2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
arkadaşlar herkese merhaba sizlere iki sorum olacak
1. anne sütü alan bebeğe gece su vermek gerekiyor mu, ben hiç vermedim??,
2. gece yaptığınız muhallebiye inek sütü katıyor musunuz , bebekleriimiz 8 aylık ya , bir de her gece mi veriyorsunuz ben son öğün akşam yemeği veriyorum.

merhaba arkadaşlar bebişlerinizin boy kilosu nasıl.ben çok kafaya takıyorum gören oğlun hiç gelişmemiş diyor.şuan tam 8.5 aylık.10 nisan doğumlu.boyu 71 kilosu 9.sağlık ocağı normal diyor ama gören öyle deyince canım sıkılıyor.iştahıda gayet yerinde hatta çok çok iyi.ishal sorunumuzda yok.sadece çok aşırı hareketli.bi sorum daha olacak bebekleriniz ne gibi hareketler yapıyor.benim oğlum 1 dk bile yerinde duramıyor.çok hızlı emekliyor.artık bi yerden hatta duvardan bile tutunup kendi kendine ayağa kalkıyor.tutunarak yürüyor.yattığı yerden kalkıp kendi kendine oturabiliyor.ama tutunmadan ayakta duramıyor henüz.birde benim oğluşumun henüz hiç bir dişi çıkmadı.onuda kafaya takmaya başladım.hadi diycem kilo alamıyo çünkü çok hareketli ama boyuda mı çok hareketli olduğu için uzamıyor.vala ben bu durumu artık çok fazla sorun etmeye başladım...offf offf hamileyken ayrı dert doğurursun ayrı dert.hergün kafaya takacak bişiler bulunuyor muhakkak:S

ah kıyamam nasılda acımıştır gözü elanın

canım bence minyon bi çocuk takma kafana kilosuda ii e hareketli diyosun zaten,amaaaann milleti takarsan daha neler neler duyacağız kimbilir hem her çocuk aynımı oluyor. diş olayını hiç takma ne kadar geç o kadar iyi diyorlar sağlığı yerindemi sen ona bak önemseme
gelişimi iyimi? sağlığı iyimi? onlar önemli olsun gerisi fasa fiso
benim kızın 37 günlükken hastanede yattı yoğun bakımda ne günlerdi beyninde hasar olacak dediler hala tedavimiz devam ediyor ya birde onu düşün
hep bakıyorum yüzüne acaba bu hareketi onumu gösteriyor diye ve her dr.a gittiğimizde öncelikleri o kısma bakmak kilosu vs.si daha sonraki plan
Elif hasta olduktan sonrasında hayatımda çoğu şeyin önemi kalmadı herşeyin başı sağlık
o yüzden hiçönemseme onları

Gunaydin bayanlar oglusumla uyuduk bi gizel.hayatimin en luks durumuydu saat dokuzda uyanmak.efe hala uyuyor ben kalktim,alismisiz ya erken kalkmaya daha fazla yatamDim tabi su anda salliyorum uyusun diye

:) Merhaba canim,

Bebeginin sacina yatmadan önce (bebeklere özel) sac yagi kullan, ertesu gún sabah banyosunu yaptir..
Benim kizimdada arada oluyor, bunu uyguluyorum cok iyi geliyor

saç yağı nasıl oluyor canım? İlk kez duydum valla..Bebe yağını demiyorsun demi?

canım benim kızım mamayla büyüdü, küçükken mamayı içirdikten sonra su veriyordum ama artık gece içtikten sonra suyu istemiyor, bende uykusu dağılmasın diye zorlamıyorum..

canım maşşallah bebeğine, daha ne istiyorsun çocuktan :))) düşün benim kızım sadece oturuyor oda zorla..ne kalkma ne dönme hiçbirşey yok bizde..bence kilosuda boyuda çok iyi, benim kızım en son 67 cmdi ve geçende kilosu 10 geldi kıyafatiyle..bayada kalındı üstünü 500gr düşülür yani, oda 9,5..20 nisan doğumlu..bence gayet iyi, sen başkalarına bakma, MAşallah gelişimi çok güzel bence..ayrıca bizimde dişimiz yok, çıkcak gibide görünmüyor daha..

EYİDAS sorma canım yaa hemde nasıl bir ağlama..bende ağlayacaktım onunla

Gunaydin bayanlar oglusumla uyuduk bi gizel.hayatimin en luks durumuydu saat dokuzda uyanmak.efe hala uyuyor ben kalktim,alismisiz ya erken kalkmaya daha fazla yatamDim tabi su anda salliyorum uyusun diye

oh iyi uykunuzu almışsınız bende bir ben sanıyordum ahsende bazen yarım saat 1 saat fazla uyusa ben 6 30 muhakak kalkarım sanki kurulmuş saat gibi

günaydın canımmm..ohhh ne güzel uyumuşsunuz, keşke birgün bende o saate kadar uyuyabilsem..bizimki en geç 7de ayakta maşallah..geç yatsada aynı, erken yatsada aynı değişmiyor bu saat nedense :))) ben dayanamadığım günlerde kızımı bakıcıya bırakıp, izin alıp öyle uyudum birkaçkez, ama ondada elanın aşağıdan sesi gelince uykuda olsa bile uyandım..elaya alt komşum bakıyor bu arada :) acaba düştümü, ne oldu diye uyanıyorum hep..

kızlar ben akşamları muhallebi falan vermiyorum, versemde nadir aklıma eserse..onu yaparken inek sütü kullanmıyorum, suyla yapıp mama karıştırıyorum..1 yaşına kadarda inek sütü vermeyi düşünmüyorum ben..

ben her gece uyumadan önce veriyorum önceleri sütle yapıyordum ama artık suyla yapıp sma mama katıyorum hiç içime sinmesede doktorumuz kızdıpeki mama vermesen ne veriyorsun canım

gecmis olsun canim ya simdi nasil ela hanim.

kızlar akşam ahsen ters ters süründü kısa bir mesafede olsa yürütecede biraz daha alıştı birazda olsa ilerliyor ve tv ünitesinin üzerinde ne varsa yere agzına yani ev zaten yeterince dagınıktı iyice batırıyor küçük hanım

Bizede bugunluk boyle oldu canim o hala uyuyor.evun icinde dort donuyoruz artik cok yoruluyor tabi.dur
um boyle olunca daha iyi uyuyor.yorulmafigi gunler uykumuz cokkotu.ne guzel alt kata birakiyormussun elayi .ahhh bende komsumu ikna edebilseydim keske efe ye bakmadi konusunda.resmen yalvardim ama kabul etmedi.kismet degilmis artik.
Yaa bu siralar tutturdum ben kotuanne miyim ogluma bakamiyor muyum diye.mesela brn hic muhallebi yapmadim ogluma.hele bu siralar yemek aralarini iyica actim.bazen alti saat sonra yiyor.tam yrmek vaktiyken uykuya ddaliyor.sonra o kadar saat ac kaliyor kuzum

Sizede geçmiş olsun canımm.

Canım bende aptamille başladım sonra bebelac a döndüm memnunum canım yalnış anlamayın ama bebişlerimiz 8 aylık oldu bence katı gıdalara geçmelisiniz yutsada yutmasada vermek zorundayız çok minik lokmalarla başla bence büyüdükçe zor olur.. dr da bunu söyledi ve çevremdende duydum..

1 - Canım ben mama ile büyütüyorum ve yaz bebği bizimkiler kızım suyu hiç içmedi yazın başında herkes başımın etini yedi böbrekleri kurur yok suzuz kalır içmiyor çocuk zorlamı tıkayım bende dr sordum önemli değil dedi mamada anne sütü değerinde hemen hemen sonra kafana takılıyorsa bezine bak dedi su içmediği halde bu kadar idrar nerden diye ama ek gıdaya başladığımız zaman bir şekilde içirmen lazım dedi bende yudum yudum alıştırdım.

2 - Yemek yerse muhallebi vermiyorum yemesse bebelac kın sütlü pirinçlisinden veriyorum suyla hazırlanıyor...

Canım biz çok pimpirikliyiz saçma sapan şeyleri kafamıza takıyoruz bence oğlunun boy ve kilosu gayet iyi iki eksik bir fazla önemli değil bende benim kızım tombiş diye kafaya takıyordum ama çok şükür sağlığı yerinde önemli olan bu...

Benim kızımda yazdığın bütün hareketleri yapıyor ve çok hareketli tekbaşına 1 saniye ayakta durabiliyor.

Çok geçmiş olsun canım allah şifa versin umarım hiç bir problem olmaz sağlığında bence bu dünyadaki en büyük zenginlik sağlık gerisi boş.

Alahım yat uyu işte derdin ne bende bir saniye uykuyu mumla ARIYORUM MUMLA dün işten gittim temizlik yaptım 2 makina çamaşır attım kızımla ilgilendim duru hanım 1,5 ta uyudu mama için uyandı sabaha karşı ve sabah 6 da hortladım çamaşır sermek için sonrada işe geldim burda temizlik yaptım biraz yorgunum yorgun yat uyu dinlen arkadaşımm..

bu arada herkese günaydın unutum söylemeyi kalabalıgız bugün

Sana da gunaydin canim.benim bugin bos gunum yani okul yok.yatakta keyif yapiyorum.
Efe emeklemeye basladigi icin bende iki gunde bir temizlik yapma karari aldim.temizlik yapilsada topikteki en daginik evin sahibi unvanuna birinci siradan adayim.evin fotosunu cekip yuklesem sasirursin yani

Canım aç olsa kesinlikle uyumaz endişelenme sen..

bu arada herkese günaydın unutum söylemeyi kalabalıgız bugün

Günaydın şekerimm..

saç yağı nasıl oluyor canım? İlk kez duydum valla..Bebe yağını demiyorsun demi?
(

Ben normalde Zwitsal kullaniyorum canim, Turkiyede satilmiyor zannediyordum fakat internetten siparis edilebiliyormus..
Fakat dalin´markasinida bebek sacina kullananlar varmis.. Ben kullanmadim dalin markasini hic, ama kullananlar memnun kalmis..

nasıl dagılıyor bende anlamıyorum sürekli toplamayada çalışsam bir anda dagılıyor ahsen hanımmım önlüğü yürüteci yerde oynaması için minderi sulugu ilaçları yastıgı bataniyesi şu anda ortada olanlar hala birincilik sendemi yoksa bana geçtimi birincilik

Bende varım bendeeee..

Canım seninki sakız çiğnemeyi sevecek heralde.. Allahtan yutmamışşş..

Arkadaslar burda benım ıcın dolandırıcı demıs kım o uc bes kıyafet ıstemek kenarda kalıcana bebe gıyse koyumu olur anlamıyorum ne kadar acımasızca elestırı yapıyorlar bılmeden

Canım takma kafana böyle şeyleri boşver insanın zikri neyse fikri oymuşş..

Bende üzülüyordum evimin bukadar dağınık olmasına neyse tak değilmişim annemde diyor kızın büyüyene kadar düzgün kalmaz diye canları sağ olsun..

Kiyammammm uykusuzluk cok zor hele ogun birde masai varsa dayanilmaz oluyor.gecemizde iyiydi bugun onun icin uykumu iyice aldim canim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…