işte gülerim ben buna
1.resimdeki düümeli ya şeker
bencede kızlar hepsi fazlada en baştakiylen en sondakini alayım diyorum,1-2 çeşitte başka marka bakarım artık
bnm bebişinde eşi asagıdaymıs kanama olmustu simdi sarınsı akıntım vr aama koku yok bnde her akıntıda korkuyorum yine kanamamı die 24. hastada yukarı cıkıyomus insallh cıkarda rahatlarım dün bide grip oldum hersey üst üste geliyo valasimdiye kadar hiç bir sıkıntım olmamıstı bide bnder kasıntı vr kasındıktan spnra leke kalıyo omu acep gebelk lekesi gitmedi kaldı gögsmde benek benek
hihoytttt cidden bende var bi poroblemmm sanırsampıt pıtıda elimi koyduğum zaman hissediyom anam öle dururken değil göbüş duvarımmı kalın anlamadım getttiiii...yalnız pıtpıtlarıda ne zaman çikolata yiyorum ozaman oluyo elimi koyduğumda pıtlıyo..balık gibi dönsün elimi koymadan hissedeyim istiyorum neyse 1-2 hafta daha bekleyelim bakalım..
kocişlerimi çekiştirdiniz kızz bugünnnn hıııı valla bi ara rüyada kim gördüydü eşi aldattıydı bende 2 gecedir saçma sapan rüyalar görüyorum bide uzağım telde veryansın ediyorum..evelsi gece bana boşanma davası açıyodu dün gecede aldatıydou bencee nasıl etkilenmişim gece kalktım 1 saat uyuyamadım
tam öğrencilerin vize zamanı sınav yapıyo o bakımdan accık benimkide gergin oluyo tartışıyoz bi sebepten 2 gündür telde
bunlar lcw ise en baştakide düğmeli değilllll
süs o düğmeler, beni duyyyyyyyy artıkkkkkkkk
bunlar lcw ise en baştakide düğmeli değilllll
süs o düğmeler, beni duyyyyyyyy artıkkkkkkkk
Bunu şimdi içinmi alıyosun doğuma mı???Eki Görüntüle 302135 Eki Görüntüle 302136 Eki Görüntüle 302137 Eki Görüntüle 302138
hangisini alayımmmm,gecelik hiç giymedim rahat edemem ben
kızlar bugün oğluşumla detaylı ultrasona gittik,çok mutluyuz her şey yolunda çok şükür394 gr olmuşuz,gelişimi önden gidiyormuş,21. haftayı bitirmiş görünüyordu,kan ve idrar tahlillerim de normal çıktı,24. hafta şeker yüklemesi için gidicem bakalım.Ters duruyodu,ayakları midemdeydi,doktor dudak ve damak yapısını görmek için bayaa uğraştı,yüzünü arkaya vermiş,baya dürttü falan ilk önce bana mısın demedi,sonra o kadar dürtüklemeden rahatsız oldu galiba bi tekme attı ultrasona falan Biraz keyfimize düşkünüz yani ne zaman muayeneye gitsem hep yatıyo oluyo,hiç suda gezdiğini,oturduğunu görmedim henüz,doğunca da sakin bi bebek olsa da çok yormasa bari iç organlarına,parmaklarına,damak yapısına,beynine,göbek kordonundaki damak yapısına,vs her şeyine baktı doktor.ama biz eşimle görüntülerden pek bişi anlamadık,farklı bir ultrason cihazıydı,diğeri gibi değildi,radyoloji uzmanıydı bakan zaten.Bu arada ben ek bir ücret ödemedim,normal muayene ücretimi aldılar,kadın doğum yerine radyolojiden randevu aldım sadece. o kadar çok sayfa vardı ki bi kısmını okuyamadım ,maşallah amma kaynatmışsınız...
sağlık ocağından geldim. bebemin kalp atışını dinlettiler çok şükür her şey yolunda
tansiyonum 10 -7 doktor güzel dedi.
hemşireler hemen doktora gitmem gerektiğini söylediler böyle bir durumda. 1 hafta boyunca sabah ve akşam tansiyonumu ölçtürcem. inşallah bir kereye mahsus bişeydir. rapor yazdı doktor.
Bunu şimdi içinmi alıyosun doğuma mı???
ben 60 kilo başladım şimdi 68 oldum, rahat giyim diye lcw den xl pijama aldım annem dalga geçti sen bunu haftaya giyemezsin diye, siz ne giyiyosunuz ya gecelik de sevmiyom
kızlar bugün oğluşumla detaylı ultrasona gittik,çok mutluyuz her şey yolunda çok şükür394 gr olmuşuz,gelişimi önden gidiyormuş,21. haftayı bitirmiş görünüyordu,kan ve idrar tahlillerim de normal çıktı,24. hafta şeker yüklemesi için gidicem bakalım.Ters duruyodu,ayakları midemdeydi,doktor dudak ve damak yapısını görmek için bayaa uğraştı,yüzünü arkaya vermiş,baya dürttü falan ilk önce bana mısın demedi,sonra o kadar dürtüklemeden rahatsız oldu galiba bi tekme attı ultrasona falan Biraz keyfimize düşkünüz yani ne zaman muayeneye gitsem hep yatıyo oluyo,hiç suda gezdiğini,oturduğunu görmedim henüz,doğunca da sakin bi bebek olsa da çok yormasa bari iç organlarına,parmaklarına,damak yapısına,beynine,göbek kordonundaki damak yapısına,vs her şeyine baktı doktor.ama biz eşimle görüntülerden pek bişi anlamadık,farklı bir ultrason cihazıydı,diğeri gibi değildi,radyoloji uzmanıydı bakan zaten.Bu arada ben ek bir ücret ödemedim,normal muayene ücretimi aldılar,kadın doğum yerine radyolojiden randevu aldım sadece. o kadar çok sayfa vardı ki bi kısmını okuyamadım ,maşallah amma kaynatmışsınız...
ben 60 kilo başladım şimdi 68 oldum, rahat giyim diye lcw den xl pijama aldım annem dalga geçti sen bunu haftaya giyemezsin diye, siz ne giyiyosunuz ya gecelik de sevmiyom
ben kilo aldım ama totom büyümedi hiç, eski eşofmanlarımı giyyorum, doğuma kadarda giyerim sanırsam, çünkü rahatlar zaten..ben 60 kilo başladım şimdi 68 oldum, rahat giyim diye lcw den xl pijama aldım annem dalga geçti sen bunu haftaya giyemezsin diye, siz ne giyiyosunuz ya gecelik de sevmiyom
kızlar bugün kanaltürk te Derya Baykal ın programına denk geldim tesadüfen kanal zaplarken,çocuk doktoru konuktu,unutmadan doktorun anlattıklarından hatırladıklarımı yazayım size,olmadı netten de izlersiniz:
*Bebekler gece gündüz ayrımını ışığa göre ayarlarlarmış,yani karanlıkta farklı bir hormon ışıkta farklı bir hormon salgılarmış vücutları.O nedenle gündüz uyusa bile perdeler açık olsun,karanlıkta yatırmayın,gece uyumasa bile ışık açık ve ortam aydınlık olmasın dedi doktor,özellikle bütün gece uyanık olup bütün gün uyuyan bebeklerin döngüsünü düzeltmek için.
*zıp zıp,oyun parkı ve yürüteç çocuğun gelişimi için yararlı değil çünkü o aletleri kullanırken bazı kaslarını hiç kullanmaz ,o nedenle bırakın yerde sürünüp emeklersin yürümeden önce bebek dedi
*Anne karnından itibaren annenin beslenmesine göre beslenme tarzı şekillenir dedi,anne sürekli tatlı yiyorsa bu bebeğe dış dünyada tatlı var mesajı verirmiş ve doğduktan sonra da aşırı eğilimi olurmuş,o nedenle dengeli beslenmek gerek dedi.Özellikle hamilelere tatlı yedirmeye meraklı bir toplumumuz var ama doğru değil dedi.Tabi hiç yemeyin demedi ama abartmayın dedi
* Eğer anneni hamileliği çok stresli,kavgalı ortamlarda geçiyorsa bu bebeğe dış dünya böyle bir yer ,o zaman benim daha fazla stres hormonu üretmem gerekir diye mesaj verirmiş,no stres yani kızlar.Vurdulu kırdılı filmler dahilmiş
*yeni doğanlara ilk 4-6 hafta biberon ve emzik önermiyoruz,meme şaşkınlığı diye bir şey yaşamasınlar diye dedi.Ondan sonra ise 2 yaşına kadar emzik kullanmak isterlerse kullnılabilir dediç.Ama emziği reçele,pekmeze batırmak falan doğru değil dedi,özellikle ilk 1 sene bal kesinklikle yasak dedi
kızlar bu biberon olayı doğru bence,çünkü hastanelerde bile kaşıkla veriyolarmış bebeğe ilk anda ememezse bile.O nedenle bana doğumyapan arkadaşlarım hastane çantana bardak ve kaşık koy,biberon sakın verme dediler,yoksa memeyi almıyormuş,ben küçük bir biberon alırım belki de,mümkün olduğunca kullanmama taraftarıyım
Eki Görüntüle 302135 Eki Görüntüle 302136 Eki Görüntüle 302137 Eki Görüntüle 302138
hangisini alayımmmm,gecelik hiç giymedim rahat edemem ben
canım bende kurup duruyordum sen gibi. her gittiğim doktor 22.hafta hissedersin dedi. ve dün hissettim ilk kez düşün. erkek bebekleri çok oynamaz deniyor. en azından annem diyor. çok endişeleniyordum. kardeşime sordum. onun oğluda 10 aylık bebek. o çok az hissetmiş. düşün son aylarda bile. bebeğin pozisyonuylada ilgiliymiş. canını sıkma. herşeyin var bir zamanı.
uzakta olmak zor. insan kurup duruyor. yansıtma pek eşine
ya bende bi tuaflıkmı var acaba ben daha henüz kilo almadımmm iimi kötümü hala anlamış değilim...70 kiloyla hamile kaldım dün akşam tartıldım 69,5 çıktım sizce bi sorun yoktur dimii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?