2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kizlar zumra da anca oynuyor muzik duymasin... yurumeye niyeti yok bu iki gundur surekli dilini cikariyor sanki agzinda bisey varmis gibi...tuy var gibi ama baktim hic bisey yok bide dislerini skiyor gicidatiyor anlamadim

abimin oğlu yaşına kadar emeklemedi bile yaşından sonra 13-14 ay yürümeye başladı sonra emekledi ki drek kalkıp yerden yürüyemiyo diye ama benim kızım 4 aylıkken emeklemeye başladı 13 aylık olacak hala yürüme yok yani gidişat her ne kadar farklı olsa da sonlar aynı olabiliyor

Bu yurume emekleme herkeste cok farkli ya..mesela elada asla emeklemedi surunmedi..dogru durust yerde donmedi bile..10 ayda adim atmaya basladi..suan masallah ucuyor..ama bizdede sorun kendisi ayaga kalkamiyor tutunup bir yerden..ve ben bunu deli gibi kafaya takmis durumdayim..acaba bir sorunmu var diye..bir ara disine takmistim cikmiyor diye..suan 2 disimiz oldu..ins en kisa zamanda kendisi kalkabilir...Hatta ankarada sirf bunun icin doktora gitmeyi dusunuyorum..
Konusmaya gelince anne hadi git gel ac bunlari haa bide buu suyu yani anliyorum..onun disinda habire biseyler soyluyor ama anlamiyorum..
Kizdigindada gelip sacimi basimi yoluyor :)) vuruyor ve cimdikliyor beni..siddete meyilli kizim:)) kendinden buyukleri falan itekliyor, saclarini cekiyor:)) benim bundan cekecegim var valla..

Kizlar resim koycam ama telden olmuyor..pcden en kisa zamanda benim cadoloz kizin son halini eklicem..

Ahsenin ve elanın doğum günlerini kutluyorum, hep sağlıklı ve mutlu olsunlar inşallah..nice doğum günlerini kutlamak nasip olsun..

demoooss yokluğumda meydan sana kalmış yazıyon da yazıyon bakıyorum sen yaz ben okuyorum..

doğum günümüzü kutlayan teyzelerimize çok teşekkür ederiz, elbiseyi pançodan aldım çokk güzel saten kabarık çiçekli kemeri var etek ucunda da tül var.. hele yürüyen bebişlere süper olur...benim sıkıntılı 5 dakika zor durdurdu çekiştiriyo ağlıyo yırtacaktı nerdeyse hemen foto çekip çıkardım.. yaza düğün falan olacaksa alabilirsiniz 65 tl.. reklam gibi oldu ama sadece fikir amaçlı

eyidascım yumurta beyazı evet 9. aydan sonra verilebilirmiş benimki sarısına daha yeni alıştı o yüzden beyazına yeni başladık oda neredeyse atomlarına ayırıyorum yoksa yutmuyor
bizim menümüz şöyle

sabah yumurta 60 cc süt 1 tane bebe bisküvisi, 1 tatlı kaşığı pekmez,1 tatlı kaşığı tahin, 1 adet ceviz, biraz meyve püresi hepsini ezerek karıştırıyorum muhallebi kıvamında 1 kaseye yakın oluyor yiyor..

öğlen 1 kase yoğurt

akşam da 1 kase kıymalı sebze yemeği, blendırlanmış.. gecede 350 ml kadar süt içiyor biberonla..

bizim yediklerimizden yeme meselesi şöyle, mesela mercimekli köfte lahmacun pilav dolma falan gibi şeyleri ısırarak yiyor hele geçen neredyse çeyrek lahmacun yedi, ama sebze yemeklerini ezerek yemiyor tükürüyor kusuyor..benim için 2 seçenek var ya yediği kadar yesin deyip sadece evde pişenlerden vericem az yiycek sütle tamamlıycaz.. ya da ona özel pişirmeye devam..

ben her gün ona özel yemek yapmayı tercih ediyorum çünkü hergün alması gereken eti sebzeyi ve tahılı almazsa içim rahat etmiyor..
yemek konusunda çok takıntılıyım sofrada yiyeceği şeylerden yedikten sonra bile mutlaka özel yemeğini yediriyorum ilk 2 yıl bağışıklık ve organ gelişimi için çok önemli 2 yaşından sonra zaten kendi istediklerini yiyecek beni dinlemeyecek..o zaman kadar devam

Elacımın inşallah kalbinde hiç bişey çıkmayacak dr. o güzel haberi verecek bizede vereceksin bizde çok mutlu olucaz canım
canım boşver zorlama yemek isteği nasılsa bi kaç güne düzelir yavrum bi iyileşsin yeterki
mutlu olunmazmı canım en ufacıcıcık yaptıkları şeye bile mutlu oluyoruz çünkü onlar bizim CANımız ne yapsa hoşumuza gidiyo bu gece uyutmaya çalışırken yüzümü sever gibi yapıyo nasıl hoşuma gidiyor yanağını ısırasım geliyor :)
maşallah duruya :)
canım aynı bizimkide dediğin gibi sıralıyo ama korkuyo heralde yürümeye oda olacak acelemiz yok :)

cnm her bebek farklıdır dniyoya hakkaten öyle benim kayınpederim 2 yaşında konuşmuş desem anlıyorum korkuyosun ama dr. anlardı heralde yada bir pedagoga git
bilmiyorum gördünmü migrosa uyku terapisti geliyomuş ama istanbulda geçmiş ya 13 ile 14ündemiymiş ne
kizlar zumra da anca oynuyor muzik duymasin... yurumeye niyeti yok bu iki gundur surekli dilini cikariyor sanki agzinda bisey varmis gibi...tuy var gibi ama baktim hic bisey yok bide dislerini skiyor gicidatiyor anlamadim
cnm bende bi dr.a götürmeliisin hadi biz yapıyoruz sinirsel olduğu söyleniyor aama o daha bebek
o atom a bayıldım bence senin kız ne yiyeceğini biliyo :) (bilmio aslında ) lahmacunu nasıl ısırıyorda atoma bölünmüşleri nasıl yiyemiyormuş bakalım cemre hanım
yemek konusunda bende takıntılıyım şimdi yaşından sonraki perhizleri ne olacak ne yemeliler? şeker tuz oranı az olmalı dimi sayın dr.um :)

Ela ya ve de Ahsene sağlıklı,sıhhatli güzel bir ömür diliyorum hep mutlu olurlar inşallahh

bugün mecburen dışarı çıktım hem ablama hediye alıcaktım hemde düğünler var bu hafta sonu elife çorap ayakkabı fln aldım
ama bi ara baktımki eliifn ateşi var ama içten yanaklar normal alnında hafif var vede ellerinde yani avuç içinde ve ensede fln ölçme şansım olmadı arkadaşım içten ateşi var deyince dahada korktum calpol aldım verdim ve geçti bi yandan vermek istemiyorum o kadarcık ateşte şurupmu verilir ama ateşte korkutuyo ya havaleye döndürürse napçam ben diş tendir umarım çıkarsada rahatlasa yavrum altta 2 taneyle duruyoz

Sonradan haberim oldu canım şu uyku terapistinin migrosa geldiğinden yoksa gidip dinlerdim yani yetişemezdim 20 dk kala haberim oldu bizim eve de çok yakındı ama çınar uyuyordu uyandır yedir giydir yetişemzdim ama o bayanla iletişim kurmuştum çok başarılı deneyimleri olmuş fiyat fazla geldi 600 tl az değil ki hadi bir de çınara etki etmedi aslında feda olsun derdim ama eşim raporlu biliyorsun rahatsız ve raporu bitince başımıza ne gelir bilemiyorum patron onu işten çıkarırsa kötü olur o yüzden harcamaları dikkatli yapmak durumundayım. Aslına bakarsan uyku terapisttinin sitesinde anlattığı şeylerin çoğunu yapıyorum ama çınarın bu gece uyanmalarına engel olamıyorum

haklısın canım ya az buz dilki dediğin gibi işe yaramazsa havaya atılmış bir para havaya gideceğine çınara bişeyler alırsın daha iyi e dediğin gibi iş durumuda ayrı Allah kolaylık versin canım
bu arada raporundan dolayı işten çıkaramama diye birşey hatırlıyorum ya bi araştırsana onu hani mesela doğumdan sonra patron çıkaramıyoya onun gibi bişi var diye hatırlıyorum ama yanlış hatırlamıyorumdur umarım

aferin duruya ahsende bir şey yapsa istanbulu fet etmiş gibi seviniyoruz
ahsende dil çok ama halen serbest yürüyemedi bir koltuktan bir koltuğa 8 9 adımda gidiyor nerdeyse ilk adımı atalı 2 ay oldu ama halen tık yok

senin kızın sosyal beceriler fizikilerin önüne geçmiş olabilir,elbet yürüyecekler canım :)

ahsenimin doğum gününden kareler çok güzel gectiallah tekrarını nasip etsin sağlıklı sıhhatli kuzumu

ahsen muma üflerken

ahsen nin elerini tutmasak direk pastayı mıncıklayacak

buda gecengünki foto

senin kızın sosyal beceriler fizikilerin önüne geçmiş olabilir,elbet yürüyecekler canım :)

evet canım ahsen ne söylesek söyleyemesede söylemeye çalışıyor keyfi yerindeyse
kalabalık olunca yürümeyede çalışıyor ama evde tekken sürekli emekliyor hiç yürümeye çalışmıyor
bu gün ilk defa dedesi çağırınca koltuğu bıraktı kendi gitmeye çalıştı yolda düştü ama denedi kızım :26:

oyy maşallah pek tatlı gözüküyoruz Rabbim hayırlı ömür versin inşallah masadakilerde pek güzel :)
canım tül içindekinide çekseydin keşke yakın plandan :)

Kizlar cok tesekkurler. .dogumgununu bugun kutlayacagiz..

Ahsenimin dogum gununu kutluyorum bende..saglikla buyurler ins..

kızlar oğlum bu aralar gece yatarken,diyelim uykusu var,emziriyorum,bi türlü uyumuoy,yatağına koyuyorum en aşağı 1 saat yatakta yatıyo kalkıyo kendince oynuyo falan,en sonunda koskoca beşikte enine doğru kıvriılıp iki büklüm uykuya dalıyo,uyanıkken yastığına yatırsam da hop dönüp kalkıyo,1 saat onun oyun keyfini bekliyorum,bu aralar buna dadandı,emziğini versem de çıkarıp yere atıyo sonra aa,eee falan diye aşağı bakıp bişiler diyo beşikte dört dönüyoz yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…