2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Sağol canım burnu tıkalı şimdilik öksürük yok ama sanki boğazı ağırıyor yutkunurken ağlıyor :2: gerçi burnu akıyor ama nefes almakta zorlanıyor. Tonimer diye bir damla vermişti dr u evde var acaba içeriği aynımı ?? Ya birde bu serum fizyolojik dedikleri ilaç bunlarla aynımı bir bilgin varmı canım..

günaydın güzel anneler
kızım emeklemeye başladıyani tam bacaklarının üstünde değil sürünerek ilerliyor
az önce korkuttu beni salonda orta sehpada mum tabağı var içinde şeker gibi taşlar var onları iki avcuna almış ağzına sokmaya çalışıyo kaşla göz arasında nasıl girdi salona anlamadım ben mutfağa giderken oturma odasındaydı halbuki
iki elinden aldım ağzını kontrol ettim iyice yutmamış allahtan of ya yutsaydı allahım düşünmek bile istemiyorum artık iyice hareketlendiler çok dikkat etmek lazım:26:
sizde ne var yok

maşallah kızıma zor zamanları başlamış sizin allah yardımçınız olsun çok dikatli olmak lazım artık kaşla göz arası yaramazlıkta yapıyormuş miray hanım ortada agzına koya bilecegi şeyleri kaldır canım bende ahsene toka takıyorum eşim çok kızıyor küçüçük şeyler agzına atar filan diye

Ahsenle biraz gezip gelelim çok sıkıldım belki arabada biraz uyur matkap sesinden başım şişti iki gündür

geçmiş olsun canım, burnuna günde 4-5 sefer serum fizyolojik damlat her deliğe 6-7 damla nefes almakta zorlanıyorsa yastığına 2 damla cold-mix damlat, okaliptus yağı eczanede satılıyor yağ sadece ucuz bişey doğal, peditusu bence ateşi yoksa verme, zaten ateşlenirse doktora götür o versin ilaç

ayyy ben çok beğendim bunu bize de lazım gidip bakayım, güle güle kullanın

Evet canım aynı şeyler, ben belki sende yoksa memnundum kullandığım markadan uygulamak da kolay, ben bile gripken kullandım işe yarıyor, boğazını da temizliyor.

peditusla ilgili...

Soru :mrb dr. bey; acaba peditusun bır zararı varmı?bebeğimde öksürük olunca veriyorum.yanlış mı yapıyorum?

Cevap:İki zararı var: 1-Çoğu doktor, bu ilacın içinde Calpol'daki kadar "parasetamol" olduğunun farkında olmadığından, Calpol ve Peditusu beraber vermekte ve "Pararasetamol" zehirlenmeleri görülmekte..
2-İçindeki öksürük kesici ilacın tesiri ile, öksürüğün kesilmesi sonucu mikroplar akciğere inmekte, hırıltılar başlamakta, bunun sonucundada ağır antibiyotikler ve astım tedavileri uygulanmaktadır. Ayrıca, ilaç 3 yaşından küçüklerde kullanılmaz, ama hiçbir doktor bu uyarıya da dikkat etmez.

bu doktor böyle diyor kızlar...

Teşekkür ederim canım. Hayır çok şükür ateşi yok.

Yalnış hatırlamıyorsam sen öğretmensin geçen gün dilekcan'ın yazısına cevap yazmıştın çocukların başarısında anne babanın etkisi çok diye çok duygulanmıştım kızım 8 aylık ama inanki çok büyük endişelerim var sanki yarın okula başlıcak gibi eşim de bende ilk okul mezunuyuz malesef ben avukatın yanında çalışıyorum çocuğuma ne verebilecem nasıl yardımcı olacam diye düşünüp duruyorum allahım sen yardım et arkadaşlarla konuşuyoruz sen yardımcı olamassan ek ders alacak onlarda paraya bakar gerçi yarına kim öle kim kala hayırlısı olsun..

Gözünaydın canım benimkide başladı yaramazlıklara dün biblo kırmış çok şükür biryerini kesmemiş..

Kime inanacağımıza kime güveneceğimize bilmiyoruz artık bizim dr bize Calpol vermedi hiç ağrı kesici olarak dolven yazdı sağlık ocağındaki dr da dolven 1 yaşından önce verilmez deyim calpol yazdı aklımız şaştı ne yapacağız kızlar....

aslında böyle düşünerek, en başından işi sıkı tutacağınızı ve çocuğunuz için her şeyi yapacağınızı anlıyorum, bence başarıda en önemli faktör aile ilgisi, siz çocuğunuzu daha konuşmaya başladığında okula özendirirseniz, okulu anlatırsanız eminim sevecektir, özel ders konusu ise ilkokulda gerek olmayan bi durum, ödevler ise anlayabileceğiniz düzeyde, zaten internet var bir konuyu okuyup çocuğa hemen yardımcı olabilirsiniz, ben öğretmenim ama inanın sizinle aynı kaygıları taşıyorum, çocuk yetiştirmek özveri işi mezuniyetlerimizle alakası yok, nice okuma yazma bile bilmeyen insanlar bu vatana çok değerli evlatlar yetiştirdiler, biz elimizden geleni yapacağız onlar için...

calpolü hepimiz kullanıyoruz, sen de calpol ver, ama bence de grip için ilaç kullanmamak en iyisi, rahatlaması için calpol verilebilir, ateşi yükselirse düşürülemezse doktora götürüp ne ilaç verirse mecbur kullancaz, benim kız bir kere grip oldu sürekli burnu boğazı hırıldadı aktı gece tıkandığı için uyumadı ama ateşlenmedi tam 10 gün sürdü doktora götürmedim, yalnız ağzında koku varsa göğsünde hirilti varsa doktora götürmek lazım

ay evet ya ne yapacakları belli olmuyo kuzenimin oğlu hani şu yoncalar var ya altın nazar boncuklu onlarda takmış annesi yastığının arkasına yastığı çevir yoncayı kopar yut bide yonca tırtıklı kalmış boğazda inmemiş aşağıya morardı çocuk gidiyodu sonra geçti nefes borusunu allahtanda çıktı ama anne baba mahvoldu tabi allaha emanet yavrularımız
valla çok yaramaz oldu bunlar ya nasıl baş edicez bilmiyorum arkamı dönmemle çekmeceleri çekmesi bir oluyor

Canım biz kış gelmeden 2 grip bir bronşit atlattık o yüzden ıh dese dr a götürüyorum 1 ay önce buhar tedavisi uyguladık dr u aradım duru nun bünyesi iyi dedi endişelenecek birşey yok hava şartları bulunduğu ortam çok önemli diyor. Bende çok sık grip olurum ve ilaçla bile bir ayda zor atlatırım sanırım bana çekmiş malesef..

merhaba nisan anneleri:) bende sizin gibi nisan annesiyim birde oğluşum var 3 yaşında:) 1. serum fizyolojikle eczanelerde satılan serumlar aynı.. yani o kadar para vermeye gerek yok .3-4 liraya işiniz tamam.. serum 3 lira ,enjetör va damlalıkta 1 lira :)Biri Bizi Serum Fizyolojik Burun Damlaları İle Kandırıyor
isterseniz bu yazıyı okuyun ya da tanıdık dr eczacı varsa sorun :)
birde bebekleriniz konuşmaya başladı mı benim kzıım anne baba dede abi ve adda diyorr...

Ayy çok geçmiş olsun okurken bile ruhum daraldı benim yeğenimde şekerden gidiyordu ve şekeri ben vermiştim 5 yıl önce oldu olay ablamm oğlum öldüü öldüü diye bağırırken ben müdahale ettim ama canımdan can çıktı ölene kadar unutamam o korkuyu...

o zaman çok grip olacak annesi bu hastalık birazda yapı meselesi aynen, ben ve eşimde sürekli gribiz nezleyiz hatta benimki kışın başlar yazın biter, bir arkadaşımla ben hastayken tanışmışız, yaza kadar benim sesim hep çatallıydı, gerçek sesimi öyle zannediyomuş, sesimi normal duyunca şaşırmıştı

Allah bağışlasın cülüklerini :) benim kızmda söylüyor ama öğrendiği şeyi 3 gün sonra unutuyor hoopp başka birşeyy.. Ya bebekler bilinçsiz olarak söylüyor derler ya anne baba yı bilmem ama kızım mammaa kelimesini bence bilinçli olarak söylüyor dikkatimi çekti acıktığı zaman 3 4 kez arka arkaya söyleyip yürüteçle mutfak kapısına doğru yöneliyor..

ya inan bana bende böyleyim abarttığımı düşünmeyin diye öyle yazdım çok kötü birşey patronum bile rahatsız oluyor sen ne yapıyonda sürekli gripsin diye takılır...

amin... cümlemizinkini inşallah...bence abi ile addayı bilerek söylüyo :) diğerlerini denk getirsede sesi çok tatlıymış kızımın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…