2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
merhaba kızlar,oğlum çk huysuz olduğundan bu aralar pek giremiyorm,gerçi yine sakinleşmiş topic .valla benim bu geçtiğimiz haftam tam bir kabus gibiydi ,grip ve diş olayı üst üste geldi perişann oldk desem yeridir,kaç gece uyumadk,çocukta ne iştah kaldı ne uyku,ateşde bi yandan tam bi kabus gibiydi.hayatımın en zor dönemlerindn biriydi diyebilirim.gerçi hala burnu falan tıkalı biraz öksürük var ama en azından ateşi düştü,yavaş yavaş mama yemeyede başladı,dün çorba verim dedim aynen geri çıkardı ödüm koptu.dr gittiğmizde şükür ciğerli iyi dedi ama ilaçları bitti ,5 gün kullan bırak dedi.5 gün bitti,devam ederse yarın yine dr a götürmeyi düşünüyorm,kilosuna ve boyunada baktı,kilo 12.300 boyuda 78 cm iyi dedi.bende çk hastayım kızlar hala kulaklarm tıkalı ve genizim dolu,sanki karda yattık.valla şimdiden yazı özlemeye başladım ya,en azından sıkıldığımızda dışarı çıkıp bi hava alabiliyodk çocukla ,şimdi ne mümkün,eve hapsoldk resmen.ayrıca serenaycım takma kafana benim velette hala ayaklarının üstüne basmayı çk sevmiyo,hatta benim çevremdekiler aaaa bu çocuk basık galiba falan diyolar ama ben hiç takmıyorm çünkü dr sölediğimde her bebeğin farklı olduğunu ,bi problem olamadını söledi,ayrıca bende tembel bi bebekmişim ve senin gibi 1,5 yaşımda yürümüşüm.

Maşallah canım allah düzenini bozmasınn..

Canım bence takmana gerek yok benim arkadaşımın oğlu yaşını geçmesine rağmen anne sütü hariç hiçbir şey yemiyor her çocuğun gelişimi ayrı. Uyku meselesini hiç açma annamı ağlattı işler de yoğun geceleri hiç uyumuyor huzursuz ayakta sallarsan iyi yatağa bıraktığın an çığlığı basıyor. Bendede bel fıtığı var ağrılarını çok iyi anlıyorum canım geçmiş olsun..

Çok geçmiş olsun umarım hemen toparlanırsınız bizde geçen hafta bronşit olduk buhar falan çok zor yaa gerçekten... Canım maşallah maşallah allah nazarlardan korusun oğlun kaç aylık....

Geçmiş olsun canım birinden bulaştı siz mi üşüttünüz böyle. Biz de dışarı çıkamıyoruz evde hapsolmuş durumdayız bebekle olunca komşularda pek istemiyorlar gibi, sigara filan içiyorlar ya o yüzden önceden görüştüğüm birkaç komşum arayıp sormaz oldu gurbett olunca da böyle başbaşa kaldık artık bu 3-4 ay böyle yaşayacağız. Diş çıkarabildi mi oğlun, maşallah iştahsız olmasına rağmen kilosu boyu iyi görünüyor ama senin oğlun zaten standart üstü Allah nazarlardan korusun. Tamam basamıyor ama bari desteksiz otursa, geçen gün kayınvalidem geldi anakucağındaydı oğlum, tutturdu yere bırak emeklesin otursun, şimdi yere bıraksam öylece yatacak biliyorum sonra kayınvalidem moralimi iyice bozacak abartacak o yüzden özellikle bırakmadım inşallah bu ayın sonuna biraz faliyetlere başlar. Senin oğlun biraz tombiş diye belki ama benim oğlum seninkine göre zayıf ama demekki zayıf veya şişman olmakla ayağa basmanın ve yürümenin ilgisi yok.

Nasılsınız canlar işlerin yoğunluğundan topiğe giremiyorum geçmişide okuyamadım hasta olan bebişlere acil şifalar dilerim.
Duru geceleri çoookk huysuz oluyor 2 saate yada saat başı uyanıyor ayağımda sallıyorum, işler çok yoğun, ev işi, çocuk, ve bel fıtığı ,hele hele üstüne uykusuzluk sarhoşum sarhoş nasıl ayakta duracam bilemiyorum..

Kızlar duru geceleri çok acıkıyor devam sütünde 3 numaraya geçsem bişe olurmu acaba duru 8 ay 10 günlük???

Canım hiiçç kafana takma daha 7 aylık diyorsun bizim millet çok aceleci geçen eşimin amcası bu kızın şimdiye kadar koşması lazım diyor bende gülüp geçtim zamanı gelince oturacak , benmki tam 7,5 aylıkken desteksiz oturdu şimdide yatar pozisyondayken kendisi oturuyor zamanı gelince herşeyi yapacaklar allah izin verirse...

Kolay gelsin canım, ben hiç devam sütü kullanmadım ama benim oğlumda geceleri çok uyanıyor cumartesi doktora götüreyim de danışarak kullanayım, duru ek gıda almıyor mu bu sıralar, uykusuzluk çok kötü ben yaklaşık 3 aya yakın oğlumun sürekli uyanmalarından dolayı geceleri uykuya dalamıyorum sabah 5-6 ya kadar gözlerim açık gün içinde özellikle uyumuyorum gece yatabilmek için ama yine de uyuyamıyorum hep yorgunum bu durumda çalışıyor olmayı bile hayal etmek istemem. Demek ki bir süre sonra vücut uykusuzluğa alışıyor. Belini sıcak tutmaya çalış, şimdi bizim o taraflar da soğumuştur.

Dişleriniz hayırlı olsun canım. Hareketlilikle alakası yok bence benim kızım mümkün değil yerinde durmaz yuvarlanır, sürünür ayağa kalkar 10 kilo bence endişelenme..

Evet bende sürekli bir bitkinlik var.. Havalar soğudu canım geceleri 5 6 derece oluyor gündüzde rüzgarlı hava durumu verir gibi oldum

bende bu kız niye hepimize birden sagol canım demiş dedim
valla bu uykusuzlukla buraya yazabildigimize bile şükür oluyo bazen boş ver
aynen canım ya bi baktım bütün hepsi birbirine girmiş yazıların kusura bakmayın
ahsen diş çıkardımı canım kaşınıyo diyodun takip edemedim bidaha

çok geçmiş olsun bu kışı bi atlatsak bidaha hareketleneceklerde bu kış biraz zahmet çekicez

aynen canım bizde eve hapsolduk hava çok soğuk miray eve tılınca iyice huysuz oldu bugün baktım biraz güneş var evin çok yakınıda market var götürdüm nasıl sevinip çığlık attı yavrum
bu arada miray hala desteksiz oturamıyor kızlar ya yıkılıyor bir süre sonra üzülüyorum artık

Ailem bu konuda beni suçluyor canım, efendim ben onu alıştırmamışım otursun diye, yaklaşık 5 buçuk aylık olana kadar oturtmadım ancak anakucağında ya da kucağımda destekledim o yüzden oturamıyormuş. Oturtsaydım da belki belini incitebilirdi çok zorlamak istemedim zten oğlum yüzüstü durmayı doğduğundan sevmedi 5 dk sonra ağlamaya başlar o yüzden emeklemeyi de öğrenemeyecek ama onu sevmediği şeyleri yapmaya çok zorlamak istemedim

canım kimseyi takma ya herkes dolamış ağzına bi bizde çocuk büyüttük büyütmüş olabilirsiniz bu benim çocuğum sinir oluyorum sinir
mirayda hala desteksiz oturamıyo yan komşumun bir yaşında kızı var o bu kadarken oturuyodu diyo iyice canım sıkılıyo her çocuk aynımıkuzenimle konuştuk miraydan bir ay büyük oğlu var onunkide oturamıyomuş tam demekki abartılacak bir durum yok boşver takma herkes evladı için en iyisini ister

Son düzenleme:

çıkartı canım 1 hafta filan oldu
bence üzülme ayakta filan duruyordu degilmi yanlış hatırlamıyorsam her çocugun gelişimi çok farklı
dışarı çıkmak iyi geliyor arada akraba çevren yakın olmadıgı için zordur herkes benim elazığda ama kıymıyorum ahsene hasta olmasından korkuyorum ama arda kaçamak yapmıyor degiliz

ben 6 aylık oluncaya kadar oturtmadım çünkü oturmadı, şimdide desteksiz oturmuyo da destekli de oturmuyo sevmiyo, atıyo kendini yerde yuvarlanmayı seviyo, emeklemiyo, diş de çıkarmadı, alıştırmayla alakası yok canım yaa bana da çok söylüyolar
geç yürüyecek bilmem ne ayağına basamıyo geç yürüsünler sağlıklı olduktan sonra elbet bir gün yürüyecekler takma kafana

merhaba.ben geldım herkes gitmiş.gene yakalayamadım..neyse.herkes iyidir umarım..bebeklerın oturamaması konusu gecmıs..bencede her bebek farklı..kimi bıraz yavas kanlı kımı cok aktıf olabılıyor.hareketlerıde ona gore degısıyor.mesela buyuk oglum agırkanlı bı bebektı ama emırhan cok hareketlı..4 aylıkken kendı oturmayı ıstedı 5 aylıkken tam oturuyordu..butun cocuklarım once yurumeyı sonra emeklemeyı ogrendı.buda oyle olacak gıbı..olsun ısterse gec yurusun.kime ne kızlar yaa.cok ılgılenıyorlarsa bebek bakımıyla bı tane daha dogursunlar kendı cocuklarına ne ısterlerse oyle davransınlar..bence takmayın kafanıza..bız bebeklerımızın saglıgına beslenmesıne dıkkat edelım.gerısı kendılıgınden zamanı gelınce olacaktır...

yok artık çocuk oturmak istedide senmi oturtmadın ahsen 6 ayından sonra sırtı yere degmedi kendi kalmak istiyordu bende zorla yatırramamya mecburen oturtum bence her bebegin gelişimi çok farklı kıyas yapmak hiç hoş degil burda hepimiz aynı ay dogum yaptık herkesin gelişimi çok farklı kafana takma canım bir tanıdıgımızın bebegi yaşını geçti halen oturmuyor hemen kendini arkaya atıyor demek öyle rahat ediyo kısa sürelide olsa destekli oturt canım zamanla alışacak

CANIM HİÇ ENDİŞELENME ZAMANINI BEKLiyordur,benim oğlum da yüzüstrü dönmeyi hiç sevmiyor,yuvarlanma ve emekleme de yok,sanırım bunları yapmadan yüriyecek,7.5 aylık olmasına 1 hafta kala desteksiz oturmaya başladı,bir de ayakta tutunup oyuncak oynamayı seviyo ,tabi biz koltukaltından tutuyoruz,kendi duramıyo daha ama sürüneyim de oyuncağımı alayım derdimiz hiiiç yok,diyelim oyuncağını biraz uzağına koyuyorum yüzüstü dönüp almaya çalışsın diye,sırtüstü yatar vaziyette elini ızatıyo,baktı alamıcak dönüp başka bi şeyle uğraşıyo hiç kasmıyo yani.Bir de dikkat ettim,geçen hafta (8 aylık olmuştu) sağlık ocağında ve hastane kontrolünde desteksiz oturmasını baz aldılar,hatta sağlık ocağı dosyaya işlerken sordu ama emekliyor mu diye doktorumuz da sağlık ocağı da sormadı,her bebek emeklemezmiş zaten ama her bebeğin eninde sonunda desteksiz oturabilmesi gerekli,doktorumuz 6-9 ay arası desteksiz oturmaya başlar,bebekten bebeğe değişir demişti,endişelenme

kızlar geçmiş olsn dilekleriniz için çk sağolun bişi sorcam şimdi aklıma geldide,benimkinin ateşi yine yükselip indi acaba enfeksiyon yada kanda mikrop falana olabilirmi ya sanki topicde böle bişi hatırlıyom ben ya ,acaba 2-3 gündür ateşinin inip yükselmesi bundan dolayı olabilirmi:?girip olsa düşmesi lazımdı şimdiye kadar elimde derece ile geziyorm resmen 3 gündür,çk korkuyorm ateşten.dr aradm yarın getir bakalım dedi.keşke sabah olsAda gitsek hemen ya,çk üzülüyorm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…