2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar nette bebekler için incir tatlısı tarifi okudum,denicem bakalım,size de yazayım,1 tane kuru iinciri küçük küçük doğrayıp az suda iyice pişiriyoruz,sonra içine 1 tatlı kaşığı irmik katıp muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz ve blendırdan geçiriyoruz,bu kadar.ben irmiği katarken azcık da süt ekleyeyim diyorum,hani incirli bazı tatlılar sütle yapılıyor ya,daha lezzetli olur diye düşündüm,içinde şeker de olmadığı için,incirin kendisi tatlı zaten,sağlıklı bir tatlı,bakalım yicek mi oğluşum

Akşamüstü elma yiyordum bir dilim de oğluma verdim sert bir elmaydı dişlerini kaşır ve suyunu emer diye düşündüm sonra bir baktım elmadan bir parça kopmuş şöyle mısır tanesinden daha büyük tabi korktum püreyi bile zor yutuyor boğazında kalır diye baktım dilinin arkasında o telaşla sanırım çok ani hareket ettim elimi ağzına soktum biraz tahriş mi ettim yoksa korkuttum mu oğlum elmayı çektim aldım tabi oğlum yarım saat ağladı, gözyaşları nasıl akıyor bir üzüldüm keşke vermeseydim. Biraz alışsın istedim, zaten meyve püresi yemiyordu bu şekilde biraz suyunu emer tadını alır diye düşünmüştüm yani henüz bir tane o da çok küçük bakınca zor görünen bir dişi var onunla mı kopardı.

Akşamüstü elma yiyordum bir dilim de oğluma verdim sert bir elmaydı dişlerini kaşır ve suyunu emer diye düşündüm sonra bir baktım elmadan bir parça kopmuş şöyle mısır tanesinden daha büyük tabi korktum püreyi bile zor yutuyor boğazında kalır diye baktım dilinin arkasında o telaşla sanırım çok ani hareket ettim elimi ağzına soktum biraz tahriş mi ettim yoksa korkuttum mu oğlum elmayı çektim aldım tabi oğlum yarım saat ağladı, gözyaşları nasıl akıyor bir üzüldüm keşke vermeseydim. Biraz alışsın istedim, zaten meyve püresi yemiyordu bu şekilde biraz suyunu emer tadını alır diye düşünmüştüm yani henüz bir tane o da çok küçük bakınca zor görünen bir dişi var onunla mı kopardı.[/QUO

canım benım yaa.belkı tırnagın falan gelmıstır.oluyor boyle seyler.benımde basıma gelmıstı dısler yenı cıktıgı sıralarda koparmayı yenı kesfederlerken oluyor bende salatalık vermıstım her sabah verıyordum ıste ogun koparmayı ogrenmeye basladıgı gunlerden bırı.kocaman koparmıs nasıl atıyor kendını arkaya vermem dıye ınat eedıyor bende korkudan hopp soktum parmagımı agzına.yavrum oda cok aglamıstı.şimdi daha sogukkanlıyım buyuyolar artık bazı ufak parcaları sorunsuz yıyebılıyor hatta bır bebek bıskuvısını elınde kıtır kıtır yeyıp bıtırebılıyorr:16:

Akşamüstü elma yiyordum bir dilim de oğluma verdim sert bir elmaydı dişlerini kaşır ve suyunu emer diye düşündüm sonra bir baktım elmadan bir parça kopmuş şöyle mısır tanesinden daha büyük tabi korktum püreyi bile zor yutuyor boğazında kalır diye baktım dilinin arkasında o telaşla sanırım çok ani hareket ettim elimi ağzına soktum biraz tahriş mi ettim yoksa korkuttum mu oğlum elmayı çektim aldım tabi oğlum yarım saat ağladı, gözyaşları nasıl akıyor bir üzüldüm keşke vermeseydim. Biraz alışsın istedim, zaten meyve püresi yemiyordu bu şekilde biraz suyunu emer tadını alır diye düşünmüştüm yani henüz bir tane o da çok küçük bakınca zor görünen bir dişi var onunla mı kopardı.[/QUO

canım benım yaa.belkı tırnagın falan gelmıstır.oluyor boyle seyler.benımde basıma gelmıstı dısler yenı cıktıgı sıralarda koparmayı yenı kesfederlerken oluyor bende salatalık vermıstım her sabah verıyordum ıste ogun koparmayı ogrenmeye basladıgı gunlerden bırı.kocaman koparmıs nasıl atıyor kendını arkaya vermem dıye ınat eedıyor bende korkudan hopp soktum parmagımı agzına.yavrum oda cok aglamıstı.şimdi daha sogukkanlıyım buyuyolar artık bazı ufak parcaları sorunsuz yıyebılıyor hatta bır bebek bıskuvısını elınde kıtır kıtır yeyıp bıtırebılıyorr:16:
Allah korusun yavrularımızı canım, her şeyden sakındığımızda da gelişimlerini engellenir diye biraz alıştırmak istedim arada böyle durumlar yaşanıyor, ben meyve püresi verdiğimde yemiyor, belki kendi kendine tadına bakarsa alışır dedim neyse sağlık olsun unutmuştur inşallah o anı.

Akşamüstü elma yiyordum bir dilim de oğluma verdim sert bir elmaydı dişlerini kaşır ve suyunu emer diye düşündüm sonra bir baktım elmadan bir parça kopmuş şöyle mısır tanesinden daha büyük tabi korktum püreyi bile zor yutuyor boğazında kalır diye baktım dilinin arkasında o telaşla sanırım çok ani hareket ettim elimi ağzına soktum biraz tahriş mi ettim yoksa korkuttum mu oğlum elmayı çektim aldım tabi oğlum yarım saat ağladı, gözyaşları nasıl akıyor bir üzüldüm keşke vermeseydim. Biraz alışsın istedim, zaten meyve püresi yemiyordu bu şekilde biraz suyunu emer tadını alır diye düşünmüştüm yani henüz bir tane o da çok küçük bakınca zor görünen bir dişi var onunla mı kopardı.

ay canım geçmiş olsun ya allah korumuş

kızlar nette bebekler için incir tatlısı tarifi okudum,denicem bakalım,size de yazayım,1 tane kuru iinciri küçük küçük doğrayıp az suda iyice pişiriyoruz,sonra içine 1 tatlı kaşığı irmik katıp muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz ve blendırdan geçiriyoruz,bu kadar.ben irmiği katarken azcık da süt ekleyeyim diyorum,hani incirli bazı tatlılar sütle yapılıyor ya,daha lezzetli olur diye düşündüm,içinde şeker de olmadığı için,incirin kendisi tatlı zaten,sağlıklı bir tatlı,bakalım yicek mi oğluşum

incir 1 yaş önccesi verilmıyor dıye bılıyorumm :26::26::26::26:

akşamüstü elma yiyordum bir dilim de oğluma verdim sert bir elmaydı dişlerini kaşır ve suyunu emer diye düşündüm sonra bir baktım elmadan bir parça kopmuş şöyle mısır tanesinden daha büyük tabi korktum püreyi bile zor yutuyor boğazında kalır diye baktım dilinin arkasında o telaşla sanırım çok ani hareket ettim elimi ağzına soktum biraz tahriş mi ettim yoksa korkuttum mu oğlum elmayı çektim aldım tabi oğlum yarım saat ağladı, gözyaşları nasıl akıyor bir üzüldüm keşke vermeseydim. Biraz alışsın istedim, zaten meyve püresi yemiyordu bu şekilde biraz suyunu emer tadını alır diye düşünmüştüm yani henüz bir tane o da çok küçük bakınca zor görünen bir dişi var onunla mı kopardı.

canım meyve filesini bir dene istersen ben de bugün eczaneden aldım oyalansın evdeki eşyaları kemireceğine meyve kemirsin diye bu fileyle parça kaçmıyormuş daha kullanmadık henüz ama karnı tokken vereceğim ki iştahı kaçmasın

ağırlıkta mama veriyorum yeme süresini 4 saate çıkardım 1-2 haftadır, ek gıda olarak biraz yoğurt içine yumurta sarısı katıyorum ayrı yemeyi sevmiyor çünkü sebze ve myve suyumuz var, bizim uykumuz şöyle sabah 9,30 a kadaruyanmazsa ki uyanıyo mamasını veriyorum altını değiştiriyorum çok uykusu oluyor hemen uyuyor 12,30 a kadar, sonrasında ortalama 2 de uyuyor en geç 4 lerde uyanıyor değişiyor çünkü sonrasında 6 larda yine uyuyor 1-2 saat kadar, 9,30 dan sonra bi ara yine uyuyor 10-11 lerde 1-2gibi uyanıyor gününe göre değişiyor bazen gece uyanıyor bazende uyuyor. Uyutmasam çok uykusu oluyor gözlerini kulaklarını kaşıya kaşıya kıpkırmızı yapıyor nasıl düzene sokabilirimki.

kahvaltı ve muhallebi olarak neler yapıyorsunuz önümüzdeki ay bende yapmaya başlayacağımda

benim kızım hala gündüz çok uyumak istiyor ben istediği zaman uyuttum fakat en fazla 45 dk veya 1 saat daha sonra ara verip uyutmadım tekrar uyku geldiyse yarım saat gibi kısa gündüz uykuları sağladım ama uyandırdım 2 3 saat gündüz uykusunu şuan alıştırdım oda 1 kez oluyo uzun uyku gece deliksiz uyusun diye. çok uykusu geliyordu gezmeye çıktık kucağımda gezdirdim sırf az uyusun geceye alışsın diye biraz sabır istiyor ama alışıyorlar bugün kızım akşam 10 da yattı şuan saat 2 bir kez uyandı saat 12de 9da yemek yemişti acıktı uyuttum sadece uykusunda mama içiyor doyurdum uyuyor ve sabah 10 11 e kadar uyur ama ben o uyurken kalkıp sabah 5 gibi mesela mama hazırlayıp uykusunda doyurucam doyurmasamda uyur zaten.

Bizim beslenmemiz sabah 5 6 adet cicibebeyi 60 veya 90 cc devam sütüyle eziyordum içine yarım dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı labne 1 tam yumurta sarısı biraz pekmez koyup yediriyordum bazen domates rendeliyorum zeytin ezmesi ekliyorum şuan kızım cicibebe yemiyor tatlıları sevmiyor bende cicibebe yerine ekmek icini kurutup rondada çekip ekliyorum.
ben en fazla ara 2.5 3 saat veriyorum 4 saat çok uzun bence yaşını geçsin öyle 4 saat demişti doktorum ki benim kızım 1 kase isterse yer 3 saat arayla 6 aylıkkende 3 saat ara veriyordum
kahvaltıdan sonra başta elma rendeleyip veriyordum zamanla başka meyvelerle karıştırıp verdim 7 aylıktan sonra hergün yarım muz mutlaka veriyorum muz çok faydalı 8 aydan sonrada muz ve kivi karıştırıyorum şuan mandalinayı havucu filanda suyunu biberonla aralarda veriyorum

meyveden sonra çorba saatimiz et suyu faydalı fakat doktorum etin kendisinide yemeli demişti mutlaka et yediriyorum tavuk ve haftada 1 kez çorbasına 1 parça ciger koyuyorum ve doktorumun tavsiyesiyle hepsi kuzu eti başta patates havuç prinç verdim 1 ay onları ver 2 gün arayla içine başka sebzeler ekle ve 8. ayda bakliyat yedir haftada 3 gün yeşil mercimek gibi ve 7 aylık olunca yoğurt çorbası domates tarhana verebilirsin.

çorbadan sonrada yogurt benim kızımda sade yemez ben içine pekmez koyuyorum faydalı olmasada öyle seviyor

yoğurtttan sonrada muhallebi kızım hazır sevmiyor 1 çay bardağı suda 1 tatlı kaşık prinç unu 1 veya 2 tatlı kaşığı irmik koyup pişiriyorum kaba alıp ılıyınca içine 3 kaşık devam sütü toz olarak ekleyip pekmezle tatlandiriyorum katı olursa sulandırıyorum. bunları yerse yatınca 3 saat arayla genelde 1 kez veriyorum bende uyuyorum devam sütü veriyorum umarım bebişin yer benim kızım şimdi ayırt ediyor başta güzelce yiyordu hayır demesine bakma 3 saat arayla besle..

Son düzenleme:
sizler çorbalarını bebişlerin ne kadar yapıyorsunuz ve sonra ısıtıp tekrar veriyormusunuz demin 1 küçük patates 1 kuçük sogan 1 de havuç birazda kıyma ve 1 yemek kaşıgı irmik düdüklüye atım pişti onu ahsen 3 gün yer kavanozlara koydum buzluga atım bi zararı olurmu tekrar ısıtmanın yarım yarımmı yapsam ozamanda kalanlar ziyan oluyor:50:

sen bilirsin ama ilk ek gıdaya başlarken 1 bardak suda yarım patetes yarım havuç 1 çay kaşığı prinç ve 1 çay kaşığı irmik pişirilir bebeğe verilir kalanı dökülür biraz büyüyüncede çorba sadece günlük yapılır sabah piştiyse geceye kadar yedi yedi yemedi diger gün asla verme benim kızım 11 aylık hiç vermedim hiç bi besin değeri kalmıyor sanırım senin bebeğinde emmiyor benim kızım 3.5 aylıkken bıraktı meme delisiydi asla geri almadı bende 2 saatte bi uyutup uykusunda verdim şuan hala uyuduğunda emer

Son düzenleme:
evet canım yaa gercekten o aksamda dunku mısafır agırlamamda cok zor oldu..arkadasım toparlanmaya calısıyor cokda pişman ama saglıgından da oldu yani..toparlanması zor..oaksam mideme bır agrı saplandı ölecektım yaa.dısarıdan ben bıle dayanamadım kadın napsın yasadıkları zor..tabı bu arada emırhanla meme emme savasımızda devam edıyor..3 gundur ek gıdayı azalttım genede uyku harıcı emzıremıyorum..memeyı gorunce cıglık atıyor..bugun napım doyurdum.doyasıya kahvaltı yaptı 2 saat uyudu oglen yemegını yedı suan hala uyuyor..cocuk kıtlıktan cıktı sanki yaa..benı pes ettırdı galıba..az once resmını cekmıstım uyurken paylasayım
Eki Görüntüle 559112 Eki Görüntüle 559113 Eki Görüntüle 559114
dilekcan cım konu ile alakası yok da bişi sorcam maşaallah 3 çocuğun var, günlere pasta yapıyorsun evin tertemiz, forumumuzda epey aktifsin nasıl başarıyorsun canım , sırların neler valla ben bir tanecik prensesin hakkından gelemedim(:

Ben gece daha çabuk uykuya dalsın diye gündüz sık sık uyutmuyorum. Uyku ihtiyacı da bebekten bebeğe değişiyor tabiki, ama bazen onu zorlamam gerkiyor. Gündüzleri bazen 5-6 saat uyanık kalıyor belki ondan huzursuz oluyor ama uyutmaya çalışsam da ağlıyor. Sabah 6-7 gibi uyanır sonra 10-11 gibi 1-2 saat uyur saat 2-3 gibi uyutsam 3-4 gibi uyanır ve artık yatmaz. Artık 5-6 saat uyanık kalır bazen de gündüz tek uyku uyur. Öğlen 12 de yatar 14.30 a doğru uyanır. Sonra hiç uyumaz. Acaba az mı uyutuyorum çünkü akşam uyku saatine doğru çok huzursuzluk yapıyor tam 2 saat onunla uğraşıyorum, Yorgun olup hemen uyuması gerekirken de zor dalıyor ve gece bazen saat başı kalkıyor tabi ben artık isyanlardayım uykusuzluktan sürekli hastalanıyorum

ben kızımın gündüz uykusunda sorun yaşamam ama gece uykusunda saatini bekletirken eğer fazla bi süre zorlarsam uykusu kaçar ve oturur gündüz uyumasına izin ver ama kısa süreli tabi 1 kez uzun uyusun ufak ama sürekli uzun uyumasın istediğinde yatır belli bi saatten sonra uyumaması için uğraş onun sonuda gece uykusu olsun

Sizin bebişlerde mi böyle kızlar? Oğluma önlük takamıyorum anında çekip çıkarıyor ayağında çorap bırakmıyor, ilgisi hep ayaklarda kendininkilerde ve bizimkilerde, hasta olacak hep gazı var sürekli çoraplarını çıkarıyor.

kızlar miray yürüteçten düştü:14:
nasıl oldu hala bilmiyoruz babası yürütece koydu mutfağa çay almaya geldi bende mutfağı toparlıyorum bi çığlık ağlama koştuk hemen yürüütecin içine düşmüş yerde yatıyor nasıl korkmuş çok ağladı iç çeke çeke:43::43:
çok korktum ya:14::14:

nasıl oldu hala bilmiyoruz babası yürütece koydu mutfağa çay almaya geldi bende mutfağı toparlıyorum bi çığlık ağlama koştuk hemen yürüütecin içine düşmüş yerde yatıyor nasıl korkmuş çok ağladı iç çeke çeke:43::43:
Geçmiş olsun canım, güvenli dediğimiz yürüteçler bile tehlike olabiliyor, görünürde birşeyi yoksa korkudan ağlıyordur tabi biraz canı da yanmıştır. Allah korusun. Her yer tehlike koltuğa, yatağa bırakamıyoruz... Allaha emanet olsunlar

Oy canım demek kafasını sıkıştırarak uyuyor,oğlum da emzik yerine parmak emerek uyumaya çalışıyor ama uyurken ne tatlı oluyorlar maşallah. Oğlum bizi görünce uykusu kaçıyor özellikle babasını görünce aktifleşiyor hemen oyun moduna geçiyor

hemde ne tatlılar git gide dahada bağlanıyorum işim gücüm vede karnım aç olmasa uyuyunca kucağımdan hiç indiresim gelmiyo :)

Sizin bebişlerde mi böyle kızlar? Oğluma önlük takamıyorum anında çekip çıkarıyor ayağında çorap bırakmıyor, ilgisi hep ayaklarda kendininkilerde ve bizimkilerde, hasta olacak hep gazı var sürekli çoraplarını çıkarıyor.
ahsende çorabına düşman hemen cekip çıkarıyo sonrada hemen agzına:1:

çok geçmiş olsun canım nasıl düşmüşki halıya filanmı takıldı acaba bende bazen mama sandalyesine baglamadan koyuyorum ama çok korkuyorum mutfaktan çıkmaya allah korusun yavrularımızı

ah ne zor dimi canım zamanla geçerde bizler üzülüyoruz işte bişi olacak diye, acaba kaşıktan yemeyimi sevmiyor yoksa meyveyimi? ben oyuncağa benzer bir kaşık aldım önce kaşıkla yoğurt veriyorum nazlanarak yiyor sonra biraz o kaşıkla veriyorum onu seviyor sonra tekrar kaşığa dönüyorum. acaba çınar da kaşığı sevmiyo olabilirmi

bugün şevval evdeyken biraz ortalıgı toparladım çamaşır filan haletik şimdide ahseni bir yıkayayımda geleyim kızlar görüşürüz eyidas azraselam hoşgeldiniz azraselam nerelerdesin epeyidir gözükmüyorsun:3:

benim kızım hala gündüz çok uyumak istiyor ben istediği zaman uyuttum fakat en fazla 45 dk veya 1 saat daha sonra ara verip uyutmadım tekrar uyku geldiyse yarım saat gibi kısa gündüz uykuları sağladım ama uyandırdım 2 3 saat gündüz uykusunu şuan alıştırdım oda 1 kez oluyo uzun uyku gece deliksiz uyusun diye. çok uykusu geliyordu gezmeye çıktık kucağımda gezdirdim sırf az uyusun geceye alışsın diye biraz sabır istiyor ama alışıyorlar bugün kızım akşam 10 da yattı şuan saat 2 bir kez uyandı saat 12de 9da yemek yemişti acıktı uyuttum sadece uykusunda mama içiyor doyurdum uyuyor ve sabah 10 11 e kadar uyur ama ben o uyurken kalkıp sabah 5 gibi mesela mama hazırlayıp uykusunda doyurucam doyurmasamda uyur zaten.

Bizim beslenmemiz sabah 5 6 adet cicibebeyi 60 veya 90 cc devam sütüyle eziyordum içine yarım dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı labne 1 tam yumurta sarısı biraz pekmez koyup yediriyordum bazen domates rendeliyorum zeytin ezmesi ekliyorum şuan kızım cicibebe yemiyor tatlıları sevmiyor bende cicibebe yerine ekmek icini kurutup rondada çekip ekliyorum.
ben en fazla ara 2.5 3 saat veriyorum 4 saat çok uzun bence yaşını geçsin öyle 4 saat demişti doktorum ki benim kızım 1 kase isterse yer 3 saat arayla 6 aylıkkende 3 saat ara veriyordum
kahvaltıdan sonra başta elma rendeleyip veriyordum zamanla başka meyvelerle karıştırıp verdim 7 aylıktan sonra hergün yarım muz mutlaka veriyorum muz çok faydalı 8 aydan sonrada muz ve kivi karıştırıyorum şuan mandalinayı havucu filanda suyunu biberonla aralarda veriyorum

meyveden sonra çorba saatimiz et suyu faydalı fakat doktorum etin kendisinide yemeli demişti mutlaka et yediriyorum tavuk ve haftada 1 kez çorbasına 1 parça ciger koyuyorum ve doktorumun tavsiyesiyle hepsi kuzu eti başta patates havuç prinç verdim 1 ay onları ver 2 gün arayla içine başka sebzeler ekle ve 8. ayda bakliyat yedir haftada 3 gün yeşil mercimek gibi ve 7 aylık olunca yoğurt çorbası domates tarhana verebilirsin.

çorbadan sonrada yogurt benim kızımda sade yemez ben içine pekmez koyuyorum faydalı olmasada öyle seviyor

yoğurtttan sonrada muhallebi kızım hazır sevmiyor 1 çay bardağı suda 1 tatlı kaşık prinç unu 1 veya 2 tatlı kaşığı irmik koyup pişiriyorum kaba alıp ılıyınca içine 3 kaşık devam sütü toz olarak ekleyip pekmezle tatlandiriyorum katı olursa sulandırıyorum. bunları yerse yatınca 3 saat arayla genelde 1 kez veriyorum bende uyuyorum devam sütü veriyorum umarım bebişin yer benim kızım şimdi ayırt ediyor başta güzelce yiyordu hayır demesine bakma 3 saat arayla besle..

önerilerin için çok sağol dediklerini not aldım uygulayacağım mama saatinide 3e düşüreceğim,bakalım bizim küçük hanım ne yapıcak inşallah yer :)
dediğin gibi canım önlük takmak zor oluyor ama yenen ben oluyorum,bizim çoraplar sürtünmekten yeni diye bişey kalmıyor ben ayaklı pantoln giydiriyorum dediğin gibi tutmuyor ayağında birşey

ah kıyamam canım ya hakikaten güvende diye düşünürüz yürüteci ben hiç almamayayım bari...
bi kaç ay önce koltuktan düşmüştü elif nasıl korktum elif ağlamadı onun yerine ben ağladım o kadarda koltuğun her tarafına yastık koymuştum gitmiş en baş tarafa ordaki azıcık yerden düşmüş benim onu gördüğümde yeni düşmüş yerde oturuyor hemen yere yattı çünkü o zaman tam oturamıyordu daha..
Allah ım hiç birine kaza bela vermesin melekler onlar daha :(

bugün şevval evdeyken biraz ortalıgı toparladım çamaşır filan haletik şimdide ahseni bir yıkayayımda geleyim kızlar görüşürüz eyidas azraselam hoşgeldiniz azraselam nerelerdesin epeyidir gözükmüyorsun:3:

hoşbuldum canım sen ne güzel kendin yıkayabiliyorsun ben beceremiyorum daha.
artık şevvalde yardım ediyor sana ne güzel yardımcın var yani :)
İnşallah Elifimde ilerleyen zamanda hastalıktan eser kalmazda bende 2. bebişin arasını uzun tutmadan olurda ikisi büyürler

Back
X