canım kaynanan temizlemiyor mu? sennki becerikli sakim :)) benmki daha süpürgeme dokunmamıştır bile. o varken işten gelip koştur koştur yemek yaparım ben.
temzlik işine gelince haftasonu hastaydım. bu haftasonu da cumartesi kurs var. pazar da yeni kaymakamımız toplantı yapacak hem de sabah 8.30 da(( karga şeyini yemeden ne işimiz varsa :// benm temzlik yine kalıyo yani...
bende daha cmt temizledim..zaten kapı pencere açınca kocamı hasta etmişim
sanki hiç temizlenmemiş gibi yani şu anda..anlamıom ne zmn bu kadar pislenio...
her seferinde diom bu son marta kadar temizlemicem...
aonra bakıom pislik boyumu aşıo...
ama bu sefer ocakta altın günüm var, o zmzna kadar gerçekten temizlemicem..
ne olacaksa olsun yani..
bi hafta sonu var yemekmi, temizlikmi, alışverişmi dinlenmemi
offfffffffffffff
biz nassı anne olcaz hıı nasıııı
Kesinlikle katılıyorum evde çocuk yok kimse yok hemen kirleniyor tozlanıyor. o zaman kendimi çok pasaklı hissediyorum
ben de ağlamıştım o bölümde.Ama o şekilde ölen bebek sayısı hiç de az değilmiş,o nedenle kesinlikle bebeğinizi emzirirken yatağınızda emzirmeyin diyorlar,çünkü bazen yarım saat falan emzirmen gerekebiliyormuş,biraz emiyomuş sonra uykuya dalıyo sonra gene emiyomuş falan,yatağında emzirirsen uykuya dalma riskin varmış.Hatta ben de eşim de bebekkken öyle bir durum atlatmışız,annem bana biberonla mama verirken uyuyakalmış,babam son anda farkediyo,mosmor olmuşum,ayaklarımdan ters çevirip,popoma vurunca genzime kaçan mama çıkmış falan.Eşimin annesi de emzrirken uyuyakalmış,eşim aniden çırpınmaya başlayınca uyanıyo ,hiç unutamam o çırpınışını diyo kayınvalidem.Özellikle göğüsler büyük olduğu için,anne dalınca uykuya çocuğun yüzünü kApatıyormuş,nefes alamıyormuş bebek.Ben oturma odasındaki berjerde emzirmeye karar verdim,sırtıma bi hırka falan alıp,ışığı da açıp,dik pozisyonda oturarak emziricem kızlar.O şekilde uykuya dalamam çünkü,illa yatmam gerek,kendimce öyle bir fikir ürettim bakalım...
ah canım bizim yakınımızda demir çelik fabrikası var. yazın oturup ağladığımı bilirim.. pimapenler hep simsiyah halılarım da camlar açıldı mı mahvoluyor. çok sinir bir durum yani.
ollyyyyyyyy
işte bende tam böle ne olduğunu anlamadan doğurmak istiorum...ben farkında olmadan aa bi bakmışım sancı başlamış, sonra nolmuş ne bitmiş bilinmeden katakulliye gelip doğurmak istiorum:)))
ne mutlu, hayırlı uğurlu olsun inş. allahım sağlık sıhhat versin..
benim daha rüyalarma girme safhasına gelmedi.. ama ne zamanki biri için doğuma gitti diye duysam sanki benide alıp doğuma götüreceklermiş gibi hissediyorum, kasıklarıma ağrı giriyo korkudanama ya ama ya... benm rüyalarıma giriyo artık. çok korkmaya başladım ben. nasıl çıkacak bu çocuk ya((
temizlio cnm çok şükür ya..cmt günü o mutfağı halletti
kardeşim banyoyu(erkek 18 yaşında ünv. okuo burda , hafta sonları bana temizliğe gelio:))
temizledi.
kocamda evi süpürüp sildi, bende toz aldım..
ama 4 günde leşi çıktı yine evin
hafta sonu gidio ne yazıkki((
gitmeden bi temizleyip gidermi...bilimezzzzzzz
ben de ağlamıştım o bölümde.Ama o şekilde ölen bebek sayısı hiç de az değilmiş,o nedenle kesinlikle bebeğinizi emzirirken yatağınızda emzirmeyin diyorlar,çünkü bazen yarım saat falan emzirmen gerekebiliyormuş,biraz emiyomuş sonra uykuya dalıyo sonra gene emiyomuş falan,yatağında emzirirsen uykuya dalma riskin varmış.Hatta ben de eşim de bebekkken öyle bir durum atlatmışız,annem bana biberonla mama verirken uyuyakalmış,babam son anda farkediyo,mosmor olmuşum,ayaklarımdan ters çevirip,popoma vurunca genzime kaçan mama çıkmış falan.Eşimin annesi de emzrirken uyuyakalmış,eşim aniden çırpınmaya başlayınca uyanıyo ,hiç unutamam o çırpınışını diyo kayınvalidem.Özellikle göğüsler büyük olduğu için,anne dalınca uykuya çocuğun yüzünü kApatıyormuş,nefes alamıyormuş bebek.Ben oturma odasındaki berjerde emzirmeye karar verdim,sırtıma bi hırka falan alıp,ışığı da açıp,dik pozisyonda oturarak emziricem kızlar.O şekilde uykuya dalamam çünkü,illa yatmam gerek,kendimce öyle bir fikir ürettim bakalım...
Bana pek inandırıcı gelmemişti o bölüm demekki gerçekten oluyormuş.Ne büyük suçluluk duyar insan Allah korusun ya. Genelde geceleri anneler uyuklayarak emziriyor. Dikkatli olmak lazım.
ay canım çok sağol.. dehşet içindeyim hala.. her yerde polislerden kalma şeritler.. asansörün önünde girilmez yazıları.. yani geçmiş olsun.. birinin bi yerine bişey olmadan kimsenin aklı başına gelmeyecekti.. bundan sonra hayatta binemem her halde ben asansöre.. petuş gibi merdivenlerden çıkarım artıkın.. ev 4. kat iş 5. kat.. nassı çıkılacak bilmiyorum ama o asansörlere bindiremez kimse beni..mavilef bu arada çok geçmiş olsun canım
ama ya ama ya... benm rüyalarıma giriyo artık. çok korkmaya başladım ben. nasıl çıkacak bu çocuk ya((
Bende bende bendeeeeeee
benim daha rüyalarma girme safhasına gelmedi.. ama ne zamanki biri için doğuma gitti diye duysam sanki benide alıp doğuma götüreceklermiş gibi hissediyorum, kasıklarıma ağrı giriyo korkudan
ya gerçektennn ne kadar çabuk pisleniyo ev. herhaftasonu eşimle temizlik yapıyoz. hamile olduğum için şimdi o hem süpürüyo hem vileda ile siliyo :) bende sadece dağınıklıkları topluyorum toz alıyorum çamaşır bulaşık falan derken akşamı ediyoruz evde... uleynn bari bi dahaki haftasonuna kadar temizkalsın ev... ama yoookk.... perşembeden çarşamabın geleceği belli oluyooo
Bayanlar yazdıklarınızı okuyunca aynen ben de artık çok yoruluyorum ve temizlik konusunda isteksizleşiyorum. Bıktım süpürmekten silmekten toz almaktan ve eşimin dağıttıklarını toplamaktan... eşim sağolsun hala sabah kahvaaltılarını bile benden bekler, keşke kendi ütüsünü kendi yapsa o da yeterdi bana. Az önce pazara gittim geldim şimdi neredeyse bayılacak kadar yorgunum, pazar arabasını bile zorla çektim artık belime ve boynuma ağrı geliyor. Bundan sonrada pazara gitmem herhalde onu da eşim gitsin marketten alsın. Zaten ailem başka şehirde gelemiyorlar, herkesin kendi sorunları var, kayınvalidemle aynı şehirdeyiz ama gelip de ben de kalmasını istemiyorum, günübirlik gelemiyor. Fatih beylikdüzü mesafesinde didip gelmek zor keşke daha yakın bir yerde otursaydı
ay aynı ben benim eşimde sabahları benden kahvaltı bekliyo. sabah biraz erken uyanda kahvaltı hazırla işe gitmeden yiyelim diyodu bana
üstünü başını çıkarır olduğu gibi bırakır pantolonu nasıl çıkardıysa yerde o şekil kalır. bari kendi dağınıklığını toplada işim azalsın diyorum. hiç oralı değil
ben de halımı sildim geldim. ya benim de şimdi dikkatimi çekti. ütü masasının üzerine 1 pantolon 3 gömlek bırakmış sizce ne demek istiyo :///
ağlamak istiyoruuuuuuuum.... temizlikten bahsetim halının üstüne nescafe döktüm(( içerken çok vicdan azabı çekiyodum zaten. ama yine de dökülmese iyiydi ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?