2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

öncelikle hoş geldin ve geçmiş olsun
iyi dileklerin için çok teşekkürler canım
bende koşturmaktan fırsat bulamıyorum buraya ama uyumadan birekere muhakkak bakmaya çalışıyorum
ahseninde düzeni mahvoldu sürekli misafirim var ve kalabalık sesten uyumuyor
öksürügede burnu tıkanırsa burun damlası kulan birde beloved ballı limonlu su verin diyordu ıhlamur da iyi geliyor ben ahsene veriyorum öksürünce ateşi olursa sen genede doktora götür istersen ben ilk öksürükte soluğu doktorda alıyorum canım biliyorum ilaçlar mahvediyor ama ahsen kalabalık ortamda büyüdüğü için mikrop kapıyor heralde hemen ateşleniyor bende mecburen her seferinde 1 torba ilaç kulanıyorum

tam isimlerini bilmiyorum basitparsiyel derken o nasıl oluyor
benim kızımda havale geçirdi şimdi epilepsi ilacı kullanıyor limunaletten

cnm benim çok geçmişler olsun kuzuna basit parsiyel nöbet Allahıma binlerce kez şükür epilepsinin en iyi nöbet türü fiziksel olarak hiçbir katılmanın olmadığı ve bilinç kaybının da çok az olduğu nöbet türü
Allahım en kısa zamanda kurtarsın

hoşgeldin cnm malesef herşeyden değişebiliyor düzenden havadan sudan bile ufaklıkların huyu değişiyo malesef bizimkide hastalandığından beri bi sinirli dün elimin üstünü öyle bir sinirle mıncıkladıki anlatamam bi sefer yapıpta bırkmadı yaptıkçaa yaptı
yemeyince zor cnm Allah kolaylık versin sanada
ben bu kötü tecrübeylee şunu öğrendim bebeklerde kuru öksürük olmazmış balgamlı olurmuş o yüzdenki öksürük şurubu vermiyoruz balgam sökücüler var onlaran veriyoruz mesela musconex gibi ama sen bildiğini okuma git dr okusun ben aldım boyumun ölçüsünü sende alma cnm e bide doğal yöntemleri dene sen hee bide gece öksürüğünüz varsa hiç beklemeden dr. yolları taşlı geliyor sırma saçlı :)

saol cnm ilaç kullanalı nöbetimiz olmadı inşta olmaz ama hala çok korkuyorum aminn inş atlatır sanada çok geçmişler olsunn

canım yanık ilacının adı ya da içeriği ne?Ben de bi kaç tane bitkisel formül duydum ve bir de bir kaç merhem ismi araştırdım,doktorumuz madecassol verdi,bepanten de sürsem mi diyorum,doktorumuz bepantene yakın dedi,yumurta sarısı yağı çok kuvvetli bi ilaçmış,eşimin arkadaşının kızı ocakta tencere kaynarken deviriyor üstüne,3. derece yanık olmuş,feci yani,bu ilacı sürmüşler hiç iz kalmamış,ondan mı edinsem diyorum,bizimki hafif derece zaten geçer mi diyorum,1. derece olan yerler geçti gibi zaten de 2 yer var hafif 2. derece,oralara sürsem mi sürmesem mi başka bişi bilemedim,bi de dokmtorumuz pazartesiye kadar kapalı kalsın dedi,8. gün olcak pazartesi, ama bana süre çok uzun geldi,benim bildiğim yanık yarası açıkken daha çabuk kurur,akşam sargıyı çıkardım yanık merhemini sürüp tek kat sargı bezi doladım sürtmesin bi yerlere diye,doktorumuz kızmaz inşallah

kızlar cerenin oksurugu bugun arttı burnu da iyice akmaya basladı. ballı ıhlamur yaptım ama iciremedim. sonra surup vermeye karar verdim (bricanyl) ama kac kere denediysem oldugu gibi tukurdu katiyen yutmuyo delirecem yaa. dr.nu aradım ben de belki baska bi surup adı verir diye oksuruk surupları hep acıdır dedi bi sekilde sabah aksam yarımsar olcek icirmeye calıs dedi. napıcam bilmiyorum birazdan bidaha denicem bakalım insallah yatmadan once icirebilirim...zaten yemek yediremiyorum smdi bi de surup faslı cıktı... ne cektin be yavrum diyorum kendime baska da bisey demiyorum

annem ciger denemesi yapmıs bana hamileyken, ama kendi kendine demis bi de gercekten dogruysa bari demis gorunmeyen bi yerime sureyim. sure sure totosuna surmus ama Allahtan dusunmus cunku benimde totomda bi lekem var,hele bi de yuzune sureymis mazallahhh. bendeki leke 3 tane yanyana 1tl buyuklugunde ama zaman zaman renk degistiriyo eskiden acık kırmızıydı simdi rengi koyulastı ve bazen de morumsu bi rengi oluyo bilmiyorum neye baglı belkide bi dr a gostersem iyi olur ama ona gelene kadarrr....bi sıkıntı yaratmıyo cok sukur... kızımında dogdugunda saclarının dibinde kırmızı bi kac benek halinde lekesi vardı hala var ama sacları kapattı.

Geçmiş olsun canım, bence madecassol ve bepantani birlikte kullanabilirsin ben de laser epilasyon sonrası yanık oluşmuştu benimki baya kötüydü 3-4 gün acısını çekmeme rağmen bu 2 kremi gün içinde dönüşümlü kullandım iyileşmesini hızlandırdı az biraz iz kaldı ama dediğim gibi benimki kaçıncı derece bilmiyorum ama çok kötüydü. O iki kremde zaten hücre yenileyen ve cildi düzelten kremler

Geçmiş olsun canım, inşallah bir an önce düzelir ceren, ablanlarda mı üşüttü orada düzeni de bozulmuş ben bu yüzden memlekete gidemedim çınar çok nazlı bebek her değişiklik onu daha huysuz yapar o yüzden çok monoton yaşıyoruz tabi ben de sıkıldım bu durumdan

ay kızlar kaç gündür misafirlerle uğraşıyordum bugünde eve tıkılı kaldık hava berbattı gök delindi sanki bir ara güneş açar gibi oldu ama oda hava çok serindi diye çıkamadık inşallah yarın hava güzel olurda biraz gezeriz çok sıkıldım sürekli evde iş gör pasta yap ahsen zaten iyice kudurdu ne durdan anlıyor ne yapmadan çekiyor döküyor gözümün içine baka baka yaramazlık yapıyor ahsen diye sesleniyorum küçük hanım tenezzül edip bakmıyor bile kızlar sizinkilerde böylemi hiç korkmuyor eline vuruyorum çünkü kendine zarar verecek şeyleri çekiyor yok hiç anlamıyor gülerek bazen de bağırarak yaptığı şeyi yapmaya devam ediyor

geçmiş olsun canım ilaç içirmek gerçekten ölüm balla limon içirirdi annem bana o da etkili bi dene istersen

Geçmiş olsun canım, aileden uzak olmak zor bütün gün bebekle ilgilen ve sosyal hayattan uzaklaşmak tabiki psikolojimizi alt üst yapıyor üstüne çocuklarımızın huysuzluğu olunca insan sinirlerine hakim olamıyor ben de çınarın uykuya direnmesi uyumamak için ağlaması sırasında öyle bir sıkılıyorum üzülüyorum ki hem geriliyorum bağırıyorum hem de kalbim yerinden çıkacak gibi çarpar oldum olası bebek ağlamasına tahammül edemem, oğlum hem dışarı çıkmak ister kapının önünde ağlar çıktık mı da 20 dk içinde arabanın içinde tepinir artık ne istiyorsa sanırım onu yere bırakmamı istiyor yollarda emekleyecek sonra indirmeyince sinirleniyor ayakkabılarını çoraplarını çıkarıp yola fırlatıyor ben de alıyorum eve getiriyorum bu sefer eve geldik diye huysuzlanır ya böyle değildi 1 yaşına gelince bu huyları edindi 10-11 aylık olana kadar yolda çıtı çıkmazdı yeterki dışarı çıkarayım acıkmaz sesini çıkarmazdı öyle etrafı seyrederdi

mirayda öyle canım yürümeye başladı bir haftadır babasından biraz korkuyo yine ama beni hiç sallamıyo bende vuruyorum ellerine yanlış olduğunu anlasın diye gülerek yine yapıyo arsız mı olcak ne

sağol canım uzakta bunalıyo insan gerçekten bide çocuk mızmız olunca herşeye ağlar oldum sinir filan kalmadı
mirayda yürüyor yorulunca yol ortasına oturup emeklemek istiyor üstümüzü başımızı bir görsen eve gelene kadar perişan oluyoruz güya 1 yaşında düzeleceklerdi

istanbulda da 2-3 gündür şiddetli lodos vardı bugün biraz daha iyiydi hava, çınar da artık hayırdan anlamıyor eline vursam da ağlıyor sonra hemen bana tavır yapıyor ama işine de devam ediyor ben de elimden geldiğince evi güvenli hale getirmeye çalışıyorum çünkü laftan sözden anlamıyorlar bir misafiirliğe gitmek çok zor oluyor orada hiç oturamıyorum

mirayda öyle canım yürümeye başladı bir haftadır babasından biraz korkuyo yine ama beni hiç sallamıyo bende vuruyorum ellerine yanlış olduğunu anlasın diye gülerek yine yapıyo arsız mı olcak ne

hadi hayırlı olsun canım iyice işin zorlaşmıştır yürüyünce yürümeye başlıyalı berri elimide tutmuyor bizimki markette tek başına geziyor bizde peşinde koşturuyoruz başına buyruk zaten ahsen iyice kudurdu bende hiç sevmem heryerde bişeyler toplansın kendine zarar vericek diye tv ünütesinin üzerindeki herşeyi kaldırdım birde yere atıyor sonrada düştü diyor gözümün içine bakarak annem anlamıyor desede be sanki inadıma yapıyor gibime geliyor yapma diyorum arkasını dönüp yapmaya devam ediyor

canım ben dün öğlen ablama gittim misafiri vardı
bir baktım ahsen yok yeğenimin odasına girmiş kız bir vazoya kurumuş güller koymuş hepsini ufalamış birazıda elinde antireye atmış
çaylar geldi ahsenimi tutayım çaymı içeyim zaten erken kalkıyorum şevval geliçek diye geldiğimde her tarafım ağrıyordu akşama kadar bir kez zorla uyutuyorum o zaman duruyor yoksa asla oturmuyor eskiden tv izlemesin diye açmazdım şimdi açıyorumki 5 dakika dursun reklamlara bile bakmıyor artık bende hiperaktifmi diyorum ama annem normal yürümeye yeni başladı zamanla oturur diyor bir umut bekliyorum

Ben de öyle duymuştum ilk yürümeye başladıklarında çok aktif oluyorlarmış şimdi düşününce ben ne yapacam şimdi çınar neden yürüyemiyor diye düşünüyorum bir yürümeye başlasın neler olacak kimbilir artık hiç mama sandalyesini sevmiyor uyuyor bile olsa yatağa koyduğum gibi ayağa kalkıyor ben de odada kalabilmesi için 15 dk tel açıyorum artık yoksa evi turlayacak emekleyerek ve ne bulursa deviriyor çekiyor

Slm kızlar, bu sıpaların hareketliliği konuşulmuş, vallahi benim kızım da çıldırdı, daha yürümüyor ama evde nekadar dolap çekmece hepsi yerlerde, dışarı çıkarıyorum arabada durmuyor, ayağa kalkıyor, yere sarkıyor, emeklemek istiyor, herkese bağırıyor, öpücük atıyor, del del diyor, öğrendiği her şeyi sergiliyor, biz yap deyince asla yapmıyor, hep başkalarına yapıyor.. otobüste arabada rezil ediyor, milletin başörtüsünü çekiyor, gözlüğüne saldırıyor, kahkahalarla gülüyor, herkesin kucağına gidiyor.. ben bu hale geleceğini hiç tahmin etmezdim.. her gün öğleden sonra 5-6 gibi çıkıyoruz, 9 da eve geliyoruz, direkt uyuyor, yeterki uyusun her gün çıkarım..

bu arada benim kızım da belki 1 ayı aşkın süredir öksürüyor, burnu akıyor.. artık ballı limondan da midesi bulandı, hiç bişey vermiyorum.. öksürükten bişey olmaz korkmayın.. ben şimdiye kadar hiç bir gripte ilaç kullanmadım..

cerende aynen oyle canım bende yedirirken kasıga vurmasına siniroluyorum gecen bi kac kere vurdum eline, her seferinde sırıtıyo bana bakıp, oyun zannediyo o yuzden bu tarz hareketlerin bi yararı yok arkadaslar bi yerde okumustum cocuklar yanlıs hatırlamıyorsam 2 yasına kadar kendilerine neden kızıldıklarını anlayamazlarmıs boyle durumlarda dikkatini baska yone cekmeliymis falan filan... ama ceren cekmeceleri acmasına kızdıgımı biliyo cunku acmadan once donuyo bi bana bakıyo ama tabi ben sist pist desemde genede acıyo hatta yaramazlık yaparken gelip onu engellicegimi anlarsa o da telaslanıyo,daha bi hızlanıyo yaptıgı is herneyse ama koltuklardan arkasını donup duzgun bi sekilde inmeyi ogrendi kızım hep yaramazlık degil yani :)

evet herhalde ablamda kaptı, gelince az az basladı cunku oksurmeler. uyku duzeni de degisti. ne de olsa insanın kendi evine kendi duzenine benzemiyo. ben evde bazen iki laokma icin bi saat ugrasıyorum doksede sacsada benim evim ama orda oyle olmuyo halılara tukurur puskurtur korkusuyla fazla zorlayamadım yedirirken bile. yarım saat sallayıp uyutuyorum tam odadan cıkıyorum yegenlerim bi kavga patlatıyo ya da tvnin sesini acıyolar anında uyanıyo ceren hanım. yani gitmek hem guzel hem zor. ondan salı gittim pazartesi dondum bir hafta bile duramadım yani. cocujlu kadın bi yere sıgamazmıs derlerdi aynen oyle oluyomus bu isler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…