2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Bu sıralar sıkıntıdan benim de iştahım açıldı sürekli acıkıyorum oysa bir ara iştahım tamamen gitmişti

aynen biyerlere gitsem biri gelse bakıyorum hiç bir şey yememişim ama evde tekken sürekli birşeyler atıştırıyorum can sıkıntısından
canım aklıma gelmişken eşin nasıl oldu kolu alçıdaydı degilmi ne zaman açılacak

selam kızlar, ben de cemreyi öğlen uykusuna yatırmaya çalışıyorum bu saat oldu şu an odasında ağlıyor

ateşle ilgili çok konuşuluyor bu aralar bu gün doktora sorduğum soruyu ve verdiği cevabı yazmak istiyorum:

Soru:
hocam merhabalar, sizin ateş ve havale ile ilgili makalelerinizi defalarca dikkatle okudum..
benim anladığım şu , ateş bir anda yükseldiği zaman oksijen gereksinimine bağlı olarak anlattığınız olaylar dakikalar içinde gerçekleşir.
eğer çocuk havale geçirecekse geçirir önlenemez.. bu sonuca vardım doğru anlamış mıyım..

Cevap:
Aynen oyle, siz farkina bile varamazsiniz. Zira o esnada vucut sicak degildir. O yuzden hep soyluyorum; eger cocuk ta 39-40 derece ates oldugunu tesbit etti iseniz ve o saate kadar havale gelmedi ise, soguk tatbik etmedikce havale gelmez.

Daha 15 gün kadar daha kolu askıda kalacak omzu hem çıkmıştı hem kırılmıştı inşallah kaynar da kurtulur şu askıdan. Ben de çok yoruldum hem çınarın bakımı hem onun bakımı zor çınar rahat uyuyan bir bebek olsa sorun değil ama dinlenemiyorum

Daha 15 gün kadar daha kolu askıda kalacak omzu hem çıkmıştı hem kırılmıştı inşallah kaynar da kurtulur şu askıdan. Ben de çok yoruldum hem çınarın bakımı hem onun bakımı zor çınar rahat uyuyan bir bebek olsa sorun değil ama dinlenemiyorum

Ceren de mi uyumak istemiyor, çınar da öyle uyumak istemiyor zorla uyuttum 1 saat bile uyumadı, sen 2 gündüz uykusu mu uyutuyorsun canım

Ceren de mi uyumak istemiyor, çınar da öyle uyumak istemiyor zorla uyuttum 1 saat bile uyumadı, sen 2 gündüz uykusu mu uyutuyorsun canım

aslında 1 yaşından önce uyku saatleri düzelmişti, gece çok kalksa da uyuduğu saatler iyiydi, sabah 9 da kalkıyor 12-1 arası uyuyor, 4-5 arası 2. uykuyu uyuyor gece de 10 da yatıyordu ama doğum gününden itibaren 4-5 arası uykuyu uyumuyor akşam 8 de uykusu geliyor 9 a kadar uyuyor ondan sonra kalkıyor gece 1-2 de yatıyor, iki uyku fazla geliyor tek uyku yetmiyor ne yapacağımı şaşırdım ben de..

özlemiş dmekki seni böyle yapıyolarya bayılıyorummm :)
Allah kolaylık versin çokk zor bişi bu diyet çookkk
yani sonuç olarak ben korktuğum için hemen hafif ateş olsa bile calpol veriyorum vermemem gerekiyor, bişey vermicez çocuğun üzerindekileri hafifleticez çoksa ateş soyacağız

canım ateşi yüksekse soymadan önce vücut sıcaklığına bakmalısın, mesela geçen cemrenin ateşi 39.5 dereceydi ama sadece alnı sıcaktı diğer vücudu buz gibiydi, bu yüzden soymadım sadece yeleği vardı onu çıkardım çünkü zaten soğuk olan vücudu iyice soğutursam kalp hızı yavaşlayacağı için havale gelir diye düşündüm ve doktora sordum aynen doğru yapmışsın dedi, eğer vücudunun her yeri çok sıcaksa üzerini incelt ama soğuksa yapma..

bu arada havale olayı kısaca şu : vücutta ateş bir anda yükseldiği zaman oksijen ihtiyacı arttığı için kalbin hızlanması gerekir ateş yükselince kalp hızlanmazsa, beyin oksijeni idareli kullanmak için vücutla bağlantısını keser ve nöbet gerçekleşir, kalp daha sonra hızlanır ve vücut normale döner, hasarı da yoktur.. yani yavaş yavaş yükselen ateşle havale gelmez, bir anda yükselirse gelir ve zaten biz bunu engelleyemeyiz..havale kızamık, menenjit gibi hastalıklarda gelirse hasar bırakır zaten çöocuklarımız aşılı olduğu için risk yok.. ikincisi ateş yüksek vücut soğuksa kesinlikle soğuk veya sirkeli bezle silmemek gerekir çünkü dış ateşi düşürdüğün zaman kalp yavaşlayacağı için yine beyine oksijen yeterli gelmez ve havale gelir..

en sık yaptığımız yanlış hafif ateşi düşürmek çünkü vücut ateşi mikropları öldürmek için yükseltiyor biz düşürüyoruz, ilacın etkisi geçince ateş yine yükselecek çünkü o mikrobu başka türlü yenemez..
her ateşi düşürdüğümüz zaman bağışıklık sistemini çalıştırmadığımız için en ufak mikropta hastalanan çocuklarımız olıuyor, halbuki her geçirilen hastalık vücudu güçlendirir bu yüzden ateşi çocuk mızmız ve rahatsız değilse ağlamıyorsa düşürmemek gerekir..

geçen gün elifle dışardaydım elleri sıcaktı ense sıcaktı hafif yanaklar ppembeydi alnı çok hafifti ama yanaklar fln normaldi ateşini ölçme şansımda olmadı bu nasıl bi ateş türüki anlamadım

canım bebeklerin ateşi öyle olurmuş yani genelde kafa ense sıcak, vücut soğuk olurmuş, sizin doktorunuz ne diyor bu konuda..yani en ufak ateşini düşür diyor mu..

Son düzenleme:
canım bebeklerin ateşi öyle olurmuş yani genelde kafa ense sıcak, vücut soğuk olurmuş, sizin doktorunuz ne diyor bu konuda..yani en ufak ateşini düşür diyor mu..

ateşi çok çıkmadığı için sormayı akıl edemedim 4-5 ayda bir gittiğimiz içinde unutuyorum sağlık ocağındaki dr. sizin durum ayrı olunca ver demişti

ateşi çok çıkmadığı için sormayı akıl edemedim 4-5 ayda bir gittiğimiz içinde unutuyorum sağlık ocağındaki dr. sizin durum ayrı olunca ver demişti

sen bunu çocuk doktoruna sor bir daha gittiğinde, ilaç kullanıyordunuz yanlış hatırlamıyorsam, bu yüzden ateş konusu sizin için farklı olabilir..

ben emzirdiğim içim kahvaltısında ve muhallebilerinde kullanıyorum inek sütünü,hatta 10. aydan sonra arada kahvaltısını ıslatırken kullanmaya başlamıştım kansızlık sorunumuz olmadı şükür,o nedenle arada kullanıyorum ben ama emzirmeseydim de yaşından sonra inek sütüne başlardım sanırım, devam sütleri çok yapay geliyo bana,kokusu falan.Ama pastörüze süt asla kullanmadım kuıllanmam köy sütünü kaynatıp veriyorum kahvaltıda,severek de içiyo oğlum ama emdiği için bizdeki miktar az tabi,hala beslenmede ağırlık anne sütünde,doktorumuza yaşından sonra ne kadar emzireyim diye sormuştum ;öncelikle alabildiği kadar anne sütü alsın üstüne de ne kadar yemek isterse o kadar yesin dedi,ala günde 4-5 kere emiyo oğlum

o tek uykuyu ben de denedim,geçen hafta bir gün öğle uykusuna geç yattı ve çok uyudu oğlum saat 4 gibi kalktı ben de akşam bi daha uyutmadım sonra akşam 9.30 da uyku geldi tabi,yatırdım,dedim sabaha kadar deliksiz uyur şimdi bu , uykusunu alamadı bugün.nerdeee,saat gece 2 de kalktı 3.5 a kadar oynadık,o yüzden artık akşam 7 de bile uykusu gelse 1 saat falan uyutuyorum,baktım saat 8 buçuğa geliyo odanın kapısını açıyorum,yavaş yavaş uyanıyo,o zaman yatmamız 12 yi geçiyo biraz ama hiç değilse gece kalkmamış oluyo,tek uyku hala yetmiyo onlara bence,erken yatınca da 5-6 saat sonra uykularını almış oluyolar sanıırm,uyanırlarsa da uyumak istemiyolar

sen bunu çocuk doktoruna sor bir daha gittiğinde, ilaç kullanıyordunuz yanlış hatırlamıyorsam, bu yüzden ateş konusu sizin için farklı olabilir..

temmuzda randevumuz cnm gittiğimde sorucam
evet öyle enteresan bi ilaçki kullndığımız alırken çokucuz 1,5 tl kutusu amaa uyuşturucu bağımlılarının kullandığı bi ilaç
hastanedeyken çocuğun birini görmüştüm küçük daha tam yürüyemiyordu annesi dedi dr. ilacı kesince yürümesi normale döner dedi o derece kötü ama mecburen kullandığımız bi ilaç işte

ama amaa kimse neden yokkkkkk canım sıkıldııııııııı kızlar nerdesiniz gezmeleremi çıktınızz aman keyfiniz iyi olsunda gezin evde durupta napıcaksınız sanki

bende pasta bakıyorum çok pahalıya sanki ne 150 tl pastamı olur kalıcı bişi olsa neysede yencek bitecek yaa
pstaneyle konuşucam dikdörtgen bi pastayı kaça yaparlar süssüz sadece pastanın kendisi üstünü şeker hamurundan ben yapıcam sinir oldum
aslında pastayıda yapardımda vakit yok malesefff

teşekkür ederim canım. ben de mesajı yazıp gidiyorum bi daha ne zaman girerim artık belli olmuyor o yüzden cevap yazamıyorum öyle de hoş olmuyor geç de olsa yazayım dedim... senin de doğumgünü telaşı başlamış artık galiba....

canım çok iyi oluyor bunları bizimle paylaşman, ben de merak ediyorum bunları ama araştırmaya fırsatım olmuyor pek, olsa da nette gezinirken kafam karışıyor herkes farklı bişey söylüyor o yüzden çok önce sana hangi dru takip ettiğini sormuştum, benim kafama da yatıyor senin paylaşımların... benim oğlum da ateşlenince çok huzursuz oluyor özellikle gece yükseldiğinde uykudan uyandırıyor yavrumu, rahat uyusun diye veriyorum mecburen ama çok gerekmedikçe kullanmamak taraftarıyım ilacı...

o doktora antibiyotik kullanımını da sorar mısın canım ya benim oğlum bu kış birkaç kez boğaz enfeksiyonu geçirdi, malesef aileden birilerinden kaptığını düşünüyorum çünkü birdenbire hastalık ortaya çıkıyor ve zorlandık gerçekten... enfeksiyonu antibiyotik kullanmadan atlatamıyoruz galiba doğru mu merak ediyorum... aslında bunu ben de yaşadım hafif ateşli bi boğaz enfeksiyonum oldu ama antibiyotik kullanana kadar yataktan kalkamadım emzirdiğim için kullanmak istemediğim halde mecbur kaldım malesef çünkü çocukla hastalık çok zor oluyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…