamayı sevdi diyolardı.ya çok zor neyi nasıl yapacağını bilememek bizimkide portakal suyunu sevmedi brokoliyi sevdi ben yemem bile mesela

birde ben şu yürüteçe takıldım herkes al diyo rahat edersin ama ben almak istemiyorum,kitap okuyorum kitapta diyorki bebeğiniz dokunacak diye korkmyın bırakın herşeye dokunsun ellesin diyor psikolojik açıdan yani kişiliğinin gelişmesi açısından iyimiş kuznimde diyorki yürüteç bunun tam terisini söylüyor etrafı çevrili olduğu için çoğu şeye dokunamayacağı için çocuğa dur elleme ssinyali verirmiş

benım oğlum şuan yürüteçte yanımda herşeye dokunuyorr hatta şimdi ben klavyede yazıyorum dıye ona yetişmeye çalışıyor yalnız ben fazla bırakmıyorumm en fazla gunde 3 kere 20 şer dakıka bırakıyorum ama gerçekten işe yarıyorr oarada ona gıdıp çoba yapabılıyorum yanı yıne sen bılırsın ama ben ıyıkı almışım dıyorum ben oyun halısında ppişmanlık yaşadım fazla kullanamadım bundan sonra oğluma oda yaparsam artık suslerını çıkarıp orda değerlendırırm dıyorum

kızlar şoklardayım ahsen ilk defa ayagımdan bıraktıktan sonra yarım saat yatı aglamak istiyorum :14::14::14:bunlar sevinç gözyaşları:9::9::9:

yürüteçle ilgili ben endişe duymuyorum canım doktorumuzda koyabilirsin dedi, evet saatlerce yürüteçte tutmak mutlaka zararlı durmazlarda zaten ama emeklemeye başladığı zaman işlerimizi yapabilmek için kısa süreliğine en güvenli yer bence, ben de henüz almadım ama tam emekleyince alıcam,

uyku kısmı benim kızla tıpatıp aynı, doğduğundan beri hiç bir zaman belirli bir saatte uyumadı kafasına göre uyur uyanır özellikle gece 4-5 ten aşağı uyumaz, 10 da yatırırım 12 de kalkar 11 de yatırırım gece 1 de kalkar, dün bende akşam 9. 30 da uyandığı uykusundan sonra uyutmadım gece 1 30 da uyudu, bu bile bişey, şimdi sabah 9 da kalkıyorsa 11 de uyut 12 de uyansın, 2 de uyut, 4.30 da uyansın 6 30 da uyut en geç 8 e kadar uyansın ondan sonra uykusu iyice gelene kadar uyutma muhtemeln 11-12 arası uyur ben bunu deniycem artık

Canım yürüteci pek önermiyorlar, bacak kaslarının gelişimini engelliyormuş yürümeyi geciktiriyor diye uzmanlar yorumlar yapmışlardı tabi sen bilirsin ama ben şu an almayı düşünmüyorum zaten ayağının üzerinde de hiç durmuyor ki benim oğlum tam bir boğa burcu tembel, ne yapayım artık geç olsun da güç olmasın. Bu gün ona patates, brokoli, havuç pirinçten oluşan püre yaptım bakalım yiyecek mi özellikle de emzirmeyecem tam acıksın belki birkaç kaşık yer

benım oğlum şuan yürüteçte yanımda herşeye dokunuyorr hatta şimdi ben klavyede yazıyorum dıye ona yetişmeye çalışıyor yalnız ben fazla bırakmıyorumm en fazla gunde 3 kere 20 şer dakıka bırakıyorum ama gerçekten işe yarıyorr oarada ona gıdıp çoba yapabılıyorum yanı yıne sen bılırsın ama ben ıyıkı almışım dıyorum ben oyun halısında ppişmanlık yaşadım fazla kullanamadım bundan sonra oğluma oda yaparsam artık suslerını çıkarıp orda değerlendırırm dıyorum

düşününcealmak istiyorum öbür yanım alma diyor ay hiç bilemiyorum napsam bende çamaşır sepeti var dar uzun minder koydum ona oturtuyorum kısa süre mutfakta işim olunca :)

sizler çorbalarını bebişlerin ne kadar yapıyorsunuz ve sonra ısıtıp tekrar veriyormusunuz demin 1 küçük patates 1 kuçük sogan 1 de havuç birazda kıyma ve 1 yemek kaşıgı irmik düdüklüye atım pişti onu ahsen 3 gün yer kavanozlara koydum buzluga atım bi zararı olurmu tekrar ısıtmanın yarım yarımmı yapsam ozamanda kalanlar ziyan oluyor:50:

Ben gece daha çabuk uykuya dalsın diye gündüz sık sık uyutmuyorum. Uyku ihtiyacı da bebekten bebeğe değişiyor tabiki, ama bazen onu zorlamam gerkiyor. Gündüzleri bazen 5-6 saat uyanık kalıyor belki ondan huzursuz oluyor ama uyutmaya çalışsam da ağlıyor. Sabah 6-7 gibi uyanır sonra 10-11 gibi 1-2 saat uyur saat 2-3 gibi uyutsam 3-4 gibi uyanır ve artık yatmaz. Artık 5-6 saat uyanık kalır bazen de gündüz tek uyku uyur. Öğlen 12 de yatar 14.30 a doğru uyanır. Sonra hiç uyumaz. Acaba az mı uyutuyorum çünkü akşam uyku saatine doğru çok huzursuzluk yapıyor tam 2 saat onunla uğraşıyorum, Yorgun olup hemen uyuması gerekirken de zor dalıyor ve gece bazen saat başı kalkıyor tabi ben artık isyanlardayım uykusuzluktan sürekli hastalanıyorum

sizler çorbalarını bebişlerin ne kadar yapıyorsunuz ve sonra ısıtıp tekrar veriyormusunuz demin 1 küçük patates 1 kuçük sogan 1 de havuç birazda kıyma ve 1 yemek kaşıgı irmik düdüklüye atım pişti onu ahsen 3 gün yer kavanozlara koydum buzluga atım bi zararı olurmu tekrar ısıtmanın yarım yarımmı yapsam ozamanda kalanlar ziyan oluyor:50:
Canım ben en fazla 2 gün yediyorum yani bugün pişirdiysem yarın da yedirmeye çalışıyorum bir de ben ısıtmıyorum cam kaseye koyuyorum sonra kaynamış suyun içine oturtuyorum iyice ılıyor öyle veriyorum çünkü birkaç defa ısıtmak vitamini öldürebiliyor. Ahsen nasıl sebze çorbalarını yiyor mu artık

Canım ben en fazla 2 gün yediyorum yani bugün pişirdiysem yarın da yedirmeye çalışıyorum bir de ben ısıtmıyorum cam kaseye koyuyorum sonra kaynamış suyun içine oturtuyorum iyice ılıyor öyle veriyorum çünkü birkaç defa ısıtmak vitamini öldürebiliyor. Ahsen nasıl sebze çorbalarını yiyor mu artık

valla bazen agzını acıp 4 5 kaşık yiyiyor bazen ilk kaşıgı bile almıyor degişiyo bizimki memede emedigi için zorluyorum senin gene meme varda idare ediyorsunuz bizim uyunasa emmiyo biliyorsun:50:

yürüteçle ilgili ben endişe duymuyorum canım doktorumuzda koyabilirsin dedi, evet saatlerce yürüteçte tutmak mutlaka zararlı durmazlarda zaten ama emeklemeye başladığı zaman işlerimizi yapabilmek için kısa süreliğine en güvenli yer bence, ben de henüz almadım ama tam emekleyince alıcam,

uyku kısmı benim kızla tıpatıp aynı, doğduğundan beri hiç bir zaman belirli bir saatte uyumadı kafasına göre uyur uyanır özellikle gece 4-5 ten aşağı uyumaz, 10 da yatırırım 12 de kalkar 11 de yatırırım gece 1 de kalkar, dün bende akşam 9. 30 da uyandığı uykusundan sonra uyutmadım gece 1 30 da uyudu, bu bile bişey, şimdi sabah 9 da kalkıyorsa 11 de uyut 12 de uyansın, 2 de uyut, 4.30 da uyansın 6 30 da uyut en geç 8 e kadar uyansın ondan sonra uykusu iyice gelene kadar uyutma muhtemeln 11-12 arası uyur ben bunu deniycem artık

o akşam 8 dn sonrası zor bazen 7 de uyandığı oluyo 9,30 u zor bekliyoruz onu yer yemez uyutmak zorunda kalıyorum yoksa uykudan napıcanı bilemiyo dediğin gibi uyumasa gece sabaha kadar uyur.

Canım yürüteci pek önermiyorlar, bacak kaslarının gelişimini engelliyormuş yürümeyi geciktiriyor diye uzmanlar yorumlar yapmışlardı tabi sen bilirsin ama ben şu an almayı düşünmüyorum zaten ayağının üzerinde de hiç durmuyor ki benim oğlum tam bir boğa burcu tembel, ne yapayım artık geç olsun da güç olmasın. Bu gün ona patates, brokoli, havuç pirinçten oluşan püre yaptım bakalım yiyecek mi özellikle de emzirmeyecem tam acıksın belki birkaç kaşık yer
bende bi süre daha idare edeceğim bakalım ne olacak bidde bizimki ayakta durmaya bayılıyo ayağa kaldırınca başlıyo konuşmaya artık ne diyosa 1,5 ay sonra hoppala alıcam zıplasın dursun :)
az önce face de primanın paylaştığı dr. un dediğide pirinç,patates ve havucu haşlayındı ilk onularla başlayın diyordu.
elif uyandı kızımla ilgileneyim ben :)

Back
X