Bebeği kucağa alıp emzirmemek ne saçma benim de en sevdiğim şey bebeğimin kucağımda emerek rahatlamasıydı şu son geceler saat başı uyanıp emiyor, katı kurallar çocuğun gelişimine engel olur kişiliğini de olumsuz etkiler bence tabi bazı kurallar olacak ama o kadar da değil, benim oğlum uyuyacağında çok ağlar elimden geldiğince sakinleştirmeye çalışıyorum ama uyumaya çok direniyor bu sıralar, iştanı da kapandı hiçbirşey yediremiyorum tv yi açsam dikkatini başka yere çekiyorum eline oyuncaklar veriyorum yemiyor da yemiyor ne zor şey iştahsız ve uykuyu sevmeyen çocuklarla ilgilenmek gerçekten çok yoruldumceren eskiden daha iyi uyuyodu ama simdi gunduzleri 1 saatten fazla uyumuyo. uyursa ogleden oncede uyutuyorum bi de 3 gibi uyutuyorum ama genelde ogleden once uyuyosa ogleden sonra uyumuyo sanırım artık tek uykuya dusucek. normalde cereninde kendi kendine uyumuslugu yoktu hic, o yuzden mucize gibi geldi. ablam istanbulda cocuk bakıyo entel bi aile diye anlatıyo baktıgı kız 3 yasında ve evde cok ciddi kurallar var diyo mesela katiyyen oyle ayakta sallama falan yokmus seslibi oyuncagı varmıs onunla yatırıyolarmıs, kız onu dinlerken uyuyomus aksam 8 de uyku vaktiymis. asla oyle gezerek ya da tv karsısında yedirmek yokmus yemiyosa yemiyomus cocuk. bu martta 2. kardes dogdu kadın dogru duzgun kucagna almıomus alısmasın diye, gogsunden emzirmiyomus sutunu makineyle sagıp biberonla veriyomus! falan filan yani bana gore bu kadar kural cok abartı ama su uyku olayı super ya hic ugrasmıyosun diyo ablam yatırıyosun yataga cocuk kendi uyuyo diyo hatta bana da alıstırmamı soyluyo ama ben yapamam oyle cocugu saatlerce aglatmaya kıyamam belki bebekken alıstırmalıydı bilemiyorum yapan nası yapıyo onu da bilmiyorum...
ben şahsen ağlatamam öyle,hem neymiş o bebeği emzirmemek,anne kokusu gibisi var mı?Emzirememek başka onu ayrı tutuyorum ama bi de böyle emzirmeyen güya kendince bilgili cahiller var,Allah akıl versin ne diyim.Yemek kuralı olabilir,çocuk kendi kendine ağlamadan uyuyup kalıyosa o da olabilir ama çocuğu çatlatana kadar ağlatarak bir şey yaptırmak ya da sevgi ve şefkatten,dokunma tatmininden eksik bırakarak güya eğitmek bana asla doğru gelmiyor,yapmam.Zaten şunun şurasında 1 sene kucak ister yürüyünce sanki kucakta mı duruyolar,tadını çıkar işte,anneliğin zaman zaman yorucu da olsa en güzel yanlarından biri bence,babanın kucağında bile durmayan bebek annesinde duruyor,böyle keyifli bi şey var mı başka?
canım çok sıkkın kızlar saolsun eşim benden bıkmış durumda sanırım bana bu akşam öyle biz söz söylediki canımı çok acıttı
elif bi kaç gündür geceleri uyumuyo 1-2 saat zorluyor en sonunda sızıyo yada babası uyutuyor bu gecede uyumadı bende babası aldı uyudu
babasının dediği laf bunun üzerine sen zaten neyi beceriyonki bi çocuğu uyutamadın dedi
Canım onlar uyumayınca biz strese giriyoruz bu sfer uyutmak daha zor oluyor eşin de bir anlık sıkıntıyla söylemiştir erkekler birkaç gece çocukla ilgilenseler hemen sıkılırlar iğneleyici laf ederler yine senin eşin uyutabiliyor benim ki hiç denemez bile o kadar sabrı yok mama sandalyesine bile oturmak istemiyorsa hiç üstelemeyip hemen bu oturmuyor diyor sen gel oturt anlayacağın ne kadar zor iş varsa hepsini ben yapıyorum eşim sadece oğluyla eğleniyor oynuyor en keyifli zamanları yaşıyor ben ise en sıkıntılı zamanları yaşıyorum yedirmek sorun altını bezlerken giydirirken çıldırıyor zor zaptediyorum tatlı dilden anlamıyor çınar benim uyarılarımı hiç takmıyor ama babası kızınca hemen duruyor. Beterin beteri var canım eşimi rahatsızlığından sonra işten çıkardılar ve şu an evde gittikçe depresifleşiyor ben de haftaya annemin yanına gidecem çol bunaldıö şimdi eşim de ben de geleyim diyor ama ben zaten biraz ortamdan uzaklaşmak için gidiyorum valla çok sıkıldım hiç sorunumuz bitmiyor eşimin de hiç şansı dönmüyorcanım çok sıkkın kızlar saolsun eşim benden bıkmış durumda sanırım bana bu akşam öyle biz söz söylediki canımı çok acıttı
elif bi kaç gündür geceleri uyumuyo 1-2 saat zorluyor en sonunda sızıyo yada babası uyutuyor bu gecede uyumadı bende babası aldı uyudu
babasının dediği laf bunun üzerine sen zaten neyi beceriyonki bi çocuğu uyutamadın dedi
uyudu elif al yatır diyo onuda sen yap dedim başka odaya gittim bie diyo sen zaten kız git hemen ya insan iki gönül almazmı çok zor iki bişey söylese tamam ama yok odun diyorum yine odunnnnnn birde balık burcu çok romantikmişşşşşşş ben neden göremiyorumm sorun bendemi acaba bugünde regl olmuşum daha bi sinirliyim hiç bişey yapasım yokcanım üzme kendini eşinde ya şakayla yada uykusuzluktan sinirlenip söylemiştir
niye beceremiyesin 1 senedir kim bakıyor çocuğa zaten çocukla akşama kadar koşturuyoruz birde bunu kafana takma
Canım onlar uyumayınca biz strese giriyoruz bu sfer uyutmak daha zor oluyor eşin de bir anlık sıkıntıyla söylemiştir erkekler birkaç gece çocukla ilgilenseler hemen sıkılırlar iğneleyici laf ederler yine senin eşin uyutabiliyor benim ki hiç denemez bile o kadar sabrı yok mama sandalyesine bile oturmak istemiyorsa hiç üstelemeyip hemen bu oturmuyor diyor sen gel oturt anlayacağın ne kadar zor iş varsa hepsini ben yapıyorum eşim sadece oğluyla eğleniyor oynuyor en keyifli zamanları yaşıyor ben ise en sıkıntılı zamanları yaşıyorum yedirmek sorun altını bezlerken giydirirken çıldırıyor zor zaptediyorum tatlı dilden anlamıyor çınar benim uyarılarımı hiç takmıyor ama babası kızınca hemen duruyor. Beterin beteri var canım eşimi rahatsızlığından sonra işten çıkardılar ve şu an evde gittikçe depresifleşiyor ben de haftaya annemin yanına gidecem çol bunaldıö şimdi eşim de ben de geleyim diyor ama ben zaten biraz ortamdan uzaklaşmak için gidiyorum valla çok sıkıldım hiç sorunumuz bitmiyor eşimin de hiç şansı dönmüyor
canım çok sıkkın kızlar saolsun eşim benden bıkmış durumda sanırım bana bu akşam öyle biz söz söylediki canımı çok acıttı
cnm erkeklerin her dedigini takmamak gerektigini ogrendim ben tabi insanın cok sinirleri bozuluyo bazen hakikaten odunlukta sınır tanımıyolar gecen ay bende esimle tartıstım, sebep: her gun ona et pisirmiyomusum (esim asırı etci hic bi sebze yemegini yemez, bende bazen corbalarla filan gecistiriyodum yapamadıgım gunler) ama efendim o et yemeden doymuyomus, ben napıyomusum gunun 15 saati evde?! cocuk bakıyorum cnm dedim herkes cocuk bakıyomus!!! bende nasıl oldum bunları duyunca varya... alıstım diyorum ama insan o an gercekten zıvanadan cıkıyo ben pardon ama rahat bi tuvalete gidemiyorum, oysa ona her gun et pisirmemi bekliyo pasam! halbuki kendisi yarım saat zor tahammul ediyo cerene hic dusunmuyoki bu kadın butun gun napıyo yalnız basına diye, insan biraz anlayıs bekliyo. sende eyidas yaramı deprestirdin cnm ama yalnız degilsin dicegim o yani :)
bizimkine söylesen gelde sen çalış ben bakarım ne varki bakmakta der,bakarbakarda bi anneyin verdiği hiççç birşeyi veremez
eşime bıraksam ne tatlı ne tuzlu ne de yağlı herşeyden yiyecek nerde kaldı perhiz ömür boyu ztn yiyecek acelemiz ne obezmi olsunn
bide sen olmadığında ben verdimki ben demezmiiiiii
yok cnm yokk hiç saygı yok hiççççççç
güzel anneler ve bebişleri iyidirler umarım
Canım sıkma canını olur böyle şeyler erkeklerin hepsi demeyimde çoğuu böyle.. Benim eşim de duru dehe 4 aylıkken dondurma, çikolata yedirmeye başladı marifet sanıyorlar allahtan yurt dışında çalışıyorda kafam rahat yoksa duru 20 kilo olurduu şimdiye ama 20 gün sonra geliyorne yapacağız bilmiyorum..
günaydın canım
çok şükür iyiyiz allah bugünlerimizi aratmasın
git gide daha kötüye gidiyoruz sanki ahsen şevval okula gitmeyeli daha da huzursuzlaştı elinden bişeyleri çekip alıyor
şevval ahsende resmen çıldırıyor son bir haftada okula gitmedi 15 günde çocuk çıldırdı resmen dün kursa yazdırdım şevvali
sabah 10 gidecek 2 de gelecek biraz sakinler umarımbende kafayı yemek üzereyim of of çok dertliyim
gözün aydınmı desem ne desem bilemedim canım eşin geliyormuş
inşallah bu sefer işi rast gitmiştir canım belim daha iyi ama topuklarımdaki uyuşmalar devam ediyor doktora gitmeye korkuyorum
AAAAAAA nedenkii ablasına çok düşkün diyordun..
Valla hafta sonu ablamlar geldi çocuklar var diye bütün gün gıkı çıkmadı kuzumun oda hep çocuk istiyor ama dün annemin burnundan fitil fitil getirmiş annemde hasta bütün gün uyumamış sanki çıldırdı diyor susmak bilmemiş ee hafta sonu ben, ablamlar falan vardık çocuk boşluğa düştü sanırım oda hep kalabalık istiyor...
canım sabah kalkınca kahvaltı yapıyor sonrada biraz ders sonra okula
okuldan gelince de yemek ders yatağa şimdi bir işi yok ahsene sardı
her şey benim odama girmesin kapıyı kitlemeler bende karışmıyorum ahsene karışma diyince çok bozuluyor
iki arda kaldım ne yapıcagımı şaşırdım önceleri ahsen anlamıyordu elinden bişeyi alınca şimdi benim diyip alıp kaçıyor ahsen şevvalde sinirlenip elinden çekiyor birde iki tane balon şevval hangisini eline alsa ahsen onu istiyor yerde dursa almıyor şevval eline alınca tatlı oluyor
Sağol canım aydınlık içinde ol allaha şükür işi iyi arap ülkesi ya ramazan da kapatıyorlar bakalım inşallah geri gidebilir borçların bir kısmını kapattık umarım ev parası toplayabiliriz tabiki giderse yoksa burdaki maaşla mümmkküüünnnnn değilll..
Canım bence bir git ihmal etme korkutmak amaçlı söylemiyorum ama uyuşma genelde fıtık olduğu zaman oluyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?