2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
İnşallah gözlerinde önemli bir problem olmaz bir ara ben de acaba şaşılık var mı diye sürekli kafama takmıştım resimlerde öyle görüyordum ama bebeklerde öyle bir görüntü olabiliyormuş burun kemiğinden dolayı
Çınar da tutunup kalkamıyor kalkmayı geçtim biz bastırınca da pek basmak istemiyor 10 gün kadar oldu sürünmeyi öğrendi böyle yerlerde mutlu sanırım, ben kiloyla ilgili olduğunu sanmıyorum canım bazen zayıflar da hareketsiz olabiliyor tombullar daha erken yürüyebiliyor her bebek farklı bir alanda ilerliyor kimi erken konuşuyor, kimi erken yürüyor,... Zaten bu emekleme kalkma yürüme durumları birden oluyor 9. ayın sonuna geliyorduk çınar desteksiz oturamıyordu birkaç günde oturmayı öğrendi sonra bir gün bir baktım yerde oyuncağı elinden fırladı onun peşine süründü aniden yapabildiğini farketti sanırım şimdi yatakta bile pratik yapıyor, göreceksin kısa zaman sonra ela ya sürünür ya da ayağa kalkar yürür bazı bebekler hiç emeklemeden yürüyor.

kızlar alıntı yapmadan okudum sayfaları simdi geri donemicem.

ahsenim;gecmis olsun dis agrısı fena biseydir bilirim, benimde 2 hafta once arkalardan bi disim kırıldı pirzola sıyırırken hemde ne kırılmak yarısı gitti disin ama sanırım icten curukmus zaten, Allahtan agrı magrı yapmıyo ama o tarafımla cigneyemiyorum. disci korkuma bende gidemyorum

demos; gecmis olsun tekrar ama canım sen o totosu 2-3 gun daha unut. bu tarz agrıların acısı sonradan cıkıyo ezilmeler varsa onlar mosmor olcak daha. cocuklada agrı cekmek zor Allah yardımcın olsun

burki; gecmis olsun cnm kazaları hep ucuz atlatıyoruz cok sukur

bisidicem; seninki cozutmus iyice, ama onlar daha ne huylar degistircek biz de oyle bakakalcaz, seninki seni erkenden alıstırıyo iste annesi

aynen ya valla öyle mi yapsak böyle mi gına geldi
ya miray 3 aylıktan beri mama içiyor sütüm yoktu çocuk tiksindi artık istemiyor annemde ver artık süt içmicek çocuk artık normal sütüde tiksindi iyice diyo mamalara katmaya başldım 15 gün daha geçsin hadi dedim sonra veriim süt ama yinede kararsız kaldım

canım ben bunda 2 ay önce gece pirinç ununu sütle yapıyordum doktorumuz ahsende kansızlık var verme dedi yoksa ben veriyordum 1 çay bardagı kadar daha büyüdüler canım kansılık yoksa bence verebilirsin sürekli süt vermmeyceksin günde 1 övün birşey yapmaz aşırısı zararlıdır bence

Başta ben çok özeniyordum çınara, aman biri yanlış tutar beli incinir aman düşer, anne sütü alsın diye kendimi parçaladım her emdiğinde ağlardı 2 aylıktan bu zamana kadar hep memeyi bırakacak endişesiyle yaşadım zaten az ve sık içerdi olan bana oldu gündüz meme emmez pek geceleri de saat başı emecek uykuya hasret kaldım keşke gece mama vermeye alıştırsaydım hem doyar hem de emme bağımlısı olmazdı nedense hep gece emmek istiyor ben de kıyamıyorum gündüz az emdiğinden gece emsin de telafi olsun bağışıklığı güçlensin diye düşünüyorum ama artık herşeyden tattırıyorum dışarıdan yemek bile getirtsem birkaç parça yediriyorum zaten 1 yaşında olsun artık ona özel yapmayacam

emekleyememesi kiloyla alakalı degil canım ceren kilolu bi bebek degil ama o da popoyu kaldıramıyo bazen kaldırıp emekleme pozisyonuna geciyo ama o pozisyonda adım atamıyo. bizimki surunmekte master yapıyo bacaklarından kuvvet alarak epey surunuyo baya uzman oldu. odada bırakıyorum 2dk.da mutfaga gelip bacaklarıma yapısıyo.ellerinden tutup gezdirilmeye bayılıyo 2.3 sn taytay duruyo.bundan bir ay oncesine kadar bizimkide kendini yere atıyodu birden kafayı vuruyodu ama artık ogrendi dengeli bi sekilde yatıyo, kafasını koruyo. tesvik ediyorum onune alcak biseyler koyuyorum tutunarak kalksın diye ya da popoyu kaldırıp emekletmeye calısıyorum ama yok, herhalde zamanı degil daha. her cocuk bir olmuyo iste...

cnm ıyıkı cvp yazmışsın yoksa ben saksımıyım dıye bağırınmaya başlıcaktım çok yorgun hıssedıyorum kendımı özeliklede ruhen okadar sıkıntılar yaşadım hiç aklıma gelmemeişti şimdi ciddi ciddi doktora gıtsemmı dıye düşünüyorum

benımki 11 kılo 20 gundur tutunup kalkıyo hatta tırmanıyo kendı kendıne başladıı hepsının bı zamanı var diş içinde doktor 15 aya kaddar yolu var demişti aylık kontrole götürdüğünde kemıklerıne falan baktırabılırsın için rahat eder

Bir yerde okumuştum aniden bağırmak ürkütmek de etkiliyormuş bebekleri ben de bazen sinirlerime hakim olamıyorum bu uyutma durumlarında birden sesimi yükseltiyorum sonra üzülüyorum ama bunalıyorum bazen, dediğin gibi hemen surat yapıyor gülmüyor bir süre bana
Diğer dişler çıkınca belki aralık kapanabilir kapanmasa da dişleri aralık olanlar zengin olurlarmış diye bir söylenti vardı bilmem hiç duydun mu

kızlar mesela 5- 6 saat hic emzirmeyip sonra bi kac dk emzirip de agzından cıkarıp sıkmayı denediniz mi gogsunuzu.bende bu cocuk ne emiyo, sut geliyomu acaba diye merak edip bazen yapıyorum bunu, sıkınca sut damlıyo gogsumden. demekki az cok biseyler geliyo. oyle saatlerce emmeyince zaten biraz birikiyo herhalde yutkundugunu duyuyorum..

elinde değilki insanın bağırdığın anda pişmanlık başlıyo ama geçen gun gıtmış tv kablosunu çekmiş prizden ebnde mamayapmaya gıtmıştım bı geldim kablo elınde önunde sehpa var uzanamasın dıyekoymuştum nasılsa uzanmış ee bırden görunce napıyosun dıye bağırdım zaten çok urkek hemen tavşan gıbı zıplıyo korkup yanı elinde olmuyo ınsanın .

tvnınde çok zararlı olduğunu duyum zeka gelığıne sebeb oluyormuş kapatıyoruz tvyı kendı cnm sıkılıyoo lego falan aldık azıcık onlarla oynatıyorum ben yapıyorum o bozuyo oyunumuz bu ee bıyerden sonra sıkıyo benıde yaz gelsın hiç eve gırmıycemm tvden kopması lazım bıraz otızme bıle sebeb oluyormuş

ewt cnm bılıyorum o söylentıyı ama zengın olsnda kurtarsın bızı bu hayattan

canım senin kız gündüz ve gece ortalama kaç kez emiyor ben uytup emzirdigim için uyumazsa emmiyor
o yüzden bennim zorumla emiyor yoksa kendi emmiyecek

bu arda Dilekcan06 sen ne yaptın emirhan emmeye başladımı ben bir umut 9 ayı bekledim ama yok halen uyumazsa emmiyor siz ne yaptınız

doğru diyosun canım zaten sadece bir öğünde katıyorum sütüde günde bir kere içiyo kalsiyum ihtiyacımızı yoğurttan karşılıyoruz çok şükür boyumuz 74 dü en son o zaman 15 gün sonra vereyim süt sağolun kızlar iyiki varsınız

ben hiç sut vermedım daha bazen muhallebısıne bıkaç kaşık karıştırdım sutu nasıl verıyorsunuz

Ben bir yakınımdan dolayı biliyorum canım, tv nin ne kadar zararlı olduğunu koyardı kızı salıncağa açardı tv yi bütün gün çocuk 4 yaşına geldi tek kelime çıkmadı ağzından, hiçbir insanla iletişim kurmazdı seslenirdik bakmazdı masanın etrafında döner dururdu neyse ki ucuz atlattılar özel eğitimler sonunda normale döndü şimdi susmak bilmiyor ortasını bulamadı. Ben daha küçükken biraz açıyordum ama son 2-3 aydır gündüz hiç açmıyorum haftaya annem gelecek kadın sıkılır tv açmadan mecburen açacam artık dikkatini tv den çekmeye çalışacam yaklaşık 1 aya kadar da kalacak, bu süre içinde alışabilir. Aynen çınar da kablo manyağı ya masanın altına bir sürü yastık filan engel koyuyorum o küçücük anakucağının altından masanın altına kaçıyor kabloları alıyor ve dişliyor Allah korusun çarpılacak bir şey olacak diye tuvalete gitsem onu hemen ya mama sandalyesine ya da arabasına bağlıyorum

allah korusun nekadar önlem alsakta buluyorlar bı yolunu butun gun sıkılmıyomusunuzya ne yapıyosunuz legolar az gelıyo artık bana daha çok lego alalım dıyorum bi sürü bişiler yaparımda vakt geçer başka oyun gelmıyoaklıma bızımkı kendısı oynamıyoo anca yaramazlık yada ustume tırmanıyo

Son düzenleme:
kızlar sizin bebişler oyuncakla oynuyormu ahsen sadece agzına sokup dişlerini kaşıyor hani şu şekiler varya üçken filan diliklere atıyorsun onlardan vardı şevvalin çıkartım yok sadece şekilrin içinde toplarvar sallyınca ses çıkıyor onu slıyıp egleniyo gösteriyorum at diye yok asla atmadı başkada ne alabilirimki degişik

bende aldım o oyuncaktan cnm nasıl denk getırıyo bılmıyorum ama attığı denk geliyoo bıraz oynuyo o oyuncakla
bu ara çok zorlama canım en çok hangi çorbayı seviyorsa onu yap inşallah yer yemiyen çocuk çok zor
bi zaman sonra insanın yapası bile gelmiyor

zaten hiç bi çorbayı sevmıyoki hep zorlanırdı ama yınede nekadar verırsem bıtırıdı bu ara çok değişti benım oğlum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…