2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bayanlar 6.hastalık hakkında bilgisi olan varmı??

canım mart annelerinde duymuştum sadece yüksek ateş ve ateşin bitiminde kırmızı döküntüler oluyormuş tedavisi yok sadece ateş düşürücü veriliyormuş korkulacak bir hastalık degil diyorlardı siz gene doktorunuza danışın 4 5 gün sürüyormuş

sanırım bizdede oldu.3 gün ateşlendi dişdendir dedi doktor.bugunde kırmızı istilik gibi doküntüler var.dr bekleyelim artarsa bakalım dedi.6.hastalık diye bi şey dedmedi.ben bi hemşire arkadaşdan duydum.bizede uyuyor belirtiler.acaba gıda alerjisimi yoksa 6.hastalıkmı.inş kırmızılıklar artnmazda((
sizede geçmiş olsun kansızlık vardı sanırım.pekmez veriyormusunuz bebeğinize?

Son düzenleme:

gecmiş olsun canım inşallah bir sorun olmaz siz gene ateşini sürekli konturol edin

İyi geceler anneler... Ada huzursuz gene son günlerde. 2'den aşağı uyumuyor gene düzeni bozuldu neden bilmiyorum. Hafta sonu mama sandalyesi aldık kızıma, bugün geldi ve kurduk hemen. E-bebek'in sitesinden aldık, indirimdeydi. Fiyat ve özellik olarak çok çok iyi diyebilirim şimdiden. Kullanmaya başladık bile. 249'dan 149'a düşmüş fiyatı. Mama sandalyesi almayı düşünenlere öneririm.

Le Bebe Mama Sandalyesi - e-bebek.com

bayanlar 6.hastalık hakkında bilgisi olan varmı??

canım biz tatilde misafirlikteydik bebeğimin üzeri açık kalmış taş ev, üşütmüş, 2 gün ateş oldu sürekli calpolle takipteydim , sonra kırmızı döküntüler, doktorumuz allerset diye bir şurup verdi 2-3 güne geçti ama doktor ilk muayenede kesin bir şey söyleyemeyiz başka bir şey de olabilir bu kızrıklıklar dedi, ama bebeğin o dönemde bağışıklığı çok düşermiş, topluma gezmeye çıkma dedi, ama şükür çabuk geçti, sanırım vücudun ateşi atarken verdiği bir reaksiyon bu döküntü, 6 hastalığı.

canım benim bebeğim kaç gündür kahhvaltı yapmıyordu çok şükür bugün senin tarifini yedi. ben karışık meyve suyu ve pekmezle yapıyordum bir defa yedi sonra yememişti ama bugün senin tarifi yediği içiin çok mutlu oldum. Bugün bebeğimin iştahı iyiydi sanırım üç tarif de benden
bugün kahvaltının moraliyle bebeğime dolma yaptım. bir küçük dolma biber içine et, domates, pirinç, biber, arpacık soğan kıydım, nane serpip doldurdum, bir küçük cezveye koyup 40 dk. pişirdim. pişince dolma biberin kabuğunu soyup hafif blendırdan geçirdim, yoğurt eşliğinde yedi. Bu arada ben artık bebeğimin kıymasını kendim yapıyorum. Marketten iyi yerinden parça et aldım. ceviz büyüklüğünde parçaladım dondurucuya koydum her yemek yapışta bir tane çıkarıp aşırı minik doğruyorum böylece kıyma boğazına takılmıyor, veya kıymada sinir çıkma olasılığı ortadan kalkıyor.
Akşam söylemesi ayıp olmasın bizim yemeğimizde fırında patatesli tavuk vardı. tavuğu susuz haşlamıştım bir iki dilim sossuz yerinden patates, tavuk biraz tavuk suyuyla blendırdan geçirdim sevdi.
Son olarak biliyorum doktorlar 9. ay diyor ama bir kaç tavuk ciğerini önce elekden kaşıkla geçirip sonra nohut büyüklüğünde toplar halinde yoğurt eşliğinde bebeğe verdim,sevdi
sevdi dediysem en azından ağızcığını açtı, Allah yemeyen bebeciklerin annelerine sabır kolaylık versin.

afiyet olsun yemesine çok sevindi canım ahsen tatmayı seviyor yemeyi degil1 lokma yada 2 kaşık tamam diyo zaten önce diliyle tadına bakıyo sonra agzını acıyo çok fena benim kız agzının tadını biliyor dün bende pirinç ununu suyla yapıp devam mamalarından katım yemek istemedi bende biraz zorlayınca kustu sütle gene yiyiyordu 4 5 kaşık

çok güzelmiş canım mama sandalyeniz güle güle kulanın ada acaba gündüz uykusunumu çokmu alıyor 2 çok gec bir saat yarım saat yarım saat erkene almaya çalış canım biz şimdilik öyle yapıyoruz normalde okudugum sabah uyandıgı saatte gece uykusuna yatırın diyorlar ama 7 dede uyumazki :44:

Günaydın kızlar dün çook kötü bir gece geçirdik duru grip oldu saat başıı ağlıyarak uyandı ama nasıl bir ağlama anlatamam umarım uzun sürmez ıhlamur iyi gelirmi sizce. Petditus konusunda tereddüteyim arkadaşın biri bişeyler yazmıştı içirsemmi bilemiyorum sadece ağrı kesici verdim.

günaydın kızlar..herkes iyidir umarım,

demos canım geçmiş olsun,

bende zombi gibi oldum, kızım yine gece uyumadı, sabahta 6da tamamen uyandı, ya niye bu çocuklar böyle, okuduğum kadarıyla hep gece uyku sorunu var Allah hepimizin yardımcısı olsun..

kızlar yaa ben sebze çorbası yapmaktan çık sıkıldım, kızımda yemekten tabi..zaten zorla tıkıyorum, acaba başka hangi çorbaları yapıyorsunuz siz?dün tarhana yaptım verdim bakıcıya, bakalım yiyecekmi..artık kahvaltısınıda sen yaptır dedim ocağa kadar, ocakta ben süt iznimi sabaha aldırcam..hem birazda büyümüş olur belki yer :) uykusuda düzene girerde ana kız yatarız babayı yollayıp :) ne güzel hayal, şimdi bile öyle keyif veriyorki bunu düşünmek :) inşAllah gerçek olur..en çok istediğim bir gün elanın 10-11 gibi uyanması, hasret kaldım valla sabah yatmalarına, şimdi ise sabahı bırak gece doğru dürüst uyuyamıyoruz (

yayla çorbası ,sebze çorbası ,birde tarhana çorbası benim yaptıgım 1 seferde evde yaptıgım mercimek çorbasını verdim tuz katmadan pek sevmedi

kızlar bebekleriniz emekliyormu ahsen yerde hiç yatmıyor buyüzden dönmeyide unuttu ben yüz üstü koydugumdada çıngar cıkarıyor anında oturmak istiyor birazda oturnca zaten ondanda sıkılıp kucagıma geliyor

Canım hepimiz aynı dertten muzdaribiz hep yazıyorum duru 4. aya kadar canımızı çıkardı biz battaniyenin içinde sallıyorduk kollarda derman kalmadı birde uyuduğu yeri görseniz hayatta beşikte uyumazdı bu eski tip bezden beşikler olur ya daracık ondan yaptık orda uyuyordu allah bizlere sabır versin ve gaz sancılarımız devam ediyor. Bende aynı şeyi düşünmüştüm ağlayınca almasam diye ama nefesi kesilene kadar ağlıyordu yapacak birşey yok büyümelerini bekliceğiz.

Benim kızımda beni sinir ediyor hiç görmediği kişilere bile hoopp atlıyor ben istemiyorum bu kadar yılışık olmasını

Canım çook geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Biraz büyük olsa ciğer falan yedir dicem ama zaten iştahsız umarım bian önce geçer. Eşim tarafındada kansızlık genetik anemi çok var ailesinde bende korkuyorum duru dada çıkar diye dr a sordum 1 yaşında belli olur dedi umarım çıkmaz çünkü onlarınki ileri derecede her ay kan alıyorlar :18: :18:.

Geçen gün annemle bunu tartışasını yaptık çorbalara biraz tuz atsan daha çok tok tutar dedi bende kesinlikle koyma deyince amman çok bilmiş sizin zamanınızda varmıydı böyle şeyler diye söylendi..

Valla canım bende aynıyım duru geceleri çok sık uyanıyor uyanmasa bile tuhaf tuhaf sesler çıkartıyor sallamak için ben uyanıyorum... Canım akıl vermek gibi olmasın ama neden halaaa püre yapıyorsun bizim dr püre değilde çatalla ez dedi yoksa çocukta çiğneme alışkanlığı gelişmiyor 2 yaşında yemek yiyemiyen çocuk hastam var dedi. ve gerçekten bir tanıdığımızın torunu, biz sürekli püre yapıyorduk diyor ve çocuk 2 yaşında olmak üzere püre olmassa kesinlikle yemeği yemiyor dedi.

Canım üzülme benim kızımda henüz diş çıkarmadı kabartılar var ama faliyet yok anca kaşısın.

Teşekkür derim canım. nisan ayı annelerinin hepsi zombi canım üzülme yalnız değilsin.

Canım ben sebze, mercimek , tavuk, yoğurt , şehriye hepsini denedim tabiki tuzsuz ve salçasız duru sadece yoğurt çorbasını sevmedi diğerlerini yedi ve tuz yerine birkaç damla limon damlatıyorum, mesela makarnayı haşlayıp yoğurdun içine doğradım onuda yedi umarım senin kızında yer....

Canım benimki oturmaktan pek hoşlanmadığı için hep yerde sürünüyor, emekliyor, yuvarlanıyor...

Geçmiş olsun canım, inşallah çabuk atlatırsınız, biz bile grip nezle olduğumuzda uyuyamıyoruz, bebeklerimiz daha da rahatsız oluyordur. Burnu tıkalı mı öksürüyor mu? Sinomarin monodoz tek kullanımlık okyanus suyu kullanıyordum hem bebeğime hem de kendime hem burnu açıyor hem de boğazı temizliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…