İnşallah gözlerinde önemli bir problem olmaz bir ara ben de acaba şaşılık var mı diye sürekli kafama takmıştım resimlerde öyle görüyordum ama bebeklerde öyle bir görüntü olabiliyormuş burun kemiğinden dolayıevet canım sol gözü hafif içe doğru kayıyormuş gibiydi..Ama doktor bunun yalancı şaşılık olduğunu söyledi, burun kemiği daha tam olmadığından siz beyazı göremiyorsunuz ve kayıyor sanıyorsunuz dedi..ışıkla baktı normalde kayma olsa dedi ışık göz bebeklerinin her ikisininde ortasına düşmez ve simetri olmaz dedi..orda bana birkaç kez gördünmü diye gösterdi ama benim kafa basmadı evet gördüm dedim utandığımdansonra galiba benim anlamadığımı anladı eşime gösterdi bu seferde bilmiyorum o anladımı :))) çok şükür iyi, nisanda tekrar götürcez bakalım, olmadı nisanda Ankada olcaz tekrar kalp kontrolü için o zaman orda götürrüm bir kez de..yaşınıda dolduruyor iyi olur..
kızlar ya ela tutup kalkamıyor daha acaba niye? poposunu kaldıramıyor sanki sizce kilodan olabilir mi? bebeği 10 kilo olan arkadşalar sizinkiler kalkabiliyormu? emekleme pozisyonuna geçmek istiyor ama poposunu döndüremiyor ve bacağı altta kalıp ağlıyor bazende kendi birden öyle yere atıyor ve yüzü yere değip ağlıyor..bu arada daha emekleme falanda yok( diş yok..ay dişi çıkmayan bizmi kaldık tek ne topikte? çıkmayan varmı daha?
ah şu 1 yaş gelsede herşeyden rahat rahat versekte bizde bu kararsızlıklardan kurtulsak versekmi vermesekmi şöylemi böylemi üfff
bence süte güveniyorsan ver bizi annemler hep öyle sütle büyütmüş ama normal kaynatacaksan normalden 2 kat fazla kaynat dr. bana öyle demişti
kızlar miray 2 gün sonra 11 aylık olacak ben kahvaltısına bugün normal süt kattım bundan sonrada koyayım diyorum ne diyorsunuz artık mamadan çok sıkıldı biberondan bir yudum alıp ittiriyor 15 gün sonrada inek sütü vermeye başlasam mı diyorum karar veremedim:44:
Başta ben çok özeniyordum çınara, aman biri yanlış tutar beli incinir aman düşer, anne sütü alsın diye kendimi parçaladım her emdiğinde ağlardı 2 aylıktan bu zamana kadar hep memeyi bırakacak endişesiyle yaşadım zaten az ve sık içerdi olan bana oldu gündüz meme emmez pek geceleri de saat başı emecek uykuya hasret kaldım keşke gece mama vermeye alıştırsaydım hem doyar hem de emme bağımlısı olmazdı nedense hep gece emmek istiyor ben de kıyamıyorum gündüz az emdiğinden gece emsin de telafi olsun bağışıklığı güçlensin diye düşünüyorum ama artık herşeyden tattırıyorum dışarıdan yemek bile getirtsem birkaç parça yediriyorum zaten 1 yaşında olsun artık ona özel yapmayacamah şu 1 yaş gelsede herşeyden rahat rahat versekte bizde bu kararsızlıklardan kurtulsak versekmi vermesekmi şöylemi böylemi üfff
bence süte güveniyorsan ver bizi annemler hep öyle sütle büyütmüş ama normal kaynatacaksan normalden 2 kat fazla kaynat dr. bana öyle demişti
evet canım sol gözü hafif içe doğru kayıyormuş gibiydi..Ama doktor bunun yalancı şaşılık olduğunu söyledi, burun kemiği daha tam olmadığından siz beyazı göremiyorsunuz ve kayıyor sanıyorsunuz dedi..ışıkla baktı normalde kayma olsa dedi ışık göz bebeklerinin her ikisininde ortasına düşmez ve simetri olmaz dedi..orda bana birkaç kez gördünmü diye gösterdi ama benim kafa basmadı evet gördüm dedim utandığımdansonra galiba benim anlamadığımı anladı eşime gösterdi bu seferde bilmiyorum o anladımı :))) çok şükür iyi, nisanda tekrar götürcez bakalım, olmadı nisanda Ankada olcaz tekrar kalp kontrolü için o zaman orda götürrüm bir kez de..yaşınıda dolduruyor iyi olur..
kızlar ya ela tutup kalkamıyor daha acaba niye? poposunu kaldıramıyor sanki sizce kilodan olabilir mi? bebeği 10 kilo olan arkadşalar sizinkiler kalkabiliyormu? emekleme pozisyonuna geçmek istiyor ama poposunu döndüremiyor ve bacağı altta kalıp ağlıyor bazende kendi birden öyle yere atıyor ve yüzü yere değip ağlıyor..bu arada daha emekleme falanda yok( diş yok..ay dişi çıkmayan bizmi kaldık tek ne topikte? çıkmayan varmı daha?
kızlar alıntı yapmadan okudum sayfaları simdi geri donemicem.
ahsenim;gecmis olsun dis agrısı fena biseydir bilirim, benimde 2 hafta once arkalardan bi disim kırıldı pirzola sıyırırkenhemde ne kırılmak yarısı gitti disin ama sanırım icten curukmus zaten, Allahtan agrı magrı yapmıyo ama o tarafımla cigneyemiyorum. disci korkuma bende gidemyorum
demos; gecmis olsun tekrar ama canım sen o totosu 2-3 gun daha unut.bu tarz agrıların acısı sonradan cıkıyo ezilmeler varsa onlar mosmor olcak daha. cocuklada agrı cekmek zor Allah yardımcın olsun
burki; gecmis olsun cnm kazaları hep ucuz atlatıyoruz cok sukur
bisidicem; seninki cozutmus iyice, ama onlar daha ne huylar degistircek biz de oyle bakakalcaz, seninki seni erkenden alıstırıyo iste annesi
evet canım sol gözü hafif içe doğru kayıyormuş gibiydi..Ama doktor bunun yalancı şaşılık olduğunu söyledi, burun kemiği daha tam olmadığından siz beyazı göremiyorsunuz ve kayıyor sanıyorsunuz dedi..ışıkla baktı normalde kayma olsa dedi ışık göz bebeklerinin her ikisininde ortasına düşmez ve simetri olmaz dedi..orda bana birkaç kez gördünmü diye gösterdi ama benim kafa basmadı evet gördüm dedim utandığımdansonra galiba benim anlamadığımı anladı eşime gösterdi bu seferde bilmiyorum o anladımı :))) çok şükür iyi, nisanda tekrar götürcez bakalım, olmadı nisanda Ankada olcaz tekrar kalp kontrolü için o zaman orda götürrüm bir kez de..yaşınıda dolduruyor iyi olur..
Bir yerde okumuştum aniden bağırmak ürkütmek de etkiliyormuş bebekleri ben de bazen sinirlerime hakim olamıyorum bu uyutma durumlarında birden sesimi yükseltiyorum sonra üzülüyorum ama bunalıyorum bazen, dediğin gibi hemen surat yapıyor gülmüyor bir süre banabılmıyorumki cnmya ustten alttan aynı yerlerde 4 dişi oldu bu arada ust dişleri aralık ailede o şeklide aralık dişi olanda yok ama hoş duruyor tabı sonra değişir belkii akşam kızdım azıcıkta bağırdım yatağa aldık gelip gelip üstüme yatıyo git dedım senı istemıyorum çok alındı pşmanda oldum sonra sonra ındım yere oturdum babasıyla yatakta oynuyolar kalktım tekrar ödü koptu hemen babasına kaçtı çokta alınganlar o hareketı hiç aklımdan çıkmıyo resmen benden korktu yavrumya
canım ahsenide ben ayagımda salıyorum uykuya geciyor sonra emziriyorum ama artık sütüm kaynamıyor sanki eskiden yutkunma sesi gelirdi şimdi oda yok gibi bende aynen senin gibiyim acaba sütvarmı diye merak ediyorum inşallah vardır canım sagmayada eriniyorum biberon tutmadıgı için kaşıkla vermek çok zor oluyorelif biberon tutuyor sagbir dene istersen ne kadar var diye
Bir yerde okumuştum aniden bağırmak ürkütmek de etkiliyormuş bebekleri ben de bazen sinirlerime hakim olamıyorum bu uyutma durumlarında birden sesimi yükseltiyorum sonra üzülüyorum ama bunalıyorum bazen, dediğin gibi hemen surat yapıyor gülmüyor bir süre bana
Diğer dişler çıkınca belki aralık kapanabilir kapanmasa da dişleri aralık olanlar zengin olurlarmışdiye bir söylenti vardı bilmem hiç duydun mu
kızlar mesela 5- 6 saat hic emzirmeyip sonra bi kac dk emzirip de agzından cıkarıp sıkmayı denediniz mi gogsunuzu.bende bu cocuk ne emiyo, sut geliyomu acaba diye merak edip bazen yapıyorum bunu, sıkınca sut damlıyo gogsumden. demekki az cok biseyler geliyo. oyle saatlerce emmeyince zaten biraz birikiyo herhalde yutkundugunu duyuyorum..
canım ben bunda 2 ay önce gece pirinç ununu sütle yapıyordum doktorumuz ahsende kansızlık var verme dedi yoksa ben veriyordum 1 çay bardagı kadar daha büyüdüler canım kansılık yoksa bence verebilirsin sürekli süt vermmeyceksin günde 1 övün birşey yapmaz aşırısı zararlıdır bence
Ben bir yakınımdan dolayı biliyorum canım, tv nin ne kadar zararlı olduğunu koyardı kızı salıncağa açardı tv yi bütün gün çocuk 4 yaşına geldi tek kelime çıkmadı ağzından, hiçbir insanla iletişim kurmazdı seslenirdik bakmazdı masanın etrafında döner dururdu neyse ki ucuz atlattılar özel eğitimler sonunda normale döndü şimdi susmak bilmiyor ortasını bulamadı. Ben daha küçükken biraz açıyordum ama son 2-3 aydır gündüz hiç açmıyorum haftaya annem gelecek kadın sıkılır tv açmadan mecburen açacam artık dikkatini tv den çekmeye çalışacam yaklaşık 1 aya kadar da kalacak, bu süre içinde alışabilir. Aynen çınar da kablo manyağı ya masanın altına bir sürü yastık filan engel koyuyorum o küçücük anakucağının altından masanın altına kaçıyor kabloları alıyor ve dişliyor Allah korusun çarpılacak bir şey olacak diye tuvalete gitsem onu hemen ya mama sandalyesine ya da arabasına bağlıyorumelinde değilki insanın bağırdığın anda pişmanlık başlıyo ama geçen gun gıtmış tv kablosunu çekmiş prizden ebnde mamayapmaya gıtmıştım bı geldim kablo elınde önunde sehpa var uzanamasın dıyekoymuştum nasılsa uzanmış ee bırden görunce napıyosun dıye bağırdım zaten çok urkek hemen tavşan gıbı zıplıyo korkup yanı elinde olmuyo ınsanın .
tvnınde çok zararlı olduğunu duyum zeka gelığıne sebeb oluyormuş kapatıyoruz tvyı kendı cnm sıkılıyoo lego falan aldık azıcık onlarla oynatıyorum ben yapıyorum o bozuyo oyunumuz bu ee bıyerden sonra sıkıyo benıde yaz gelsın hiç eve gırmıycemm tvden kopması lazım bıraz otızme bıle sebeb oluyormuş
ewt cnm bılıyorum o söylentıyı ama zengın olsnda kurtarsın bızı bu hayattan
Ben bir yakınımdan dolayı biliyorum canım, tv nin ne kadar zararlı olduğunu koyardı kızı salıncağa açardı tv yi bütün gün çocuk 4 yaşına geldi tek kelime çıkmadı ağzından, hiçbir insanla iletişim kurmazdı seslenirdik bakmazdı masanın etrafında döner dururdu neyse ki ucuz atlattılar özel eğitimler sonunda normale döndü şimdi susmak bilmiyor ortasını bulamadı. Ben daha küçükken biraz açıyordum ama son 2-3 aydır gündüz hiç açmıyorum haftaya annem gelecek kadın sıkılır tv açmadan mecburen açacam artık dikkatini tv den çekmeye çalışacam yaklaşık 1 aya kadar da kalacak, bu süre içinde alışabilir. Aynen çınar da kablo manyağı ya masanın altına bir sürü yastık filan engel koyuyorum o küçücük anakucağının altından masanın altına kaçıyor kabloları alıyor ve dişliyor Allah korusun çarpılacak bir şey olacak diye tuvalete gitsem onu hemen ya mama sandalyesine ya da arabasına bağlıyorum
şimdi tavuk kaynatıyorum bılıyorumkı yemıyecek uff ne yapsamda yese :26::26:
bende aldım o oyuncaktan cnm nasıl denk getırıyo bılmıyorum ama attığı denk geliyoo bıraz oynuyo o oyuncaklakızlar sizin bebişler oyuncakla oynuyormu ahsen sadece agzına sokup dişlerini kaşıyor hani şu şekiler varya üçken filan diliklere atıyorsun onlardan vardı şevvalin çıkartım yok sadece şekilrin içinde toplarvar sallyınca ses çıkıyor onu slıyıp egleniyo gösteriyorum at diye yok asla atmadı başkada ne alabilirimki degişik
bu ara çok zorlama canım en çok hangi çorbayı seviyorsa onu yap inşallah yer yemiyen çocuk çok zor
bi zaman sonra insanın yapası bile gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?