2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

hay sen cok yasa eyidas guldurdun beni :) evin temiz olmasını cok seviyosun ama temizligi sevmiyosun! iyiymis :) bende sevmiyorum ama simdi cereni uyuttum kalkıp supurge yapıcam mecbur evim berbat sonrada patlıcan oturtma pisiricem o da zahmetli oluyoda esim etsiz yemek yemiyo napiim bana kolay gelsin :)

gunaydın, benim kızımda cesaretsiz bazen bir iki adım atıyo ama genelde ellerini bırakınca yere oturuyo korkusundan. emekleyerek evi hatmettigi icin herhalde yurumeye gerek duymuyo :) sute gelince ben bir yasına girdiginden beri veriyorum pastorize kullanmıyorum burda bi sutcum var arayınca temiz cam kavanozunda getiriyo kaynatıyorum guzelce onu kullanıyorum. onuda sadece kahvaltısına katıyorum ve muhallebi yaparsam kullanıyorum onun haricinde biberonda sut vermiyorum zaten biberonda sudan baska bisey icmiyo.

biz bunlara kuralları nasıl öğreticez,otoriter olcaz bilmiyorum,ben de kaşlarımı çatıp yapma diyorum mesela ama gözümün içine bakıp sırıtıyo ve baka baka yapacağını yapıp bi de gülücük atıyo,dur durabilirsen kaşlar çatık halde,hayra alamet değil bu durum ya neyse

Selam kızlar bu ara topiğimiz çok sessiz benim işlerde yoğun giremiyorum geçmişide okuyamıyorum..

6. dişimiz yolda umarım sıkıntısız çıkarır...

bizim de 5. diş patladı şükür,vampir gibiydi oğlum gülünce,üsterin yanları çıktı üstler yoktu,biri geliyo nihayet,areka arkaya çıkarlar heralde

bizde de yürüme yok daha,ellerinden tutArsam biraz yürüyo ama tek başına falan dikilmeye korkuyo,hemen çöküyo yere,ille bi yere yaslancak,eleriyle olmasa bile gövdesi azcık bi yere dayancak illa,yürüseler parkta falan daha rahat etçez aslında,şimdi yere de bırakamıyosun emeklemesin pis yerde diye,otur otur o da sıkılıyo,bi yürüseler

ben 10. aydan itibaren kahvaltısını ıslatırken süt kullanmaya bnaşlamıştım,şimdi de kahvaltıda biraz veriyorum,bazen küçük bardağın yarısına kadar koyup içiriyorum kaşıkla lokmalarını yumuşatsın diye,ama gün içinde emdiği için ayrıca süt vermiyorum,sütlü tatlı,muhallebi falan veriyorum arada

Son düzenleme:

Canim benim kizim 10.aydan beri adim atiyordu ama tam yurumeye 11. Ayda basladi.kendisi kalkamiyordu ama simdi artik onuda yapiyor.
Sute gelince ben arada kahvaltisina koyuyorum..3.yasina kadarda devam sutu vermeyi planliyom..tabi arada normal sutte hazirlicam..
Kizlar bende bir soru sorayim..hala 2 disi olan kimler var..2tane cikti arkasi gelmedi bizim..

beloved serum fizyolojik aldım markası bifizol prospektüsünü okudum 1 defa sıkılacak diyo acaba senin kullandığın farklımı oda hiçfayda etmedi

markası önemli değil canım, serum fizyolojik olarak verdiyse eczacı doğrudur.. fayda etmez tabi günde 1 defa yetmez, günde en az dört kere her burun deliğine 8 er damla sıkmalısın, merak etme ilaç olmadığı için zararı olmaz, hem netteki doktorum hem de kendi doktorumuz, sınırlama getirmedi, ihtiyaç duyduğunda sık dediler, ama dediğim gibi sadece serum fizyolojik olmalı ilaçlı burun damlalarından değil...

benimki de cesaretsiz o konuda aynen bi dkka fon dursa da adım atamıyor,dewam sütüne bebe büskivisi katıp sadece uyumadan önce veriyorum ben canım

bizim de 5. diş patladı şükür,vampir gibiydi oğlum gülünce,üsterin yanları çıktı üstler yoktu,biri geliyo nihayet,areka arkaya çıkarlar heralde

Bizimkinin uzun zamandır 7 dişi var 4 yukarıda 3 aşağıda,okuyunca sizi çok sasirdim Ezgi de mi bir gariplik var die

Son düzenleme:
cnm ela gibi elifte hala altta 2 var hatta eladan önce çıktı o altlar ama üstte bi nokta varda patlatamıo kızım

off tek bi taneyi zor sıkıyorum 8 tane ona 8 tane öbürüne nasıl sıkıcam bilmem
dr. antibiyotik vermiş başladım mecburn hiç bi değişiklik yoktu

günaydın kızlar
ahsenim taşınıyor heralde kolay gelsin
dişlerden bahsedilmiş bizdede 7 tane var
ama hala yürümüyor çok hızlı emekliyor emekleyerek gitmek kolayına geliyor sıpanın
yürüse yüküm biraz hafiflicek inşallah
babamız hasta bizede bulaştırdı mirayın burnu akıyodu sabah inşallah ilerlemez
inek sütünden bahsetmişsiniz ben 2 aydır veriyorum inek sütüne deliriyoruz mama diye peşimde geziyo biberonu görünce

Günaydın canım, miray yürümüyor demişsin peki ayakta durduğunda bir yere tutunmadan dengede durabiliyor mu? Çınar da yürümüyor 1 aydır sürünmeden emeklemeye terfi etti ama ayakta ben tutunca dengede duramıyor çünkü hemen çökmek oturmak istiyor tembel de değil aslında kucakta hiç durmaz emekleyip her yeri kurcalayacak. Şimdi anlıyorum o bebekli arkadaşlar neden misafirliğe gidemiyorlar dün 1 saat komşuya çıktım ellemedik şey kaldırmadığımız eşya kalmadı laf söz hiç anlamıyor. Geçmiş olsun inşallah ilerlemeden atlatır 2 gün önce ben de terledim ve rüzgar vardı dün bir baktım kulaklarım tıkandı öksürük başladı kış bitti grip olmak istemiyorum inşallah geçici bir şeydir.

Burun damlası sıkmak çınar için de en büyük eziyet 2 kişi zor tutuyoruz artık büyüdükçe daha çok direniyorlar, inşallah elif bir an önce düzelir bu arada doğum günü pazar mıydı canım

canım ellerini bırakıp bayağa dngede duruyor ama gelgelim adım atmıyor çınarda durur yakında
çocukla misafirliğe gittiğimde daha çok yoruluyorum bişey kırcak dökcek diye sürekli peşinde olmaktan oturamıyorum zaten
sanada geçmiş olsun canım adanaya gitcektin yolculuk ne zaman

benim oğlum da ayakta durduğunda hemen çöküyo,ille bi yere yaslancak,ya eliyle tutuncak ya da gövde azcık da olsa değecek bi yere,ellerinden tutunca biraz yürüyo ama 0 kadar,yürücekler elbet,doktor yaş kontrolünde bana desteksiz oturabiliyo mu diye sormuştu ben de emekliyo,tutunup kalkıyo,sıralıyo bi tek yürümüyo demiştim,çok iyi o zaman demişti,biz mi aceleciyiz ne

ahh sizdemi hasta bizdede öyle malesef babası hasta elif hasta bana bulaştırmasalar bari :)
yok cnm yürüyünce hafiflemez bence dahaa zor olur gibi gelyor

sorma ya iyileşselerde hiç bişey kullanmasalar ne rhatt
inş cnm ya inş iyileşir cmrtesi ama ben pazar yapıcam cnm
magnetlerimde geldi :) cumada pastayı yapıcaz bakalım nasıl olucak :)

yürüyünce de habire pat küt bi yere çarpıp düşüyolarmış,asıl o zaman peşlerinde gezmemiz gerekicekmiş,öyle diyolar,görcez bakalım

Huhu kizlar nerdesiniz ya..yaz geldi kayboldunuz..bende islerle ugrasiyorum..artik arazide olacam..kizcemde iyi sayilir ama cok sinirli ve siddete egimli..kendinden buyuk cocuklarin yuzunu cimdikleyip saclarini cekip aglatiyor..bizimde yirtmadigi yer kalmadi..yuzum cizik icinde..bir akil verin ne yapalim..nasil unutur..siniri nasil gecer..

aaa magnetlerin geldiyse resmini koysana bizde gorelim merak ettim :)

1. kızlar bebislere bal veriyomusunuz? cerende kansızlık var diye ben pekmez katıyorum kahvaltısına, meyvesine... ama balda cok faydalı artık vermeli herhalde dimi?

2. ben cerene inek sutu veriyorum oyle biberonda degil ama muhallebi ya da kasık mamalarını sutle yapıyorum bi de kahvaltısına koyuyorum o da yarım cay bard. bile degil yani. verdigim bu kadar sut kansızlıgı tetiklermi? devam sutunu bir yasından sonra bıraktım ben cunku biberondan hic icmedi ancak bir iki kasık kahvaltısına ve meyvesine katıyodum sadece. dr da zaten gerek yok demisti ama simdi kansızlıgı icin sutu kesip ona mı devam etsem bilemedim. bu konuda bi fikri olan var mı?

3. bi de su kasık (toz) mamalardan veriyomusunuz? dogrusu ben arada degisiklik olsun diye bazen yogurt yerine onlardan veriyorum ceren severek yiyo bazen kahvaltısına ya da portakal suyuna filan katıp kıvamlandırıyorum ve ortalama 10gunde bi paketi bitiriyorum. ama icim huzursuz cunku aslında dr endustriyel mamaları tercih etme demisti ama hep aynı seylerden sıkılıyo o da bi cesit oluyo. siz veriyomusunuz? ne dusunuyosunuz bu konuda?

sorularım bitti efenim , cevplarınız icin tesekkurler :)

1 den başliim
bal veriyorum canım 11 buçuk aylıkken başlattı dr
2. miraya inek sütü veriyorum hergün 200 ml içiyo bir kasede yoğurt yiyiyo dr mama verme süt ver artık dedi miray içiyo kansızlığı yok şuan ama kontrolde tekrar bakar heralde
3.kaşık toz mamalardan her gece yatmadan önce veriyorum canım ben gece tok tutuyo rahat uyuyor artık gece mama vermiyorum ben miraya 9-9 buçuk gibi kaşık maması yiyiyo 10 -10 buçuk arası uyuyor

kızlar kızım kendi yemek istiyor ama yeterli yemiyor ben ne versen redddediyor sadece yoğurt yiyor kaşıkla bazende kafasına kaseyi dikiyor artık ona yemek yapmaktan sıkıldım hergün bir umutla yapıyorum ama o sadece yoğurdunu yiyor buna seviniyorum bir kenarda çünkü kaşığı dökmeden ağzına bir güzel götürüyor ama ben verince eliyle ittiriyor....1 aydır böyle arada ne versem kardır diyorum bazen parkta meyve yediriyorum bu kadar...gece cicibebeli ballı süt gündüz uyurken anne sütü onu da uykuda veriyorum çünkü uyanıkken biberon da emiyor( emmediği için sağıyorum)
yumurtayı sevdiremedim, köfte de yemiyor. sizin bebişler nasıl yemek konusunu napıyorsunuz ben bu çocuğa nasıl yemek yedircem biri bana akıl versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…