Benim oğlum hala emiyor çok şükür ama öyle arkamdan çok ağlamaz, gündüz evin içinde tek başımızayız bazen onu odada tek bırakıp içeri gidip geliyorum en başından beri içeri giderken ona oğlum ben şimdi içeriden sana mama getirecem hemen gelecem diyorum gülümsüyorum öpüyorum sonra içeri gidiyorum sanki anlar gibi bekliyor bazen huysuzlansa sesleniyorum, oda da babası varsa zaten ben gitsem de ağlamaz öyle yalnız geçen ay yabancıları çok yadırgıyordu kucaklarına gidince ağlıyordu şimdi onlara da alıştı giderek sosyalleşiyorlar. Annelik içgüdüsü mü bilemem ama çoğumuz bebeklerimiz en çok bizi sevsin bize bağlı olsun istiyoruz. Geçen de uzun zaman sonra onu komşuya götürdüm herkese ciddi ciddi baktı sonra ortama alıştı sonra eve geldik kapıdan girdik ağlamaya başladı gezmek istiyorlar ama havalar da soğudu
merhaba kızlar,uzun zamndır yazamıyordum.Bir kaç şey var size sormak ve paylaşmak istediğim.Biz de 9 aylık olduk tam ama bana göre sıkıntı sayılabilecek bir durumumuz var.çalışan bir anneyim ben ve sabah oğlumu bakıcımıza bırakıp çıkarken arkamdan hiç ağlamıyor hatta gülümseyip uğurluyor sanki beni.Bu da beni çok üzüyor,duyuyorum herkesten bebekleri ağalyıp zırlıyormuş arkalarından,bu da ben de soru işareti oluşturuyor.öğretmenim yani öyle uzun saatler de çalışmıyorum ki bebeğim beni unutsun,güvenli bağlanmayı gerçekleştirememiş olsun.sizin bebekleriniz nası bu konuda?
bebekler büyüdükçe yediği miktar azalıyor sanırım..
kızım ilk doğduğunda maşallah baya yiyordu. yaklaşık 2 aydır geceleri yaptığım 90 cc lik mamayı bile bitiremiyor.ondan önceleri neredeyse 150 cc yerdi.
toplamda da 800 cc lik mama yiyordu sütle birlikte(sağarak verdiğim için biliyorum)
şimdi toplasam 500 cc etmez yedikleri:)
Canım sanki bizimde oyle.daha once fazla ıcıyordu simdi daha az,heralde gun ıcınde baska seylerde yedıklerındendır. Ya benım kız corbadan baska bısı yemiyor neden acaba?
canım oğlum 7 aylık emmeyi bıraktı ben de ona bağladım bana çok bağlanmamasını.Dediğin gibi benimki de dışarı çıkamadı diye ağlıyor o da bazen,hatta asansörün kapısını görünce çıldırıyor binmek için.Çok üzülüyorum ama napalım ağlasalar iç dayanamayız,beki böylesi daha iyidir.Senin branş ne canım?Ben edebiyatçıyım.
Kızlar Ada'nın sırt ve bel kısmı pütür pütür kızarmış, hafif yüzünde de var pütürümsü kızarıklar. Elinin üstünde de iki tane sivil benzeri şey var. Alerji mi oldu birşeyden ya da o hafif ateşlenmelerden dolayı mı oldu acaba? Huzursuzluğumuz devam ediyor.
Dün peynirli makarna yapmıştım, blenderda ezdim azıcık, küçük parçalar halinde. İki yemek kaşığı kadar yedi, sevdi makarnayı.
gecmiş olsun canım birşey alerji yapmış degişik ilaç filan verdinmi ondan olabilir
bende sizlere soracaktım kuskus deneyeniniz oldumu bu gün markette görünce aldım birazdaha midesi rahatlasın deniyeyim dedim rahatsız etmez demi?
Sağol canım ilaç vermedim hiç. Ateşi çıkınca calpol veriyorum sadece. Kan ilacını vermiyordum bir süredir, dün verdim. Değişik bir tek o var yani ilaç olarak. Yapar mı ki ?
Kuskus denemedim hiç vermeyi, ben de şimdiye kadar hiç yemedim.
Ne güzel kendi kendine oynayıp uyuyor hem de 2-3 saat, o kadar uzun uyusalar biz de hem dinlenmiş hem de işlerimizi yapmış oluruz. Ben oğlumu sabah uyutsam öğleden sonra uyumayı istemiyor zaten öyle 2-3 saat uyuduğu da olmuyor, özellikle yoruyorum uykusu gelir diye ama yok uyku sıkıcı geliyor herhalde. Bazı anneler şanslı oluyor bebek kolay ve uyumlu olunca 2. yi düşünürler tabi. Allah sağlık versin yavrularımıza ama iştah, uyku ve huzur da verir inşallah
günaydın bayanlar nasılsınız bakalım
ben bu sabah ahsene kahvaltı yaptırmıyıcam kendimi zortutuyorum
her sabah kusmasından bunaldım yemek yemek istemiyor bende zorlayınca kusuyor
eşimle tartıştık yemezse ölmez ama kusarken ölebilir çocugu bogacan dedi
sanki çocugu ben düşünmüyorum üff bende dedim vermiyorum ben kötü annemiyim
sevdigi herşeye katım yok yemiyor dün akşam tahlileri dokdora göstermiş çok şükür birşey çıkmamış kanıda biraz daha yükselmiş çok şükür
doktor annesi zorluyordur ondan kusuyordur demiş eşimde duyduya 1 kaşık yeter diyor valla zaten en fazla yedigi yarım kase bile etmez oda benim zorumla
ne yapaçagımı bende şaşırdım dün birtek öglen çorba yedi başkada birşey yok sabah kahvaltıyı kustu gece mama yaptım öldü agzını açmadı
kızlar elma suyu lekesini çıkarabiliyor musunuz?Oğlumun açık mavi eşofman altına elma püresi yedirirken damladı bir kaç yere,sarı sarı lekeler oldu,üzerine kosla döküp 60 derecede kendi beyazlarımızla attım makinaya,hani leke çıksın sonra sabunla yıkarım yine diye,hiç çıkmamış,çok çirkin duruyolar:44:
canım yaa bence de bir süre kendi haline bırak, diş çıkarma döneminde de iştahları pek olmuyor, benim oğlum da bugün beş altı saat hiç bişey yemedi gerçi o arada uyudu biraz, birkaç yudum da emdi o kadar, benimkinin iştahı olmayınca emmiyor da ondan tahmin ediyorum, bu aralar eli hep ağzında, şu dişleri tamamlasalar da rahatlasak, bir iki tane çıkınca da durulmuyorlar, devamı geliyor mutlaka...
iyi akşamlar kızlar, oğlumu uyuttum geldim sakinmiş buralar, pazar gezmelerindesiniz galiba... benim kardeşlerim burdaydı onlar da gittiler
iyi akşamlar canım bizde bugün çıktık iyi geldi valla degişiklik oldu eşim yanımda olunca nasıl vakit geçmiş anlamadık bile 11 de çıktık eve gelik 6 olmuşkızlarada banada iyi geldi ahsen çıldırdı arabaları insanları gördükce
matematikçiyim canım.etrafımdaki insanlar boşver böyle daha iyi diyorlar.tabi ben üzülüyorum.bide oğlum biraz fazla hasta oldu benm.bronşit,idrar yolu enfeksiyonu falan.Rabbim beterinden korusun oğlumu ve tüm bebişleri.bende dolayısıyla gerildim.hani bebekler hissedermiş ya.daha bir aylıkken bende ağlardı durmazdı babası kucağına alınca susardı.babamızda pek bi kaygısızdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?