ZATEN kansızlık yapan günlük içtiği sütün tamamının inek sütü olması yoksa belli oranda içebilirler bence,ben muhallebi yaparken,kahvaltısını ıslatırken ya da çorbaların bazılarını pişirirken kullanıyorum süt,hatta arkadaşım kızına 1 yaşına kadar hiç süt vermemiş,yani bisküvisini ya da muzu b,le sütle ıslatmamış şimdi 1.5 yaşını geçti neredeyse,mümkün değil süt içiremiyor annesi,bence tadına alıştırmakta fayda var,ayrıca bu kanszılık hikayesi biraz da mama firmalarının satış kampanyası gibi geliyo bana,hepimiz bebekken inek sütüyle büyüdük,ciddi bi sağlık problemi yaşayanınız oldu mu aranızda?Çok da kasmamak lazım yani,ben yaşından sonra devam sütü yerine köy sütünü içirmeyi düşünüyorum eğer emzirmeye devam edemezsem.Bugün tahıllı kaşık mamalarının arkasını okudum,hepsinde fruktoz var,bi sürü adını bilmediğim kimyasal var,ben sütle pirinç unu ve biraz şekeri karıştırıp muhallebi yapmaya başladım ,kaşık mamasımı çok nadiren veriyorum
Sinau, Nicole gecmis olsun bebişlerinize.
Biz babaanneye geldik, yarın da kontrole gidecegiz buradan. Bakalım kac kilo olmuş Ada hanım. Ben bugun tartıldım 53 olmusum. Dogum oncesinden 1 kilo fazla, dogumdan ise 14 kilo eksik. :))
Sinau, Nicole gecmis olsun bebişlerinize.
Biz babaanneye geldik, yarın da kontrole gidecegiz buradan. Bakalım kac kilo olmuş Ada hanım. Ben bugun tartıldım 53 olmusum. Dogum oncesinden 1 kilo fazla, dogumdan ise 14 kilo eksik. :))
bende 51.5 im hedef 50
kızlar herkese merhabalar,öncelikle hasta olan bebişlerimize geçmiş olsun diyorum,dün giricektm aslında ama azcık geçmişi okuyoayım derken benim veletde rahat durmadığı için değil girip yazmak okumak bile nasip olmadı,herkes iyidir umarım ,gerçekten bu ara çevremde en sık duyduğum ve gördüğüm şey hasta bebeklerimiz,bende yine oğlumun hastalığı ile uğraştm şu 1 haftadır ,aslında bişimiz yooktu ama kardeşimin bebeğinden bulaştı sanırsam hapşırık ve burun akıntısıyla başladı,ateş falanda olmayınca açıkcası pek anlayamadım.sonra yeğenimde öksürük başladı derken beimkide ufak ufak başladı,sonra kardeşim yeğenimi götürmüş ona bronşiolit olduğunu sölemişler çocuğa bi sürü ilaç ve hava falan vermişler ,sonra geldi bana söledi dikkat et olabilir diye benide panik sardı tabi bende götürdm ,allahtan dr geniz akıntısı var soğukalgınlı dedi ama,dikkat et salgın var olabilirde dedi,gerçi hala tam iyileşebilmiş değil yine öksüürk devam ediyo içim rahat etmediği için yarın yine götürücem,ayrıca boyu 80 cm olmuş kilosuda 13 olmuş,ama çk halsiz ve bitkin,hiçbişi yemiyo.bende üzülüyorm tabii,gerçekten anne olmak ne kadar zormuş,ayrıca ilk dişimiz patladı,ikinciside yolda sanırsm.bide şu kafa terleme olayını sordum,kafaları geliştiği için terlermiş sürekli ama bedeni terliyosa,bu onun yapısı ilerdede terli biri olck dedi.
günaydın hasta olan bebeklere geçmiş olsun dıyorum inşallah en kısa zamanda ıyıleşirler Allah şifa versin .
bizde dun dr.gittik 9 buçuk ay olanca getir demişti daha bır hafta var ama dayanamadım götürdüm kılosu 10 olmuş boyu 73 baş çevresi 46 çok şükür gayet guzel dedı doktor bende şimdi netten baktım yüzde 75 çıkıyor yanı ortalamanın üzerinde mutluı oldum :) kan tahlılı yapıldı dun bırde normal değerlerdeymiş kan ilacı kullanmadımı söledım gayet normal ama kullansan daha ıyı olur sonuçta o tedavı edıcı özelliği olan bır damla değil sadece takviye dedı bende dun aldım tekrardan ferrum hausman olandan 8 damla ver dedii bu sabah verdım açken bakalım nekadar istikrarlı olucaz :)
kan alırlarken ağladı kuzucum bıraz elinden aldılaroğlum karnı acıkınca mama demeyı öğrendıı dün drnın yanındada başladı mama mamaaa demeye çok komıktıı doktor sevsınmı kontrolmu etsın şaşaırdıı dün dedesı götürdü bızı babası çalışıyor malum dedesıne oyuncak aldırdık birde pek almazlarr hatta hiç almazlar :) ama bizimki tuttuğunu bırakmıyorr Eki Görüntüle 601687 çok eğlendii hep bunlarla oynuyor dunden berii eğitici güzel bi oyuncak tavsıye ederim
kılo konusunda konuşmuşsunuz ben o konuya hiç girmıyorummm bilmem anlatabıldımmi
bende o halkalı oyuncaklardan aldım ama bizimki henüz diş kaşıyor onlarla oynamıyor yani:)
bu aralar kızım uyuyamıyoır tüm gün sersem gibi..
hep esniyor ama uyumuyor
sallıyorum ayaklarımda ona rağmen 2 saatte ancak uyuyor çıt sesine de uyanıyor
canım haline şükret ahsen 1 saat uysa hepimiz şaşırıyoruz ahsen 1 saat uymuş diye gecen annem gelmişti ahsen 1 saaat oldu hallen kalkmadı anneme diyorum hastamı acaba neden uyanmadı annemde bana kızdı çocuk dedigin 2 3 saat uyur sende görmemişsin dedi
kızlar okuyamadım geçmişi umarım iyisinizdir ve sorun yoktur
bizde elif hasta fena üşüttü heralde yavrum dünden beri burnu akıyor keyfi yok öksürükte başladı bugun burnu tıkalı nefes alamıyor napıcam bilmiyorum
bitkisel bi şurup aldım bugün prospan diye öksürük için birde mukoral kullanıyorum birde deniz suyu
sağlık ocağına götürdüm dün mukoral ı verdi
birde az önc altını değiştirirken farkettim akıntı gibi bişey vardı akıntı olabilirmiki endişelendim
ilk defa elif grip oldu hiç bilgim yok korkuyoum ateşide olursa birde sık sık ölçüyorum sağlık ocağının dr.u dediki hafif bile olsa ateşi calpolu verin havale geçirdiğinden dolayı
sizce napmalıyım
gecmiş olsun canım ateşine dikkat et nane ıhlamur çayı yap ver canım
akıntı olmaz sanki daha bebek onlar iltahap olmasın bi idrar tahlili yaptır istersen
devamlı ölçüyorum ateşini 37 lerde dolaşıyor calpol vereyim dimi
nane ile ıhlamurumu kaynatayım nanenin zararı olmaz dimi
banada olmaz gibi geliyor ama iltihap olabilirmiki ah ya bu kar ve soğuklar fena bozdu bizi
canım haline şükret ahsen 1 saat uysa hepimiz şaşırıyoruz ahsen 1 saat uymuş diye gecen annem gelmişti ahsen 1 saaat oldu hallen kalkmadı anneme diyorum hastamı acaba neden uyanmadı annemde bana kızdı çocuk dedigin 2 3 saat uyur sende görmemişsin dedi
Geçmiş olsun canım, inşallah çabuk atlatır elif. Nanenin zararı olacağını sanmam ben 3-4 aylıkken bile gaz sorunu için vermiştim. Mandalina suyu içebiliyor mu elif, mandalina suyu verebilirsin c vitamini alsın vücut direnci artsındevamlı ölçüyorum ateşini 37 lerde dolaşıyor calpol vereyim dimi
nane ile ıhlamurumu kaynatayım nanenin zararı olmaz dimi
banada olmaz gibi geliyor ama iltihap olabilirmiki ah ya bu kar ve soğuklar fena bozdu bizi
bende o halkalı oyuncaklardan aldım ama bizimki henüz diş kaşıyor onlarla oynamıyor yani:)
bu aralar kızım uyuyamıyoır tüm gün sersem gibi..
hep esniyor ama uyumuyor
sallıyorum ayaklarımda ona rağmen 2 saatte ancak uyuyor çıt sesine de uyanıyor
ben de o oyuncaklardan almayı düşünüyorum ama aynen oğlum da amacına uygun kullanacak mı şüphe ediyorum, her bulduğunu ağzına götürmek en öncelikli amacı oğluşumun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?