cnm esime ilacın adını sordum ama o bi karısımmıs eczanede hazırlatıyolrmıs o da bilmiyo yani
Slm kızlar, bu sıpaların hareketliliği konuşulmuş, vallahi benim kızım da çıldırdı, daha yürümüyor ama evde nekadar dolap çekmece hepsi yerlerde, dışarı çıkarıyorum arabada durmuyor, ayağa kalkıyor, yere sarkıyor, emeklemek istiyor, herkese bağırıyor, öpücük atıyor, del del diyor, öğrendiği her şeyi sergiliyor, biz yap deyince asla yapmıyor, hep başkalarına yapıyor.. otobüste arabada rezil ediyor, milletin başörtüsünü çekiyor, gözlüğüne saldırıyor, kahkahalarla gülüyor, herkesin kucağına gidiyor.. ben bu hale geleceğini hiç tahmin etmezdim.. her gün öğleden sonra 5-6 gibi çıkıyoruz, 9 da eve geliyoruz, direkt uyuyor, yeterki uyusun her gün çıkarım..
bu arada benim kızım da belki 1 ayı aşkın süredir öksürüyor, burnu akıyor.. artık ballı limondan da midesi bulandı, hiç bişey vermiyorum.. öksürükten bişey olmaz korkmayın.. ben şimdiye kadar hiç bir gripte ilaç kullanmadım..
anladım sağol canım,ben sargısını açtım haftasonu,baktım açıkta kalan yerler kabuk tutmuş,sargılı yerler hala pembe ve nemli gibi,dedim açayım da hava alsın,madecassol ve bi tane mikrop öldürücü bi merhem verdi doktorumuz onları sürüyorum günde 3 kez falan,baya toparlamış açıkta olunca,renkleri koyulaşmaya başlamış,bir de eskilerin yaptığı bi karışım var,ondan da sürücem,kireci suda bekletip söndürdükten sonra duru suyunu alıyosun ve eşit miktarda saf zeytinyağıyla karıştırıyosun,merhem gibi oluyomuş,çevremdeki bir iki kişiden bizzat kullananlardan duydum,3. derece yanıklarda bile iz kalmamış,hatta bi tanıdığın torunu ocaktan tencere devirmiş üzerine,feci yanmış tabi,omuzdan sırta,bacağa kadar Allahım korusun,düşündükçe kötü oluyorum,ananesi anneden çekindiği için her yerine sürememiş bu karışımı anne sürme dediği için,anneden gizli gizli açıktaki yanık yerlere sürmüş,,bu merhemin sürülmediği yerlerde iz kalmış sürdükleri yerde hiç iz kalmamış,yarın bi de bu karışımı eklicem,dönüşümlü olarak sürücem bakalım.Allahtan hafif derecede bizimki,iz kalmaz diye umuyorum
anladım sağol canım,ben sargısını açtım haftasonu,baktım açıkta kalan yerler kabuk tutmuş,sargılı yerler hala pembe ve nemli gibi,dedim açayım da hava alsın,madecassol ve bi tane mikrop öldürücü bi merhem verdi doktorumuz onları sürüyorum günde 3 kez falan,baya toparlamış açıkta olunca,renkleri koyulaşmaya başlamış,bir de eskilerin yaptığı bi karışım var,ondan da sürücem,kireci suda bekletip söndürdükten sonra duru suyunu alıyosun ve eşit miktarda saf zeytinyağıyla karıştırıyosun,merhem gibi oluyomuş,çevremdeki bir iki kişiden bizzat kullananlardan duydum,3. derece yanıklarda bile iz kalmamış,hatta bi tanıdığın torunu ocaktan tencere devirmiş üzerine,feci yanmış tabi,omuzdan sırta,bacağa kadar Allahım korusun,düşündükçe kötü oluyorum,ananesi anneden çekindiği için her yerine sürememiş bu karışımı anne sürme dediği için,anneden gizli gizli açıktaki yanık yerlere sürmüş,,bu merhemin sürülmediği yerlerde iz kalmış sürdükleri yerde hiç iz kalmamış,yarın bi de bu karışımı eklicem,dönüşümlü olarak sürücem bakalım.Allahtan hafif derecede bizimki,iz kalmaz diye umuyorum
cnm o dediğin şurubu ben çok uğraştm bazn kaşıkla bazen şiringayla verdim nihayet bitti bakalım knrtlü var ne dicek inş kullanmayız çok pissssss kokuyo nasıl içsinlerki yavrucklar o şurubu saatlerinde vermeye çalış iyi geliyo dediler hastanedeyken aman sakın aksatma dediler hemşirelerkızlar cerenin oksurugu bugun arttı burnu da iyice akmaya basladı. ballı ıhlamur yaptım ama iciremedim. sonra surup vermeye karar verdim (bricanyl) ama kac kere denediysem oldugu gibi tukurdu katiyen yutmuyo delirecem yaa. dr.nu aradım ben de belki baska bi surup adı verir diye oksuruk surupları hep acıdır dedi bi sekilde sabah aksam yarımsar olcek icirmeye calıs dedi. napıcam bilmiyorum birazdan bidaha denicem bakalım insallah yatmadan once icirebilirim...zaten yemek yediremiyorum smdi bi de surup faslı cıktı... ne cektin be yavrum diyorum kendime baska da bisey demiyorum
canım anlamıyolar kızmaktan daha küçükler anlamazlarda bide duyduğum kadarıyla çocukların ellerine vurmayın diyolar bi damar varmış çok ince ve hassasmış o koparsa felç olma durumu bile varmışay kızlar kaç gündür misafirlerle uğraşıyordum bugünde eve tıkılı kaldık hava berbattı gök delindi sanki bir ara güneş açar gibi oldu ama oda hava çok serindi diye çıkamadık inşallah yarın hava güzel olurda biraz gezeriz çok sıkıldım sürekli evde iş gör pasta yap ahsen zaten iyice kudurdu ne durdan anlıyor ne yapmadan çekiyor döküyor gözümün içine baka baka yaramazlık yapıyor ahsen diye sesleniyorum küçük hanım tenezzül edip bakmıyor bile kızlar sizinkilerde böylemi hiç korkmuyor eline vuruyorum çünkü kendine zarar verecek şeyleri çekiyor yok hiç anlamıyor gülerek bazen de bağırarak yaptığı şeyi yapmaya devam ediyor
cnm yaşına girince değişiyo hastalanınca değişiyo değişiyoda değişiyo napalım huy işte elifte hastaneden beri nasıl sinirli bişi oldu hiç öle değildi şimdi elindeki bişeyi vermek istemiyosa vermiyo nasılda sıkı tutuyo bırakmıyo anca kandırabilirsek başka bişeyleGeçmiş olsun canım, aileden uzak olmak zor bütün gün bebekle ilgilen ve sosyal hayattan uzaklaşmak tabiki psikolojimizi alt üst yapıyor üstüne çocuklarımızın huysuzluğu olunca insan sinirlerine hakim olamıyor ben de çınarın uykuya direnmesi uyumamak için ağlaması sırasında öyle bir sıkılıyorum üzülüyorum ki hem geriliyorum bağırıyorum hem de kalbim yerinden çıkacak gibi çarpar oldum olası bebek ağlamasına tahammül edemem, oğlum hem dışarı çıkmak ister kapının önünde ağlar çıktık mı da 20 dk içinde arabanın içinde tepinir artık ne istiyorsa sanırım onu yere bırakmamı istiyor yollarda emekleyeceksonra indirmeyince sinirleniyor ayakkabılarını çoraplarını çıkarıp yola fırlatıyor ben de alıyorum eve getiriyorum bu sefer eve geldik diye huysuzlanır ya böyle değildi 1 yaşına gelince bu huyları edindi 10-11 aylık olana kadar yolda çıtı çıkmazdı yeterki dışarı çıkarayım acıkmaz sesini çıkarmazdı öyle etrafı seyrederdi
deiğin gibi uyusunlarda gezeriz biz :) kız fırlama bunlar ya hiç diyomu bak yabancı bunlar dokunmayayım diye :)Slm kızlar, bu sıpaların hareketliliği konuşulmuş, vallahi benim kızım da çıldırdı, daha yürümüyor ama evde nekadar dolap çekmece hepsi yerlerde , dışarı çıkarıyorum arabada durmuyor, ayağa kalkıyor, yere sarkıyor, emeklemek istiyor, herkese bağırıyor, öpücük atıyor, del del diyor, öğrendiği her şeyi sergiliyor, biz yap deyince asla yapmıyor, hep başkalarına yapıyor.. otobüste arabada rezil ediyor, milletin başörtüsünü çekiyor, gözlüğüne saldırıyor, kahkahalarla gülüyor, herkesin kucağına gidiyor.. ben bu hale geleceğini hiç tahmin etmezdim.. her gün öğleden sonra 5-6 gibi çıkıyoruz, 9 da eve geliyoruz, direkt uyuyor, yeterki uyusun her gün çıkarım..
bu arada benim kızım da belki 1 ayı aşkın süredir öksürüyor, burnu akıyor.. artık ballı limondan da midesi bulandı, hiç bişey vermiyorum.. öksürükten bişey olmaz korkmayın.. ben şimdiye kadar hiç bir gripte ilaç kullanmadım..
evet cnm bende duydum hatta anneminde kolu yanmıştı seneler öncesi kireçle zeytinyağını yaptı çok iyi geldianladım sağol canım,ben sargısını açtım haftasonu,baktım açıkta kalan yerler kabuk tutmuş,sargılı yerler hala pembe ve nemli gibi,dedim açayım da hava alsın,madecassol ve bi tane mikrop öldürücü bi merhem verdi doktorumuz onları sürüyorum günde 3 kez falan,baya toparlamış açıkta olunca,renkleri koyulaşmaya başlamış,bir de eskilerin yaptığı bi karışım var,ondan da sürücem,kireci suda bekletip söndürdükteabancı n sonra duru suyunu alıyosun ve eşit miktarda saf zeytinyağıyla karıştırıyosun,merhem gibi oluyomuş,çevremdeki bir iki kişiden bizzat kullananlardan duydum,3. derece yanıklarda bile iz kalmamış,hatta bi tanıdığın torunu ocaktan tencere devirmiş üzerine,feci yanmış tabi,omuzdan sırta,bacağa kadar Allahım korusun,düşündükçe kötü oluyorum,ananesi anneden çekindiği için her yerine sürememiş bu karışımı anne sürme dediği için,anneden gizli gizli açıktaki yanık yerlere sürmüş,,bu merhemin sürülmediği yerlerde iz kalmış sürdükleri yerde hiç iz kalmamış,yarın bi de bu karışımı eklicem,dönüşümlü olarak sürücem bakalım.Allahtan hafif derecede bizimki,iz kalmaz diye umuyorum
günaydın güzel nisan anneleri
hiç oturmayan ahsenin peşinde koşmaktan sonunda 65 kiloya indim
1 kilom kaldı 64 olmaya ilk hedefim 64 tü biliyorsunuz
çarşamba günü misafirim var ve iş görmemlazım fırsat buldukça gelirim şimdilik bay
bu çarşamba halamlar geliyor diğer çarşambada günüm bende misafir çok epeyidir misafir almıyordum taşınmadan evi toparlamıştım biliyorsun birikmiş taşındığımı duyan bi çay içmeye gelelıim diyor gelsinler başımın üstünde yerleri varda ahsenle çok zor oluyor bugün çamaşırdı ütüydü uğraştım tüm gün yarın annem gelsinde ahsene baksın da öyle temizlik yapıyım bugün biraz yapmaya çalıştımda ahsenle cinnet geçirecektim viladaya elini sokar fişi ceker baktım olacağı yok geçtim internetin başına iş göremiyorum bari sinir olmayayım dedim
sen yine yapmaya niyetleniyosun ben öyle bir girişimde bile bulunmuyorum başıma gelecekleri biliyorum çünkü :)
eve yardımcı biri gelirse ne ala gelmezse napiimmm yapamıyorum
buzluğa atılıp çıkarılacak tatlılaran,böreklerden yapıver hazır annen burayken sanada kolaylık olsun çünkü zor işin ben bi misafir gelcek diye on ton hazırlık böyle senin gibi olsa bilmem gerçi dip köşe olmaz en azından sık sık olunca fazla :)
bide bu toz zerreciklere isyanım var ne ara gelip konuyosunuz daha yeni temizlenmiş olmasına rağmen
benm oğlumun ayağına bardaktan çay döküldü.silverdin krem sürdüm bi kaç defa sonra kontoran yağı sürdüm bizimki ÇOK KÖTÜ DEĞİLDİ AMA KÖTÜ YANIKLARI BİLE GEÇİRİYORMUŞ.GEÇMİŞ OLSUN.
benim kız da artık baya yürüyo nihayet ya bi bebe 5 aylıkken emekler tutunup ayağa kalkar 7 ylıkken tutunup yürür de yürümek için bunca zaman bekler mi ya bugün tur atmaya gittik arkamı bi dönüyorum bakıyorum ki bizimkisi ayakta duruyo bebek arabasının üstünde hey Allahım ya
oğlum da isterse ayakta duruyo,tek elinden tutunca yürüyo biraz ama ellerini bırakınca hop emeklemeye geçiyo hemen,kolayına mı geliyor nedir?Dışarıda arabasında uzun süre durmak istemiyo,otur otur sıkılıyo ,e yürümeyince yere de inidiremiyosun,kucakta da olmuyo artık 12 kg,taşıması zor,yürüse parkta bahçede çimlere salarım diyorum,artık yürümemesi de zor oluyo
bu çarşamba halamlar geliyor diğer çarşambada günüm bende misafir çok epeyidir misafir almıyordum taşınmadan evi toparlamıştım biliyorsun birikmiş taşındığımı duyan bi çay içmeye gelelıim diyor gelsinler başımın üstünde yerleri varda ahsenle çok zor oluyor bugün çamaşırdı ütüydü uğraştım tüm gün yarın annem gelsinde ahsene baksın da öyle temizlik yapıyım bugün biraz yapmaya çalıştımda ahsenle cinnet geçirecektim viladaya elini sokar fişi ceker baktım olacağı yok geçtim internetin başına iş göremiyorum bari sinir olmayayım dedim
canım valla yapmak zorunda kalıyorum misafir olmasa üsten yapıyordumda şimdi mecburiyetten yapıyorum valla pasta yapmaktan sıkıldım değişik fikirlere açığım annem geldi bugün kadın sarma sardı gene pastada gece ahsen uyuduktan sonra yapayımaaa bugun bu saat oldu daha kimse yazmamıs.. nerdesiniz hatunlar geziyonuz muuu :)
ahsenim seni anladık sen kendini temizlige ve misafire verdin ama seni canı gonulden tebrik ediyorum cunku ben cerenle evi bi supurup silebilirsem ohhh cok is gordum diyorum kaldıki habire misafir hazırlıgı filan hakgetire. bende bu sene bi tek gune girmistim o da carsamba gunu bende. bilerek ben kendimi en sona bıraktım cunku annemlerin gelcegi zamana ayarladım hafta sonu gelicekler. babam cerene bakar annemle ben de hazırlık yaparız baska turlu tek basıma hem temizlik hem pastası boregi, imkansız yapamam ceren dibimden ayrılmıyoki, ayrılsa bile daha cok is cıkarıyo butun cekmeceleri aşağıindiriyo.. perşembe gunu bana da kadın gelcek camları koltukları filan sildircem bnde yarın su perdelerimi en azından yıkayım aradan cıksın diyorum ama bilmem cerenle yapabilirmiyim...
Selam güzel hatunlar nasılsınız siz ve bebişleriniz....
Bizi soracak olursanıııızzzzzznereden başlasam bilemiyorum kızlarr duru bizi çıldırtıyorr çok az geçmişe göz attım herkes şikayetçii ama duru erken yürüdüğü için çokk yoruldukk çookk hiç içeri germek istemiyor yola, merdivenlere koşuyor annemin pencereleri eski tip parmaklıklı oraya tırmanıyor gece saat 12 de arabasını istedi dün inanın bana 20 dk anıraa anıraa ağladı morardı nefesi kesildi ama yinede çıkarmadım olmicağını anlasın, sabahın 6,30 nda arabasıyla mahallede gezdiriyorum siz düşünün artık ama nasıl üzüldümm anlatamam allaha şükür annemin evi duru ya iyi geldi şeytan kulağına kurşun sağlık problemimiz yok şom ağzımı açmayımda. Ama yaklaşık 3 haftadır maması hariç kesinlikle birşeyy yemiyorr, tam olarak anne demeye başladı nasıl mutlu oluyorum anlatamam..
Bende bugün öğlen acile gittim şikayetlerim şu rahatsızlığımla ilgiliymiş hani unutkanlık için gitmiştim ya ooo kendi noroloji dr uma yönlendirdi ilacı uzun süre kullanmam lazımmış çok moralim bozukdu kızlar çok,, ellerim titredi , nefes alamadım, başım kötü döndü işler yoğun , duruyada canım sıkılıyor annemi çok yoruyor diye bunlar tetiklemiş sanırım..
Çook yazmışım ya sizleri ve bebişleri öperimm.. İşler hala yoğun giremiyorum topiğe size iyi muhabbetlerr..
Migim canim yuruse bir dert yurumese bir dert inan..ama yuruyunce daha bir zor sana diim :)) pesinde kosmaktan helak oluyom ben..oyle zayifladimki yine goren ne oldu sana diyor..
Kizlar ela geceleri hep agliyor ya..saate bir aglayarak uyanıyor. .bu uyku ne zaman bize ugrayacak..gunduzleri sersem gibiyim hep başım ağrıyor. .
Birde hala disten haber yok.iki tane cikti durdu..acaba bir gotursemmi..dis olmadigindan cigneyemiyorda..kati bisey yediremiyorum dogru durust..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?