Merhaba bayanlar, her zamankinden daha berbat bir gece geçirdim, çınar yarım saatte bir uyandı, uyku nedir bilmez oldum sürekli ayaktaydım, emzir koy yeniden ağlıyor, en son 5 te uyanık kaldı sabah 8 de kalktı yine huysuz çok yoruyor beni, saat 10 gibi biraz uykuya daldı tırnaklarını keseyim dedim hemen uyandı, sebze püresi yaptım zorla 2 tatlı kaşığı yedi yarısını ağzından çıkardı. Çok enteresan demir ve d vitamini damlalarını verirken ne kadar istekli ağzına açıyor ve daha istiyor yemeğe gelince ağzı kapanıyor. Bu gece uyanmalarını ne yapacam şaşırdım kaldım. Yani tamama acıkıyor olabilir ama açlıktan da her 20 dk da bir uyanır mı? Yoksa alışkanlık mı oldu, biraz kendi haline mi bıraksam, her uyanıp mızmızlandığında açtır diye emziriyorum çünkü ek gıda yok denecek kadar az alıyor
Canım bir ara denedim 2-3 aylıkken gazlı dönemlerinde bu çayları içiyordu şimdi içmiyor kaşıkla denedim üstümüz başımız ıslanıyor biberona alışık olmadığından diş kaşıyıcı olarak kullanıyor. Bu gece yarı uykuluyken deneyeceğim kandırabilirsem bir dişi çıkmıştı 10 gün önce şimdi yanındaki çıkacak bir sertlik var ama dişten bu kadar uyanır mı yaklaşık 2 ay oldu, açlıktan bile bu kadar uyanabilir mi bir bebek, açken bile ek gıdayı reddediyor, gece 4-5 defa kalksa şükredecem henüz doğalgazda açılmadı apartmanda geceleri de soğuk her tarafım ağrıyor. Bu kadar zor olduğunu bilmiyordum bir bebek büyütmenin, ya kuzenlerimin filan bebeklerini görürdüm mamayı yedirirlerdi mışıl mışıl gündüz uyurlardı akşamüstü uyanır biraz oynar beslenir filan 8-9 gibi akşam geri uyurlardı, şans işte. Allah sağlık versin tabi en önemlisi bu ama yakında ben de sağlık kalmayacak bunaldım zaten hep evde. Hep 6 aylık olsa da uykuları düzene girse gazı bitse diye dua ederdim ama bitmiyor sorunlar, hani bir dönem ya da 1 hafta idare edersin ama 7. aydayız hergün aynı ve ilk doğduğunda bu kadar uyanmıyordu. Senin bebeğin ek gıdaları alıyor mu canımçok zor günler geçiriyoruz tatlım senin yaşadığın sorun bende de var aynı sürekli her gece ayaktayız sinirlerim çok yıprandı .... geçen gece eşim saat 2 de nöbetçi eczaneden milupa gece çayı aldı onu içirdim epey bi rahatladı güzel uyudu ama onu içirmek te ölümmmmm hiç bişeye ağzını açmıyo bu bebe ya deli ediyo beniii sen de dene canım gece çayı içinde melisa varmış o çok rahatlatıyo....
Haklısın canım ama ne yapayım emzik kullanmaz beyfendi, kucağımda sallamaya çalışsam daha da bir uyanık hale geliyor acaba yatağında öyle bıraksam kendi kendine sakinleşir mi? Çok mu nazlandırdım bilmiyorum aman üzülmesin kendini yalnız hissetmesin diye hemen müdahale edince bu duruma geldi, geceleri bir yeri mi acıyor anlamıyorum kucağımda ağlıyor, şöyle sarıyorum pışpışlıyorum hiç işe yaramıyor halbuki 2-3 aylıkken o şekilde sakinleşir ve uyurdu. Bu çorbalarla biz de bir türlü barışamadık ama dediğin gibi benim bile midem bulanıyor nasıl içecek onlar, acaba kaç aylıktan itibaren bizimkileri yiyebilirler, püreyi doğru düzgün yutmuyor ki. Keşke iştahlı bebek olsa da günde 2-3 defa ona yemek yapsam diyecem ama...serenayy 20 dakikada sütte gelmezki canım boş hava yutuyordur sonrada gaz sancısı olabilirmi hem her kalktıgında meme vermiyorum emzigini veriyorum pış pışlıyorum bakıyorum halen aglıyor o zaman emziriyorum oda tutarsa tabi bazende kucagında sallamamı istiyo bazen hiç birini kabul etmiyor ayagımda salıyorum bende şimdi çorbayaptım güya ama tadı igrenç ahsende hiç sevmedi bir büyüselerde bizim yemeklerimizden yeseler
Kolay gelsin canım, çınar doktora gidince çok cool takılıyor kimselere ne gülücük ne de pas vermez bildiğin robot, doktor ona ağır abi diyor ama eve gelince mutlu oluyor enteresan demekki orada güvenli hissetmiyor kendini. Bakalım ahsen kilo almış mı, doktorunuz ne gibi tavsiyelerde bulunacakbiliyorsunuz ahseni uyutup emziriyorum aprtmanda bir matkap sesi uyutamıyorumki emzireyim 2 de doktor konturolümüz var çorbayıda sevmedi orda cıngar çıkartmaz inşallah:18:
Canım bir ara denedim 2-3 aylıkken gazlı dönemlerinde bu çayları içiyordu şimdi içmiyor kaşıkla denedim üstümüz başımız ıslanıyor biberona alışık olmadığından diş kaşıyıcı olarak kullanıyor. Bu gece yarı uykuluyken deneyeceğim kandırabilirsem bir dişi çıkmıştı 10 gün önce şimdi yanındaki çıkacak bir sertlik var ama dişten bu kadar uyanır mı yaklaşık 2 ay oldu, açlıktan bile bu kadar uyanabilir mi bir bebek, açken bile ek gıdayı reddediyor, gece 4-5 defa kalksa şükredecem henüz doğalgazda açılmadı apartmanda geceleri de soğuk her tarafım ağrıyor. Bu kadar zor olduğunu bilmiyordum bir bebek büyütmenin, ya kuzenlerimin filan bebeklerini görürdüm mamayı yedirirlerdi mışıl mışıl gündüz uyurlardı akşamüstü uyanır biraz oynar beslenir filan 8-9 gibi akşam geri uyurlardı, şans işte. Allah sağlık versin tabi en önemlisi bu ama yakında ben de sağlık kalmayacak bunaldım zaten hep evde. Hep 6 aylık olsa da uykuları düzene girse gazı bitse diye dua ederdim ama bitmiyor sorunlar, hani bir dönem ya da 1 hafta idare edersin ama 7. aydayız hergün aynı ve ilk doğduğunda bu kadar uyanmıyordu. Senin bebeğin ek gıdaları alıyor mu canım
slm kızlar nasılsınızzz kızım sebze püresini yedi az önce ama içine kereviz attım hiç sevmedi ben bile sevmedim çocuk napsın
canım yatmadan önce pirinç unu dene bakalım o daha çok tok tutuyo diye duymuştum bide bi gece ağrı kesici ver yatır acaba dişlerimi acıyo ki:26:
Gözün aydın canım, ciğerindeki sorun yokmuş, biraz da kilo almış inşallah bundan sonra daha çok alır, ben de çınarın kilosunu merak ediyorum geçen ay hiç almadı bu ayda pek almış gibi görünmüyor bakalım artık, kan damlasını bazen unutuyorum süt, yoğurt ile birlikte verilmediğinden biraz zaman geçsin diye beklerken unutmuş oluyorum. Çınarın da en sevdiği şey bu damla artık nasıl lezzetli geliyorsa ona, hiç hoş bir kokusu yok. Kan tahlili sonucu çıktı mı henüzbiz geldik kızlar 69 cm 7500 kilo olmuş doktorumuz kandamlamızı 15 çıkardı rengi solmuş dedi vitamin kulanıyorduk onuda tam ölcü yaptı ultrasyona girdi kızım yeni dogdugunda kara cigerinde büyüme vardı çok şükür gecmiş kansılıktanmış bide kilonuz çok degil pirinç ununa devam mamalarından katki biraz kilo alsın dedi şimdilik bizden bu kadar kan tahlili yapalım dedim yok zaten renginden beli oluyor dedi ona üzüldüm iştahsızlıgı huzursuzluguda kansızlıktan dır dedi
Gözün aydın canım, ciğerindeki sorun yokmuş, biraz da kilo almış inşallah bundan sonra daha çok alır, ben de çınarın kilosunu merak ediyorum geçen ay hiç almadı bu ayda pek almış gibi görünmüyor bakalım artık, kan damlasını bazen unutuyorum süt, yoğurt ile birlikte verilmediğinden biraz zaman geçsin diye beklerken unutmuş oluyorum. Çınarın da en sevdiği şey bu damla artık nasıl lezzetli geliyorsa ona, hiç hoş bir kokusu yok. Kan tahlili sonucu çıktı mı henüz
çiğerinde sorun olmamasına sevindim canım diğrleri geçici şeyler kiloda alır kan değerleride düzelir, kan damlasını içer bişeyciği kalmaz ahsenin sen bozma moralinibiz geldik kızlar 69 cm 7500 kilo olmuş doktorumuz kandamlamızı 15 çıkardı rengi solmuş dedi vitamin kulanıyorduk onuda tam ölcü yaptı ultrasyona girdi kızım yeni dogdugunda kara cigerinde büyüme vardı çok şükür gecmiş kansılıktanmış bide kilonuz çok degil pirinç ununa devam mamalarından katki biraz kilo alsın dedi şimdilik bizden bu kadar kan tahlili yapalım dedim yok zaten renginden beli oluyor dedi ona üzüldüm iştahsızlıgı huzursuzluguda kansızlıktan dır dedi
ya şu kan damlasını vede d vitaminini bende hep unutuyorumGözün aydın canım, ciğerindeki sorun yokmuş, biraz da kilo almış inşallah bundan sonra daha çok alır, ben de çınarın kilosunu merak ediyorum geçen ay hiç almadı bu ayda pek almış gibi görünmüyor bakalım artık, kan damlasını bazen unutuyorum süt, yoğurt ile birlikte verilmediğinden biraz zaman geçsin diye beklerken unutmuş oluyorum. Çınarın da en sevdiği şey bu damla artık nasıl lezzetli geliyorsa ona, hiç hoş bir kokusu yok. Kan tahlili sonucu çıktı mı henüz
biz geldik kızlar 69 cm 7500 kilo olmuş doktorumuz kandamlamızı 15 çıkardı rengi solmuş dedi vitamin kulanıyorduk onuda tam ölcü yaptı ultrasyona girdi kızım yeni dogdugunda kara cigerinde büyüme vardı çok şükür gecmiş kansılıktanmış bide kilonuz çok degil pirinç ununa devam mamalarından katki biraz kilo alsın dedi şimdilik bizden bu kadar kan tahlili yapalım dedim yok zaten renginden beli oluyor dedi ona üzüldüm iştahsızlıgı huzursuzluguda kansızlıktan dır dedi[/QUOT
çok sevindim canım ciğerinde sorun yokmuş ne güzel böyle böyle büyüyecekler işte...
bu arada kan damlasının hesini birmi veriyorsun yoksa 15 damlayı günün belli saatlerine bölüyormusun....ben mesela sabah 4 akşam 4 damla veriyorum....
çiğerinde sorun olmamasına sevindim canım diğrleri geçici şeyler kiloda alır kan değerleride düzelir, kan damlasını içer bişeyciği kalmaz ahsenin sen bozma moralini
ya şu kan damlasını vede d vitaminini bende hep unutuyorumsonra suçluluk duyuyorum ama kan damlasıda mamadan yarım saat önce e ben hep mamadan sonra aklıma geliyor
ben sma mama veriyorum ya bu mamalarda çok iğrenç tatları var hiç aldanmayın tatlarına hatta bakmayın bile o mamayı güzel güzel içiyorsa onlarıda yerler. mesela portakal suyu güzel dimi ama bizimki onu sevmedi gitti benim hiç sevmediğim brkoli suyunu sevdi
kızlar ya keşke aynı şehirlerde olsakta birbirimize yardımcı olsak
bu hafta sonu ben de elif e 6 aylık kınası yapıcam bakalım altından kalkabilecekmiyim en sonki kalabalıkta hasta oldukya korkuyorum şimdide gerçi o zamanki gibi olmaz ama işte
canım, sma mamanın çeşidi filan var mı, ben de oğluma vermek istiyorum ek gıda almıyor yoruldum artık, mama yiyip doysun artık. Geceleri de çok uyanıyor. Nasıl biberon kullanıyorsun şimdiye kadar kullanmadım ama denemek zorundayım beslenemeyecek yoksaçiğerinde sorun olmamasına sevindim canım diğrleri geçici şeyler kiloda alır kan değerleride düzelir, kan damlasını içer bişeyciği kalmaz ahsenin sen bozma moralini
ya şu kan damlasını vede d vitaminini bende hep unutuyorumsonra suçluluk duyuyorum ama kan damlasıda mamadan yarım saat önce e ben hep mamadan sonra aklıma geliyor
ben sma mama veriyorum ya bu mamalarda çok iğrenç tatları var hiç aldanmayın tatlarına hatta bakmayın bile o mamayı güzel güzel içiyorsa onlarıda yerler. mesela portakal suyu güzel dimi ama bizimki onu sevmedi gitti benim hiç sevmediğim brkoli suyunu sevdi
bu hafta sonu ben de elif e 6 aylık kınası yapıcam bakalım altından kalkabilecekmiyim en sonki kalabalıkta hasta oldukya korkuyorum şimdide gerçi o zamanki gibi olmaz ama işte
sagol canım ahsenin kansızlıgı her bebekte olan gibi degil canım ilkten sıvı filan alınacaktı da biz bırakmadık inşallah ilerde bir sorun çıkmaz
kınanız iyi gecer inşallah bol foto çekte bizde görelim kınanızı ilk defa senden duydum bu kına yı elifede ayetelkürsi nas felak oku herkes gelmeden nazarda degiyor canım
canım, sma mamanın çeşidi filan var mı, ben de oğluma vermek istiyorum ek gıda almıyor yoruldum artık, mama yiyip doysun artık. Geceleri de çok uyanıyor. Nasıl biberon kullanıyorsun şimdiye kadar kullanmadım ama denemek zorundayım beslenemeyecek yoksa
Ben nazara çok inanıyorum canım, nezaman biri gelip ay ne akıllı bebek dese çınar o gün huzursuzlanır ve yatmazdı psikolojik mi bilmiyorum ama nazar duası var onu ezberledim biri gelmeden önce ve geldiği zaman okuyorum ayrıca nas felak, ihlas sureleri ve ayetel kürsi dualarını okuyorum. Allah korusun bebeklerimizi, inşallah bir daha öyle kötü gün yaşamazsınız. Ben de bu damlaları unutuyorum birini versem öbürünü unutuyorum 1 yaşına kadar verilecek daha da uzun süre var. Keşke aynı şehirde olmak güzel olurduçiğerinde sorun olmamasına sevindim canım diğrleri geçici şeyler kiloda alır kan değerleride düzelir, kan damlasını içer bişeyciği kalmaz ahsenin sen bozma moralini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?