2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Canım çınar anne sütü alıyor ama doğduğundan beri 5-10 dk arası emer bırakır yoruluyor mu doyuyor mu bilmiyorum sanırım biraz keyifçi yorulmaya gelmiyor bırakıyor hemen. Yaklaşık 2 aylıktan 5 aylığa kadar 2-3 dk bırakır yarım saat 1 saat sonra emerdi yazın bütün günüm evde emzirmeyle geçti hiçbir yere çıkamadım. Benim gördüğüm bütün bebekler en az yarım saat emer memede bile uyurlardı ama çınar emzirme konusunda beni çok yordu. Geçen ay diş çıkaracağında ek gıda almıyordu bu sefer sadece emmek istiyordu şimdi ise yine 5 dk emer bırakır kendini doyurmadan bırakıyor bence, bu sefer de gündüz yeterli beslenmediğinden geceleri sürekli uyanıyor emmek istiyor ya da ben öyle zannediyorum geceleri bazen farkediyorum hala gaz sancısı da oluyor tabi diş etleri de kaşınıyor ne zaman düzene girecek bu durum sabırla bekliyorum, tabi yorgunluk ve uykusuzluktan sürekli hastalanıyorum ve kilo vermeye başladım. Belki gece devam sütü versem daha tok tutar biraz uyur diye düşündüm ama sevmedi tadını. Özellikle bugün yeni oturdum desem yeridir bir yandan çamaşır yıka topla, yemek yap, bulaşık, çınarı uyutmaya çalış besle yıka derken bu saat oldu. Annelik ve ev hanımlığı çok zormuş ya da bana mı zor geliyor bilmiyorum Allah çalışan annelere yardım etsin. Bence sen iyi yapmışsın şevvali büyüttükten sonra ahseni doğurman iyi olmuş arada 2-3 yaş olsa çok zor olurdu bu durumda bile sen de çok yoruluyorsun.

maşallah oğluşuna ,benim kızım ekmek falan yutamıyo yaa, azıcık yemek suyuna batırıp veriyorum emip emip tükürüyo, benim korkumda katı yiyecekler eline birşey vermiyorum boğazına kaçacak diye, kötü yapıyorum galiba, tel süzgeç nereye kadar bilmiyorum doktor 10. ayda yemesi gerekir dedi,

canım ben ev yapımı salçayı 1 çay kaşığı kadar kullanıyorum.. artık illa tuzsuz olsun diye kasmaya grek yok bence.... arada
salçalı yemek yiyebilirler, salça kullanmam dersen marketten organik domates kurusu alabilirsin

seni emerken daha çok hava yutar aslında, gaz ve kabızlık için iyi bir mamaymış ama tadı çok kötü acımsı, içine biraz pekmez koyarak dene bakalım içmezse aptamil 2 yi al, sma gold da iyi bir mama ama çok gaz yapıyor ben kullandığım için biliyorum

canım kendine bebeğin psikolojisinin beslenmesinden çoook çook önemli olduğunu telkin et, bazen hepimiz sinirleniyoruz içinden bağırmaya ama dışına yansıtmamaya çalış annelerimiz bizlerin bebekken hiç yemediğimizden yakınırlar açlıktan hangimize birşey olmuş ama hayatta sevildiğimiz ölçüde varız aşırı bunalınca ben mutlaka gezmeye giderim hiç bulamadım bim gibi minik alışveriş merkezine giderim bebek de rahatlıyor ben de Adem güneşin kitaplarını hepinize tavsiye ederim arkadaşlar " anneysek herşeye hakkımız yok" diyor, bu arada canım yanlış anlama konu açılmışken söyledim bunları zaten ilgili bir anne olmasan yemediğini takmaz yemiyor der çekilirsin ben çevremde anneleri görüyorum valla ne rahatlar biz tüm forum arkadaşları maşaallah baya düşkünüz çook şükür iyiki varsınız. valla benim çevrem de sizlerin paylaşımlarını okumuş gibi oldu hep anlatırım "bizim bir arkadaşın bebeği şöyle olmuş..." diye başlar ama anlıyorlar sizi kastettiğimi
bu arada konuyu amma dağıttım benim uykum iyi gelmiş ..

yok canım seni çok iyi anlıyorum demek istedigim anne sütü almayanlar devam sütü kulanıyor çınar anne sütü alıyor gece yatmadan önce pirinç unu yada kaşık maması yedirsen daha tok tutar daha gec kalkar belki sen gece uyandıgında veri yorsun galiba ahsen biberon tutmadıgı için bu gece resmen çıldırmıştı memeyide tutmuyor al kucagına pışpışla allah başka dert vermesin bu günlerde gececek hemde çok çabuk ne ara 8 aylık oldular

Kaşık mamasının 3 değişik marka ve çeşidini denedim yemiyor ya canım. Dikkatimi çekti hazır olan mamaları, kaşık mamalarını kavanoz mamalarını hiç yemiyor. Pirinç unuyla muhallebiyi nasıl yapabilirim tarif edebilir misin? Bizim doktor ek gıda konusunda hiç bilgilendirmiyor elime kağıdı verip gönderiyor neden geceleri çok uyanıyor diye soruyorum bana nedenleri sıralıyor biraz da çözümlerden bahsetse. Yalnız canım birşey dikkatimi çekti bazı geceler emziriyorum sakinleşmiyor kucağımda sallayıp sarılıyor ninniler söylüyorum hiç sakinleşmiyor acaba gazdan mı çünkü bazen öyle ağladıktan sonra gaz çıkartıyor

bazen ahsende bir aglama sesiyle uyanıyor ben koşuyorum yanına pırt yapıyo demek sancı yappıyor
pirinç unuda ülkerin alıyorum 1 büyük ajda çaybardagı suya 1 yemek kaşıgı pirinç unu pişiriyorum 2 tane badem rendeliyorum indirdikten sonra sogutuyorum sonrada 3 ölçü hazır mama katıyorum ama ilk başladıgımda küçük çay bardagıyla yapıyordum sende önce azdan başla çogaltırsın ilerleyen zamanlarda

Slm arkadaslar bız 5 aylık olduk sukur bısey rıca etsem sızlerden bebeklerınız kucuk esyalarını yollarmısınız buyudukce hala 0.3 oluyor ıcınızden gelırse sımdıden saolun

Canım okudum ve çok üzüldüm ben her an şükredenlerdenim çünkü kardeşim gibi yakın arkadaşımın oğlu nun gelişim geriliği var :2: :2: neler çektiğini görüyorum ve çok üzülüyorum allah sabır versin..

Canım bence yavaş yavaş alıştırmalısın büyüdükçe daha zor olur..

Bizde gaz dan çok çektik ve o mamayıda kullandık canım 4 5 ilaç denedik zeytinyağı vs. en sonunda bize OMEX diye bitkisel bir şurup verdi çok memnunuz tavsiye ederim...

eçmiş olsun canım allah şifa versin..

kızlarrrrrrrrr

kızımın sonunda 2 dişi birden çıkmış bugün gördüm

bakalım gece kalkmaları ne olacakk...

hayırlıııı olsunnnnnn...

Bence dişindendir duru da diş çıkartacağı dönem öyle huzursuz olmuştu..

İpeğin ilk dışı gecen hafta çıkmıştı.önceki günde üstten bir dış çıktı.

hayırlı olsun bizimki tekte kaldı..

Elifin kabızlığı var ben ne verebilirim olmaması için yoğurduna yada çorbasına ne katsam bilmiyorum, çorbasına zeytinyağını katıyorum ama yine kabız , pirinç unuda kabız yaparmı

Ben bebelak ın sütlü pirinçlisini yediriyorum akşamları kabız yapıyor sanırım pirinç unuda yapar..

Canım yaşınız kutlu olsun, Umarım bebişlerimizin hepsi güzel meslekler edinir..

sELAM KIZLAR NASILSINIZ. hafta sonu ablama gittik çocuklar çekirdek yedi sonrasında süpürdük ama ufak tefek kırıntılar kalmış duru abimin yanındaydı baktık kapmış gelmiş ağzında birşeymi var diye ablamda olsa böyle rahat duramaz dedi neyse baktık ettik bişey yok göremedik duruyu kucağıma aldım baktım öksürdü sonra mossmorr kesildi nefes alamıyor sırtına vurdum balgam çıkardı zannetim ablam baktı minicik çekirdek kabuğu kızlar yaa minicikk nasıl takılmış boğazına onu nasıl görmüşte almış ağzına çok dikkat etmemiz lazımm çokk..

AYRINTILI ANLATMAMIN SEBEBİ BİRŞEY YOK DEYİP GEÇMEYİN

gecmiş olsun canım allah korumuş duruyu kaşla göz arası yerde sürünmeye başladılar birçok bebegimiz en zor zamanları çok dikatli olmak lazım ahsen daha sürünmüyor ama oturdugu yerden uznıto bir bakıyorum hiç umadıgım şeyler elinde

Geçmiş olsun canım Allah korumuş, geçen de koltuk örtülerini yıkamıştım, koltuğun üzerine çınarı oturtmuştum yanımda destekleyerek bir baktım elinde birşeyle oynarken tam ağzına koyacakken elinden düşürdü, koltuğun aksesuar düğmesi meğer o düğmeler vidalı olmalarına rağmen ortadan ikiye ayrılıyor çınar onu koparmış ağzına alacaktı farketmesem yutacaktı Allah korusun. Gaz ilacını hala içiyor mu duru

O korkuyu anlatamam ömrümden ömür gittii canım o kadar hareketliki kaşla göz arası birşeyi kapıyor gözünü üstünden ayırmaya gelmiyor..

Sağol canım şu anki en büyük korkumuz ağzına birşey alması ne bulursa hoopp ağızda.. 7. aya kadar sürekli içirdim 1,5 aydır arada veriyorum mesela dün akşam durup durup ağlıyordu ıkınıyordu çıkaramadı 2 tatlı kaşığı içirdim aradan 5 dk geçince pırtt pırttt pırt çıkardı ...

sagol cnm haklısın gercekten 1 saat ıcınde 3 farklı sey getırıyorum oyunlar sakılar turkuler puskurtuyo yemıyo dıye kızıyorum ona dıyorum afrıkadakı cocuklar kuru ekmege hasret mıllet copten buluyo sen boyle yapıyosun tabı anlayan kım:))

ben de çok çekrdek yerim o kadar da dikkat ediyorum ama iki kere dilinde gevelerken yakaladım, şu an en çok dikkatlerini çeken yerdeki minik şeyler çok dikkat etmek lazım benim kızda yutuyo bazen bişeyler ama ne yuttuğunu bilemiyorum ama kakasından hep benim büyük şaç kılları çıkıyor

cnm bır bardak suya bır y.k pırınc unu koy 1. Tk da ırmık pısır kısık ateste altını kapat 1 cay kasıgııda pekmezz cok besleyıcı ve DOGAL

benim kızımda kaşık mamasını sevmiyor ama içine sevdiği bir meyveyi koydummu yiyor, öyle deneyebilirsin, canım senin mutlaka bu doyma olayını halletmen lazım bişeyler yiyecek başka çaresi yok yoksa uyumaz, pirinç ununu suda pişir içine kıvamını ayarlayarak devam sütü koy ( ama conformili değil başka mama al) pekmezle veya meyveyle tatlandır çok koyu olmasın kaşıktan rahat aksın kolay yutsun bu arada pirinç unu da gaz yapıyor, az koysan iyi olur, ama ben senin yerinde olsam başka bir biberon maması alıp tekrar denerim aptamil 2 mesela ya da bebelac tadı güzel... her gün muhallebi yemekten sıkılıyorlar çünkü, eğer mamaya alıştırırsan hem pratik hem de pirinç unundan daha besleyici, ayrıca muhallebi yiyince sabaha kadar uyumuyorlar, su içmek için kalkıyorlar seninki de emmeye kalkacak, mesela sütlaçlı bir kavanoz maması var hero baby olabilir, tadı süper biraz katı ama hafif sulandırırsan çok güzel bununla da alıştırmaya başlayabilirsin ama arkasından su ver susuyorlar çünkü..

seçenek çok fazla, mutlaka seveceği bir şey olacaktır..

kızlar mrblar nasılınız bizde iyiyiiz çok şükür haftasonu gittik doktora çok şükür her şey yolunda bu arada dikkatimi bi şey çekti ikizlerimden oğlumla iletişimimiz çok iyi ama kızımla pek iyi deil gözlerime uzun süreli hiç bakmıyo kısa kısa bakıyor sizinde dikkatinizi çekti mi nasıl bakışları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…