2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
sanmıyorum canım yaaa,kordon dolanması çok sık rastlanan bir durum..bence doktoruna güven..çağlanın bebeği 37. hafta da 2,5 kiloysa sen hiç merak etme bence...hem çok takıyosunuz bu kilo meselesini yaaa,zaten karnında senin depoladğın ve ona lazım olan tüm vitaminleri çekiyor..doğumdan sonra nasıl besleyeceğini düşün bence şimdi değil yawrım:ssz:

doğru söylüyorsunda benimde psikolojim bozuldu ne yapacağımı bilmiyorum inşalah bir zarar vermez 15 gündür heran aklımda allah yavrularımızı korusun bizlere bağışlasın

canım bende 31+4 de gittigimde 1700 dü doktorda normal dedi bence çok kafanıza takmayın bide her bebek annesine babasına benziyo yani genetik

yok canım benim derdim kilolu olması değil zaten bu kan pıhtılaşması acaba dedirtiyo insana yoksa sağlıklı olsunda kilosuda az olsun

:) eee iyii o zmn bizim kıde en kotu 2500 olur herhalde :37::37:bende cunku 26 martta sezaryen olcam da

kaçıncı haftaya denk geliyo canım doğumun benim dr 39 bitecek 40 tan gün alıcaksın öyle dedi

canım bence bebeğini kimsenin bebeğiyle kıyaslama,çünkü herkesin farklı farklı, burda kıyaslama çok yapılıyo,anneler üzülüyo benimki zayıf falan diye,artık bebekler genetik yapılarına göre gelişim gösteriyo,benim mesela 32 de rapor almaya gittiğimde 2160 gr.dı,bence takılma böyle şeylere,sağlıklı olduğunu öğren o yeter :34::34::34:

evet katılıyorum her bebek ayrı canımcımm
32+0da 1900 grdık bizde..

cnm valla bende 8 şubatta gitmiştim 31.haftada çok şükür herşey normaldi o yüzden 1 ay sonraya gün verdi bu cumartesi gidicem inş.hayırlısı...bu hafta 35.haftamı dolduruyorum bundan sonra 2 haftada ya da 10 günde 1 çağırır diye düşünüyorum...

öyle olması lazım zaten canım.benim doktorum 30.haftadan itibaren 10 günde bir çğırıyodu.dün kontrole gittim.33 olduk artık haftada 1 çağırcak mesela haftaya kontrolüm var...

Kızlar hiç bu aylarda antibiyotik içen oldu mu aranızda, bronşitten dolayı önce 1 kutu rovamicyne içtim sonra kanda enfeksiyon görüldüğü için ve ciğerlerim dolu olduğundan novosef iğne vuruldum 5 tane. İnşallah bebeği etkilememiştir. Dün sağlık ocağına iğne vurulmaya gittim sonra bebeğin kalbini dinleyelim dediler, kadın yarım saat uğraştı duyamadı başka bir bayanı çağırdı o da baya uğraştı duyamadı sonra karnıma alkol döktüler biraz beklediler sonra yavaş cılız bir sesle duyduk sonra güçlendi. Acaba kalp ritminde sorun mu var, ya da ben acıkmıştım onun etkisi mi bilmiyorum. Bu hamilelik süreci bana çok zor geldi inşallah doğum ve sonrası kolay olur

doğru söylüyorsunda benimde psikolojim bozuldu ne yapacağımı bilmiyorum inşalah bir zarar vermez 15 gündür heran aklımda allah yavrularımızı korusun bizlere bağışlasın

kızlar geçenlerde k.validemin doğum günü için pasta almış eşim..neyse k.v eltiside onlardaydı..yemeği yedik kaldırdım sonra eve çıktım eşim pastayı hazırlamış fln çağırdık eve herkesi..mumları yaktım k.pederim yanımdaydı mutfakta..al baba sen götür karının pastasını dedim..üfledi mumları neyse işte bi bekar kaynım var onunla aynı yaştayız o ve yengeleride bizde...
pastayı kestim,sehpaları koydum,tabakları mutfakta hazırladığım iin 4-5 sefer git-gel yaptım..sonra kolaları getirdim ama koyduğum yerden doğrulurken zorlandığım için karnımdan dizim tepsiye çarptı ve bardakların 2'si komple yere ve sehpaya boşaldı...heryer kola oldu ve 1 kişi kalkıp bi bez getirip bana yardım etmedi.:19:bi mutfak bezi getir sil git durula tekrar getir,yer bezini de aynı şekilde derken herkes ölleeee öküzün trene baktığı gibi bana baktı temizlerken...
o kadar gücüme gittiki anlatamam...k.validemin 2 oğlu var 2'sininde bi b.k yapacağı yok doğum günü için hatırlamıyolar bile ama ben eşime dedimki annenin d.günü git bi hediye yada bi pasta al...neysee temisledim ortalığı verdim kolaları sonra kaynım demezm çay koydunmu yenge ben içerim die:53::53: böleee kalmışım walla o an:53:
yooo dedim kola içeriss dedi abin,çay koydurtmadı ama içcekseniz koyyım dedim yengesi orda die,k.validem anladı tabi bakışımdan tavrımdan yokkk biz aşağıda içeriz dedi,pastaları yedikleri gibi aşağı indiler...amaaaaaaa bir daha d.günlerini kutlarmıyım aslaaaaaaa:19:

ohhhh anlattım rahatladım:27::27::27:

Kızlar hiç bu aylarda antibiyotik içen oldu mu aranızda, bronşitten dolayı önce 1 kutu rovamicyne içtim sonra kanda enfeksiyon görüldüğü için ve ciğerlerim dolu olduğundan novosef iğne vuruldum 5 tane. İnşallah bebeği etkilememiştir. Dün sağlık ocağına iğne vurulmaya gittim sonra bebeğin kalbini dinleyelim dediler, kadın yarım saat uğraştı duyamadı başka bir bayanı çağırdı o da baya uğraştı duyamadı sonra karnıma alkol döktüler biraz beklediler sonra yavaş cılız bir sesle duyduk sonra güçlendi. Acaba kalp ritminde sorun mu var, ya da ben acıkmıştım onun etkisi mi bilmiyorum. Bu hamilelik süreci bana çok zor geldi inşallah doğum ve sonrası kolay olur
ben 1 aydır hastayım ama doktora bile gitmiyorum ilaç kullanmamak için evde doğal yöntemlerle ve burun spreyli ile geçiştirmeye çalışıyorum..zaten 3 tane ilaç kullanıyorum demir-balık yağı ve mide şurubu bide antibiyotik fln kullanırsam bebeğime zarar verir die düşündüm:ssz:

kızlar geçenlerde k.validemin doğum günü için pasta almış eşim..neyse k.v eltiside onlardaydı..yemeği yedik kaldırdım sonra eve çıktım eşim pastayı hazırlamış fln çağırdık eve herkesi..mumları yaktım k.pederim yanımdaydı mutfakta..al baba sen götür karının pastasını dedim..üfledi mumları neyse işte bi bekar kaynım var onunla aynı yaştayız o ve yengeleride bizde...
pastayı kestim,sehpaları koydum,tabakları mutfakta hazırladığım iin 4-5 sefer git-gel yaptım..sonra kolaları getirdim ama koyduğum yerden doğrulurken zorlandığım için karnımdan dizim tepsiye çarptı ve bardakların 2'si komple yere ve sehpaya boşaldı...heryer kola oldu ve 1 kişi kalkıp bi bez getirip bana yardım etmedi.:19:bi mutfak bezi getir sil git durula tekrar getir,yer bezini de aynı şekilde derken herkes ölleeee öküzün trene baktığı gibi bana baktı temizlerken...
o kadar gücüme gittiki anlatamam...k.validemin 2 oğlu var 2'sininde bi b.k yapacağı yok doğum günü için hatırlamıyolar bile ama ben eşime dedimki annenin d.günü git bi hediye yada bi pasta al...neysee temisledim ortalığı verdim kolaları sonra kaynım demezm çay koydunmu yenge ben içerim die:53::53: böleee kalmışım walla o an:53:
yooo dedim kola içeriss dedi abin,çay koydurtmadı ama içcekseniz koyyım dedim yengesi orda die,k.validem anladı tabi bakışımdan tavrımdan yokkk biz aşağıda içeriz dedi,pastaları yedikleri gibi aşağı indiler...amaaaaaaa bir daha d.günlerini kutlarmıyım aslaaaaaaa:19:

düşüncesiz molozlar yaa...
inanamıyorum...
:19::19::19:

düşüncesiz molozlar yaa...
inanamıyorum...
:19::19::19:

bendeeee bendeeee:ssz::ssz:
insanların ne olduğunu böyle zamanlarda daha iyi anlıyorsun zeyno valla...
ben koca göbüşümle ordan oraya koştururken 3 koca adam 2 koca kadın mal gibi beni izlediler:ssz:
onlar gidince eşimde fırçayı yedi benden...
yardım etmeyecektin madem bana yapım aşamasında da etmeseydin dedim..
nolck anası dötünü kaldırmıyoki oğlu kaldırsın..ben yetiştirmedim sonuçta onu dimi:41:

cnm bnm ya düşünceli olmamak lazım bu devirde zaten.bu kadar iyi niyetin üstüne insan bu tür şeylerle karşılaşınca tabi hiçbişey yapası gelmiyo artık.aslında insanlar kendilerine yapıolar ne yapıolarsa...yağız at kendi yemini kandi artırırmış...

Son düzenleme:

Hamile bir kadından iş ve hizmet bekleyenlere sinir oluyorum yeri geliyor kendi evimizde birşey yapamıyoruz, ben annemin hakkını ödeyemem bana bir tek destek olan annem oldu hem maddi hem manevi yönden. Sağolsun yapamadığım için bana kadın tutuyor, parasını annem ödüyor. Kayınvalidem çok rahat ve geniş bir kadın umrunda bile değilimdir zaten maddi olarak hiçbir şey görmedim. Kadın göçebe hayatı yaşıyor ben de konaklamasın da nerede yaşarsa yaşasın. Bebek doğacak neredeyse bana gittiği yerlerden ufacık birşey getirmemiş hadi onu geçtim bir ihtiyacın var mı alacağınız varsa yardımcı olayım diye bile teklif etmiyor. Oysa annem ta memleketten geldi bana yiyecekler, bebeğime giyecekler getirmiş, baktı kimsenin alacağı yok bebeğime araba, yatak aldı. Bazen düşünüyorum da sanki bebeğim sadece bana ve anneme ait gibi, kimse bir sorumluluk hissetmiyor. Bu saatten sonra da hiç yanıma gelip kalmasın kayınvalidem. Zaten temizlikçi geliyor, maddi anlamda hiç yardımı olmuyor, manevi anlamda hiç olmadı, yanımda istemiyorum anne demek bile içimden gelmiyor. Zaten 1 yıllık evliyim o bağı kuramadık. Bu kadar zaman gitti eltimin çocuklarına baktı sonra başka şehirdeki kızkardeşine gitti artık alınacaklar da bitti ya şimdi gelmiş bana bir ihtiyacın var mı seni yalnız bırakmam bu ay diyor ve ben sinir oldum. Hormonlardan mı bu öfke ya da yaşadığım streslerden mi bilmiyorum, Hastalıklar beni bırakmıyor, eşimin işten çıkarılması herşey beni çok etkiledi

bendeeee bendeeee:ssz::ssz:
insanların ne olduğunu böyle zamanlarda daha iyi anlıyorsun zeyno valla...
ben koca göbüşümle ordan oraya koştururken 3 koca adam 2 koca kadın mal gibi beni izlediler:ssz:
onlar gidince eşimde fırçayı yedi benden...
yardım etmeyecektin madem bana yapım aşamasında da etmeseydin dedim..
nolck anası dötünü kaldırmıyoki oğlu kaldırsın..ben yetiştirmedim sonuçta onu dimi:41:

yani gıcıklarr yaaa..
biz de küsüz kaynanamla
annem bana geldi temizlik yaptı diye trip yapıyor
annem kimmişte bana gelip temizlik yapıyomuş
sahipsizmiymişim ben ...

:47::47:

yani gıcıklarr yaaa..
biz de küsüz kaynanamla
annem bana geldi temizlik yaptı diye trip yapıyor
annem kimmişte bana gelip temizlik yapıyomuş
sahipsizmiymişim ben ...

:47::47:

annen de de zaten sahipsiz olmadığın için geldi zeynom:1::1:
evlenince kütük değişiyo ya bu kaynanalar ellerinde olsa
anne adı yazan yere de kendi isimlerini yazdıracaklar valla
anne annedir ya evlenince kocmın annesi benm annem olmuyo valla kusura bakmasınlar:20::20:

cnm bnm ya düşünceli olmamak lazım bu devirde zaten.bu kadar iyi niyetin üstüne insan bu tür şeylerle karşılaşınca tabi hiçbişey yapası gelmiyo artık.aslında insanlar kendilerine yapıolar ne yapıolarsa...yağız at kendi yemini kandi artırırmış...

çok doğru demiş diyen...sevdim bu lafı:46:
benden gördüğü göreceği son d.günü olur bu:63:

Hamile bir kadından iş ve hizmet bekleyenlere sinir oluyorum yeri geliyor kendi evimizde birşey yapamıyoruz, ben annemin hakkını ödeyemem bana bir tek destek olan annem oldu hem maddi hem manevi yönden. Sağolsun yapamadığım için bana kadın tutuyor, parasını annem ödüyor. Kayınvalidem çok rahat ve geniş bir kadın umrunda bile değilimdir zaten maddi olarak hiçbir şey görmedim. Kadın göçebe hayatı yaşıyor ben de konaklamasın da nerede yaşarsa yaşasın. Bebek doğacak neredeyse bana gittiği yerlerden ufacık birşey getirmemiş hadi onu geçtim bir ihtiyacın var mı alacağınız varsa yardımcı olayım diye bile teklif etmiyor. Oysa annem ta memleketten geldi bana yiyecekler, bebeğime giyecekler getirmiş, baktı kimsenin alacağı yok bebeğime araba, yatak aldı. Bazen düşünüyorum da sanki bebeğim sadece bana ve anneme ait gibi, kimse bir sorumluluk hissetmiyor. Bu saatten sonra da hiç yanıma gelip kalmasın kayınvalidem. Zaten temizlikçi geliyor, maddi anlamda hiç yardımı olmuyor, manevi anlamda hiç olmadı, yanımda istemiyorum anne demek bile içimden gelmiyor. Zaten 1 yıllık evliyim o bağı kuramadık. Bu kadar zaman gitti eltimin çocuklarına baktı sonra başka şehirdeki kızkardeşine gitti artık alınacaklar da bitti ya şimdi gelmiş bana bir ihtiyacın var mı seni yalnız bırakmam bu ay diyor ve ben sinir oldum. Hormonlardan mı bu öfke ya da yaşadığım streslerden mi bilmiyorum, Hastalıklar beni bırakmıyor, eşimin işten çıkarılması herşey beni çok etkiledi

yaa o konuda yaram derin...k.validem iş yapmayı pek sevmiyor..hatta o akşam yemeği onlarda yedik pasta hazırlıcaz die eşim hadi biz çıkalım dedi,k.validemde yediğiniz sofrayı ben mi toplıcam dedi..eşimde ona nolur toplasan,hatta sen kardeşimi evlendir birazda onun karısını kullan dedi:27::27:ayyyy ne sinir bozucular yaaa..walla tam orda aslında pişman oldum d.günü yaptığım için ona:19:
maddi konuda eli açıktır ama 2 kirası bi emekli maaşı war o kadar para girio bi bilezik almış torununa iki zıbın almış çokmu yanee:ssz:

Son düzenleme:
ben 1 aydır hastayım ama doktora bile gitmiyorum ilaç kullanmamak için evde doğal yöntemlerle ve burun spreyli ile geçiştirmeye çalışıyorum..zaten 3 tane ilaç kullanıyorum demir-balık yağı ve mide şurubu bide antibiyotik fln kullanırsam bebeğime zarar verir die düşündüm:ssz:

Canım aynen ben de korkuyorum ama doktorum ilaç kullanmasam bebeğe de enfeksiyon geçer dedi, kanımda enfeksiyon görüldü tedavi olmasam ikimize de tehlike yaratabilirmiş ya da öksürmek bebeğin erken doğumuna yol açar dedi mecburen kullandım

ayy sinir oldum yaaaa... bu ne yaa. eşin fln da mı yardımcı olmadı anam sende hata kusura bakma da. karnın burnunda ne işin var doğum günüylen fln..
görüldüğü gibi pek bi makbule de geçmemiş hale bak yaaa.. off. bizim jenerasyon böle işte. biz elimizden geleni yapıyorz ama büyükler anlamıyo. sonra da soğukuluklar oluyo arada. kimden ötürü acabaaa....

annen de de zaten sahipsiz olmadığın için geldi zeynom:1::1:
evlenince kütük değişiyo ya bu kaynanalar ellerinde olsa
anne adı yazan yere de kendi isimlerini yazdıracaklar valla
anne annedir ya evlenince kocmın annesi benm annem olmuyo valla kusura bakmasınlar:20::20:

aynen yaaaa
valla yolasım var hakkatten
bu halde bunun stesi ile uğraşıyorum....

an itibariyle oğluşum kendine mekan edinmeye çalışıyo.. resmen gerinerek yer açıma çabasında şu an.
bütün kaburga kemiklerim birbirine girdi..
acı içerisindeyim.. imdaattttt :14:
bi doğsun hayırlısıyla ben nasıl ısırcam o ayakları bak görsün o zaman :1:

selamm
doktordan geldim kıslar
bebeğim 2300 gr. 42 cm. gelişimi iyiymiş.doğum günüde 12 nisan olacak.
bide hastane bezi,bebek bezi.. getireyimmi dedim onları hastane karşılıyormuş.
1 haftadır altta çok baskı vardı.oda bebeğin kafası aşağıda olduğundan kaynaklıymış
alttan ultrasonla baktı doktor rahim ağzı 3,5 cm. normal dedi.
yanlız bebek kafası rahim ağzını inceltmesin diye protesg.. ilacını verdi.günde mutlaka 10 bardak su iç dedi ve çok dinlenmen gerek dedi
en az 2 hafta daha beklese iyi olurmuş bebişim için
mangezyumuda günde 2 içmek rahmide rahatlatırmış.

Back
X