Canım çınar anne sütü alıyor ama doğduğundan beri 5-10 dk arası emer bırakır yoruluyor mu doyuyor mu bilmiyorum sanırım biraz keyifçi yorulmaya gelmiyor bırakıyor hemen. Yaklaşık 2 aylıktan 5 aylığa kadar 2-3 dk bırakır yarım saat 1 saat sonra emerdi yazın bütün günüm evde emzirmeyle geçti hiçbir yere çıkamadım. Benim gördüğüm bütün bebekler en az yarım saat emer memede bile uyurlardı ama çınar emzirme konusunda beni çok yordu. Geçen ay diş çıkaracağında ek gıda almıyordu bu sefer sadece emmek istiyordu şimdi ise yine 5 dk emer bırakır kendini doyurmadan bırakıyor bence, bu sefer de gündüz yeterli beslenmediğinden geceleri sürekli uyanıyor emmek istiyor ya da ben öyle zannediyorum geceleri bazen farkediyorum hala gaz sancısı da oluyor tabi diş etleri de kaşınıyor ne zaman düzene girecek bu durum sabırla bekliyorum, tabi yorgunluk ve uykusuzluktan sürekli hastalanıyorum ve kilo vermeye başladım. Belki gece devam sütü versem daha tok tutar biraz uyur diye düşündüm ama sevmedi tadını. Özellikle bugün yeni oturdum desem yeridir bir yandan çamaşır yıka topla, yemek yap, bulaşık, çınarı uyutmaya çalış besle yıka derken bu saat oldu. Annelik ve ev hanımlığı çok zormuş ya da bana mı zor geliyor bilmiyorum Allah çalışan annelere yardım etsin. Bence sen iyi yapmışsın şevvali büyüttükten sonra ahseni doğurman iyi olmuş arada 2-3 yaş olsa çok zor olurdu bu durumda bile sen de çok yoruluyorsun.canım bende sma gold aldım bize doktor sütü yasakladı ben ahsene pirinç ununu sütle yapıyordum kansızlıgı çok diye verme dedi bende piriç ununu suyla yapıyorum sonra 3 ölçü sma katıyorum daha vitaminli olur diye senin oglun zaten anne sütü alıyor neden devam sütü veriyorsunki hem pirinç unu daha doyurucu genede sen bilirsin
kızlar dün oğluma köfte yaptım ilk kez,azcık soğanı ve 1 minik diş sarımsağı küçük sarımsak rendesi ile rendeledim,kıymayı da ekledim sonra da misket köfte gibi küçük küçük 4 tane köfte oldu,tavaya azcık zeytinyağı damlattım,öyle pişirdim biraz ekmek biraz köfte verdim,severek yedi,kıymalı şehriye çorbasını nnasıl yapıyosunuz kızlar bebillerinize?malum domatesin de mevsimi geçti salça da olmaz,bana bi tarif versenize
Ben tatlarının farklı olduğunu bilmiyordum canım, ilk defa devam sütü kullanacaktım artık çaresizlikten geceleri o kadar çok uyanıyor ki belki açlıktan diye düşündüm en azından geceleri bir biberon veririm diye düşündüm gaz sancılarımız arada devam ediyor o yüzden aldık
ben de suyla yapıyorum ustune tarcınsız yemıyo hanfendı.6 olcek mama katıyodum ama artık anlıyo tadnı yemıyo.bu aralar ust dıslerle mı zoru var ne kulak vekıyo durmadan cok huysuz ve yemıyo bısy ben de aglıcm yemek yedırırken nerdeyse bazen sınırlenıp bagırıyorum sonra da oturup aglıyorum
Canım çınar anne sütü alıyor ama doğduğundan beri 5-10 dk arası emer bırakır yoruluyor mu doyuyor mu bilmiyorum sanırım biraz keyifçi yorulmaya gelmiyor bırakıyor hemen. Yaklaşık 2 aylıktan 5 aylığa kadar 2-3 dk bırakır yarım saat 1 saat sonra emerdi yazın bütün günüm evde emzirmeyle geçti hiçbir yere çıkamadım. Benim gördüğüm bütün bebekler en az yarım saat emer memede bile uyurlardı ama çınar emzirme konusunda beni çok yordu. Geçen ay diş çıkaracağında ek gıda almıyordu bu sefer sadece emmek istiyordu şimdi ise yine 5 dk emer bırakır kendini doyurmadan bırakıyor bence, bu sefer de gündüz yeterli beslenmediğinden geceleri sürekli uyanıyor emmek istiyor ya da ben öyle zannediyorum geceleri bazen farkediyorum hala gaz sancısı da oluyor tabi diş etleri de kaşınıyor ne zaman düzene girecek bu durum sabırla bekliyorum, tabi yorgunluk ve uykusuzluktan sürekli hastalanıyorum ve kilo vermeye başladım. Belki gece devam sütü versem daha tok tutar biraz uyur diye düşündüm ama sevmedi tadını. Özellikle bugün yeni oturdum desem yeridir bir yandan çamaşır yıka topla, yemek yap, bulaşık, çınarı uyutmaya çalış besle yıka derken bu saat oldu. Annelik ve ev hanımlığı çok zormuş ya da bana mı zor geliyor bilmiyorum Allah çalışan annelere yardım etsin. Bence sen iyi yapmışsın şevvali büyüttükten sonra ahseni doğurman iyi olmuş arada 2-3 yaş olsa çok zor olurdu bu durumda bile sen de çok yoruluyorsun.
Kaşık mamasının 3 değişik marka ve çeşidini denedim yemiyor ya canım. Dikkatimi çekti hazır olan mamaları, kaşık mamalarını kavanoz mamalarını hiç yemiyor. Pirinç unuyla muhallebiyi nasıl yapabilirim tarif edebilir misin? Bizim doktor ek gıda konusunda hiç bilgilendirmiyor elime kağıdı verip gönderiyor neden geceleri çok uyanıyor diye soruyorum bana nedenleri sıralıyor biraz da çözümlerden bahsetse. Yalnız canım birşey dikkatimi çekti bazı geceler emziriyorum sakinleşmiyor kucağımda sallayıp sarılıyor ninniler söylüyorum hiç sakinleşmiyor acaba gazdan mı çünkü bazen öyle ağladıktan sonra gaz çıkartıyoryok canım seni çok iyi anlıyorum demek istedigim anne sütü almayanlar devam sütü kulanıyor çınar anne sütü alıyor gece yatmadan önce pirinç unu yada kaşık maması yedirsen daha tok tutar daha gec kalkar belki sen gece uyandıgında veri yorsun galiba ahsen biberon tutmadıgı için bu gece resmen çıldırmıştı memeyide tutmuyor al kucagına pışpışla allah başka dert vermesin bu günlerde gececek hemde çok çabuk ne ara 8 aylık oldular
Kaşık mamasının 3 değişik marka ve çeşidini denedim yemiyor ya canım. Dikkatimi çekti hazır olan mamaları, kaşık mamalarını kavanoz mamalarını hiç yemiyor. Pirinç unuyla muhallebiyi nasıl yapabilirim tarif edebilir misin? Bizim doktor ek gıda konusunda hiç bilgilendirmiyor elime kağıdı verip gönderiyor neden geceleri çok uyanıyor diye soruyorum bana nedenleri sıralıyor biraz da çözümlerden bahsetse. Yalnız canım birşey dikkatimi çekti bazı geceler emziriyorum sakinleşmiyor kucağımda sallayıp sarılıyor ninniler söylüyorum hiç sakinleşmiyor acaba gazdan mı çünkü bazen öyle ağladıktan sonra gaz çıkartıyor
Annelere okuyun lütfen
Gelişimi normal olan çocukların anneleri, aslında kendilerine nasıl bir hediye verildiğinin farkında dahi değiller. Bazen öylesine sıradan konularda kendini ve çocuğunu üzen anneler görüyorum ki çığlık çığlığa bağırmak geliyor içimden.
Çocuğu peynir yemiyor diye üzülüyor bir anne, sadece peynir, çünkü onun dışında herşeyi yiyor çocuk. Gelişimi farklı olan çocukların çoğu ise sadece birkaç yemeği kabul ediyor menülerinde. Bizim gibi özel diyet yapanlar ise değil peynir, içinde herhangi bir süt ürünü olan hiçbir şeyi sokmuyor evine.
Bir anne, eşinin 40 yaşında diyet yapmak zorunda olduğunu ve çok genç olduğunu anlatıyor. Benim 4 yaşındaki yavrum ise 2 yaşından beri diyetsiz tek bir gün geçirmiyor.
Bir başka anne ise çocuğu bir iki kelimeyi doğru telaffuz etmiyor diye ne yapacağını bilemiyor. Oysa ki gelişimi farklı olan bir çocuktan tek bir kelime duymak için saatlerce terapi veriliyor, günlerce gözyaşı dökülüyor. Bazen ise sadece tek bir 'anne' duymak için bir ömür bekleniyor...
Bir aile çocukları için hangi okulu seçeceklerine karar vermek için okul okul dolaşıyor, yemek listesinden öğretmenlerin diplomalarına kadar tüm detayları inceliyor. Gelişi farklı olan bir çocuğun ailesi ise kendilerini kabul edebilecek tek bir okul bulmak için aylar, yıllar harcıyor.
'Çok yaramaz benim çocuğum' diyor bir anne... 'Çok yaramaz' çünkü oyuncağını paylaşmak istemiyor, sürekli parkta oynamak istiyor, oyuncaklarını dağıtıyor, toplamıyor. Diğer yanda gelişimi farklı bir çocuğa oyuncaklarla ve arkadaşlarla nasıl oynanacağı öğretiliyor. Bilmiyor çünkü, bebekle nasıl oynanır, legolar üst üste nasıl konur, hayvanlar nasıl konuşturulur...
Hayat çok garip. Birisi için 'sorun' gibi görünen şey bir başkası için öylesine uzak bir hayal ki. Keşke anneler, ellerindeki hediyenin farkına varabilse... Sıradan küçük sorunları dert etmek yerine çocuklarına sarılıp şükredebilse..
alıntıdır
çok hoşuma gitti paylaşmak istedim sizinle
maşallah oğluşuna ,benim kızım ekmek falan yutamıyo yaa, azıcık yemek suyuna batırıp veriyorum emip emip tükürüyo, benim korkumda katı yiyecekler eline birşey vermiyorum boğazına kaçacak diye, kötü yapıyorum galiba, tel süzgeç nereye kadar bilmiyorum doktor 10. ayda yemesi gerekir dedi,
canım ben ev yapımı salçayı 1 çay kaşığı kadar kullanıyorum.. artık illa tuzsuz olsun diye kasmaya grek yok bence.... arada
salçalı yemek yiyebilirler, salça kullanmam dersen marketten organik domates kurusu alabilirsin
Evet canım bir arkadaş önermişti çınar da hala gaz oluyor ondan bir deneyim dedim ama tatları çok farklı oluyormuş mamaların çınar hiç sevmedi biberonu fırlatıyor resmen. Günde kaç defa mama veriyorsun canım. Ben artık bu gece uyanmaları ve beslemelerinden çok yoruldum hani 3-4 defaya razıyım ama 8-10 defa olunca ben hiç uyumuyorum sabah da en geç 8 de uyanıyoruz hiç kendi kendine oyalanamaz. 2 gecedir milupa gece çayı veriyorum yine de kalkmalarında azalma yok
meraba arkadaslar benım 4 aylık bır kızım var ve hasta buhar makınası almam gerekıyor ama cok pahalı oldugu ıcın alamadım.aslında kızım ıcın para falan onemlı degıl ama elde olmadıgı ıcın ınsana pahalı gelıyor bana ıkıncı el kullanmayan bırılerı varsa yardımcı olabılırler mı bızım esımde arkamızda aılelerımız yok gıdıp kapısını caldırıp ısteyecegım esımın aılesıde benım aılemde bu evlılıgı ıstemedıgı ıcın kacarak evlendık sımıd kımse arkamızda desteksımız degıl bu arada bebeklerınız kullanmadıgınız kıyafetlerınız varsa kulanılmıs falan fark etmez bır ıhtıyac sahıbı ararsanız benım ıhtıyacım vardır.
kızlarrrrrrrrr
kızımın sonunda 2 dişi birden çıkmış bugün gördüm
bakalım gece kalkmaları ne olacakk...
sağol canım, benimki de 7. ay bitince emmeyi kendi bıraktı, gece yatarken 150 cc mama içiyo uyuyo yarım saat sonra ağlamaya başlıyo sabaha kadar 15 dakikada bir ağlıyor, mama falan istemiyor sadece ağlıyor, ilk dört ay gazdan uyumadı 5.-6. aylar iyiydik. 2 aydır da böyle ben dişe bağlamıştım ama bakalım ne olacak, diş bitmiyor ki üstler başlıycak yakında alışkanlık benimkinin kucağa alınca susuyo koyunca ağlıyo, biraz ağlasın desem sonra uyanıyo iyice oyun istiyo
İpeğin ilk dışı gecen hafta çıkmıştı.önceki günde üstten bir dış çıktı.
Elifin kabızlığı var ben ne verebilirim olmaması için yoğurduna yada çorbasına ne katsam bilmiyorum, çorbasına zeytinyağını katıyorum ama yine kabız , pirinç unuda kabız yaparmı
Eki Görüntüle 584943 şevvalin dogum günü kutlaması
bunlarda küçük hanımın diş hedigi bizde böyle yapılıyo ahsen tansiyon aletini secti doktor olacakmış büyüyünce
Eki Görüntüle 584944
Eki Görüntüle 584946
nice yıllar şevval e sağlıklı huzurlu bir ömür nasip etsin allah nelerde yapmışsın öylee harıka görünüyorlar :) bugunde benım doğum gunumm 29 oluyorumm 5yıl kalıcamm 29da :)) anne olarak geçirdiğim ilk doğum gunumm benım için çok özel[/QUOT
Nice mutlu yıllara canım. Bende şubatta 29 olacam:)
Kızlar aranızda park yatak kullanan varmı ? Geçen gün aklıma geldi elif oturunca hatta kalkmaya başlayınca ytağından düşmesin, yatağı aşağı indrsek uyuduktan sonra koyması zor olcak nasıl yapıcam bilmiyorum.
birde elif i yürütüyorum hep parmak uçlarına basıyor normalmi acaba:44:
Duruda sürekli parmak ucunda yürüyor ..
peki kızlar kıymayı her gün mü veriyosunuz haftada bir kaç kere mi?
Ben haftada 3 4 gün veriyorum..
Slm arkadaslar bız 5 aylık olduk sukur bısey rıca etsem sızlerden bebeklerınız kucuk esyalarını yollarmısınız buyudukce hala 0.3 oluyor ıcınızden gelırse sımdıden saolun
sELAM KIZLAR NASILSINIZ. hafta sonu ablama gittik çocuklar çekirdek yedi sonrasında süpürdük ama ufak tefek kırıntılar kalmış duru abimin yanındaydı baktık kapmış gelmiş ağzında birşeymi var diye ablamda olsa böyle rahat duramaz dedi neyse baktık ettik bişey yok göremedik duruyu kucağıma aldım baktım öksürdü sonra mossmorr kesildi nefes alamıyor sırtına vurdum balgam çıkardı zannetim ablam baktı minicik çekirdek kabuğu kızlar yaa minicikk nasıl takılmış boğazına onu nasıl görmüşte almış ağzına çok dikkat etmemiz lazımm çokk..
AYRINTILI ANLATMAMIN SEBEBİ BİRŞEY YOK DEYİP GEÇMEYİN
Geçmiş olsun canım Allah korumuş, geçen de koltuk örtülerini yıkamıştım, koltuğun üzerine çınarı oturtmuştum yanımda destekleyerek bir baktım elinde birşeyle oynarken tam ağzına koyacakken elinden düşürdü, koltuğun aksesuar düğmesi meğer o düğmeler vidalı olmalarına rağmen ortadan ikiye ayrılıyor çınar onu koparmış ağzına alacaktı farketmesem yutacaktı Allah korusun. Gaz ilacını hala içiyor mu durusELAM KIZLAR NASILSINIZ. hafta sonu ablama gittik çocuklar çekirdek yedi sonrasında süpürdük ama ufak tefek kırıntılar kalmış duru abimin yanındaydı baktık kapmış gelmiş ağzında birşeymi var diye ablamda olsa böyle rahat duramaz dedi neyse baktık ettik bişey yok göremedik duruyu kucağıma aldım baktım öksürdü sonra mossmorr kesildi nefes alamıyor sırtına vurdum balgam çıkardı zannetim ablam baktı minicik çekirdek kabuğu kızlar yaa minicikk nasıl takılmış boğazına onu nasıl görmüşte almış ağzına çok dikkat etmemiz lazımm çokk..
tefalinki pahalı canım yaaa..nerdeyse 2-3 kat fiyat farkı var..weewell alcam büyük ihtimal kullanınca burdan duyururum tavsiyemi
gecmiş olsun canım allah korumuş duruyu kaşla göz arası yerde sürünmeye başladılar birçok bebegimiz en zor zamanları çok dikatli olmak lazım ahsen daha sürünmüyor ama oturdugu yerden uznıto bir bakıyorum hiç umadıgım şeyler elinde
Geçmiş olsun canım Allah korumuş, geçen de koltuk örtülerini yıkamıştım, koltuğun üzerine çınarı oturtmuştum yanımda destekleyerek bir baktım elinde birşeyle oynarken tam ağzına koyacakken elinden düşürdü, koltuğun aksesuar düğmesi meğer o düğmeler vidalı olmalarına rağmen ortadan ikiye ayrılıyor çınar onu koparmış ağzına alacaktı farketmesem yutacaktı Allah korusun. Gaz ilacını hala içiyor mu duru
sagol cnm haklısın gercekten 1 saat ıcınde 3 farklı sey getırıyorum oyunlar sakılar turkuler puskurtuyo yemıyo dıye kızıyorum ona dıyorum afrıkadakı cocuklar kuru ekmege hasret mıllet copten buluyo sen boyle yapıyosun tabı anlayan kım:))canım kendine bebeğin psikolojisinin beslenmesinden çoook çook önemli olduğunu telkin et, bazen hepimiz sinirleniyoruz içinden bağırmaya ama dışına yansıtmamaya çalış annelerimiz bizlerin bebekken hiç yemediğimizden yakınırlar açlıktan hangimize birşey olmuş ama hayatta sevildiğimiz ölçüde varız aşırı bunalınca ben mutlaka gezmeye giderim hiç bulamadım bim gibi minik alışveriş merkezine giderim bebek de rahatlıyor ben de Adem güneşin kitaplarını hepinize tavsiye ederim arkadaşlar " anneysek herşeye hakkımız yok" diyor, bu arada canım yanlış anlama konu açılmışken söyledim bunları zaten ilgili bir anne olmasan yemediğini takmaz yemiyor der çekilirsin ben çevremde anneleri görüyorum valla ne rahatlar biz tüm forum arkadaşları maşaallah baya düşkünüz çook şükür iyiki varsınız. valla benim çevrem de sizlerin paylaşımlarını okumuş gibi oldu hep anlatırım "bizim bir arkadaşın bebeği şöyle olmuş..." diye başlar ama anlıyorlar sizi kastettiğimi
bu arada konuyu amma dağıttım benim uykum iyi gelmiş ..
sELAM KIZLAR NASILSINIZ. hafta sonu ablama gittik çocuklar çekirdek yedi sonrasında süpürdük ama ufak tefek kırıntılar kalmış duru abimin yanındaydı baktık kapmış gelmiş ağzında birşeymi var diye ablamda olsa böyle rahat duramaz dedi neyse baktık ettik bişey yok göremedik duruyu kucağıma aldım baktım öksürdü sonra mossmorr kesildi nefes alamıyor sırtına vurdum balgam çıkardı zannetim ablam baktı minicik çekirdek kabuğu kızlar yaa minicikk nasıl takılmış boğazına onu nasıl görmüşte almış ağzına çok dikkat etmemiz lazımm çokk..
Kaşık mamasının 3 değişik marka ve çeşidini denedim yemiyor ya canım. Dikkatimi çekti hazır olan mamaları, kaşık mamalarını kavanoz mamalarını hiç yemiyor. Pirinç unuyla muhallebiyi nasıl yapabilirim tarif edebilir misin? Bizim doktor ek gıda konusunda hiç bilgilendirmiyor elime kağıdı verip gönderiyor neden geceleri çok uyanıyor diye soruyorum bana nedenleri sıralıyor biraz da çözümlerden bahsetse. Yalnız canım birşey dikkatimi çekti bazı geceler emziriyorum sakinleşmiyor kucağımda sallayıp sarılıyor ninniler söylüyorum hiç sakinleşmiyor acaba gazdan mı çünkü bazen öyle ağladıktan sonra gaz çıkartıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?