kızlar kızım kendi yemek istiyor ama yeterli yemiyor ben ne versen redddediyor sadece yoğurt yiyor kaşıkla bazende kafasına kaseyi dikiyor artık ona yemek yapmaktan sıkıldım hergün bir umutla yapıyorum ama o sadece yoğurdunu yiyor buna seviniyorum bir kenarda çünkü kaşığı dökmeden ağzına bir güzel götürüyor ama ben verince eliyle ittiriyor....1 aydır böyle arada ne versem kardır diyorum bazen parkta meyve yediriyorum bu kadar...gece cicibebeli ballı süt gündüz uyurken anne sütü onu da uykuda veriyorum çünkü uyanıkken biberon da emiyor( emmediği için sağıyorum)
yumurtayı sevdiremedim, köfte de yemiyor. sizin bebişler nasıl yemek konusunu napıyorsunuz ben bu çocuğa nasıl yemek yedircem biri bana akıl versin
bu çizme işlemi oyun anlamınamı geliyo ne cnm elif gülerek yapıyor, ama sinirlilik biraz pedagog işi yada zamanla geçer diye umut eiyorumHuhu kizlar nerdesiniz ya..yaz geldi kayboldunuz..bende islerle ugrasiyorum..artik arazide olacam..kizcemde iyi sayilir ama cok sinirli ve siddete egimli..kendinden buyuk cocuklarin yuzunu cimdikleyip saclarini cekip aglatiyor..bizimde yirtmadigi yer kalmadi..yuzum cizik icinde..bir akil verin ne yapalim..nasil unutur..siniri nasil gecer..
çekeyim fotosunu eklerim cnmaaa magnetlerin geldiyse resmini koysana bizde gorelim merak ettim :)
1.ben arada sırada veriyorum cnm1. kızlar bebislere bal veriyomusunuz? cerende kansızlık var diye ben pekmez katıyorum kahvaltısına, meyvesine... ama balda cok faydalı artık vermeli herhalde dimi?
2. ben cerene inek sutu veriyorum oyle biberonda degil ama muhallebi ya da kasık mamalarını sutle yapıyorum bi de kahvaltısına koyuyorum o da yarım cay bard. bile degil yani. verdigim bu kadar sut kansızlıgı tetiklermi? devam sutunu bir yasından sonra bıraktım ben cunku biberondan hic icmedi ancak bir iki kasık kahvaltısına ve meyvesine katıyodum sadece. dr da zaten gerek yok demisti ama simdi kansızlıgı icin sutu kesip ona mı devam etsem bilemedim. bu konuda bi fikri olan var mı?
3. bi de su kasık (toz) mamalardan veriyomusunuz? dogrusu ben arada degisiklik olsun diye bazen yogurt yerine onlardan veriyorum ceren severek yiyo bazen kahvaltısına ya da portakal suyuna filan katıp kıvamlandırıyorum ve ortalama 10gunde bi paketi bitiriyorum. ama icim huzursuz cunku aslında dr endustriyel mamaları tercih etme demisti ama hep aynı seylerden sıkılıyo o da bi cesit oluyo. siz veriyomusunuz? ne dusunuyosunuz bu konuda?
sorularım bitti efenim , cevplarınız icin tesekkurler :)
Günaydın kızlar, 2 gün önce çınarı doktora götürdük, süt içmesini önermiyor alerjik durumlar meydana gelebilir diyor zaten çınarın uzun zamandır kolları ve bacaklarında sivilce gibi kabarcıklar var bu da yediği birşeyden olabilir diyor ama neyden olabileceğini bilemiyoruz tabi bu arada 3 ayda sadece 300 gr kadar almış çınar anne sütünü zaten pek almıyor aldığı da 5-10 dk sakinleşmek uykuya dalmak için. Doktor bana devam sütü kulanın dedi ama çınar biberon almıyor nasıl içirebilirim ki biberonu geçtim şu alıştırma bardaklarından şu içmiyor dişlerini kaşıyor ancak. Aslında zamanında milletin dediklerine kulak asmadan biberona alıştırsaydım en azından geceleri tek sefer mama verseydim devam sütüne alışırdı. Emzirmenin faydaları asla inkar edilemez ama bazı bebekler de biberon kullanamıyor sonra anne sütü azalınca seçenek olmuyor bir de gece uyanmaları emme alışkanlığı kolay kolay geçmiyor. Ben zaten bizim doktora bir daha gitmeyecem adama ne sorsam önemsemeyip kısa düz cevap verip geçiyor sadece aşısını yaptı kilosuna baktı bunu sağlık ocağında da yaptırırım. Kızlar doktor çınara 2 aşı yaptı sanki ben burada 3 diye okumuştum. 1. yaş aşıları 2 tane mi 3 tane mi. Bu arada hiç ummuyordum ama bizim eve alıcı çıktı burdan gitmek istiyordum ama bu kadar çabuk olunca şaşkınlığa uğradım daha ev bile aramadık. Ama hayırlısı buymuş benim için, aslında evimi ve çevreyi seviyorum güzel bir semt ama çok yalnızım birlikte birşey yapacak ne bir arkadaşım ne bir akrabam yok yani kışın eve hapis yaşamak durumunda kalıyorum. Adanada en azından ailem var kuzenler arkadaşlar var. havalar da 2 gündür kapalı ve serin yağmur yağacak gibi dışarı çıkamıyoruz çınar da hırçınlaşıyor benden ve evden sıkılıyor herhalde babası gelince nasıl seviniyor ne zaman yaz gelecek hazirandan önce yaz gelmiyor buralara tek güzel yanı terlemiyorsun Adana çok nemli
1. kızlar bebislere bal veriyomusunuz? cerende kansızlık var diye ben pekmez katıyorum kahvaltısına, meyvesine... ama balda cok faydalı artık vermeli herhalde dimi?
2. ben cerene inek sutu veriyorum oyle biberonda degil ama muhallebi ya da kasık mamalarını sutle yapıyorum bi de kahvaltısına koyuyorum o da yarım cay bard. bile degil yani. verdigim bu kadar sut kansızlıgı tetiklermi? devam sutunu bir yasından sonra bıraktım ben cunku biberondan hic icmedi ancak bir iki kasık kahvaltısına ve meyvesine katıyodum sadece. dr da zaten gerek yok demisti ama simdi kansızlıgı icin sutu kesip ona mı devam etsem bilemedim. bu konuda bi fikri olan var mı?
3. bi de su kasık (toz) mamalardan veriyomusunuz? dogrusu ben arada degisiklik olsun diye bazen yogurt yerine onlardan veriyorum ceren severek yiyo bazen kahvaltısına ya da portakal suyuna filan katıp kıvamlandırıyorum ve ortalama 10gunde bi paketi bitiriyorum. ama icim huzursuz cunku aslında dr endustriyel mamaları tercih etme demisti ama hep aynı seylerden sıkılıyo o da bi cesit oluyo. siz veriyomusunuz? ne dusunuyosunuz bu konuda?
Günaydın kızlar, 2 gün önce çınarı doktora götürdük, süt içmesini önermiyor alerjik durumlar meydana gelebilir diyor zaten çınarın uzun zamandır kolları ve bacaklarında sivilce gibi kabarcıklar var bu da yediği birşeyden olabilir diyor ama neyden olabileceğini bilemiyoruz tabi bu arada 3 ayda sadece 300 gr kadar almış çınar anne sütünü zaten pek almıyor aldığı da 5-10 dk sakinleşmek uykuya dalmak için. Doktor bana devam sütü kulanın dedi ama çınar biberon almıyor nasıl içirebilirim ki biberonu geçtim şu alıştırma bardaklarından şu içmiyor dişlerini kaşıyor ancak. Aslında zamanında milletin dediklerine kulak asmadan biberona alıştırsaydım en azından geceleri tek sefer mama verseydim devam sütüne alışırdı. Emzirmenin faydaları asla inkar edilemez ama bazı bebekler de biberon kullanamıyor sonra anne sütü azalınca seçenek olmuyor bir de gece uyanmaları emme alışkanlığı kolay kolay geçmiyor. Ben zaten bizim doktora bir daha gitmeyecem adama ne sorsam önemsemeyip kısa düz cevap verip geçiyor sadece aşısını yaptı kilosuna baktı bunu sağlık ocağında da yaptırırım. Kızlar doktor çınara 2 aşı yaptı sanki ben burada 3 diye okumuştum. 1. yaş aşıları 2 tane mi 3 tane mi. Bu arada hiç ummuyordum ama bizim eve alıcı çıktı burdan gitmek istiyordum ama bu kadar çabuk olunca şaşkınlığa uğradım daha ev bile aramadık. Ama hayırlısı buymuş benim için, aslında evimi ve çevreyi seviyorum güzel bir semt ama çok yalnızım birlikte birşey yapacak ne bir arkadaşım ne bir akrabam yok yani kışın eve hapis yaşamak durumunda kalıyorum. Adanada en azından ailem var kuzenler arkadaşlar var. havalar da 2 gündür kapalı ve serin yağmur yağacak gibi dışarı çıkamıyoruz çınar da hırçınlaşıyor benden ve evden sıkılıyor herhalde babası gelince nasıl seviniyor ne zaman yaz gelecek hazirandan önce yaz gelmiyor buralara tek güzel yanı terlemiyorsun Adana çok nemli
aslında kendi yemek istemesi ilerisi için çok rahat edeceğin bir durum ama dediğin gibi şimdi karnını doyuracak kadar yemeyi beceremez, ne yapabilirsin kahvaltıyı karışım yemiyorsa mesela yumurtayı rafadan haşla beyazı pişsin sarısı cıvık kalsın biraz tuz ve zeytinyağı ekle bebekler seviyor genelde bunu, 1 tatlı kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı pekmezi karıştır onu da ayrı yedir, tuzu alınmış peynir, dövülmüş ceviz süt meyve balı da ayrı karışım yapıp verebilirsin hepsi bir kase eder.. yedirme konusunda ise sevdiği bir reklam müzik ya da çizgi film aç bilgisayardan onu izlerken tıkıştır başka türlü yemiyor benimki desen 3 öğün bu şekilde kandırarak yedir sofraya hep birlikte oturduğunuz da tok olsun ama önüne birşeyler koy onları da kendi yesin ben öyle yapıyorum ya da eline ver kaşığı o yemeye çalışırken sen de yedir arada..
köfte benim kızım da sevmiyor sevdiği bir çorbaya ekleyebilirsin bizim öğünü yazayım sana benim kız da gündüz süt içmez gece içer
sabah 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı ceviz, bir adet bebe bisküvisi, biraz meyve püresi, biraz süt.. bazen karıştırırım bazen gruplayarak veririm..
öğlen 1 kase yoğurt..ya da tarhana çorbası ya da yoğurt çorbası.. ( yumurta yemekten bıktığı zamanlar yoğurt çorbasına koyarım)
ikindi meyve veya meyveli yoğurt..
akşam 1 kase etli sebze yemeği ( bu yemeği özellikle aynen kendimizinki gibi salçalı sarımsaklı soğanlı yaparım lezzetli olması için)
bizimle birlikte sofraya da oturur pilav makarna ya da ne varsa biraz yer.. benim kızım asla elindekin ağzına götürmez ağzını açar sadece benim elimden yer buda zor oluyor..
gece yatarken 200 ml süt, gece 12 1 gibi 200ml süt sabah uyanınca da 120 ml süt içer bikaç saat sonra kahvaltı eder..
bu menü kızımın yeterli büyümesini sağlıyor, tabiki hastalık ya da diş dönemlerinde zorlamıyorum ne isterse onu yiyor..
kızlar kızım kendi yemek istiyor ama yeterli yemiyor ben ne versen redddediyor sadece yoğurt yiyor kaşıkla bazende kafasına kaseyi dikiyor artık ona yemek yapmaktan sıkıldım hergün bir umutla yapıyorum ama o sadece yoğurdunu yiyor buna seviniyorum bir kenarda çünkü kaşığı dökmeden ağzına bir güzel götürüyor ama ben verince eliyle ittiriyor....1 aydır böyle arada ne versem kardır diyorum bazen parkta meyve yediriyorum bu kadar...gece cicibebeli ballı süt gündüz uyurken anne sütü onu da uykuda veriyorum çünkü uyanıkken biberon da emiyor( emmediği için sağıyorum)
yumurtayı sevdiremedim, köfte de yemiyor. sizin bebişler nasıl yemek konusunu napıyorsunuz ben bu çocuğa nasıl yemek yedircem biri bana akıl versin
1. kızlar bebislere bal veriyomusunuz? cerende kansızlık var diye ben pekmez katıyorum kahvaltısına, meyvesine... ama balda cok faydalı artık vermeli herhalde dimi?
Huhu kizlar nerdesiniz ya..yaz geldi kayboldunuz..bende islerle ugrasiyorum..artik arazide olacam..kizcemde iyi sayilir ama cok sinirli ve siddete egimli..kendinden buyuk cocuklarin yuzunu cimdikleyip saclarini cekip aglatiyor..bizimde yirtmadigi yer kalmadi..yuzum cizik icinde..bir akil verin ne yapalim..nasil unutur..siniri nasil gecer..
günaydın kızlar
ahsenim taşınıyor heralde kolay gelsin
dişlerden bahsedilmiş bizdede 7 tane var
ama hala yürümüyor çok hızlı emekliyor emekleyerek gitmek kolayına geliyor sıpanın
yürüse yüküm biraz hafiflicek inşallah
babamız hasta bizede bulaştırdı mirayın burnu akıyodu sabah inşallah ilerlemez
inek sütünden bahsetmişsiniz ben 2 aydır veriyorum inek sütüne deliriyoruz mama diye peşimde geziyo biberonu görünce
Kızlar herkese günaydınnnnnnn,
Bebekleri yürüyen kimler var aramızda? Bizimki korkudan bir türlü cesaret edemiyor. Oysa bırakırsan 1 dakka kadar ayakta dengede duruyor ben varsam yanında bir kaç adım atıyor, ellerimden tutup beni yürüt diye iteliyor beni ama hala cesaret edemedi :)
Bir de süt verenler var mı aranızda? sütü nasıl veriyosunuz?
bizim de 5. diş patladı şükür,vampir gibiydi oğlum gülünce,üsterin yanları çıktı üstler yoktu,biri geliyo nihayet,areka arkaya çıkarlar heralde
aslında kendi yemek istemesi ilerisi için çok rahat edeceğin bir durum ama dediğin gibi şimdi karnını doyuracak kadar yemeyi beceremez, ne yapabilirsin kahvaltıyı karışım yemiyorsa mesela yumurtayı rafadan haşla beyazı pişsin sarısı cıvık kalsın biraz tuz ve zeytinyağı ekle bebekler seviyor genelde bunu, 1 tatlı kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı pekmezi karıştır onu da ayrı yedir, tuzu alınmış peynir, dövülmüş ceviz süt meyve balı da ayrı karışım yapıp verebilirsin hepsi bir kase eder.. yedirme konusunda ise sevdiği bir reklam müzik ya da çizgi film aç bilgisayardan onu izlerken tıkıştır başka türlü yemiyor benimki desen 3 öğün bu şekilde kandırarak yedir sofraya hep birlikte oturduğunuz da tok olsun ama önüne birşeyler koy onları da kendi yesin ben öyle yapıyorum ya da eline ver kaşığı o yemeye çalışırken sen de yedir arada..
köfte benim kızım da sevmiyor sevdiği bir çorbaya ekleyebilirsin bizim öğünü yazayım sana benim kız da gündüz süt içmez gece içer
sabah 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı ceviz, bir adet bebe bisküvisi, biraz meyve püresi, biraz süt.. bazen karıştırırım bazen gruplayarak veririm..
öğlen 1 kase yoğurt..ya da tarhana çorbası ya da yoğurt çorbası.. ( yumurta yemekten bıktığı zamanlar yoğurt çorbasına koyarım)
ikindi meyve veya meyveli yoğurt..
akşam 1 kase etli sebze yemeği ( bu yemeği özellikle aynen kendimizinki gibi salçalı sarımsaklı soğanlı yaparım lezzetli olması için)
bizimle birlikte sofraya da oturur pilav makarna ya da ne varsa biraz yer.. benim kızım asla elindekin ağzına götürmez ağzını açar sadece benim elimden yer buda zor oluyor..
gece yatarken 200 ml süt, gece 12 1 gibi 200ml süt sabah uyanınca da 120 ml süt içer bikaç saat sonra kahvaltı eder..
bu menü kızımın yeterli büyümesini sağlıyor, tabiki hastalık ya da diş dönemlerinde zorlamıyorum ne isterse onu yiyor..
ya ben bu bal olayına takıldım,doktorumuz bana ben daha önermiyorum dedi kimi doktor da yaşından önce başlatıyo,ben de versem mi ki bal?
Canım çınar da dışarı çocuğu oldu kapının önünde ağlıyor çıkmak için eğer çıkarmazsam çok sinirli asabi oluyor suratını asıyor bütün nazı bana akşam babası kapıdan girer girmez kahkahaları basıyor valla artık ben de sinir oluyorumNasılsnız siz ve bebişleriniz.
Birkaçgündür sadece bakıp çıkıyorum işler yoğun..
Duru malesef taşıyıcı çıktı dr sağlığını etkilemez dedi ama ben yinede üzüldüm. İlerde taşıyıcı olan birini severse diye. ::)))) Kan değeride iyi çıktı demir ilacına gerek yok dedi fazla yükselmeside iyi değilmiş.. 78 cm 12kg gelişimi çok iyi vitamin falanda vermiyorum umarım hep böyle devam eder.. Birde tahlillerde taşıyıcı olması nedeniyle kanı hep düşük çıkar dedi endişelenmememi söyledi onu anlamadım araştıracam..
Duru herzamanki gibi çooookk hareketli yola , merdivenlere koşup duruyor annem çok yoruluyor. Sofraya oturduğu zaman ne yemek istediğini çok net bir şekilde ifade ediyor istemediği birşeyi verirsem kesinlikle ağzını açmıyor ne yiceğine kendisi karar veriyor bu günlerde domatese taktı çok seviyor kahvaltıda yumurta ve peynirden çok domates yiyor. Aşırı derecede hırçın saçımızı başımızı yolup cırmalıyor 2 3 defa kavga ettik ellerine vurdum ağlayınca vicdan azabı çektim ama laf anlamıyor. Uykusu düzenli sayılır bebekliğine nazaran iyi uyuyor fakat gece mama yemek için 2 defa uyanıyor. İçeri sokamıyoruz bugün saat 6 olmadan uyandı yatağından kalkarkalkmaz doğru kapıya yürüdü bizi çok zorluyor.
Birde halaa mama ağırlıklı besleniyor yani devam sütü herşeyden yiyor ama karnını doyurmadığı için mamaya devam kendisi istiyor.
Bizden haberler böyle çok yazmışım ya uzun zaman girmeyince böyle oluyor sanırım..
Bizim doktor da inek sütünü önermiyor ama bala başlayabilirsin dedi benim anlamadığım benim kardeşim 3 aydan sonra sulandırılmış inek sütüyle büyüdü eskiden emzikleri bile bala batırıyorlardı birşey olmuyordu günümüzde ise biz sakındıkça birşeyler oluyorya ben bu bal olayına takıldım,doktorumuz bana ben daha önermiyorum dedi kimi doktor da yaşından önce başlatıyo,ben de versem mi ki bal?
Sağol canım, bize 2 aşı yapmış kartına baktım diğer aşı hazirandaymış niye böyle 1 ay sonraya atmış anlamadım bzim doktor bir acayip kafasına göre takılıyor sağlık ocağını arayı sorayım en iyisi. Bağışıklık sistemleri için de iyi olurdu devam sütleri ama dediğin gibi suluğu bile ağzına almıyor evde kaç biberon var kaç kutu devam sütü kaşık maması attım hiçbirini sevmedi, haftaya da yağmur geliyormuş bizimki de evde çıldırıyor nasıl zaptedecem çocuk benden nefret edecek yakında evde bir surat yapıyor istediğini yapmazsamcnm gecmis olsun asılarınız icin. biz 3tane vurulduk kpa, kkk ve sucicegi. senin dr iki tane hangilerini vurdu? maalesef bizde de aynı dert var anne memesine alısan cocuk biberon almıyo cerenede veremedim ben, bi ara cılgınlar gibi hazırlayıp dokuyodum denemedigim biberon kalmadı ama almadı iste bende bıraktım sonra.1 yasına kadar devam sutunu meyvesine kahvaltısına falan kattım hep sonra onuda bıraktım. keske alsa biberon devam sutleridemir acısından normal sute gore cok daha zengin, kansızlıgına da iyi gelirdi ammaa.... demek eve alıcı cıktı hyırlısı olsun cnm insallah gonlunuze gore satar en kısa zamanda duzeninizi kurarsınız. ah ben istanbulda olaydım hem annemlere yakın olurdum hem de ablamlar istanbulda ahh ahhhavalara gelince sinir oluyorum ya gene gunes gitti sogudu havalar bizde cıkamıoyoruz kac gundur, gene tıkıldık soyle doya doya bi bahar yasayamadık bu sene...
Bize koldan olan aşıyı yapmadı 2 bacaktan yapmış diğerini diğer aya randevü vermiş. Benim oğlan enteresan günde zorla iki kaşık su içer tükürüyor suluğu diş kaşıyıcı olarak kullanıyor bardaktan içmeyi beceremiyor kaşıkla su içiyor artık ne kadar içirebiliyorsam. Yine de şu devam sütünü kaşıkla içirmeyi deneyim ne kadar içerse. Oğlum sayesinde sabırlı bir insan olmayı öğrendim vallahisanki 3 aşı gibi hatırımda kalmış,biri koldan ikisi de birer bacaktan diye.Devam sütünü suluğuna koysan öyle içmez mi?Sonuçta suyu bi şekilde içiyodur,benim oğlum da bardakla içemiyo daha,bilmiyo nasıl içildiğini,bazen ben su içerken o na da veriyorum,akıyo ağzından suama suluğunun ağzı damlatmadığı için,anca kendi çekince geliyo ,onu da rahat içiyo,olmadı suluğa alıştır,onunla ver sütü
ya ben bu bal olayına takıldım,doktorumuz bana ben daha önermiyorum dedi kimi doktor da yaşından önce başlatıyo,ben de versem mi ki bal?
Bize koldan olan aşıyı yapmadı 2 bacaktan yapmış diğerini diğer aya randevü vermiş. Benim oğlan enteresan günde zorla iki kaşık su içer tükürüyor suluğu diş kaşıyıcı olarak kullanıyor bardaktan içmeyi beceremiyor kaşıkla su içiyor artık ne kadar içirebiliyorsam. Yine de şu devam sütünü kaşıkla içirmeyi deneyim ne kadar içerse. Oğlum sayesinde sabırlı bir insan olmayı öğrendim vallahi
Sağol canım, bize 2 aşı yapmış kartına baktım diğer aşı hazirandaymış niye böyle 1 ay sonraya atmış anlamadım bzim doktor bir acayip kafasına göre takılıyor sağlık ocağını arayı sorayım en iyisi. Bağışıklık sistemleri için de iyi olurdu devam sütleri ama dediğin gibi suluğu bile ağzına almıyor evde kaç biberon var kaç kutu devam sütü kaşık maması attım hiçbirini sevmedi, haftaya da yağmur geliyormuş bizimki de evde çıldırıyor nasıl zaptedecem çocuk benden nefret edecek yakında evde bir surat yapıyor istediğini yapmazsam
Babası işe başlayalı henüz 1 gün oldu akşam babasını görünce ne çığlıklar attı ben bütün gün evden çıkarmamıştım çok sıkılmıştı, değişiyor çınarın durumu bazen çok ciddi oluyor bazen gülüyor eğleniyoruz, bugün bir ciddiydi ki bana gülümsememek için kendini resmen kastı. Bugün aslında biz pedagoğa gidecektik çınarın şu sallanma huyu bir türlü geçmiyor mama sandalyesini uçuracak sallanmaktan ayrıca soracaktım bana neden bazen böyle surat asıyor diye bakalım artık haftaya kaldı ne çok pedagoğa giden varmış randevuları dolmuşcanım her dr kafasına gore takılıyo.o yuzden doktorların her dedigine korukorune takılmamak gerekiyo bence. bal konusunda benim dr verebilirsin dedi. bal cok onemli bi gıda tıbben de onaylanan bi sifa kaynagı bir yasından sonra bana da verilmesinde fayda var gibi geliyo dogrusu ben vermedim simdiye kadar ama guvenilir bi marka alıp vermeyi dusunuyorum artık..
ahh evet cocuk insana sabrı ogretir derlerdi dogruymus insan anne olunca anlıyo.. bi donem ben de kasıkla icirmeye calısmıstım ama onuda 100 cc yi yarım saattte onu da yarısı iceri yarsıı dısarı seklinde iciyodu. ben 3-4 aydır denemedim biberonda devam sutunu, bi ara gene denicem bakalım. cunku artk suyu biberondan iciyo belki onuda icmeye baslar ne biliyim.. bu arada esin ise basladı herhalde. o gidince cınarla aranız nasıl oldu hala sana trip atıyomu?
Sağol canım aydınlattığın için ben de acaba yanlışlık mı oldu diye endişelenmiştim hatta sağlık ocağına gidip soracaktım ama artık gelecek ay yaptırırız. 3 aşı birden zor gerçekten miniciklereCanim daha bu sene su cicegi asisi devletin odedigi bi asi oldugu icin saglik ocaklari yapmaya basladi..onceden 1 yas asilari yapildiktan 1 ay sonra yapiliyordu..bizim doktorumuzda 1 yas asilarini vurup 1 ay sonra sucucegi asisini vuracakti..ama ben dr umuza gidemedim ve anasaglokta ucunu bir vurdular..dr lar ayni anda onermiyo 3 asiyi birden..ama anasaglik 2 kere is olmasin diye ucunu birden vuruyo..seninki en dogrusu aslinda yanlis olan bizlerin yaptigi..ama gel gorki devlet bunu uygun gormus minicik bedenlere..kiziyorum kendime bazen dr unda yaptirmadim diye..oglumunki 1 ay sonra yapilmisti 3 sene once..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?