ben de suyla yapıyorum ustune tarcınsız yemıyo hanfendı.6 olcek mama katıyodum ama artık anlıyo tadnı yemıyo.bu aralar ust dıslerle mı zoru var ne kulak vekıyo durmadan cok huysuz ve yemıyo bısy ben de aglıcm yemek yedırırken nerdeyse bazen sınırlenıp bagırıyorum sonra da oturup aglıyorumcanım bende sma gold aldım bize doktor sütü yasakladı ben ahsene pirinç ununu sütle yapıyordum kansızlıgı çok diye verme dedi bende piriç ununu suyla yapıyorum sonra 3 ölçü sma katıyorum daha vitaminli olur diye senin oglun zaten anne sütü alıyor neden devam sütü veriyorsunki hem pirinç unu daha doyurucu genede sen bilirsin
Eki Görüntüle 584943 şevvalin dogum günü kutlaması
bunlarda küçük hanımın diş hedigi bizde böyle yapılıyo ahsen tansiyon aletini secti doktor olacakmış büyüyünce
Eki Görüntüle 584944
Eki Görüntüle 584946
birisimi önerdi canım o mamayı neden onu aldın? bence sma promil 2 alsaydın keşke. sadece sma 2 değil promil olanından onun proteini vs. daha fazla diğerine göreBugün geceleri çok uyanan çınarıma devam sütü vereyim dedim aptamil comformil aldım verdim malesef hiç sevmedi direk eliyle biberona öyle vurdu ki biberon elimden düştü anne sütünün lezzetini bulamadı tabi belki daha erken başlasaydım içerdi, yarın bir daha deneyim ama içeceğini sanmıyorum, içine başka birşeyler ekleyebilir miyim biraz tatlandırmak için
nice yıllar şevval e sağlıklı huzurlu bir ömür nasip etsin allah nelerde yapmışsın öylee harıka görünüyorlar :) bugunde benım doğum gunumm 29 oluyorumm 5yıl kalıcamm 29da :)) anne olarak geçirdiğim ilk doğum gunumm benım için çok özel
Evet canım bir arkadaş önermişti çınar da hala gaz oluyor ondan bir deneyim dedim ama tatları çok farklı oluyormuş mamaların çınar hiç sevmedi biberonu fırlatıyor resmen. Günde kaç defa mama veriyorsun canım. Ben artık bu gece uyanmaları ve beslemelerinden çok yoruldum hani 3-4 defaya razıyım ama 8-10 defa olunca ben hiç uyumuyorum sabah da en geç 8 de uyanıyoruz hiç kendi kendine oyalanamaz. 2 gecedir milupa gece çayı veriyorum yine de kalkmalarında azalma yokbirisimi önerdi canım o mamayı neden onu aldın? bence sma promil 2 alsaydın keşke. sadece sma 2 değil promil olanından onun proteini vs. daha fazla diğerine göre
Nice mutlu yıllar canım :)
güzel fikirmiş bende seneye 5 yıl kalabilirim :)
selam gecmıs olsun buhar makınem yok gecmıs olsun ne sı var bebegının sana ozelden yazıyorum dıger konuyla ılgılımeraba arkadaslar benım 4 aylık bır kızım var ve hasta buhar makınası almam gerekıyor ama cok pahalı oldugu ıcın alamadım.aslında kızım ıcın para falan onemlı degıl ama elde olmadıgı ıcın ınsana pahalı gelıyor bana ıkıncı el kullanmayan bırılerı varsa yardımcı olabılırler mı bızım esımde arkamızda aılelerımız yok gıdıp kapısını caldırıp ısteyecegım esımın aılesıde benım aılemde bu evlılıgı ıstemedıgı ıcın kacarak evlendık sımıd kımse arkamızda desteksımız degıl bu arada bebeklerınız kullanmadıgınız kıyafetlerınız varsa kulanılmıs falan fark etmez bır ıhtıyac sahıbı ararsanız benım ıhtıyacım vardır.
selam pırınc unu da yaparmıs ek besınlere gecınce ırmak da olmustu dr.dedı kabak yas da ıspanak semızotu ya da pazı pısırsen yaptırır bence ben ole yapıyorum yapıyoElifin kabızlığı var ben ne verebilirim olmaması için yoğurduna yada çorbasına ne katsam bilmiyorum, çorbasına zeytinyağını katıyorum ama yine kabız , pirinç unuda kabız yaparmı
Elifin kabızlığı var ben ne verebilirim olmaması için yoğurduna yada çorbasına ne katsam bilmiyorum, çorbasına zeytinyağını katıyorum ama yine kabız , pirinç unuda kabız yaparmı
kızlarrrrrrrrr
kızımın sonunda 2 dişi birden çıkmış bugün gördüm
bakalım gece kalkmaları ne olacakk...
kızlarrrrrrrrr
kızımın sonunda 2 dişi birden çıkmış bugün gördüm
bakalım gece kalkmaları ne olacakk...
selam canım hadı gozun aydın:)gece kalkmalarıyla ılgılı ben soyle konutum dr.labebekler yeterlı kalorıyı gunduz alıyosa gece kalkmaz dedı eger mzırıyosan alıskanlıktan kalkarmıs benımkı 5 ay emdı yanı kendı bıraktı uyanınca su verıyorum ama tabı emzırseydım keske de kalksaydım razıyım alıskanlıktan kalkarmıs yanı aclıktan degıl
hayırlı olsun canım dişleriniz
Annelere okuyun lütfen
Gelişimi normal olan çocukların anneleri, aslında kendilerine nasıl bir hediye verildiğinin farkında dahi değiller. Bazen öylesine sıradan konularda kendini ve çocuğunu üzen anneler görüyorum ki çığlık çığlığa bağırmak geliyor içimden.
Çocuğu peynir yemiyor diye üzülüyor bir anne, sadece peynir, çünkü onun dışında herşeyi yiyor çocuk. Gelişimi farklı olan çocukların çoğu ise sadece birkaç yemeği kabul ediyor menülerinde. Bizim gibi özel diyet yapanlar ise değil peynir, içinde herhangi bir süt ürünü olan hiçbir şeyi sokmuyor evine.
Bir anne, eşinin 40 yaşında diyet yapmak zorunda olduğunu ve çok genç olduğunu anlatıyor. Benim 4 yaşındaki yavrum ise 2 yaşından beri diyetsiz tek bir gün geçirmiyor.
Bir başka anne ise çocuğu bir iki kelimeyi doğru telaffuz etmiyor diye ne yapacağını bilemiyor. Oysa ki gelişimi farklı olan bir çocuktan tek bir kelime duymak için saatlerce terapi veriliyor, günlerce gözyaşı dökülüyor. Bazen ise sadece tek bir 'anne' duymak için bir ömür bekleniyor...
Bir aile çocukları için hangi okulu seçeceklerine karar vermek için okul okul dolaşıyor, yemek listesinden öğretmenlerin diplomalarına kadar tüm detayları inceliyor. Gelişi farklı olan bir çocuğun ailesi ise kendilerini kabul edebilecek tek bir okul bulmak için aylar, yıllar harcıyor.
'Çok yaramaz benim çocuğum' diyor bir anne... 'Çok yaramaz' çünkü oyuncağını paylaşmak istemiyor, sürekli parkta oynamak istiyor, oyuncaklarını dağıtıyor, toplamıyor. Diğer yanda gelişimi farklı bir çocuğa oyuncaklarla ve arkadaşlarla nasıl oynanacağı öğretiliyor. Bilmiyor çünkü, bebekle nasıl oynanır, legolar üst üste nasıl konur, hayvanlar nasıl konuşturulur...
Hayat çok garip. Birisi için 'sorun' gibi görünen şey bir başkası için öylesine uzak bir hayal ki. Keşke anneler, ellerindeki hediyenin farkına varabilse... Sıradan küçük sorunları dert etmek yerine çocuklarına sarılıp şükredebilse..
alıntıdır
çok hoşuma gitti paylaşmak istedim sizinle
Ben tatlarının farklı olduğunu bilmiyordum canım, ilk defa devam sütü kullanacaktım artık çaresizlikten geceleri o kadar çok uyanıyor ki belki açlıktan diye düşündüm en azından geceleri bir biberon veririm diye düşündüm gaz sancılarımız arada devam ediyor o yüzden aldıkiçmez tabiki tadı iğrenç çünkü.. neden onu aldın ki, ben onu kızım kabız olduğu zaman almıştım, kabızlığa iyi gelen mama o, ama kızım 3 aylık olmasına rağmen kandırıp içirememiştim, normal aptamil 2 alsana canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?