2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

aynı benim kızımda öyle:)
ağaoğlu gibi evdeki herşeyi eline alıp fırlatıo ben arkasından toplaya toplaya:):)
ve herşeyi merak ediyor

oğlum duş kabinin kapılarının açılıp kapandığını farketti,o yüzden izin veremiyorum,kapağı açıp içeri girerken ayağı kayar,seryt zemine kafasını çarpar falan diye,bi de tabi tuvalet fırçası ve metalik çöp kovası var gözüne kestirdiği,kavga dövüş çıkıyoz banyodan

kızlar oğlum ilk defa dümn gece kanepeye yardımsız çıkmayı başardı,daha önce popodan hafif destek veriyodum ama ara sıra izin veriyodum çıkmasına,dün gece azmetti çıktı tek başuına,ama çıkınca bi sevindi bi sevindi,dansetti kanepenin üstünde biz çayı ve meyve tabaklarını falan kanepein tepesine koyuyoduk yetişemiyor diye,son kale de yıkıldı sanırım

Tebriklerrrr :)) ela o kadar sey yapnasina ragmen hala poposunu kaldiripta cikamadi :)) bacak atiyor oylece kaliyor hihihi :)) onuda yaparsa Isimiz is artik..

Iyi geceler kızlar oğlum iki gecedir ayni saatte uyaniyor : 4'te. ancak simdi uyuttum

benim kızım masanın bile tepesine çıkıyor
şimdide şey öğrenmiş yatak kanepe vs üstünde devrilcek gibi yürüyor..düşecek diye çok korkuyorum
demekki tüm çocuklar aynı şeyleri keşfediyor sena da düşakabinin kapılarını açıyor içeri giriyor:)

Bizde banyo hala yasak bölge, bazen topu kaçıyor banyoya benden istiyor şimdilik... Yasaklar yavaş yavaş deliniyor ama Allah yardimcimiz olsun... Dün gece sahurdan sonra mutfakta temizlik yapmıstım çamasır suyunu orda unutmusum oğlum da sabah gidip onu bulmus bi baktim elinde , kapağını da açmis yere dökmüs, elinden aldim ama ben böyle bi hatayı nasıl yaptım inanamıyorum kendime elim ayağım boşaldı resmen... çok dikkat etmek lazım gerçekten...

aranızda beni hatırlayanınız vardır mutlaka bende nisan annesiyim.

oğlumla napacağımı şaşırmış durumdayım.ben çalışıyorum sabah 8 de çıkıp akşam 7 de geliyorum eve. oğlumu emzirmeye de devam ediyorum. bütün gün yanında yokum artık işte de sadece 1 kez sağıyorum sütü. en fazla 200 ml süt bırakabiliyorum gün içinde arada takviye olsun diye. akşamda gelince emziriyorum. buraya kadar herşey normal. ama geceleri çıldırmak üzereyim.
ben oğlumun emziğiyim resmen. sabaha kadar memeyi bırakmak istemiyor zorla bırakırsam çok ağlıyor.
bi süredir gece emzirmelerini zorlada olsa 3 gece ağlattıktan sonra bıraktırmayı başarmak üzereydim. 1-2 hafta kadar gece uyanıp istediğinde meme uyuyor oğlum sabah olunca uyansın emersin diyordum biraz sızlansa da su içmeyi ve emziği kabul edip tekrar uyuyabiliyordu.

bu aralar çok iştahsız hiç yemek yemek istemiyor. birkaçgün önce de yatmadan önce aşırı kustu ve o gece çok ağladı. aç olduğu için de emzirdim. sanırım hata ettim. şimdi herşey başa döndü. ben yine emzik görevine döndüm.
artık ne yapacağımı bilmiyorum.
uyumadan işe gelmek beni çok yoruyor artık. gücüm kalmadı. eşim kez komple memeden diyor. ama bende oğlumda henüz hazır değil tamamen kesmeye.

yemek yeme sorunu yoktu öncelerde şimdi yemek yemiyor ve çok agresifleşti diş çıkarıyor olabilir diye de düşünüyorum.

bana yardım edin lütfen. siz ne durumdasınız. önerilerinize açığım ne yapmam lazım sizce.

keyfi olöadığındna daha bi düşkünleşmiş memeye bence,bi de seni gündüz göremeyince gece sana doymak istriyo da olABİLİR,BENİM OĞLUM DA son zamanlarda gece 2.5-3 saatte bi çığlık atıp ağlayıp uyanıyo,kucağıma alıpğ emzirmeden sallasam da uyumuyo,ben de dişler mi sancıyo ki diyorum,yoksa dönemsel mi acaba diyorum,peki haftasonu ev deyken tüm gün onu daha sık emzirsen acaba gece yine eynı şekilde mi yapar bi denesen,yani senden ayrı kalmanın acısını çıkarıyor gibi geldi bana,ben bu aralar evdeyim ona rağmen sürekl peşimde,lavaboya bile göndermiyor beni,düşün,sen neredeyse 12 saat yoksun,onun için çoook uzun bi süre,biraz izin alma ya da mesaini azaltma imkanın yok mu hiç?

bende önceleri hep gündüz yokum gece varlığımı hissetmek istiyo diye düşünüp dayanmaya çalışıyordum bu duruma. ama artık bünyem tükendi uykusuz çalışmaktan bittim. ani bir kararla gece beslemesini kesiyorum dedim ve kestim.3 gün çok zor geçti.hep konuştum onunla uyumadan önce emebilirsin oğlum sonra memede sende uyuyacaksınız.sabah olunca ışık olunca dışarısı emebilirsin dedim.tamam dedi.uyanıp istedi ama uyuyo deyince çok direnmeden tekrar uyudu. ama şimdi geçen günlerde kusması sebep oldu izin verdim emmesine acaba o yüzdenmi tekrar böyle oldu bilmiyorum yada azı dişlerimi çıkıyor.
9-6 çalışıyorum ama 1 saat yolum var.

çocuk yemek yemiyo bu ara bide gece böyle yapıyo diye herkes kes memeden diye başımın etini yiyor. kayınvalidem sürekli bunu kesmezsen bu hiç yemek yemez. aklı erdi seni bekliyo emmek için ondan yemiyo felan tutturdu. eşimde şimdi onun laflarını tekrarlayıp duruyo. sinirleniyorum artık.

ama ne ben nede oğlum hiç hazır değiliz memeden ayrılmaya. bütün gün görmüyo beni akşam eve gider gitmez sarmaş dolaş olup emmesine bayılıyorum. gözlerimin içine bakarak gülerek emmesi onun o mutluluğu... kesinlikle hazır değiliz.

şu geceye bi çözüm bulmamız lazım.

canım ya elifte öyle koltuğa çıkıyo inmeyide öğrendi çok şükür koltuğun arkasından yandaki kollarından aşağı iniyor seninde dediğin gibi herşeyi yukarı koyardık şimdi orasıda bitti :) işin ilginci elif daha yürümüyor bile ama tırmanmayı öğrendi küçük hanım :)

Allah kolaylik versin gerçekten zor bi durum, çalıştığın için çok zorlaniyorsun haliyle, hepimiz zaman zaman bu durumu yaşıyoruz emmeye düşkün bebeklerde ama bence de diş sıkıntısı olabilir gece uykusundan çok uyanıyorsa... Ben de bazen diyorum beni emzik yerine kullaniyor diye ama artık eskisi kadar sık uyanmiyor veya emmeden geriye uyuyabiliyor, belki de dönemseldir bilemiyoruz ki... Diger yandan emzirmeyi sakin birak,ma bence az da olsa emsin mutlaka, ne güzel anlatmissin ya onu kucagina alip emzirdigin zaman hem sen hem de yavrun hasret gideryorsunuz o senin kokuna doyuyor sen onun kokusuna doyuyorsun, bu zamanlari gecip gidecek geri gelmeyecek ama illa ki sıkıntısı gecince yine yemek yiyecek... olmadi bi pedagoga gidersin ona danisirsin...

dün akşam benim kuzum çok acıkmıştı.patates kızartması yemeyi seviyor ama ben kızartma yemesini çok istemiyorum o yüzden fırına koydum patatesleri.gelip gidip fırının önüne eğilip içine baktı kıyamam çok aç kalmış bütün gün. emzirdim gelince yetmedi ona.
biraz yemek yedi şükürler olsun.
gece uyuyacak artık emmek istedi.kucağıma aldım emziriyorum ama biyandan da konuşuyorum onunla saçlarını okşayarak.
''sen artık büyüdün.abi oldun. abiler geceleri meme emmezler. hem memeyede yazık. eğer meme uyumazsa sana süt veremez. sende aç kalırsın. o yüzden memenin uyuması lazım. sende gece onu uyandırma. sabah olunca birlikte uyandırırız ben işe gitmeden emersin.'' böyle uzun uzun anlatıyorum ama sanki duvara anlatıyorum benimkinden tık yok. gözleri sabitledi memeye habire emiyo sanki hiç duymuyo gibi.
sonunda ''oğlum beni duyuyor musun?'' dedim. Kafa sallıyo meğer işine gelmiyormuş paşamın :44::44:
Peki söylediklerimi anladınmı memenin uyuması gerekiyor dedim. anladım diye kafa salladı tekrar. Aferin oğluma dedim öptüm kokladım uyuduk beraber.

sonra gece çok kalktı. anne memeee diyo. ama annecim söz verdin istemeyecektin yazık memelerde uyuyacak ya oğlum uyusun süt hazırlasın sana sabah emeceksin, istersen su içebilirsin emziğini alıp tekrar uyuyabilirsin ben yanındayım dedim. kabul etti
tekrar dalması zor oldu ama emmeden tekrar uyudu her seferinde. sabah aydınlanınca kalktı bana dışarıyı gösteriyo
kuzum yaa sabah oldu ver artık diyor resmen. peki uyansın artık süt yapmıştır sana dedim çok mutlu oldu meleğim.

ben onu 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum.aramızdaki en kuvvetli bağ bu şuanda bizim. akşamları 2 saat en fazla 3 sabahlarıda yarım saat birlikte zaman geçiriyoruz sadece. bıraktırmayı hiç istemiyorum.

Oğlun kaç aylıktı canım, maşallah anlayışı baya iyiymiş, gerçi nisan annesiyim demiştin ... Benim oğlum geceleri sadece ağlar

günaydın kızlar nasılsınız
bende misafir ağırladım bu ara bol bol resmen pert oldum
bi eşimin arkadaşları kaldı ama çok yoruldum bu hafta değil

ahsende 1 haftadır koltuğa çıkıyor
ağzındakini yutunmu dediğimde ııı ıı yada yutmuşsa hıhı diyor
birde bugün şevvali kursa gönderirken elini sallayıp görüşürüz dedi ben tabi şok oldum
birde kaza geçirdik tabi bukadar diili olunca nazar değiyor kuzuma
bu aralar kabız olmuş baktım zorlanıyor kulozete oturtayım rahat yapsın dedim ıslak mendil almaya arkamı dönmemle ağzının üstüne yere düştü dudağı şişti bu gecede kaşımış heralde sürekli ağladı hafif dişide kabarmış gibi gecede başı sıçak geldi emzirirken ama ölçtüm çok da yüksek değildi diş ateşidir umarım hastalanmasım misafirler gelince hertaraf aççılıyor ceyranda kalıyor inşallah hastalanmaz
bugün ve yarın yemeğe davetliyim rahatım 2 gün yemek derdim yok

kızlar ahsen hiç kilo almıyor 9 kiloda kaldı kuzenleri var ahsenle yaşıt hem boy olarak hemde kilo olarak ahsene göre çok çok iyiler biraz üzüldüm doğrusu ahsenin yedigininde 2 katını yiyorlar dikkat etimde ahsen yarım kase çorbayı zorla yerken onlar hem sofradaki yemeklerden yiyip üzerinede 1 kase çorba yiyorlar çokta zorlamak istemiyorum kafaya takmıyayım diyorum ama aradaki farkıda görünce çok üzüldüm

gene çenem düştü kaçgündür yazmadımya birikmiş

canım geçmiş olsun iyiki bişey olmamış kıyamam kuzuyamirayda çok huzursuz azı dişi çıkıyor sürekli ağlıyor bide hava çok sıcak taşlara yatıyor sürekli
mirayda çok yemiyo canım 10 buçuktu en son aldığını sanmıyorum canım kaç saatte bir veriyorsun canım sen az yiyor madem öğün aralarını sıklaştır bakalım yarım kase az gibi geldi biraz:44::44:
bende eşimin iş arkadaşlarını yemeğe alıcam cuma günü iki aile gelecek ne yapsam fikir verin
mercimek çorba
karnıyarık
havuç tarator
pilav
salata
cacık
kemalpaşa tatlısı
masaya ortaya bişiler daha yapayım diyorum ne yapsam:44:

sagol canım allah korudu şimdi uyutum dudağı kanamış sanki

canım 4 övün veriyorum
sabah uyanınca 1 gün yumurta rafadan yapıyorum tek onu zorla yiyor aradada labne
1 günse ya çorba yada meyva bisküvi hergün yumurta vermiyorum sıcak diye
sonra öğlen yarım kase çorba
ikindide meyva yada yoğurt
akşamsa gene çorba
hepsi yarım kase şeklinde oda ne şebeklik varsa yapıyoruz balkon da hatta annemin bahçesine bile gidip geliyorum sırf yesin diye

canım birde menüne zeytinyağlı bişeyler ekliye bilirsin
fasülye barbunya gibi yada börek

Son düzenleme:

bence de bıraktırma,kim ne derse desin yaşını geçtikten sonra emzirmek daha bi keyifli,onunla konuşuyosun emerken,hı hı diye sana laf yetiştiriyor,bi taraftan cok cok emiyo,gözlerine bakıyo,şarkı söylüyorum ben bazen,bazen bi şeyler anatıyorum,anladığını biliyosun,memeyi ağzında çıkarıp bi şeyler söylüyor sonra yine kaldığı yerden evam ediyo emmeye ben de 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum,inşallah .yalnız oğlum benim emziği kendi bıraktı,ben verince bile ağzından çıkarıyodu,sonra 1 ay kadar ortalarda durdu emzik,hiç kendi gidip almadı,ben de vermedim,sonra emziği de kaldırdım ortadan,bıraktık kendiliğinden,o nedenle gece bir kaç kez uyanınca 5 dk da olsa emzirip yatırıyorum,uykuları dönemsel değişiyor oğlumun,mesela 1 ay önce 4-5 saat hatta daha fazla kesintisiz uyur,uyanırsa da hafif beşiğini sallardım uyurdu,şimdi çığlık atıp uyanıyo,gözler kapalı ama ağlıyo gibi sesler çıkarıyo ve ille beni hissedip emerse tekrar uykuya dalıyo,bi süre sonra bunun da geçeceğini düşünüyorum,belki diş belki de gelişimsel bi dönem,belki rüya görüyolar da korkuyolar bilmiyorum artık,ama bence de en kuvvetli bağ emzirmek ve zaten onun dışında gel kucağıma otur deyince oturmuyolar ki

canım eklicektimde onlarda yemeğe aldı 3 çeşit yaptılar yenmiyo zaten yemek bende masaya ortaya meze tarzı bişile koyayım dedim ama ne yapsam bilemedim:44:

kızlar oğluma semizotundan yemek yaptım,çok sevdi,size de vereyim tarifi,belki sevip yerler bebişler,ben orta boy çelik sahan miktarında yaptım,çok yapmadım,bugüne de biraz kaldı,uyuyo şidi,uyanınca yediricem kalanını,miktarını kendinize göre ayarlarsınız

yarım soğan ve 1 diş sarımsağı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında az soteledim,içine azcık kıyma attım onu da kavurdum güzelce,sonra 1 orta boy domatesi kabuğunu alıp küp küp doğradım ve bi miktar semizotunu da küçük küçük doğradım ATTIm içine,üzerine su ekledim,biraz pişmeye başlayınca az da bulgur ekledim,az tuz attım,bulgurlar iyice pişince kapattım altını,haffi sulu kaLSIN yemek ,pilav gibi olmasın,bulgur su çekiyo,olmadı arada su ekleyin, ben yedirirken de yoğurtla karıştırdım,çok lezzetli oldu,kendimize de yapmayı planlıyorum,ıspanak sevdiyse oğlunuz,yazın bunu da yapabilirsiniz,semizotu çok faydalı biliosunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…