Kızlar bu birkaç gündür Ada'ya bir haller oldu. Memeyle oynayıp uyuyor ama emmeyi azalttı. 2-3 dakika emiyor o da zar zor yani. Ne yapsam bilemiyorum, göğüslerim acıyor süt birikince. Acaba memeyi mi bırakacak diyorum bilemedim ki. Ek gıdaları yiyor ama memeyi görünce ya emmiyor ya da azıcık emip bırakıyor.
Ben de mama sandalyesi almak istiyorum canım, ne marka aldınız, ana kucağında yedirmeye çalışıyorum hem engin saatlerce yerde oturmaktan eğilmekten belim ağırdı hem de en azında mutfakta yemek yaparken onu da içinde oturturum bizimki arabada otururken sürekli aşağı kayıyor hem bacaklarını çok oynatıyor hem de arabamızın modelinden sanırım aşağı doğru eğimli yapmışlar onu yeni farkettim 6. aya kadar hep portbebe şeklinde kullanmıştık şimdi oturma şekline ayarlayınca çok eğimli duruyor. Yoğurtlu yumurtayı nasıl yapıyorsun ben de deneyim belki yer yumurtadan protein alsıngöbek deliğim eski haline dönmedi normalde düzdü ama şimdi etrafı çukur şekilde ve hafifte olsa kahve rengi geçmedi hala
bak aklıma gelmiyo benimde şu humanayı içmek bi gofret yemekle yetindim :)
sanada afiyet olsunnnn :)
ben dün çarşıya çıktım gittim elife ( daha doğrusu kendimize ) mama sandalyesi aldım ohh çok rahatmış ya
Hayırlı olsun dişiniz canım, ben de çok sevinmiştim aynen dediğin gibi o gece daha da huzursuzdu. Ne güzel artık bu ilk diş tarihini hiç unutmazsın tesadüf olmuş12.12.2012 Veeeeeeeeeeeeeeeeeee:119: :119: :119: ilk dişimiz çıktıı. çok mutluyum çook neden bu kadar sevindiğime anlam veremiyorum ama mutluyum.. Darısı diş çıkarmıyan diğer bebişlerimize olsun. pazar gecesi sabah 4 de kadar ağlamıştı kuzum benim bu yüzdenmiş..
ahsen en gec saat 7 de uyanır genelde daha erken hemen kan ilacıyla pekmezini veriyorum 1 saat sonrada yumurtası ögleden sonra da çorba gece yatarkende mama anca bukadar oda yerse arada meyvada veriyordum ama bu diş çıkartma dönemi tüm düzeni mahvetti iştahını sıfırladı birde bir kusma çıktı günde 1 bazen daha çok inşallah düzelir 20 sinde konturolü var inşallah bi sorun çıkmaz bu kusma daha zor kendide yıpranıyor bendeben elifin mama saatlerini çok güzel ayarlamıştım ama şimdi çorbalar kahvaltılar girince nasıl ayarlayacağım hiç bilmiyorum ben sen nasıl yapıyorsun ?
herhangi bir değişiklik olmazsa elif 9larda falan kalkıyor kalmazsada 9,30 da mecburi ilacı olduğundan kaldırıyorum ilacı mamaya katıyorum ilk öğünü o zaman mamayı yer yemez altını değiştir vs. hemen uyku modu uyuyoruz öğlen 1,30 dada 2. sonra 4 lerde yoğurt veriyorum 5,30 da tekrar mama sonra 9,30 da ilaçlı mama bazen aralarda meyve yada sebze yapıyorum sonra 12,30 da gece maması ve uyku
uyumak içinde emmek istiyor yavrum ve çok seviniyorum çünkü sadece o zaman emiyor
ben nasıl düzenleyeceğim bu maama saatlerini?:44:
12.12.2012 Veeeeeeeeeeeeeeeeeee:119: :119: :119: ilk dişimiz çıktıı. çok mutluyum çook neden bu kadar sevindiğime anlam veremiyorum ama mutluyum.. Darısı diş çıkarmıyan diğer bebişlerimize olsun. pazar gecesi sabah 4 de kadar ağlamıştı kuzum benim bu yüzdenmiş..
Canım yumurtayı nasıl veriyorsun yani haşlanmış mı ne kadar ahsen seviyor mu ezerek mi veriliyor. Ben hayatım boyunca yumurtadan ve içinde yumurta bulunan gıdalardan nefret ettiğim için yumurtayı yapmayı bile bilmem desem yeridir. Sadece eskiden kardeşim ve şimdi eşim için omlet türleri yaparım o kadar ama oğluma da alıştırmam lazım sonuçta protein kaynağıahsen en gec saat 7 de uyanır genelde daha erken hemen kan ilacıyla pekmezini veriyorum 1 saat sonrada yumurtası ögleden sonra da çorba gece yatarkende mama anca bukadar oda yerse arada meyvada veriyordum ama bu diş çıkartma dönemi tüm düzeni mahvetti iştahını sıfırladı birde bir kusma çıktı günde 1 bazen daha çok inşallah düzelir 20 sinde konturolü var inşallah bi sorun çıkmaz bu kusma daha zor kendide yıpranıyor bende
dişiniz hayırlı olsun canım
Canım yumurtayı nasıl veriyorsun yani haşlanmış mı ne kadar ahsen seviyor mu ezerek mi veriliyor. Ben hayatım boyunca yumurtadan ve içinde yumurta bulunan gıdalardan nefret ettiğim için yumurtayı yapmayı bile bilmem desem yeridir. Sadece eskiden kardeşim ve şimdi eşim için omlet türleri yaparım o kadar ama oğluma da alıştırmam lazım sonuçta protein kaynağı
hayırlı olsun mama sandalyenizgöbek deliğim eski haline dönmedi normalde düzdü ama şimdi etrafı çukur şekilde ve hafifte olsa kahve rengi geçmedi hala
bak aklıma gelmiyo benimde şu humanayı içmek bi gofret yemekle yetindim :)
sanada afiyet olsunnnn :)
ben dün çarşıya çıktım gittim elife ( daha doğrusu kendimize ) mama sandalyesi aldım ohh çok rahatmış ya
canım bzim düzenimiz şöyle sabah 9-9:30 arası kalkıyor 10 gibi bir yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı labne peynir 3 yemek kaşığıda aptamilin kahvaltısından katıp veriyorum 1 buçuk 2 gibi acıkıyor 1 kase çorba veriyorum içine rondodan ekmek çekip ufalıyorum onu yiyiyor en sevdiği çorba mercimekle yayla akşam 5 buçuk 6 gibi tekrar acıyor 3 yemek kaşığı yoğurt yarım muz 4 cicibebeyi karıştırıp veriyorum saat 10 dada kaşık maması veriyorum 11-11:30 gibi uyuyoruz gece acıkıp uyandığındada devam sütü veriyorumben elifin mama saatlerini çok güzel ayarlamıştım ama şimdi çorbalar kahvaltılar girince nasıl ayarlayacağım hiç bilmiyorum ben sen nasıl yapıyorsun ?
herhangi bir değişiklik olmazsa elif 9larda falan kalkıyor kalmazsada 9,30 da mecburi ilacı olduğundan kaldırıyorum ilacı mamaya katıyorum ilk öğünü o zaman mamayı yer yemez altını değiştir vs. hemen uyku modu uyuyoruz öğlen 1,30 dada 2. sonra 4 lerde yoğurt veriyorum 5,30 da tekrar mama sonra 9,30 da ilaçlı mama bazen aralarda meyve yada sebze yapıyorum sonra 12,30 da gece maması ve uyku
uyumak içinde emmek istiyor yavrum ve çok seviniyorum çünkü sadece o zaman emiyor
ben nasıl düzenleyeceğim bu maama saatlerini?:44:
hayırlı olsun dişiiniiizzz12.12.2012 Veeeeeeeeeeeeeeeeeee:119: :119: :119: ilk dişimiz çıktıı. çok mutluyum çook neden bu kadar sevindiğime anlam veremiyorum ama mutluyum.. Darısı diş çıkarmıyan diğer bebişlerimize olsun. pazar gecesi sabah 4 de kadar ağlamıştı kuzum benim bu yüzdenmiş..
pek bilindik bir marka değil canım gittim çarşıda en idare edenlerden aldım aisa bebemi ne yazıyordu 150 t-ye aldımBen de mama sandalyesi almak istiyorum canım, ne marka aldınız, ana kucağında yedirmeye çalışıyorum hem engin saatlerce yerde oturmaktan eğilmekten belim ağırdı hem de en azında mutfakta yemek yaparken onu da içinde oturturum bizimki arabada otururken sürekli aşağı kayıyor hem bacaklarını çok oynatıyor hem de arabamızın modelinden sanırım aşağı doğru eğimli yapmışlar onu yeni farkettim 6. aya kadar hep portbebe şeklinde kullanmıştık şimdi oturma şekline ayarlayınca çok eğimli duruyor. Yoğurtlu yumurtayı nasıl yapıyorsun ben de deneyim belki yer yumurtadan protein alsın
teşekkr ederiz :) dediğin gibi hakkaten kolaylık bide ben yürüteçte almadım gerçi içimden bi his diyorki elif bu mama sandalyesinde ilerleyen zamanda çok sıkılacak :)hayırlı olsun mama sandalyenizgerçekten çok rahatmış ya mirayı yemek yaparken bile koyuyorum bazen önüne veriyorum kavanoz kapağı filan çat çat vuruyo oynuyo
canım bzim düzenimiz şöyle sabah 9-9:30 arası kalkıyor 10 gibi bir yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı labne peynir 3 yemek kaşığıda aptamilin kahvaltısından katıp veriyorum 1 buçuk 2 gibi acıkıyor 1 kase çorba veriyorum içine rondodan ekmek çekip ufalıyorum onu yiyiyor en sevdiği çorba mercimekle yayla akşam 5 buçuk 6 gibi tekrar acıyor 3 yemek kaşığı yoğurt yarım muz 4 cicibebeyi karıştırıp veriyorum saat 10 dada kaşık maması veriyorum 11-11:30 gibi uyuyoruz gece acıkıp uyandığındada devam sütü veriyorum
hayırlı olsun dişiiniiizzz
normal haşlıyorum ben yarım mandalinanın suyuna 1 bebe busküvisü 1 tatlı kaşıgı labne yarım ceviz rendeliyorum yumurtanında sarısı bazen hepsini yiyiyor bazen ilk kaşıkta agzını kitliyor bugün yemedi yarında yemez deme yavaş yavaş alışacaklar .sen geç kalmışsın daha başlamadınmı yumurtaya filan , birde bişey soracam serenayy çınar gün içinde ortalama kaç kez emiyor
kızlar kaç derecede ateş düşürücü veriyorduk beynim durdu
ahsenin ateşi çıktı saat 5 sıra vermişler bi ateş düşürücü versemmi
500 cc vermiyorum canım 250 filan içiyo miraypek bilindik bir marka değil canım gittim çarşıda en idare edenlerden aldım aisa bebemi ne yazıyordu 150 t-ye aldım
gerçekten zormuş şimdi bi bağlıyorum fazla harekette edemiyor gerçekten rahatlıkmış :)
canım ben yumurtayı haşlıyorum iyice sen hiç vermemişinya bence 1 çay kaşığıyla başla normalde öyle başlanıyor sonra 1 ay sonra tama çıkıyor ben normal yoğurtun içine katıyorum karıştırıp öyle yiyor ilk gün baya hoşuna gitmeden yedi ama artık severek yiyor. bugünde çorbasını tekrar yaptım sevmesede pek dünkü gibi değil en azından bir kaseyi bitirdi sayılır
teşekkr ederiz :) dediğin gibi hakkaten kolaylık bide ben yürüteçte almadım gerçi içimden bi his diyorki elif bu mama sandalyesinde ilerleyen zamanda çok sıkılacak :)
bende kaşık maması alayım daha çok tutar ben 12,30 ta gece veriyorum bi daha vermiyorum gecede bi daha uyanmıyor uyansada emziriyorum
günde 500cc süt vermek gerek diye okudum sanki onu nasıl yapıyorsun?
yazdıklarınızı hep not ediyorum elife ilerleyen günlerde değişik değişik kahvaltı vs. sunacağım çünkü hiç bilmiyorum neler vereceğimi çorbayı bile o kadar basit olmasına rağmen yok suyu az geliyor ilave et öğreneceğim öğreneceğim :)
500 cc vermiyorum canım 250 filan içiyo miray
Kızlar bu birkaç gündür Ada'ya bir haller oldu. Memeyle oynayıp uyuyor ama emmeyi azalttı. 2-3 dakika emiyor o da zar zor yani. Ne yapsam bilemiyorum, göğüslerim acıyor süt birikince. Acaba memeyi mi bırakacak diyorum bilemedim ki. Ek gıdaları yiyor ama memeyi görünce ya emmiyor ya da azıcık emip bırakıyor.
Beni de geçen hafta aradılar kızamık aşısı için doktorumuzu bir iki defa aradık ama ulaşamadık zaten bu hafta sonu randevumuz var bakalım ne diyecek, şimdiye kadar hiç inek sütü vermedim sulandırılmış olsa bileBugun aile hekimliğinden kızamık aşısı için aradılar,getirin yapalım diye.özel doktorumuza sordum , yaptır,dedi.
Yarın aile hekimliğinde yaptıracağım.
Bu arada 3 gündür kizimin kuşku ve piposu pişin oldu.doğduğundan beri bu başımıza gelmedi.kaka yaptığı an yıkayım bitkisel pişkin kremini sürüyorum ama nafile.bu ara yeni bir gıda verdiğimizde hatırlamıyorum. Ama kaka yapıyor,açtığımda bakıyorum,kaknın değdiği her yer kızarım bazı yerleri benek benek pişkin.
Neden olabilir.
Bide sulandırılmıs inek sütü veriyormuşsunuz.
Canım çınar doğduğundan beri 5-10 dk arası emer bırakır kendini yormaya hiç gelemez, ortalama olarak sanırım sabah 6 dan gece 12 ye kadar 8 defa çabuk mu doyuyor anlamıyorum bazen hala süt oluyor ama 5 dk da bırakıyor. Şu ek gıda başlama zamanımız tam onun dişinin çıkacağı günlere denk geldi. 5. ayını doldurduğumuzda başladık ilk 20 gün alışmaya başlamıştı sonra diş huysuzluğundan iştahı gitti sadece emmek istedi. Sonra da ben kaç defa rahatsızlandım ondan dolayı kahvaaltıya geç başladık, biraz da benim annem beni korkutuyor şunu verme boğazına takılır diye söyleyince ben de biraz çekimser kalıyorumnormal haşlıyorum ben yarım mandalinanın suyuna 1 bebe busküvisü 1 tatlı kaşıgı labne yarım ceviz rendeliyorum yumurtanında sarısı bazen hepsini yiyiyor bazen ilk kaşıkta agzını kitliyor bugün yemedi yarında yemez deme yavaş yavaş alışacaklar .sen geç kalmışsın daha başlamadınmı yumurtaya filan , birde bişey soracam serenayy çınar gün içinde ortalama kaç kez emiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?