2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

iş stresi açısından senle yarışabilirim çünkü bana işi bırakmamı dr söyledi. sistik kaynaklı sancılarım vardı haftanın hergünü sancı çekiyodum detaylı check-up yaptırdım hiçbir fiziksel rahatsızlığım olmadığı yaşadığım sancı ve krizlerin panik atak olduğu ortaya çıktı psikiyatriye sevk edildim ve iş stresi deyip çalışma koşullarımı anlatınca dr işi bırakmamı söyledi. işe başladığımda yeni evliydim hayatımda ilk defa çalışıyordum. işe başladığım hafta ramazanın ilk haftasıydı ve ben 3-4 gün sonra evde eşimle beraber iftarda gıda zehirlenmesi yaşadım. aylar sonra öğrendim ki yüzüme karşı eve git yat dinlen çalışma diyen şefim arkamdan müdürlere yalan söylüyo işten kaytarmak için demiş. ve daha böyle pek çok arkadan iş çevirme olayı vardı ama işime aşıktım çok seviyordum

sen hangi sektöre geçtin çok rahatsa bebekten sonra ben de düşüneyim :)

günaydınnnn hamiş arkadaşlarım inşlhh herkes iyidirr...biz allh izin verirse yarın 2li test ve cinsiyet için gitcez dr.teyzemizee:))ve ben bol bol çikolata yemegi düşünüyorum dr a giderken çok hareket etsinde bize kendini göstersinn:))

sağolun kızlar bu arada...ağrıkesici serum verdi doktorumuz sonra geçti şükür ki.kas ağrısı dedi Allahım kimseye yaşatmasın..

ben haftaya çarşamba gidiyorum 16. hafta tamamen dolmuş olacak o gün. dr'a yeşil çay içebilir miyim onu sorcam. vücudum accayip su topladı korkudan içemiyorum ama yeşil çaya çok ihtiyacım var. siz bu konuda bişi biliyo musunuz?

cnm ben karaciğerimden biopsi yaptıracağım gün yöneticim bana sbh biopsi olup öğlene gelirsin dimi dedi??? daha ne olsun yani...bunun gibi neler neler..olay sektörde değil cnm bağlı çalıştığın yöneticide...çok şükür diorum şu an...çok farklı değil ama 8 yıl bankada çalıştım..şimdi borsadayım..ama o kadar kızmıştımki 8 yıllık bankacılık deneyiminden sonra hiç bilmediğim borsayı 30 yaşımda öğrenmeyi göze aldım yani...:))imkanın varsa bence çalışmak için acele etme, bebeğinle yaşdığın anların tadını çıkar, sonra bakarsın iş durumlarına..

bol yimeeeee..1 tane tadelle yetio onları zıplatmaya...:)

günaydın bayanlar
hastalara geçmiş olsun
canı sıkılanların can sıkıntısı geçsin
gününüz güzel olsun

ben tadelleye bayılıyorummmm

canım benim dr 3 sayfa talimat listesi verdi bana ilk günden onda yazıyor sinameki ve yeşil çay yasak diye. onun dışındaki bitki çaylarını abartmadan içebilirmişim.

canım bak nete yazınca çıktı...hamilelikte yeşil çay içilirmi...

Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.

Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.

Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir.

Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız: Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.

Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bazı bulgular bile mevcuttur.

Özet olarak hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle bakmak yerine günümüzde kullanılan ilaçların kökeninde bitkiler olduğu gerçeği göz önünde bulundurulmalı ve bitkisel çayları kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

Bitkiler her zaman masum değildir.”Bitkisel tedavi ilaç tedavisinden iyidir” düşüncesiyle aktarlardan içeriği ve ne işe yaradığı bilinmeyen bitkilerin alınması ve kullanılması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bitkisel tedavi ancak bu konuda özel eğitim almış bir doktor tarafından yürütülebilir.

kızlar bu arada şu tefalin yağ kas ölçen cihazın klavuzuna baktım. hamileler kullanmasın yazıyor elektrotlar elektirik veriyormuş vucüda o yüzden. ama çokta zararlı bişey değil diyor çünkü 4 adet pille çalışıyor ve verdiği sinyaller bilmem kaç vatmış . yani kullansanız zararı yok gibi ama kullanmasan daha iyi. bende o yüzden çorapla kullanıyorum.

tmm teyzesi bizde bitranecikk yerizzzz:))

canım benim dr 3 sayfa talimat listesi verdi bana ilk günden onda yazıyor sinameki ve yeşil çay yasak diye. onun dışındaki bitki çaylarını abartmadan içebilirmişim.

işte bu yüzden sıkılıyorum biri sakın yapma derken öbürü abartmazsan zararı yok diyo

15 haftada 5 kg almışım özellikle son bir haftada 1.5 kg

pek istek gelmedi hmm 20sini bekleyelim bari :)))
ula tadını çıkarın bakem böölleee..bende söylemicem..hıhhhh
işte bu yüzden sıkılıyorum biri sakın yapma derken öbürü abartmazsan zararı yok diyo

15 haftada 5 kg almışım özellikle son bir haftada 1.5 kg

cnm çok çeşitlendirmemek gerek dimekki...günde max. 2 fincan kadar içmek gerek...hastaysan ıhlamur, dipçik gibiysen çay:))) yeşilini morunu doğum sonrasına saklamak gerek dimekki...5 kilo çok değil ama tabi zayıfsan..normalin üstündeysen 2 kilo falan normal sanırım 15. haftada..

61'den 66'ya çıktım

demiii zaten öyle bi karar almıştık...gerçi kendi doktorumuz demeden babamız tam olarak inanmıyo ama olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…