he kızlar bi de ceren iki gundur oksurmeye basladı az da burnu akıyo ama tıkanık degil.. ben de bu oksuruk artar diye korkuyorum ama siizn yazdıklarınızdan da kafam karıstı surup vermemelimiyim simdi, surup vermezsem napıcam baska nası gecicek bu oksuruk. bi fikir şeyettirin :) cevabınızı bekliyorum
tam isimlerini bilmiyorum basitparsiyel derken o nasıl oluyor
benim kızımda havale geçirdi şimdi epilepsi ilacı kullanıyor limunaletten
hoşgeldin cnm malesef herşeyden değişebiliyor düzenden havadan sudan bile ufaklıkların huyu değişiyo malesef bizimkide hastalandığından beri bi sinirli dün elimin üstünü öyle bir sinirle mıncıkladıki anlatamam bi sefer yapıpta bırkmadı yaptıkçaa yaptıgecmisi okudum cevaplarınızı yazdım kızlar simdi bizden havadisler..
bi kac gun oldu donduk evimize. cerenin duzeni bozuldu maalesef. gunduzleri pek uyuyamadı orda yegenlerimin kavga gurultusunden. sabahlarıda 8e 9akadar uyuyan cocuk 7de hortlar oldu. simdi yine duzen oturtmaya calısıyoruz ama ceren bi degisik hallerde gece uyandıkca dayıyodum agzına memeyi ama iki gecedir katiyen emmek istemiyo ayagımda sallarken agzına emzik veriyodum onu da almıyo. gunduzleri meme diye yakalarıma asılıyo ama niye boyle yapıyo bilmiyorum. iki gecedir uyandıkca ayagımda sallamk zorunda kalıyorum ne guzel emerken 5 dk.da geri uyuyodu boyle salla babam salla... geceleri her uyanmasında su veriyorum deli gibi su iciyo. bu arada bizim ustte 5. ve 6. dislerimiz bir aydır yerleri kabarık ben onları cıkıcak diye beklerken dun bi baktım alttan sessiz sedasız bi disin ucu cıkmıs, zaten elleri hep agıznda gece meme emmemesi disle alakalı olabilirmi ki? istahı derseniz eski kabus gunlerimize donduk. su alerji surubu muthis etki yapmıstı bizde ama doktor nisan sonuna kadar kullan demisti ben de haliyle kestim ama istahda surupla berbaer yavas yavas kesildi suanda yine onlugu takarken aglamaya baslıyo bugun mutfak tezgahının ustune muslugun onune oturttum suyla oynarken yedirdim yedirebildigm kadar yani dusunun. koca kaseyi 5 dk da bitiriyodu simdi yarısını bi satte zorla yiyo. ve habire kasıga vurup her yeri mama yapıyo cıldırcak gibi oluyorum zaten bu sefer daha iyi anladım ceren yememeye baslayınca ben de ruhen daha depresif oluyorum..suandada ceren uyuyo ama niye bilmiyorum bu gece de beni uyku tutmadı uyuyamıyorum... 11de yattım 1de uyandım uyanıs o uyanıs basım da catlıcak gibi aslında o kdr uykusuzum ki, ben de kızımla berbaer bi garip hallerdeyim sonumuz hayrolsun... ne cok yazmısım. ben gideyim tekrar bi uyumayı deneyim bakayım...
ben bu kötü tecrübeylee şunu öğrendim bebeklerde kuru öksürük olmazmış balgamlı olurmuş o yüzdenki öksürük şurubu vermiyoruz balgam sökücüler var onlaran veriyoruz mesela musconex gibi ama sen bildiğini okuma git dr okusun ben aldım boyumun ölçüsünü sende alma cnm e bide doğal yöntemleri dene sen hee bide gece öksürüğünüz varsa hiç beklemeden dr. yolları taşlı geliyor sırma saçlı :)he kızlar bi de ceren iki gundur oksurmeye basladı az da burnu akıyo ama tıkanık degil.. ben de bu oksuruk artar diye korkuyorum ama siizn yazdıklarınızdan da kafam karıstı surup vermemelimiyim simdi, surup vermezsem napıcam baska nası gecicek bu oksuruk. bi fikir şeyettirin :) cevabınızı bekliyorum
cnm benim çok geçmişler olsun kuzuna basit parsiyel nöbet Allahıma binlerce kez şükür epilepsinin en iyi nöbet türü fiziksel olarak hiçbir katılmanın olmadığı ve bilinç kaybının da çok az olduğu nöbet türü
Allahım en kısa zamanda kurtarsın
canım d.gununuz kutlu olsun nice mutlu yaslara... hersey deharika olmus ellerine saglık epey emek vermissin. elif gene yıkıyo ortalıgı yerim ben onu :) magnetinde cok guzel olmus biz tembelligimizden yapamadık
ana kız harikasınız. elaya masallah koca kız olmus. gelisimi cok guzel gorunuyo Allah kem gozlerden saklasın
canım yeni evin hayırlı ugurlu olsun hep guzel anılarınız olsun o evde insallah...Allah agız tadıyla oturmak nasip etsin... ayrıca da gecmis olsun tasınma telasını atlattıgın icin. evet canım gozumuz yollarda kaldı sen olmayınca topik eksik kalıyo :) he o ankastrelere camlara filan gelince yapcak bisey yok ceren de habire yalıyo elliyo basedemiyorum ben artık napiim aman cocuklu ev burası bi goren olursa mazur gorsun artık hıh
canım insallah yuzunun akıyla teslim edersin tezini. bizim fideler demistim ya esim domates biber filan fideledi diye onları saksılara gecirdi epey oldu havalarda ısınınca hepsini balkona cıkardı gorsen balkonum botanik gibi, esim vur deyince oldurdu ben soyle bi kac saksı demistim simdi camasır bile asamıyorum e tek balkonum var napıcam bilmiyorum yıkayamıyorum bile, simdi yaz zamanı nasıl olcak bu balkon bilmiyorum canım sıkılıyo.. ama kucuk kucuk domateslerimiz olmaya basladı uzerleri deli gibi cicek dolu cherry'si mor domatesi sırık domates... her cesit var yani. cerene organik organik yedircez bu yaz... iste boyle bizim ekme dikme maceramızda uygun bi zaman bulursam bi ara resimlerini koyarım..
canım mutfagına bayıldım cok ferah beyaz harika olmus. ic mimarların tasarımlarına benzemis sen biliyosun bu isi:)
gecmis olsun elife canım en kısa zamanda atlatır insallah...
buyuk gecmis olsun yanık en korktugum sey, ucuz atlatmıssınız. esim agır sanayide calıstıgı icin bi yanık ilacı getirdi eger oyle bi durum olursa ilk isin bunu surmek olsun dedi hic iz bıraktırmıyomus, insallah kullanmaya ihtiyacım olmaz hic
gecmis olsun canımbu doktorlara guven olmuyo ki iste! bende bazen o kdr yalnız kotu hissediyorum ki kendimi ve o kdr yorgun...bazen esimde canımı sıkıyo ustune tuz biber ekiyo...sonra baslıyorum karamsar tablolar cizmeye cizdikcede aglamak istiyorum... dusunuyorum belkşde depresyon belirtileri bunlar, ama sonra diyorum ki kızım senin depresyona girmeye bile hakkın yok, sen depresyona girsen bu cocuga kim bakacak, boyle dusnunce biraz toparlanıyorum! ama bazen bazı seyler insanın elinde olmayabiliyo tabi...
Pancem ben sormustum be renk peki? ve kac tane
Geçmiş olsun canım, bence madecassol ve bepantani birlikte kullanabilirsin ben de laser epilasyon sonrası yanık oluşmuştu benimki baya kötüydü 3-4 gün acısını çekmeme rağmen bu 2 kremi gün içinde dönüşümlü kullandım iyileşmesini hızlandırdı az biraz iz kaldı ama dediğim gibi benimki kaçıncı derece bilmiyorum ama çok kötüydü. O iki kremde zaten hücre yenileyen ve cildi düzelten kremlercanım yanık ilacının adı ya da içeriği ne?Ben de bi kaç tane bitkisel formül duydum ve bir de bir kaç merhem ismi araştırdım,doktorumuz madecassol verdi,bepanten de sürsem mi diyorum,doktorumuz bepantene yakın dedi,yumurta sarısı yağı çok kuvvetli bi ilaçmış,eşimin arkadaşının kızı ocakta tencere kaynarken deviriyor üstüne,3. derece yanık olmuş,feci yani,bu ilacı sürmüşler hiç iz kalmamış,ondan mı edinsem diyorum,bizimki hafif derece zaten geçer mi diyorum,1. derece olan yerler geçti gibi zaten de 2 yer var hafif 2. derece,oralara sürsem mi sürmesem mi başka bişi bilemedim,bi de dokmtorumuz pazartesiye kadar kapalı kalsın dedi,8. gün olcak pazartesi, ama bana süre çok uzun geldi,benim bildiğim yanık yarası açıkken daha çabuk kurur,akşam sargıyı çıkardım yanık merhemini sürüp tek kat sargı bezi doladım sürtmesin bi yerlere diye,doktorumuz kızmaz inşallah
Geçmiş olsun canım, inşallah bir an önce düzelir ceren, ablanlarda mı üşüttü orada düzeni de bozulmuş ben bu yüzden memlekete gidemedim çınar çok nazlı bebek her değişiklik onu daha huysuz yapar o yüzden çok monoton yaşıyoruz tabi ben de sıkıldım bu durumdankızlar cerenin oksurugu bugun arttı burnu da iyice akmaya basladı. ballı ıhlamur yaptım ama iciremedim. sonra surup vermeye karar verdim (bricanyl) ama kac kere denediysem oldugu gibi tukurdu katiyen yutmuyo delirecem yaa. dr.nu aradım ben de belki baska bi surup adı verir diye oksuruk surupları hep acıdır dedi bi sekilde sabah aksam yarımsar olcek icirmeye calıs dedi. napıcam bilmiyorum birazdan bidaha denicem bakalım insallah yatmadan once icirebilirim...zaten yemek yediremiyorum smdi bi de surup faslı cıktı... ne cektin be yavrum diyorum kendime baska da bisey demiyorum
kızlar cerenin oksurugu bugun arttı burnu da iyice akmaya basladı. ballı ıhlamur yaptım ama iciremedim. sonra surup vermeye karar verdim (bricanyl) ama kac kere denediysem oldugu gibi tukurdu katiyen yutmuyo delirecem yaa. dr.nu aradım ben de belki baska bi surup adı verir diye oksuruk surupları hep acıdır dedi bi sekilde sabah aksam yarımsar olcek icirmeye calıs dedi. napıcam bilmiyorum birazdan bidaha denicem bakalım insallah yatmadan once icirebilirim...zaten yemek yediremiyorum smdi bi de surup faslı cıktı... ne cektin be yavrum diyorum kendime baska da bisey demiyorum
Geçmiş olsun canım, aileden uzak olmak zor bütün gün bebekle ilgilen ve sosyal hayattan uzaklaşmak tabiki psikolojimizi alt üst yapıyor üstüne çocuklarımızın huysuzluğu olunca insan sinirlerine hakim olamıyor ben de çınarın uykuya direnmesi uyumamak için ağlaması sırasında öyle bir sıkılıyorum üzülüyorum ki hem geriliyorum bağırıyorum hem de kalbim yerinden çıkacak gibi çarpar oldum olası bebek ağlamasına tahammül edemem, oğlum hem dışarı çıkmak ister kapının önünde ağlar çıktık mı da 20 dk içinde arabanın içinde tepinir artık ne istiyorsa sanırım onu yere bırakmamı istiyor yollarda emekleyecekcanım geçmiş olsun allah şifa versin inşallah sende atlatırsın benim bir problemim yoktu herşey 1 hafta önce başladı ruhum sıkılmaya daralmaya kötü olmaya başladım sonra baş dönmelerim başladı doktorun verdiği ilaç daha beter yaptı şimdi kestik daha iyiyim panik atak başlangıcıymış benim xanax verdi atak gelince yarım iç dedi bağımlılık yapabiliomuş ama günde yarımdan bişey olmaz dedi o çok iyi geldi şimdi iyiyim şükürler olsun rabbim sanada şifa versin:26:
ay kızlar kaç gündür misafirlerle uğraşıyordum bugünde eve tıkılı kaldık hava berbattı gök delindi sanki bir ara güneş açar gibi oldu ama oda hava çok serindi diye çıkamadık inşallah yarın hava güzel olurda biraz gezeriz çok sıkıldım sürekli evde iş gör pasta yap ahsen zaten iyice kudurdu ne durdan anlıyor ne yapmadan çekiyor döküyor gözümün içine baka baka yaramazlık yapıyor ahsen diye sesleniyorum küçük hanım tenezzül edip bakmıyor bile kızlar sizinkilerde böylemi hiç korkmuyor eline vuruyorum çünkü kendine zarar verecek şeyleri çekiyor yok hiç anlamıyor gülerek bazen de bağırarak yaptığı şeyi yapmaya devam ediyor
Geçmiş olsun canım, aileden uzak olmak zor bütün gün bebekle ilgilen ve sosyal hayattan uzaklaşmak tabiki psikolojimizi alt üst yapıyor üstüne çocuklarımızın huysuzluğu olunca insan sinirlerine hakim olamıyor ben de çınarın uykuya direnmesi uyumamak için ağlaması sırasında öyle bir sıkılıyorum üzülüyorum ki hem geriliyorum bağırıyorum hem de kalbim yerinden çıkacak gibi çarpar oldum olası bebek ağlamasına tahammül edemem, oğlum hem dışarı çıkmak ister kapının önünde ağlar çıktık mı da 20 dk içinde arabanın içinde tepinir artık ne istiyorsa sanırım onu yere bırakmamı istiyor yollarda emekleyeceksonra indirmeyince sinirleniyor ayakkabılarını çoraplarını çıkarıp yola fırlatıyor ben de alıyorum eve getiriyorum bu sefer eve geldik diye huysuzlanır ya böyle değildi 1 yaşına gelince bu huyları edindi 10-11 aylık olana kadar yolda çıtı çıkmazdı yeterki dışarı çıkarayım acıkmaz sesini çıkarmazdı öyle etrafı seyrederdi
istanbulda da 2-3 gündür şiddetli lodos vardı bugün biraz daha iyiydi hava, çınar da artık hayırdan anlamıyor eline vursam da ağlıyor sonra hemen bana tavır yapıyor ama işine de devam ediyor ben de elimden geldiğince evi güvenli hale getirmeye çalışıyorum çünkü laftan sözden anlamıyorlar bir misafiirliğe gitmek çok zor oluyor orada hiç oturamıyorumay kızlar kaç gündür misafirlerle uğraşıyordum bugünde eve tıkılı kaldık hava berbattı gök delindi sanki bir ara güneş açar gibi oldu ama oda hava çok serindi diye çıkamadık inşallah yarın hava güzel olurda biraz gezeriz çok sıkıldım sürekli evde iş gör pasta yap ahsen zaten iyice kudurdu ne durdan anlıyor ne yapmadan çekiyor döküyor gözümün içine baka baka yaramazlık yapıyor ahsen diye sesleniyorum küçük hanım tenezzül edip bakmıyor bile kızlar sizinkilerde böylemi hiç korkmuyor eline vuruyorum çünkü kendine zarar verecek şeyleri çekiyor yok hiç anlamıyor gülerek bazen de bağırarak yaptığı şeyi yapmaya devam ediyor
mirayda öyle canım yürümeye başladı bir haftadır babasından biraz korkuyo yine ama beni hiç sallamıyo bende vuruyorum ellerine yanlış olduğunu anlasın diye gülerek yine yapıyo arsız mı olcak ne
istanbulda da 2-3 gündür şiddetli lodos vardı bugün biraz daha iyiydi hava, çınar da artık hayırdan anlamıyor eline vursam da ağlıyor sonra hemen bana tavır yapıyor ama işine de devam ediyor ben de elimden geldiğince evi güvenli hale getirmeye çalışıyorum çünkü laftan sözden anlamıyorlar bir misafiirliğe gitmek çok zor oluyor orada hiç oturamıyorum
Ben de öyle duymuştum ilk yürümeye başladıklarında çok aktif oluyorlarmış şimdi düşününce ben ne yapacam şimdi çınar neden yürüyemiyor diye düşünüyorum bir yürümeye başlasın neler olacak kimbilir artık hiç mama sandalyesini sevmiyor uyuyor bile olsa yatağa koyduğum gibi ayağa kalkıyor ben de odada kalabilmesi için 15 dk tel açıyorum artık yoksa evi turlayacak emekleyerek ve ne bulursa deviriyor çekiyorcanım ben dün öğlen ablama gittim misafiri vardı
bir baktım ahsen yok yeğenimin odasına girmiş kız bir vazoya kurumuş güller koymuş hepsini ufalamış birazıda elinde antireye atmış
çaylar geldi ahsenimi tutayım çaymı içeyim zaten erken kalkıyorum şevval geliçek diye geldiğimde her tarafım ağrıyordu akşama kadar bir kez zorla uyutuyorum o zaman duruyor yoksa asla oturmuyor eskiden tv izlemesin diye açmazdım şimdi açıyorumki 5 dakika dursun reklamlara bile bakmıyor artık bende hiperaktifmi diyorum ama annem normal yürümeye yeni başladı zamanla oturur diyor bir umut bekliyorum
ay kızlar kaç gündür misafirlerle uğraşıyordum bugünde eve tıkılı kaldık hava berbattı gök delindi sanki bir ara güneş açar gibi oldu ama oda hava çok serindi diye çıkamadık inşallah yarın hava güzel olurda biraz gezeriz çok sıkıldım sürekli evde iş gör pasta yap ahsen zaten iyice kudurdu ne durdan anlıyor ne yapmadan çekiyor döküyor gözümün içine baka baka yaramazlık yapıyor ahsen diye sesleniyorum küçük hanım tenezzül edip bakmıyor bile kızlar sizinkilerde böylemi hiç korkmuyor eline vuruyorum çünkü kendine zarar verecek şeyleri çekiyor yok hiç anlamıyor gülerek bazen de bağırarak yaptığı şeyi yapmaya devam ediyor
Geçmiş olsun canım, inşallah bir an önce düzelir ceren, ablanlarda mı üşüttü orada düzeni de bozulmuş ben bu yüzden memlekete gidemedim çınar çok nazlı bebek her değişiklik onu daha huysuz yapar o yüzden çok monoton yaşıyoruz tabi ben de sıkıldım bu durumdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?