2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Rica edrim canim..annelik en cok endise duygusunu katiyor galiba bizlere :))

cnm hayırlısı olsun inş isteiğin gibi olur ev işide
kaşıkla mama vermeyi dene cnm biraz zor ama napıcan işte
ben çok karşı çıksamda küçükken biz neyle beslenmişiz mama yerine inek sütü(hadi doğalmış diyelim),bal herşeye faydası var
bu dr.lara bakarsak ya devam sütleri katkı maddeli veriyorum ama mecburen bizdevamlamı büyümüşüz ama bunları sadece size diyorum bizimkilere sölesem beni aylardr dinlemedin ben hep öyle ver dedim verdin o neydiği belirsiz şeyi derler :)
cnm taşıyıcı olma ihtimali eliftede var bakalım çıkacakmı ama napalım kısmet be cnm
zıpır şimdiki çocuklar zıpır

Kızlar bugün meleğimin doğum günü Rabbim iyiki vermiş iyiki hayatımda canım kızım herşeyim

Kızlar bugün meleğimin doğum günü Rabbim iyiki vermiş iyiki hayatımda canım kızım herşeyim
Allah bağışlasın canım, Elife mutlu sağlıklı nice mutlu yıllar dilerim, doğum gününü kutlarım iyi ki doğmuş elifçik nihayet 1 yaşında oldu. Allah başka sıkıntı göstermesin kaderi de kendi gibi güzel olsun

dogum gununuz kutlu olsun canım saglıkla huzurla birlikte nice mutlu yıllar yasayın insallah...

doğum gününüz kutlu olsunnn

teşekkürler kızlar :)

yazığım saate bi bakın hiç uyumadım ve bugün misafir geelcek sizce benden ne olur bugün ahh annecim ne derdin var acabada uyumuyorsun

yumurtayı malesef senin dediğin şekilde denedim ama yine de yemiyor et konusunda da çorbalarını kıymasız yapmıyorum...
sabah uyanınca anne sütü ardından kaşar rendeliyorum zeytin koyuyorum önüne salatalık bazen patates kızartması arada bal ve tereyağı bir kaç kaşık vermeme izin verirse tıkıştırıyorum:)
öğlen uyurken yine yoğurdunu yiyor uyanınca yine yoğurt aralardada ben çorbasını veriyorum akşama aralarda meyve püresi bazen ısırarak meyveyi kendi yiyor ya da muhallebi puding...kendi yiyor ya da kabak çekirdeği falan veriyorum onu seviyor...akşam da yine yoğurt ben eve ne yemek yaptıysam onu veriyorum salata suyna ekmek banıyorum onu çok seviyor...kızım iştahsız değil ama benim yedirmeme asla izin vermiyor az az kendi yiyor doktor merak etme o kendini doyuruyordur diyor ama ana yüreği işte

kendi yemesi muhteşem maşaallah

ben de bu konuyu doktora sordum, 1 yaş kontrolünde tahin pekmezin yanına bal olur mu dedim, balda sınırlama yok istediği kadar yesin dedi, hiç kan ilacı kullanmadığımız için de pekmeze devam et dedi, ben de hepsini sabah kahvaltısında veriyorum meyveyi pekmezle sevmiyo, balı sade seviyo sütle içmiyo.. ağırlık konusunda ağır olduğunu düşünmüyorum tahin susam yağıdır kahvaltıda tereyağ kullanmıyorum bu yüzden, gün içinde şeker olarak tükettiği sadece 1 yemek kaşığı bal-pekmez ve herhangi bir meyvenin yarısı.. bizim doktora kalsan kaşık kaşık bal yesin dedi..

bu arada elifin doğum günü kutlu olsun, bahtı açık ömrü uzun olsun.. tüm kuzularımızla birlikte..

ben de memlekete geldim, kabus gibi bir otobüs yolculuğu ve bir de 4 günlük dönüşün acısı sardı beni.. çocukla bi yere gitmek akıl işi değil ama ailesini de özlüyor insan.. yorgunluktan mahvoldum..

mrb kızlar anneler gununz kutlu olsun gecıkmelı olsa da))butun bebeklere masallah dyrm,13 aylık oğlum 3 aydr aynı kıloda ((( ne yedrmelıyim kılo alması ıcın özellıkle ,,,tesekkur ederım hepınıze kolaylıklar dılerım...

Ben bu yüzden memleketime gidemiyorum canım, çünkü dışarıda kalabalık ortamda çınar huzursuzluk yaparsa iyice stres olurum zaten dışarıda yolda vs uyumaz tek seçeneğimiz uçakla gitmek bende de fobi var 2 yıldır binmedim şimdi ilk binişte korkudan inene kadar soğuk terler atarım gözlerimi kaparım ancak yanımda eşim olursa gidebilirim o çınarla ilgilenir ben de kendimle ilgilenirim ama çok özledim evimi ailemi korkunun faydası yok inşallah haziranın sonuna doğru gidecem. Bir de en korktuğum çınarın kalabalıkta yada farklı ortamlarda huysuzlaşması birini görse yemiyor uyumuyor ama alışması lazım hep böyle tek başımıza zor. Bir de bana tavırlarını görsen yüz vermiyor babasının yanında valla bazen çok kafaya takıyorum. Eşim ancak arada kalkar öper zıplatır biraz oynatır bu kadar ben ise 7/24 sevgiyle ilgiyle bakıyorum oynatıyorum bıktı mı benden anlamadım dışarıda böyle annesine sarılan yapışan çocuklara imrenir oldum. Ama bizimki babasına da sarılmıyor ki sadece gülüyor öpülmekten kucağa alınmaktan nefret ediyor. Halbuki ilk 3-4 ay gaz sancılarından hep kucağımızdaydı sanırım büyüdükçe özgür olmak istiyor

Senin de anneler günün kulu olsun canım benim oğlum da 13. ayın içinde 8-9 aylıktan bu yana 3-4 ay içinde ancak 500-600 gr kadar almış doktor kilosu iyi diyor 9 kilo 600 gr. Ama görüntü olarak zayıf olmasa da aldığım pantolanlar beline bol geliyor ayarlı olmasına rağmen doktorun dediğine göre boya veriyormuş gelişimi. Bu sıralar yedirmekte biraz zorlanıyorum sabah cici bebe mandalina suyuyla ya da sütle veriyorum labne peynir kaşar peyniri veriyorum pekmez vermeye çalışıyorum. Günde 1 kase yoğurt vermeye çalışıyorum eve yaptığım yemek onun yiyebileceği gibiyse ondan veriyorum yoksa ona özel sebze az sulu katı bir çorba veriyorum zaten emmek onu doyurmuyor sadece uyumak için kullanıyor ya da susuzluğu için emiyor. Bitirmek istemiyor ama elimden geldiğince oyalayıp yedirmeye çalışıyorum ya da öğün aralarını açıyorum iyice acıksın diye. Benim oğlum şu an yürümüyor yürüse herhalde kilo vermeye de başlar ben aslında kiloyu çok takmıyorum aç kalmasın güçsüz olmasın da birşeyler yesin nasıl olsa zamanla kilo alırlar tek sorun aldığım pantolonlar belinden düşüyor küçük beden alsam boyu kısa oluyor

selam kızlar hepimizin anneler günü kutlu olsun geçti ama olsun
canım sıkıldı mirayın boyun çevresinden göğse 25 kuruş kadar kırmızı döküntüler oluştu birde sırtında var 2 tane bakalım artarsa yarın doktora götürücem
dünde ne versem kustu noldu yavruma ya
artık sayfalar ilerlemiyor herkes nereye kayboldu böyle:44:

götür cnm ya neden oldu acaba :44:

demoşla ahsenim olmayınca böyle oluyo sanki :)

kızlar cuma akşam saat 10 u geçe,hadi edim bualşık makinasını yerleştireyim,oğlum da koridorda oynuyo,eşim de arada onla ilgileniyo hem de Tv de kanal değiştiriyo falan,mutfağın da kapısını kapattım rahat yerleştireyim diye çünkü makinanın içine falan girmek istiyo kapağını açınca ama kulağım da kapının önünde,oralarda geziniyo oğlum,bir iki mutfak kapısını vurdu falan sonra bi daha sesi çıkamadı neyse,aradan biraz zaman geçti hiç de sesi çıkmıyo oğlumun (aslında bilmem lazımdı,böyle uzun zaman sesi çıkmayınca kesin bi halt karıştırıyo oluyo),dedim ne güzel oynuyo,bi kaç dk sonra eşim geldi,gelsene bi dedi,bi baktım,bizim portmantoda küçük bi çekmece var,bantladık onu,içinde aslında zararlı bi şey yok,sadece ayakkabı süngeri vs,neyse o çekmecenin bandını parmağıyla söke söke açmış,içinde de ne bulsa iyi,eşim geçen hafta lavabo damlatıyo diye silikon sürmüştü,bu silikonları açmak için ucunda hani mantar pano raptiyesi olur ya,öyle bi şey oluyomuş bi kısmı plastik ucunda da sivri bi iğnesi var,sen çekmeceye düş o sivri şey (eşim ben çekmeceyi açmıştım o zaman düştü galiba diyo),eşim dedi bunun ağzında bi şey var,bi soktum parmağımı bu raptiye gibi (daha büyükçe) olan şey ağzında,çevirip duruyo,hemen çıkardım,çekmeceyi bantladık falan,aradan 5 dk geçti bizi aldı bi panik ya başka bi şey daha yuttuysa diye.eşim dedi ben uyuyamam sabaha kadar,yürü acile gidelim.normalde çekmecenin içinde tehlikeli bi şey yoktu,ben boşaltmıştım orayı,geçen hafta düşmüş o silikonu açarken eşim,ben dedim bi şey yuttuğunu sanmıyorum,çünkü ne bir öksürük sesi ne de boğazına gıcık gelmesi gibi bi şey duymadım,yutsaydı bi şey illa ki takılırdı bi refleks yapardı.(annelik içgüdüsü bambaşka kızlar var ya,ne kadar iş yapıyo olsan da kulağın oğlunda,saniyesine kadar hatırlıyorum ki hiç bi öksürük vs olmadı,adım gibi eminim) Eşim dedi ben rahat etmem.kalktık hastaneye gittik gece 11:30 da,acildeki doktora ağzında bunu bulduk ama başka bi şey yuttu mu emin değiliz dedik,kadın demez mi ya yuttuysa nasıl tespit edicez de,metalleri rontgen belirler ama ya plastik ya da ahşap bişi yuttuysa bunun takibini yapamayız da ,şöyle de böyle de.o ana kadar gayet sakin ve bi şey yutmadığından emin olan beni aldı bi panik.neyse doktor dedi siz fakültenin çocuk aciline gidin daha iyi olur,hadi oradan tıpa gittik,neyse doktor öksürme ağlama falan oldu mu ,ya da farklı bi tepki dedi,keyfi nasıldı dedi,dedim olmadı farklı bi şey neşesi de yerinde,o çekmecede bu raptiye dışında yutabileceği bi şey yok,ama acaba bunun gibi başka bi ley daha düşmüş olabilir mi çekmeceye,korkumuz metal sivri bi şey yutup yutmadığı,o zaman bi rontgen çekip bakalım dediler,neyse temiz çıktı rontgen, bişi yutmamış başka,ağzını falan da konrtol ettiler diline ya da ağzına batmış mı diye,ama zaten oğlumun keyfi yerinde,batsa ağlar,atta gidiyoz diye arabada gayet mutlu falan gece 00.30 da geldik eve,hala da o bantı nasıl açtı bilemiyoruz,saniye boş bırakmaya gelmiyo,ya diyorum 10 saniye daha farketmeseydik,o iğne uçlu şeyi yutmaya kalksaydı,ya takılıp kalırdı boğazında,yutsaydı midesini ya da bağırsağını delerdi belki,Allah korudu diyorum başka da bişi demiyorum,öldük öldük dirildik desem yalan olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…