2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
3 lü 4 lü detaylı gibi rutin bişi bu seker yüklemeside gizli seker fln olabilir die 24 ike 26 hafta arasında yapılıyorums sabah bi kan alınıyor 50lik sekerli su içirildikten 1 saat sonras tekrar bakılıyormus bi dweger vr ondsan yüksekse süpeli oluoy o zmnda 100 lük olanı yapılıyo ondada 4 kere kan alnıyomus ondadas cıkarsa tweshiş koyuluyo seker bebege zararlıymıs buda önmli bişi yaptrmak lazım

Canım, teşekkür ederim cevabın için, şeker yüklemesini biliyorum rutin bi kontrol hatta pazartesi yaptırıcam onu ben sağlık ocağında aşı ile birlikte. Ben Fetal Eko yu merak etmiştim, doktorum kalbiyle ilgiyli bi sorundan bahsetmedi ayrıntılıda da iyiydi bunu neden istedi bu düşündürdü beni, burda da kimsenin yazdığını görmedim. Ayrıntılı ultrasonu çektirdiğim radyoloji merkezinde çektiricem onu da.

arkadaşım geçmiş olsun öncelikle ama ben inanıyorum ki önemli bir şeyi yoktur bebeğinin.merak ettim böbreklerle ilgili sorun devam ediyor demişsin ya?nasıl bir sorun?

çok teşekkür ederim arkadaşım, böbreklerde önceki haftalarda açıklık olduğunu söylemişti kendi doktorum, sonra ayrıntılıda da radyolog her iki böbreğin normalden iri ve renginin normalden açık olduğunu söyledi, bu bir böbrek rahatsızlığının işaretiymiş, şimdilik böbrekler çalışıyor dediler yani amniyo sıvısı falan normal mesanesi doluyor ama bu ilerki haftalarda ya da muhtemelen doğduktan sonra böbrek hastası olabileceğinin bir göstergesiymiş. Yani kesin olarak bi sorunun göstergesiymiş ama bu illaki en kötüsü olacağı anlamına gelmiyor dedi doktor. Taş kum da olabiliyormuş o minicik böbrekler de.. böyle işte canım.

yenibosna nisa hastanesine 145 tl
yenibosna safa hastanesinde 100 tl
beylidüzü medilife de 250 tl
büyükçekmece kolan da 200 tl

İlgi hastanesinde yaptırdım ben de. 95 tl. Muayene ücreti vermedim extradan. Bağcılar Safa Hastanesi'ne gittim önce. Dediler önce muayene olacaksın. İyi dedik olalım, bir saatten fazla sıra bekledik. Erkekler yasakmış hamile koridorunda bir de. Sinir olduk tabi. Duvardaki tablolardan bir parmak toz çıkıyordu. Neyse girdik muayene olmaya. Dedim benim doktorum istedi yaptırmamı, kadın tutturdu illa muayene etcem diye. Etti, sonra da ne dese beğenirsiniz senin haftana daha var. Git sonra gel. Dedim doktorum istiyor. Bana ne dese beğenirsiniz ?? Hani istem kağıdın ? Oldu dedik, bir daha muayene ücreti verelim sana. Arkasından hala saydırıyorum. Bir daha önünden bile geçmem o hastanenin...

Kızlar, benim midemde kaynama gibi bişi var. Midemden boğazıma kadar yanıyorum resmen. Hani derler ya bebek saçlanıyor diye, o tür şeyden. Daha önce de olmuştu ama geçmişti. Şimdi ne yapsam geçmek bilmiyooor. Birkaç gündür sabaha kadar yat kalk yat kalk uyuyamıyorum :(( Bugün de evde kısa kollu gezmeye başladım cam açık, balkon açık, ama yanıyorum. Ateşim yok ? İçim dışım yanıyor sanki...

canım aynen bendede oluyor o şikayetler vede ellerim içi boyle terliyor ayaklarımın altı falan bide geceleri ara sıra ateş basması oluyor canım ihmal etme yaptır ne kadaar erken teşhis okadar iyi

ay inşallah hem senin hem benim iyi çıkar sonuçlar.dua edelim birbirimize...Allah yardımcımız olsun

Canım, teşekkür ederim cevabın için, şeker yüklemesini biliyorum rutin bi kontrol hatta pazartesi yaptırıcam onu ben sağlık ocağında aşı ile birlikte. Ben Fetal Eko yu merak etmiştim, doktorum kalbiyle ilgiyli bi sorundan bahsetmedi ayrıntılıda da iyiydi bunu neden istedi bu düşündürdü beni, burda da kimsenin yazdığını görmedim. Ayrıntılı ultrasonu çektirdiğim radyoloji merkezinde çektiricem onu da.

çok teşekkür ederim arkadaşım, böbreklerde önceki haftalarda açıklık olduğunu söylemişti kendi doktorum, sonra ayrıntılıda da radyolog her iki böbreğin normalden iri ve renginin normalden açık olduğunu söyledi, bu bir böbrek rahatsızlığının işaretiymiş, şimdilik böbrekler çalışıyor dediler yani amniyo sıvısı falan normal mesanesi doluyor ama bu ilerki haftalarda ya da muhtemelen doğduktan sonra böbrek hastası olabileceğinin bir göstergesiymiş. Yani kesin olarak bi sorunun göstergesiymiş ama bu illaki en kötüsü olacağı anlamına gelmiyor dedi doktor. Taş kum da olabiliyormuş o minicik böbrekler de.. böyle işte canım.

ama bak şöyle düşün bu bir kapalı kutu tam olarak nasıl anlayabilirler ki?tamam onlar bu işin eğitimini almışlar saygım sonsuz ama yine de Allahım büyük belki yanılıyorlardır.dualarım seninle Allahım hepimizin yardımcısı olsun

petuş hoş geldin
yagmurun kalbini öperim :)) o kadar sevindim ki anlatamam canım
bu arada Allah duanı kabul etcek galiba erken dogum degil ama bu plesantayla sonun sezeryana benzioo

ben cok korktum yaa bugun konusulanlardan
ya benimde sekerim varsa
bizde ırsii
ananem (rahmetli) seker hastasıydı
teyzemde de var, annemde yok ama onun içinde tehlike canları calıyo
bende bi cayı 3-4 sekerle içen bi kişiliğim
cok tırsıyoruummmm :(

petuş hoş geldin
bu arada Allah duanı kabul etcek galiba erken dogum degil ama bu plesantayla sonun sezeryana benzioo

ya benimde sekerim varsa
bizde ırsii

Cok saol datlum..denk gelemeli bugün...yemek yap ye pc basinda değildim...
Evet ya bakalım hayırlısı..Dr daha erken konusmak için didi..
Cnm benim annem seker hastası, insulin iğnesi kullanio
Ben panik olmuom , sen rahat ol...
Ama cok oteleme yaptır artık..
Ailesinde seker hastalığı olanların 20 den sonra yapılması daha uygun olyomus nette okudum..bende yrn gidip yaptırcam..

kızlar kola içio musunuz ? ben 10 günde falan bi bardak içiom , bugün akşam yemekte bi bardak içtim ama canım çok sıkkın, kaynanama sinir oldum bi bardak daha içmek istiom.. Acaba bebişim zarar görür mü die korkuom

bn kolayı 1.5 yıldır içmiyorum bi video izlemiştim tiksindim ama hamilelikten beride kola fanta kahve hiç içmedim cayıda malesef günde 2 bardaga düsürdüm onuda kesemiyorum kahvaltıyı hayatta caysız yapamm

umarım herşey yolunda gider canım allah hepimizin bebeklerini sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin..

bide bu cetveli nasıl koyuyoz cnm?

Amin canım inşallah rabbim bize bebeklerimize sağlıkla kucağımıza alıp, sağlıkla büyütmeyi nasip eder..
bu cetvel için çoook önceki sayfalarda topic vardı ona yönlendirioduk, orda bi site ismi vardı , ben o siteden hiçbişey anlamadım ingilizceydi eşime havale ettim o halletti bu cetveli .. galiba hiç yardımcı olamadım, kusura bakma :(

bn kolayı 1.5 yıldır içmiyorum bi video izlemiştim tiksindim ama hamilelikten beride kola fanta kahve hiç içmedim cayıda malesef günde 2 bardaga düsürdüm onuda kesemiyorum kahvaltıyı hayatta caysız yapamm

ne güsel, maşallah.. 2 bardak çayı veriolar zaten en güselini yapmışsın ... bebeğin çok şanslı anne karnında bu tadlarla tanışmamış olacak.. benim canım ne zararlıysa istio, kola fanta , türk kahvesi, şokella, bi sürü katkı maddeli gofret, çukulata, abur cubur, herşeyi:(

merhaba arkadaşlar bende allah kısmet ederse nisanda bebeğimi kucağıma alıcam ikinci gebeliğim ilki ikizdi ama erken doğum yaptım malesef yaşamadılar:( allahım bu sefer bebeğimi sağlıklı sıhhatli bi şekilde kucağıma almayı nasip eder inşallah benim ve hepimizin tabiki:))

merhaba arkadaşlar bende allah kısmet ederse nisanda bebeğimi kucağıma alıcam ikinci gebeliğim ilki ikizdi ama erken doğum yaptım malesef yaşamadılar:( allahım bu sefer bebeğimi sağlıklı sıhhatli bi şekilde kucağıma almayı nasip eder inşallah benim ve hepimizin tabiki:))

amin, inşallah canım, hepimizin dileği bu:) bebeğinin cinsiyeti ne?

ne güsel, maşallah.. 2 bardak çayı veriolar zaten en güselini yapmışsın ... bebeğin çok şanslı anne karnında bu tadlarla tanışmamış olacak.. benim canım ne zararlıysa istio, kola fanta , türk kahvesi, şokella, bi sürü katkı maddeli gofret, çukulata, abur cubur, herşeyi:(

bnm eşim fena yedirmiyo içirmiyoki ole seyleri bn istesemde :) caya dayanamıyorum valla ama yapacak bişi yok bnde önceden tatlı hiç birseyi agzıma koymazdım simdi tatlıya düstüm cikolaya yiyom bnde tek zararlı o vr suan .... esim cok dikkatli 3.5 lt su içmeden 1 kase yogurtu yedrmeden meyveyi yedrmeden yatırmıyo illa haftasonuda balık yapıyo

petuş hoş geldin

ya benimde sekerim varsa
bizde ırsii

canım tabiki birde aile de varsa şeker olabilir hamilelikle birlikte yükseliyor.. bu hamilelikteki şeker testi bana gore onemlı atlanmaması gereken bişi yaptırın kızlar

bnm eşimden yana sikayetimde biebişiyle hiç iletisim kurmuyo konusmuyo elini karnıma koyuyom geceler kacıryo tedrgin oluyo zarar vercek die kımıldıyo die elni koyuyorum etkilenmiyo pıt pıt ediyo kımıldıyo gibi degilki diyo off ya babalar kucagına almadan baba oldugunu hisetmezmiş derlerdi de dogruymus

Back
X