sevimsiz babayı bugün işe yollamadık, onun işe gitmesini bekleyip çıktık yataktan, kahvaltımızı yaptık geçmişi okuduk, yeni hamile arkadaşla telde yarım saat konuşup dertleştik geldik. herkeslere merhaba
ben de dün eşime çok sinirlendim, daha doğrusu önce cumartesi nişanı olan arkadaşımın nişanında giymek için eski kıyafetlerimden derman aradım, bu kadar şiştiğimi daha önce farketmemiştim. çok içime oturdu. tam o sırada elektrik kesildi üşümekten korktuğum için eşimi aradım elektrik idaresinin sitesine bakıp kaç saat sonra geleceğini öğrenmesi için. telefonu mırın kırın açtı,
_(ilk lafı) önemli bişey yoksa ben seni sonra ararım,
_var, elektrik kesildi, kombi kapandı.. (burda lafımı kesip mükemmel bi çözüm üretiyo)
_gir battaniyenin altına, yat!
çok dokundu benle böyle dokunması bağırdım suratına kapattım. 10 dk sonra geri aradı meğer yemek yediği için konuşamamış. ben de öle mır mır yapınca toplantıda olduğu için konuşamıyo sanmıştım meğer yemek keyfini bozmuşum, bi de yemeği bitene kadar geri aramadı. mırmır yapacağına elimde yemek var telefonu tutmakta zorlanıyorum ben seni 10 dk sonra ararım desen, azıcık bilgilendirici konuşsan... şeklinde çıkıştım. kötü bi senaristin elinden çıkmış dram tadındaydı herşey. bu olaydan sonra bu sefer hastane çantamı hazırlıyayım dedim. çantamı boşaltırken çekmecemin dibinde eski mektuplarımızı buldum, o zamanlar bana nasıl güzel sözler söylediğini hatırladım daha bi içime oturdu. sonra bacaklarımın çatladığını farkettim, vücudum bana ihanet ediyomuş gibi hissettim. kocam değişti, vücudum değişti. annem de 5 gündür onların tarafa çok kar yağdığı için evden çıkıp yanıma gelemiyo. o da beni bırakmış gibi geldi, günlerdir evdeyim. bütün gün evde tekim akşamları da ya pc başında ya da tv başında full konsantre oturan kocamın ya ensesini ya profilini görüyorum. başladım ağlamaya, sonra sakinledim. 1-2 saat sonra eşim aradı elektrik geldi mi diye. konuşamadım ağzımı açtıkça ağlayasım geliyodu, o ne olduğunu öğrenmek için üstüme geldikçe ben daha kötü oldum kapattım telefonu konuşamadım, akşama kadar her arayıışnda böyle oldu.
o duygusuz odun eve bi sevgi dolu geldi, aman aman canımlar cicimler derdimi anlatmam çin saatlerce dil döktü ben her ağzımı açışımda ağladım salya sümük. sonra girdim banyo yaptım rahatlamak için. pek işe yaramadı, çünkü banyo çıkışı yepyeni çatlaklarımı farkettim, başladım tekrar ağlamaya. şişkoyum çirkinim, sen bana bavul muamelesi yapıyosun. çocuğunu taşıyan bavulum ben, bebek doğduktan sonra beni zerre sevmiycen. eskiden zaten sevmiyodun bundan sonra şişko çirkin çatlaklı selülitli oldum diye hiç beğenmicen...
ayy bi nazladı beni bi nazladı, sabah da kalkar kalkmaz sarıldı halimi hatrımı sordu.
işe gider gitmez arayınca çok sinirlendim, sen kötü koca, kötü insansın başka zaman olsa benim karım hamile, bütün gün evde yalnız canı sıkılıyo aralarda arayıp konuşayım demezsin demek ki düşünemediğinden değil uğraşmadığından aramıyormuşsun beni saatlerce...
ayy güzin abla mektubu gibi oldu.
aynen ben de akşam sorduğunda kıpırdamıyo dedim, kızım da babası elini koyduğunda tepki vermedi trip yaptı ona
ben 97 şubat tatilinde kar görmüştüm orada yanlış hatırlamıyosam 15 yıl olmuş
dolmanın yanına börek de açtır inadına

ben kaynanama baklava ve börek yaptırtacağım
çok güzel omuş tebrikler tekrar