2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
anne diyor, bir de anlamsız galagulu bişeyler söylüo:)
bitti gitti ver al dede diyor
ama baba demiyor:)))

çocuk daha ne desin bekliyorsun herşeyi söylüyormuş
baba da demesin anne desin yeter

bizim ahsen bir cilveli cilveli baba diyor tabi babası eriyor orada bende çok kıskanıyorum

çocuk daha ne desin bekliyorsun herşeyi söylüyormuş
baba da demesin anne desin yeter

bizim ahsen bir cilveli cilveli baba diyor tabi babası eriyor orada bende çok kıskanıyorum

ahsen çok akıllı demek:):)
nasılsa annesi her koşulda sevecek onu biliyor:)

hastanede yataken kızımla yaşıt bebek vardı
o herşeyi anlıyor ve cevap veriyordu
kıskandım çocuğu...
bizimki boşboş bakıyor soru sorsan:)
yemek yicen mi diyor kafa sallayıp eveeeet diyodu

Geçmiş olsun canım yaptırmadım duymadımda yaptırmak zorunlumu ?????

anne diyor, bir de anlamsız galagulu bişeyler söylüo:)
bitti gitti ver al dede diyor
ama baba demiyor:)))

Canım çocuk ne desin daha bülbül gibi şakımasını bekleme daha kaç aylık duru da anne, baba, dayı, hala, kuş, dell ( gel) buu ( suu) mamma ve anlamsızz bir sürü sözcük yada şarkıı söylüyor..

tebrik ederim..
bende ne zaman vercem kilolarımı acaba ya
nisan 2012 doğumdan çıktım 68 kg
bugün 70 kg(

Canım ben normalde zayıf değilim ama yaş 30 za yaklaşınca kilo vermeye karar verdim 75 ile hamile kaldım hatta 80 gibiydi bulantılardan dolayı 75 oldu 95 le doğuma girdim 85 le çıktım şu an 73 kiloyum..
Diyetisyene gidiyorum kendim veremedim..

Ne mutlu sana bizimki yaklaşık 1 aydır şiş ve beyazlık var ama çıkmıyor anamızı ağlattı uykusuzluk bende çalışıyorum..

Ayy hiç sormma seninki sadece annenle kardeşini uyutmuyor biz mahalleyi topluyorduk başımıza gece dışarlardayız her gören neyi var gece onun sesine uyanıyoruz diyor şimdide kendi evime geçtim kendi komşularım ilk günden sordular hayırdır sabah 5 te dışardaydınız diye ne deyim canım allah yardımcımız olsun....

Kızlar yaa ne yapacam nerelere gidecem bilemiyorum duru çok huzursuz dişlerine baktım acıdım çocuğuma oo damak nasıl şişmiş nasıl anlatamam size ellerini yiyip bitirddi dr unu aradım yapacak birşey yok diyor sadece ağrı kesici birde Denkol diye bir jel önerdi sizler ne yapıyorsunuz bu konuda birde sıcaklara denk geldi..

demoş dışarı çıkınca susuyormu bari yoksa ağlamaya devammı
benim yeğenimde çok ağlardı ablamlar arabayla gezdirirlerdi oda arabanın sallamsıyla uyurdu
hatta ablam pijamalarını giydirir biberonunuda alır uyumaya çıkarlardı ama gece 5 te değil 10 11 gibi uyku saatinde başka türlü uyumazdı allah yardımcın olsun senin işinde zor birde o uykusuz halinle işe gidiyorsun

jelleri önermiyorlar..
buzlukta havuç gibi sert sebzeleri soğut eline ver ateşini alır
ayrıca sert kurabiye ver hem yesin hem kaşısın
soğanda acısını alıomuş

canım bizde 4 diş var gerisi duruyor ne kabarma nede şiş var
bu sıcakta gerçekten zor ablam hani şu diş kaşıyıcılar varya bebekken veriyorduk onları dolapta soğutup veriyordu biraz sakinliyordu
ağrı kesiciyide ver canım yazık hiç değilse gece uyumadan önce verki rahat uyusun kıyamam valla bi yirmilik diş anamızı ağlıyor kuzular necekiyor şimdi

Canım evet kendi arabasına bindirip gezdiriyorum uyuyor ama mazallah içeri geçir yada duru ver uyuyan çocuk uyanıveriyor annemdeyken saat 3 gibi uyandı susmak bilmiyor neyse koydum arabasına gezdirdim biraz zaten köy yeri avlulu uyuyunca içari geçirdim arabasıyla, bastı çığlığı neyse dedim çocuk çıkarayım inan canım saat 5 şe kadar dışarda oturduk ablamla yine içeri aldım kız sanki biri dürtüyor yerindende kaldırmıyorum ha arabayla bastı çığlığı cinnet geçirdim üçtene tokat salladım ama gündüz nasıl vicdan azabı çektim anlatamam ama çıldırtıyor insanıı sabır kalmıyorr....

valla bu bir haftadır o şaplağı ahsende poposuna istiyor ama ya sabır çekiyorum
dün alt komşunun kızı geldi 1 saat kadar oynadılar içerde kız tabi yabancı olduğu için korkuyor ahsenin elinden bişey almaya 1 2 kez ahsen bağırdı oh ne rahatlıkmış sesizlik
şevval çok sevsede oyuncaklarına ahsen zarar verince kızıyor bu seferde ahsen basıyor yaygarayı

birde 2 kardeş bukadarmı farklı olur şevval çok narindir sesiz zarar vermez
ahsense bağırıyor canı acımaz düşer kalkar huysuz
şevval 1 yaşına kadar ben çok çektim sonrası çok akıllıydı dur desem durur otur desem otururdu buna ne laf geçiyor ne bağırma
gecen aşağıya komşuya indim perdesinde sorun varmış bakmaya oyuncaklara saldırıyor dur dedim baktım bana vurmaya başladı allah yardımcımız olsun bu koç bebişleri çok huysuz çıktı valla bide bizimkini çok sevdik şimdi ramazanlık çok halim olmuyor ilgilenmeye ondandamı iyice kudurdu dersiniz dün yemeğim vardı misafirden kalanlar sürekli kendisiyle ilgilenip oyndaım daha sakindi sanki

benimkide konuşmuyor merak etme, konuşmasından ziyade anlaması yeterli..

menenjit aşıları canım küçük bebeklere etki eden bir aşı değil yanlış hatırlamıyosam 10 yaş üzerine vurulabiliyor, ayrıca etken maddesi de türkiye de görülen menenjit mikrobuna göre değil.. maalesef bu hastalıktan korunma şansımız yok ama nadir görülüyor şükür ki.. bu özel aşılar para tuzağı olup yaptırmayı düşünmüyorum

buradan okyabilirsiniz http://www.anneoluncaanladim.com/yazarlar/21/kadir-tugcu/1696/meningokok-asilari

Son düzenleme:

bende araştırdığım kadarıyla başta görülmüyormuş ama diğer türlerine aşılandıkalrı için meningokok olan türüne artık daha çok yakalanıyorlarmış

kızlar bugün bizim evlilik yıldönümümüüüüzz
ve şimdi asıl bombayı söylüyorum eşim bugün nöbetçi

kızlar bugün bizim evlilik yıldönümümüüüüzz
ve şimdi asıl bombayı söylüyorum eşim bugün nöbetçi

nice mutlu yıllara inşallah canım

biz bu sene hastalıktan hem benim doğum günümü hem de evlilik yıldönümünü unuttuk valla,11 temmuz doğum günümdü hem ben hem oğlum hastaydık ,banka msj ıyla farkettim evlilk yıldönümümüz de 17 temmuz ve de inanır mısın az önce bugün ayın 18 i olduğu farkettim iyi mi gribi eşime bulaştırdık,oğlumun burnu hala tıkalı gibi,bi de ramazan ,bu sene boşgeçiyoz kutlamaları valla

Demet ben de kendimi öyle bir frenlemeye çalışıyorum ki dişlerimi sıkmaktan çenem acıyor çınar 4 gece oldu çıldırıyor uyandı mı yatmıyor hep ağlıyor ne annem ne ben sakinleştiremiyoruz gündüz birşeyi yok gece ne oluyor anlamadım ama elleri ağzında başını kulaklarını tutuyor dişetleri şiş çıkmıyot bir türlü zaten bundan önce de deliksiz uyuduğu yoktu ama en azından emzirip kucağımda sallar uyturdum şimdi gece 3 saat uyanık kalıyor saat başı kalkıyor gece 2 defa kalksa kurban kesecem adanayı sevdi ama uykular daha kötü oldu artık tüm gece emzirmekten boynum tutuldu dik duramıyorum ve çınar çok kötü dişliyor meme ucum resmen kesilmiş ağlayarak emziriyorum emzirmeden hiç sakinleşmiyor pedagog var mı adanada bildiğin. Şimdi istanbulda olsam bir de eşimin gereksiz kırıcı konuşmalarını duyacaktım. Vallahi 2 çocuk büyütürdüm annem bile sem nasıl bakıyordun diyor bana.

bende araştırdığım kadarıyla başta görülmüyormuş ama diğer türlerine aşılandıkalrı için meningokok olan türüne artık daha çok yakalanıyorlarmış

zaten diğer türlerine şimdiye kadar aşılandılar tüm karma aşıların içinde var, 18 aylıkken gene olacaklar karma aşı.. ama türkiyedeki bütün çocuklarda (B) türü görülüyormuş onun da aşısı yok..eğer yurt dışı bağlantın varsa yaptır diğer türlere karşı ekstra korur belki..

güvenemiyoruzki doktorlara ben şimdi doktora sorsam kesin yaptır der..özel hastane sonuçta..güvenememek çok kötü..aşınuın bi zararı yoksa yaptır içinde kalmasın ama risk devam ediyor..ben 31 yaşındayım menenjit salgınları 20-25 yılda bir tekrarlarmış ve türkiye için vakit gelmiş..hatırlıyorum ben ilkokuldayken çok zeki bir arkadaşımız menenjit olmuştu aylarca okula gelmedi bulaştırmamak için ve maalesef zihinsel hasar bırakmıştı tabi o zamanın şartlarına göre şimdi tedavi daha iyi olablir..Allah tüm yavrularımızı korusun..

Mutlu nice yıllar dilerim canım

teşekküler kızlar bizde yarın yemeğe filan gideriz artık asker eşi olmak böyle bişi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…