Bu sıralar sıkıntıdan benim de iştahım açıldı sürekli acıkıyorum oysa bir ara iştahım tamamen gitmişti
Daha 15 gün kadar daha kolu askıda kalacak omzu hem çıkmıştı hem kırılmıştı inşallah kaynar da kurtulur şu askıdan. Ben de çok yoruldum hem çınarın bakımı hem onun bakımı zor çınar rahat uyuyan bir bebek olsa sorun değil ama dinlenemiyorumaynen biyerlere gitsem biri gelse bakıyorum hiç bir şey yememişim ama evde tekken sürekli birşeyler atıştırıyorum can sıkıntısından
canım aklıma gelmişken eşin nasıl oldu kolu alçıdaydı degilmi ne zaman açılacak
Daha 15 gün kadar daha kolu askıda kalacak omzu hem çıkmıştı hem kırılmıştı inşallah kaynar da kurtulur şu askıdan. Ben de çok yoruldum hem çınarın bakımı hem onun bakımı zor çınar rahat uyuyan bir bebek olsa sorun değil ama dinlenemiyorumaynen biyerlere gitsem biri gelse bakıyorum hiç bir şey yememişim ama evde tekken sürekli birşeyler atıştırıyorum can sıkıntısından
canım aklıma gelmişken eşin nasıl oldu kolu alçıdaydı degilmi ne zaman açılacak
Ceren de mi uyumak istemiyor, çınar da öyle uyumak istemiyor zorla uyuttum 1 saat bile uyumadı, sen 2 gündüz uykusu mu uyutuyorsun canımselam kızlar, ben de cemreyi öğlen uykusuna yatırmaya çalışıyorum bu saat oldu şu an odasında ağlıyor
ateşle ilgili çok konuşuluyor bu aralar bu gün doktora sorduğum soruyu ve verdiği cevabı yazmak istiyorum:
Soru:
hocam merhabalar, sizin ateş ve havale ile ilgili makalelerinizi defalarca dikkatle okudum..
benim anladığım şu , ateş bir anda yükseldiği zaman oksijen gereksinimine bağlı olarak anlattığınız olaylar dakikalar içinde gerçekleşir.
eğer çocuk havale geçirecekse geçirir önlenemez.. bu sonuca vardım doğru anlamış mıyım..
Cevap:
Aynen oyle, siz farkina bile varamazsiniz. Zira o esnada vucut sicak degildir. O yuzden hep soyluyorum; eger cocuk ta 39-40 derece ates oldugunu tesbit etti iseniz ve o saate kadar havale gelmedi ise, soguk tatbik etmedikce havale gelmez.
Ceren de mi uyumak istemiyor, çınar da öyle uyumak istemiyor zorla uyuttum 1 saat bile uyumadı, sen 2 gündüz uykusu mu uyutuyorsun canım
özlemiş dmekki seni böyle yapıyolarya bayılıyorummm :)günaydın kızlar bugün hava çok güzel görünüyor
çok yorgunum dün biraz gidip inşattı temizledik çok iş yapmama rağmen çok yoruldu
ahsende uzun süre teyzesinde kaldı akşamda eşimin teyzesi oğlunun düğünü vardı ahseni götürmedim hava çok serindi dün
ahseni almaya gitiğimde resmen beni yaladı çocuk gece sürekli uyandı meme istemiyor ama kucağımda uyumak istiyor bırakıp gene gidecegimimi sandı anlamadımki
demoş nerdesin kendin burdasın ama sesin çıkmıyor günaydın nasılsın duru nasıl öksürüğü gectimi
Allah kolaylık versin çokk zor bişi bu diyet çookkkTünaydın kızlar nasılsınız.. Ben de diyete başladım şu an itibariyle etrafımdaki herkes diyet e başladıbende ayak uydurayım dedim sabah sabah gittimm nesfit, layt süt ,tam tahıllı ekmek ,aldım ama açımmmmm midem kazınıyorr nesfit beni doyurmadı
yani sonuç olarak ben korktuğum için hemen hafif ateş olsa bile calpol veriyorum vermemem gerekiyor, bişey vermicez çocuğun üzerindekileri hafifleticez çoksa ateş soyacağızselam kızlar, ben de cemreyi öğlen uykusuna yatırmaya çalışıyorum bu saat oldu şu an odasında ağlıyor
ateşle ilgili çok konuşuluyor bu aralar bu gün doktora sorduğum soruyu ve verdiği cevabı yazmak istiyorum:
Soru:
hocam merhabalar, sizin ateş ve havale ile ilgili makalelerinizi defalarca dikkatle okudum..
benim anladığım şu , ateş bir anda yükseldiği zaman oksijen gereksinimine bağlı olarak anlattığınız olaylar dakikalar içinde gerçekleşir.
eğer çocuk havale geçirecekse geçirir önlenemez.. bu sonuca vardım doğru anlamış mıyım..
Cevap:
Aynen oyle, siz farkina bile varamazsiniz. Zira o esnada vucut sicak degildir. O yuzden hep soyluyorum; eger cocuk ta 39-40 derece ates oldugunu tesbit etti iseniz ve o saate kadar havale gelmedi ise, soguk tatbik etmedikce havale gelmez.
özlemiş dmekki seni böyle yapıyolarya bayılıyorummm :)
Allah kolaylık versin çokk zor bişi bu diyet çookkk
yani sonuç olarak ben korktuğum için hemen hafif ateş olsa bile calpol veriyorum vermemem gerekiyor, bişey vermicez çocuğun üzerindekileri hafifleticez çoksa ateş soyacağız
canım ateşi yüksekse soymadan önce vücut sıcaklığına bakmalısın, mesela geçen cemrenin ateşi 39.5 dereceydi ama sadece alnı sıcaktı diğer vücudu buz gibiydi, bu yüzden soymadım sadece yeleği vardı onu çıkardım çünkü zaten soğuk olan vücudu iyice soğutursam kalp hızı yavaşlayacağı için havale gelir diye düşündüm ve doktora sordum aynen doğru yapmışsın dedi, eğer vücudunun her yeri çok sıcaksa üzerini incelt ama soğuksa yapma..
bu arada havale olayı kısaca şu : vücutta ateş bir anda yükseldiği zaman oksijen ihtiyacı arttığı için kalbin hızlanması gerekir ateş yükselince kalp hızlanmazsa, beyin oksijeni idareli kullanmak için vücutla bağlantısını keser ve nöbet gerçekleşir, kalp daha sonra hızlanır ve vücut normale döner, hasarı da yoktur.. yani yavaş yavaş yükselen ateşle havale gelmez, bir anda yükselirse gelir ve zaten biz bunu engelleyemeyiz..havale kızamık, menenjit gibi hastalıklarda gelirse hasar bırakır zaten çöocuklarımız aşılı olduğu için risk yok.. ikincisi ateş yüksek vücut soğuksa kesinlikle soğuk veya sirkeli bezle silmemek gerekir çünkü dış ateşi düşürdüğün zaman kalp yavaşlayacağı için yine beyine oksijen yeterli gelmez ve havale gelir..
en sık yaptığımız yanlış hafif ateşi düşürmek çünkü vücut ateşi mikropları öldürmek için yükseltiyor biz düşürüyoruz, ilacın etkisi geçince ateş yine yükselecek çünkü o mikrobu başka türlü yenemez..
her ateşi düşürdüğümüz zaman bağışıklık sistemini çalıştırmadığımız için en ufak mikropta hastalanan çocuklarımız olıuyor, halbuki her geçirilen hastalık vücudu güçlendirir bu yüzden ateşi çocuk mızmız ve rahatsız değilse ağlamıyorsa düşürmemek gerekir..
geçen gün elifle dışardaydım elleri sıcaktı ense sıcaktı hafif yanaklar ppembeydi alnı çok hafifti ama yanaklar fln normaldi ateşini ölçme şansımda olmadı bu nasıl bi ateş türüki anlamadım
canım bebeklerin ateşi öyle olurmuş yani genelde kafa ense sıcak, vücut soğuk olurmuş, sizin doktorunuz ne diyor bu konuda..yani en ufak ateşini düşür diyor mu..
ateşi çok çıkmadığı için sormayı akıl edemedim 4-5 ayda bir gittiğimiz içinde unutuyorum sağlık ocağındaki dr. sizin durum ayrı olunca ver demişti
herkese mrb kızlar ben de nisan annesiyim ben sizi takip ediyorum ama yazma fırsatı bulamıyrdm, 1 sorum olacak size keçi sutu ya da inek sutune ne zaman gecılıcek. su an devam sutu kullanıyoruz doğumdan berı az da olsa verdm mamayı,cvb nız ıcın tesekkrlr
aslında 1 yaşından önce uyku saatleri düzelmişti, gece çok kalksa da uyuduğu saatler iyiydi, sabah 9 da kalkıyor 12-1 arası uyuyor, 4-5 arası 2. uykuyu uyuyor gece de 10 da yatıyordu ama doğum gününden itibaren 4-5 arası uykuyu uyumuyor akşam 8 de uykusu geliyor 9 a kadar uyuyor ondan sonra kalkıyor gece 1-2 de yatıyor, iki uyku fazla geliyor tek uyku yetmiyor ne yapacağımı şaşırdım ben de..
sen bunu çocuk doktoruna sor bir daha gittiğinde, ilaç kullanıyordunuz yanlış hatırlamıyorsam, bu yüzden ateş konusu sizin için farklı olabilir..
cnm bende elifle yalnız nasıl yapabilicemki ablamla kuzenim yaptı çoğunlukta ben fikir verdim ama yapımıda zor değil sen niyetlen ben fotosunuda yollarım facede resimli yapılışı var
yok cnm ayarları falan elifte uyanır uyanmaz hatta uyanmadan bile ilk işi kalkıp yatağını sallamak oluyo
hoşgeldiinn :)
sizede geçmiş olsun çocuğun hasta olması zor kendimizin ayrı zor onlarla ilgilenemiyoruz malesef neyse geçmişte bizimde öksürüğümüz ve biraz burun akıntımız var
doğum gününüz de kutlu olsuuuunnn :)
evet malesef büyük geliyor bizde face ye yükleyip ordan kopyalıyoruz canım
malesef canım nazar çok fena bişey bende korkuyrum ama napalım bazı şeyleri söylemicez yiyosa yemiyo mama şişiriyo çocuğu kendi hali bende öylemişim zaten artık ne kadar kıvırma yöntemi varsa uslu duruyosa ahh siz yabancı geldiniz ondan yoksa evi görseniz çok fena çokkkk
mecbur yalanlara başvurucaz kötü düşünmüyo olsalarda bazılarının gözü çok fena nazarlayıveriyor
ama amaa kimse neden yokkkkkk canım sıkıldııııııııı kızlar nerdesiniz gezmeleremi çıktınızz aman keyfiniz iyi olsunda gezin evde durupta napıcaksınız sanki
bende pasta bakıyorum çok pahalıya sanki ne 150 tl pastamı olur kalıcı bişi olsa neysede yencek bitecek yaa
pstaneyle konuşucam dikdörtgen bi pastayı kaça yaparlar süssüz sadece pastanın kendisi üstünü şeker hamurundan ben yapıcam sinir oldum
aslında pastayıda yapardımda vakit yok malesefff
canım ateşi yüksekse soymadan önce vücut sıcaklığına bakmalısın, mesela geçen cemrenin ateşi 39.5 dereceydi ama sadece alnı sıcaktı diğer vücudu buz gibiydi, bu yüzden soymadım sadece yeleği vardı onu çıkardım çünkü zaten soğuk olan vücudu iyice soğutursam kalp hızı yavaşlayacağı için havale gelir diye düşündüm ve doktora sordum aynen doğru yapmışsın dedi, eğer vücudunun her yeri çok sıcaksa üzerini incelt ama soğuksa yapma..
bu arada havale olayı kısaca şu : vücutta ateş bir anda yükseldiği zaman oksijen ihtiyacı arttığı için kalbin hızlanması gerekir ateş yükselince kalp hızlanmazsa, beyin oksijeni idareli kullanmak için vücutla bağlantısını keser ve nöbet gerçekleşir, kalp daha sonra hızlanır ve vücut normale döner, hasarı da yoktur.. yani yavaş yavaş yükselen ateşle havale gelmez, bir anda yükselirse gelir ve zaten biz bunu engelleyemeyiz..havale kızamık, menenjit gibi hastalıklarda gelirse hasar bırakır zaten çöocuklarımız aşılı olduğu için risk yok.. ikincisi ateş yüksek vücut soğuksa kesinlikle soğuk veya sirkeli bezle silmemek gerekir çünkü dış ateşi düşürdüğün zaman kalp yavaşlayacağı için yine beyine oksijen yeterli gelmez ve havale gelir..
en sık yaptığımız yanlış hafif ateşi düşürmek çünkü vücut ateşi mikropları öldürmek için yükseltiyor biz düşürüyoruz, ilacın etkisi geçince ateş yine yükselecek çünkü o mikrobu başka türlü yenemez..
her ateşi düşürdüğümüz zaman bağışıklık sistemini çalıştırmadığımız için en ufak mikropta hastalanan çocuklarımız olıuyor, halbuki her geçirilen hastalık vücudu güçlendirir bu yüzden ateşi çocuk mızmız ve rahatsız değilse ağlamıyorsa düşürmemek gerekir..
selam kızlar, ben de cemreyi öğlen uykusuna yatırmaya çalışıyorum bu saat oldu şu an odasında ağlıyor
Soru:
Cevap:
geçmişolsun canım ahseninde boğazı kızarmış dedi antibiyotik başladık
inşallah iğneye gerek kalmadan düzelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?