2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

büyük konuşmiimda bende 2. yi düşünmüyorum valla
eşimin amcasının oğlununda kızı var bizden 2 buçuk ay büyük çocuk oynuyo kendi kendine uykusu gelince yatıyo uyuyo 2-3 saat
annesi diyo 2. yi ne zaman yapsam mirayı sana 1 gün vereyim 2. yi düşüncen mi çok merak ediom dedim

Ne güzel kendi kendine oynayıp uyuyor hem de 2-3 saat, o kadar uzun uyusalar biz de hem dinlenmiş hem de işlerimizi yapmış oluruz. Ben oğlumu sabah uyutsam öğleden sonra uyumayı istemiyor zaten öyle 2-3 saat uyuduğu da olmuyor, özellikle yoruyorum uykusu gelir diye ama yok uyku sıkıcı geliyor herhalde. Bazı anneler şanslı oluyor bebek kolay ve uyumlu olunca 2. yi düşünürler tabi. Allah sağlık versin yavrularımıza ama iştah, uyku ve huzur da verir inşallah

günaydın bayanlar nasılsınız bakalım
ben bu sabah ahsene kahvaltı yaptırmıyıcam kendimi zortutuyorum
her sabah kusmasından bunaldım yemek yemek istemiyor bende zorlayınca kusuyor
eşimle tartıştık yemezse ölmez ama kusarken ölebilir çocugu bogacan dedi
sanki çocugu ben düşünmüyorum üff bende dedim vermiyorum ben kötü annemiyim
sevdigi herşeye katım yok yemiyor dün akşam tahlileri dokdora göstermiş çok şükür birşey çıkmamış kanıda biraz daha yükselmiş çok şükür
doktor annesi zorluyordur ondan kusuyordur demiş eşimde duyduya 1 kaşık yeter diyor valla zaten en fazla yedigi yarım kase bile etmez oda benim zorumla
ne yapaçagımı bende şaşırdım dün birtek öglen çorba yedi başkada birşey yok sabah kahvaltıyı kustu gece mama yaptım öldü agzını açmadı

merhaba kızlar,uzun zamndır yazamıyordum.Bir kaç şey var size sormak ve paylaşmak istediğim.Biz de 9 aylık olduk tam ama bana göre sıkıntı sayılabilecek bir durumumuz var.çalışan bir anneyim ben ve sabah oğlumu bakıcımıza bırakıp çıkarken arkamdan hiç ağlamıyor hatta gülümseyip uğurluyor sanki beni.Bu da beni çok üzüyor,duyuyorum herkesten bebekleri ağalyıp zırlıyormuş arkalarından,bu da ben de soru işareti oluşturuyor.öğretmenim yani öyle uzun saatler de çalışmıyorum ki bebeğim beni unutsun,güvenli bağlanmayı gerçekleştirememiş olsun.sizin bebekleriniz nası bu konuda?

Bizler unutuyor bizi sevmiyor diye düşünüyoruz ama belki de bebeklerimiz geri döneceklerimizi bildikleri için öyle davranıyorlardır, belki de senin geri geleceğini biliyor ve sana güveniyordur o yüzden ağlamıyordur, biliyorsun her bebeğin davranışı farklı

Kızlar sizinde bebekleriniz hareketlendiğinde uykuya dalması zorlaştı mı biz dün 8 aylık olduk daha yeni aktif olarak sağa sola karın üstü dönmelere başladık sırtüstü bıraktığım gibi hemen oğlum antremana başlıyor durum böyle olunca uyku saatlerinde yatağına bırakınca döne döne uykusunu kaçırıyor hep oynamak istiyor tabi uyku saatleri de kaçıyor uyuması bazen 1,5 saati buluyor tabi ben isyanlardayım bir de oğlumu sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 defa yatırmaya çalışıyorum ama o 2 defa yatmak istemiyor gündüz 1,5 en fazla 2 saate kadar uyku yeterli mi ona? Sabah zaten en geç 8.30 da kalkar. Geceleri de saat başı kalıyoruz neredeyse. Milletin 2-3 yaşındaki çocuğun gündüzleri 2-3 saat uyuyor. Sizin bebekleriniz gündüz kaç saat uyuyor

merhaba canım benim oğlum da 8 ay 9 günlük bugün tam.diş çıkarmadı sürünmüyo ha bire oturuyo tembelmi bilmiyorum ben de ilgisiz bi anne değilim ki yüz üstü bıraktığımda emeklemesi için cesaret veriyorum ayaklarında itiyorum çok fazla beceremiyo ama ayakta durmayı seviyo adım attırmamı seviyo uykuya geçişte seymen de zorlanmay başladı gündüz tek seferde 2 saat yada parçalı 40 dk 3 kere uyur akşam mutlaka geç yatmay başladı eskide 9.30da yatağa koyardım 10 gibi uyurdu şimdi 11 12den önce uyumaz oldu pütürlü yiyor hatta eline patates kızartması ekme veriyorum yiyor ama diş yok daha.çorbasını yemek istemiyo bn ne yerse m onu istiuo doğru dürüst yemek yiyemez oldum.baz geceler saat başı kalkıo bazı geceler 3 4 kere.biberon almıo geceleri alıo gündüz sütünü bile kaşıkla veriyorum beni emmiyo bir de emzik sıkıntım var gece tek başına emzikle uykuya dalıo ama gece emzik düştükten 5 dk sonra ağlıo istio bazen çıldıracak gibi oluorum ...

canım miray doğduğundan beri mızmız markete gidiyoruz mileetin çocukları bebek arabasında sakin sakin bakınıyo bizim bebek arabası aksesuar yanımızda zaten

Al bizden de o kadar. Zeynep de dogdugundan beri mizmiz.sabahtan akşam a kadar anlayabilir. Bu bizim kaderimiz bence.yani her insan nasıl farklı ysa çocuklar da farklı. Ben bekledim altinci aydan sonra ne olacak diye hiç bir şey degismedi.

Ya ne olacak bunlar. Zeynep de ağzını açmıyor. Bu aralar daha kötü oldu. Hic istemiyor.agliyo zirliyo yememek için. Sadece sana bir tarif vermiştim ya omlrt gibi sabah onu yiyor onu da her sabah yapmiyorum.her gün yumurta vermeyim diye.eskiden yediği çorbalar i ağzına vurmuyor.benim esim de cok bilmiş zorlama diyip duruyo. Zaten zorlasam da bisey yemiyo ama en azından içim i rahatlatmak istiyorum. Sadece bizim yediğimiz yemeklerden 2-3 lokma alıyor. Bu sefer de iyice sağlıksız mi yiyor acaba diye düşünüyorum. Eskisi kadar emmiyor da en fazla sabahtan akşama kadar uc defa emiyor.zaten kilosu cok az.on gün önce 7.700du.

bizim doktorumuz 8 aylıktan sonra yumurtayı her gün vermemizi söyledi, yumurta çok önemli bir besin canım atlama bence...

aynen benim oğlum da öyle zorluyorum giderek daha kötü oluyor.benmki emmiyorda.uyurken besliyorum ben.

bende öğretmenim ve benm oğlumda beni gülerek uğurluyor bay bay yapıyor gülerek.sonra kapı kapaanınca ağlıyormuş oda kendi dışarı çıkmadı diye.biz gidiyoz diye değil.zaten benm oğlum bana pek düşkün değil malesef.her hareketinden anlıyorum.ve tabi üzülüyorum.zorla yemek yedirmeme bağlıyorum.bide emmek istemedi bilmiyorum ilgisi var mı ama.

canım ahsende bişey çıkmamış çok şükür sen neden kötü anne olasın ya at o düşünceyi kafandan hepimiz iyi olsunlar diye uğraşıyoruz ahsenin kilosu boyu iyi zorlama bakalım bikaç zaman kusmayı sana silah olarak kullanıyor olabilir yyemiyosa kaldır verme unutsun kusmayı ama moral bozmak yok

canım oğlum 7 aylık emmeyi bıraktı ben de ona bağladım bana çok bağlanmamasını.Dediğin gibi benimki de dışarı çıkamadı diye ağlıyor o da bazen,hatta asansörün kapısını görünce çıldırıyor binmek için.Çok üzülüyorum ama napalım ağlasalar iç dayanamayız,beki böylesi daha iyidir.Senin branş ne canım?Ben edebiyatçıyım.

Benim oğlum hala emiyor çok şükür ama öyle arkamdan çok ağlamaz, gündüz evin içinde tek başımızayız bazen onu odada tek bırakıp içeri gidip geliyorum en başından beri içeri giderken ona oğlum ben şimdi içeriden sana mama getirecem hemen gelecem diyorum gülümsüyorum öpüyorum sonra içeri gidiyorum sanki anlar gibi bekliyor bazen huysuzlansa sesleniyorum, oda da babası varsa zaten ben gitsem de ağlamaz öyle yalnız geçen ay yabancıları çok yadırgıyordu kucaklarına gidince ağlıyordu şimdi onlara da alıştı giderek sosyalleşiyorlar. Annelik içgüdüsü mü bilemem ama çoğumuz bebeklerimiz en çok bizi sevsin bize bağlı olsun istiyoruz. Geçen de uzun zaman sonra onu komşuya götürdüm herkese ciddi ciddi baktı sonra ortama alıştı sonra eve geldik kapıdan girdik ağlamaya başladı gezmek istiyorlar ama havalar da soğudu

Gözünüz aydın canım tahlilleriniz iyi çıkmış, çınar da bir ara hiçbir ek gıdayı almıyordu bir kaşığı bile kabul etmedi doktorumuz zorlama sabırlı ol demişti ben de zorlamadım yine de yoğurdunu çorbasını önüne getirirdim yemek isterse veriyordum istemezse kaldırıyordum bir süre sonra azar azar da olsa yemeye başladı hala kahvaaltı yapmak istemiyor 1-2 kaşık da olsa veriyorum zorlamıyorum yoğurdunu çorbasını bitirmeden bırakır artık ne kadar yerse zaten emmesi de ancak 5 dk sürer sağlığı ve huzuru yerinde olsun yeterki e tabi bir de uykusu da düzene girse, inşallah büyüdükçe düzelirler

kaç gündür giremedim nete girince evde hiç bişey yapamıorum bari bi kaç gün ev toparlayaym dedimdi :)

bu arada hasta olan bebişler var sanırım çok geçmiş olsun offf hiç hasta olmasınlar istiyoruz aama olmuyor

ahsen elbette düzelecekbozma lütfen moralini kötü anne olamazsınn sen kötüysen asıl kötüler ne bozma moralini sabır sadece sabır biliyorum söylemesi kolay ama yapabileceğimiz hiç birşey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…