2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Ben de deneyeyim, ilk nar alışımda atayım bakalım buzluğa. Eşim sağolsun yaz sonunda kiraz bulamadı diye gördüğü bütün meyveleri buzluğa attırdı kışın aratmayayım diye. Bir de nar ekleyelim koleksiyonumuza :)))

yea bak ben hiç bilmom.
öyle meyveyi aynen kabuğuyla felan poşete koyupmu koyyonuz buzluğa..
ben hiç bilmom buzluğa ne konulur ne konulmaz:(
şu meyve olayı bi deyin hele bakem..

biz de kızımıza verdık hem zemzem suyu hemde hurma:) bıçır bıçır emdı hurmayı meme sandı yavrum tatlı tatlı:64::64:

zemzemi belki bulamam ama hurmayı ben de düşünüyorum
Efendimiz hiçbir hareketi sebepsiz değil
muhakkak bi faydası vardır acaba ne siz biliyor musunuz

Hamilelikte ayva çok ii diyorlar. Manevi olarak sünnetmiş yine.
Hurma'yı bende hastane çantasına koyacağım. Zaten son zamanlarda hurma yemek doğumu etkiliyormuş kolaylaştırıyormuş diyorlar..

yea bak ben hiç bilmom.
öyle meyveyi aynen kabuğuyla felan poşete koyupmu koyyonuz buzluğa..
ben hiç bilmom buzluğa ne konulur ne konulmaz:(
şu meyve olayı bi deyin hele bakem..

Meyveyi yıkayıp temizliyorsun. Yiyeceğin şekilde bölüp ya da doğrayıp buzdolabı poşetine atıyorsun. 6 -7 ay kadar dayanıyor buzlukta. Yiyeceğin zaman da buzu tam çözülmeden, erimeden yiyorsun.
Meyve haricinde bezelyeyi de aynı şekilde atabilirsin.
İç baklayı temizleyip direk atabilirsin.
Taze fasulyeyi, domatesle yağsız pişirip atıyorsun. Çıkarınca da soğan salça ekleyip pişiriyorsun.
Ya da hiç pişirmeyip, sıcak suda şoklayıp direk buzluğa atabilirsin.
Domatesleri, soğanları doğrayıp buzluğa atabilirsin. Pişireceğin zaman çözülmesini beklemeden kullanabilirsin.
Patatesleri doğrayıp atmayı denedim bir kere. Ama çıktıklarında direk yağ sıçrattıkları için bir daha denemem sanırım :D

Meyveyi yıkayıp temizliyorsun. Yiyeceğin şekilde bölüp ya da doğrayıp buzdolabı poşetine atıyorsun. 6 -7 ay kadar dayanıyor buzlukta. Yiyeceğin zaman da buzu tam çözülmeden, erimeden yiyorsun.
Taze fasulyeyi, domatesle yağsız pişirip atıyorsun. Çıkarınca da soğan salça ekleyip pişiriyorsun.
Domatesleri, soğanları doğrayıp buzluğa atabilirsin. Pişireceğin zaman çözülmesini beklemeden kullanabilirsin.
Patatesleri doğrayıp atmayı denedim bir kere. Ama çıktıklarında direk yağ sıçrattıkları için bir daha denemem sanırım :D

hııı..
bezelye, patlıcan, fasülye, barbunya vs. onları dediğin gibi yapıorum da...
meyveyi bilmiodum..çok sevindim çok saol...ollyy artık meyvede atıcam...
çok saol cnm..

soğan ve domates hiç aklıma gelmemişti çok işime yarıyacak:28:
normal yemeklik minik minik doğrayıp poşetleyip atıyoruz dimi. bozulmuyo çıkarıncada hemen kavurabilirmiyiz soğanları falan

slm kızlarrrrr :21: :21: ya bu doğum olayını burda konuşuyoz sonra ben her gece rüyamda doğuruyom.güçlü olalım normal doğurcaz başarcaz diyelimmmm :46: :46:

arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım mben de nisan annesi olucam inşallah mesaj yaz<bileceğim bölümü bulamadım ondan burdan yazdım

soğan ve domates hiç aklıma gelmemişti çok işime yarıyacak:28:
normal yemeklik minik minik doğrayıp poşetleyip atıyoruz dimi. bozulmuyo çıkarıncada hemen kavurabilirmiyiz soğanları falan

bunu yaptım:)
domatesi rendeleyipte koyabilirisn..normal yemeklik gibide koyabilirisn cnm..hiç bişi olmadan duruo..
bide ben bunu öğrendiğimde çok sevinmiştim çok işime yaradı..bilmeyen varsa..
evde puaça yapıorum ya pişirince artan olursa poşete koyup buzluğa koyuyorum...
veya fazla yapıp koyuyorum..hazır pişmiş puaça..misafir falan çat die geldiğinde hazır oluo..
mikrodalga varsa hemen çıkarıp mikrodalgada ısıtabilirsiniz...benim yok normal fırında sıtıyorum..hiç buz vs. çözdürmeye gerek yok.
buzluktan al tepsiye koy ısıt,çıtır çıtır çok güzel oluo..

bunu yaptım:)
domatesi rendeleyipte koyabilirisn..normal yemeklik gibide koyabilirisn cnm..hiç bişi olmadan duruo..
bide ben bunu öğrendiğimde çok sevinmiştim çok işime yaradı..bilmeyen varsa..
evde puaça yapıorum ya pişirince artan olursa poşete koyup buzluğa koyuyorum...
veya fazla yapıp koyuyorum..hazır pişmiş puaça..misafir falan çat die geldiğinde hazır oluo..
mikrodalga varsa hemen çıkarıp mikrodalgada ısıtabilirsiniz...benim yok normal fırında sıtıyorum..hiç buz vs. çözdürmeye gerek yok.
buzluktan al tepsiye koy ısıt,çıtır çıtır çok güzel oluo..

normalde dediğin gibi poça falan atardım buzluğa ama soğan hiiiiç aklıma gelmemişti:1:
sanki hazine bulmuş kadar sevindim ya akşamları yemek yapmak zaten zor geliyodu şimdi çıkarıp buzluktan atarım soğanları tomatolarıı ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh:118:

Back
X