2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
selam arkadaşlar.bende nisan annesiyim.küçük oğlum 18 nisan da doğdu.büyük oğlum ise 3 yaşnda.ilk doğumumda düzenli adet oldum.şimdi ise lohusalıktan sonra bir kez oldum.benim gibi düzensiz olan var mı?

Ben 41.gun kesildim 55.gun adet oldum o gun bugundur gelmedi hala
Bu hafta doktor kontrolum var normal miymis ogrenecegim paylasirim

7 yılmı:1: yazık kadına :37:

bayanlar bu arada benm bebeğim masllh emmmeye cok düşkün bn bıraktırmasam öle memede uyucak o denli bazen gögsümden süt akıor bazende sıkıorum gelmior diyorsunuz ya su kadar ml falan gelio bilmiorum nasıl ölçülüor..ama 17 nisan doğumlu 7 kilo ek gıda vermedim iyidir herhalde bazen doymuomu bu kadar emior die kuruntu ypıorum ....bide sütünmü gelmior diynler yokmuuuuuu:15:sinir oluorum:))))) benmki bu aralar gülücükler saçıo deli gibi çok mutlu oluyorum eğitici neler yapmak gerekiyor acaba ne bilim kaçta yatırıosunuz düzen varmı uyku saatlerinde konusuyormusunuz masal okuyormusunuz vs vs kucaga veriyormusunuz paylaşırsanız sevirim...mesla bizim uyku düzenimiz henüz oturmadı tam ramazandan dolayı uyumuyorum gece oda ayakta 9 gibi uyuyo gece ayakta:)))) ,,,gündüz olsun aksam olsun konusuyorum sık sık oyun oynatıyorum kendi capımda=)))))) hoplatmak falan gibi....iyi gidiyor şimdilik nazar deymesn huysuzluğu yok bitek her dakka emmesi sorun yaratıo herzamn insan müsait olmuo misafirlikte olsun dışarda olsun emzik biberon sevmio bakalım nolcak mamalra gecinccee:31:

Benim oğlumunda emmesi sorun yaratıyor pek dışarı çıkamıyorum bu yüzden, saat başı emmek ister maşallah ama 5 dk sürer. Az ve sık beslenir keyfine çok düşkün sabaha karşı da çok uyanıyor emmek için. Her sabah 6-7 gibi uyanır ses çıkarır ve geri uyumaz, benim de o saatler nasıl uykum oluyor ona bakıyorum oyun istiyor. Ben karanlıkta ve sessiz bir ortamda uyutmaya çalışıyorum sanırım buna alıştı dışarıda olduğumuzda uyku saatinde yorgun bile olsa uyumuyor ve eve geldiğimizde uyutmak zor oluyor

bu gun oğluşum için bayram alışverışıne gıttık çok cici şeyler aldım hele kırmızı ayakkabıları :9::9:bu bayram çocuklar gıbı heyecanlayım :17::17: oğlumla ılk bayramımız eskiden çok imrenirdim çocuğum olsun işte ozaman bayram derdım ve allah nasip ederse bunu yaşıycam inşallah hastalık vs olmadan güzelce geçiririz

ben de sadece anne sütü veriyorum,biz de 8 kg olmak üzereyiz,27 mart doğumlu benim sıpa da,dediğin gibi bazen süt fışkırır gibi akıyo bazen de sen sıkınca gelmiyo ama ben şunu farkettim,süt yok dediğimizde bile bebekl bir süre emince süt tekrar gelmeye başlıyo,onu da bebeğimin yutkunma hzıından anlıyorum,bir iki çekip lık lık diye yutmaya başlıyo,yani sütüm yok dememek gerek gerçekten,süt yokken bile vücut hemen üretmeye başlıyo,kilosu iyi bebişinin yetiyordur sütün merak etme,doktorummbana 6. ayda doğum kilosunu 2 ye katlaması gerek demişti,3380 doğdu oğlum,4.5 aylık olduk 8 kg olmak üzere,çoktan 2 ye katladı bile,umarım 3 e katlamaz :)),yalnız bu aralar arada bi emmek istemiyoz,uyumak istemiyoz,neden oldu bilmiyorum,huy mu değiştiriyo ne anlamadım,uyku düzenimiz oluşmaya başlamıştı bizim,en geç gece 12 de gece uykusuna geçiyodu ama son 1 haftadır uyumucam diye ağlıyo,ne beşiğini istiyo,ne ayakta sallanmak istiyo ne de emmek sitiyo bazen,dün gece 2 de uyudu beyefendi,tam 4 kere uyuttum yerine yatırdım uyandı hadi sil baştan yine uyuttum yine uyandı falan,saat 12 den 2 ye kadar uğraştım,geçen gece de 3 e kadar uğraştırdı,uyku akıyo gözünden uyumucam sdiye diretiyo,oyun oynamak istiyo,bakalım daha neler yapıcak.ben de konuşuyorum sık sık,babamız bacağına oturtup tahterevalli gibi yapıyoiona çok kıkırdıyoz,oyun halısı kendimiz yaptık,orada oyalanıyor biraz,biraz kucak ,öyle öyle gidiyo,artık nesneleri tutmaya başladığı için eline bi şey verebiliyoruz,b, süre oyalıyo onu,ben ilk başlarda mama veriyordum günde 1 kere falan,2.5 aylıktan beri mamayı kestim,geçen gün suyu biberonla içireyim daha olay olur dedim,verdim ağzına biberonu,hiç emmedi,hayatında ilk kez biberon görmüş gibi boş boş tuttu ağzında,çalışmaya başlayınca gerek olursa bilmiyorum biberon alşcak mı,emzik alıyor ama kısa süreli,uykuya geçerken alıyo,uyuynca çıkarıp atıyo ağzından,ama uyuturken emzik hayat kurtarıcı bi şey,çabuk dalmasını sağlıyor
kesnlikle haklısın cnm ama benmki fıııy atıverio agzından alışamdık emziğeeee :))))) annelik baskaymıs anladım valla ne kadr yorsada zevkle yapıoruz herseyi hayatıma anlam kattıı bu oglannn :16:

Benim oğlumunda emmesi sorun yaratıyor pek dışarı çıkamıyorum bu yüzden, saat başı emmek ister maşallah ama 5 dk sürer. Az ve sık beslenir keyfine çok düşkün sabaha karşı da çok uyanıyor emmek için. Her sabah 6-7 gibi uyanır ses çıkarır ve geri uyumaz, benim de o saatler nasıl uykum oluyor ona bakıyorum oyun istiyor. Ben karanlıkta ve sessiz bir ortamda uyutmaya çalışıyorum sanırım buna alıştı dışarıda olduğumuzda uyku saatinde yorgun bile olsa uyumuyor ve eve geldiğimizde uyutmak zor oluyor
benmkide tam tersi gürültüye alıtı sessizlkte tak uyanıo hemen....internette arastırmıstım geceyle gündüzü fark etmesi için gündüz sesli ortamda uyutun oynayın vs ama gece uyandığında karanlıkta ve sessiz olsun denior oynamayın ancak böle gece ve gündüzü ayırabiliyormus ama misafirlik faln olmuyor işte bide özellikle gfittiğim yerde aaaaaaa nie uyutuon cocugu sevelim uyutma dmesi yokmu büyüklerin sabaha kadar onları oturtcan baslarına yaa nyss:47:

Kızlar meraba bu iki gündür oğlum çok huzursuz özellikle de akşamları bağırıyor çığlık atıyor memeyi asla almak istemiyor.Vermeye kalktığım zaman başını çeviriyor ağlıyor kaç saat aç bekliyor.Ne yapacağımı şaşırdım artık bir de ağzından salya akıyor yumruğunu sıkıyor ağzına götürüyor ve yumruğunu emip ısırmak istiyor.Sizlerde de varmı böyle bi durum?
Niye böyle yapıyor anlamış değilim doktora götürecem artık ama aranızda varmı böyle bi sorun yaşayan sormak istedim:5:

Kızlar meraba bu iki gündür oğlum çok huzursuz özellikle de akşamları bağırıyor çığlık atıyor memeyi asla almak istemiyor.Vermeye kalktığım zaman başını çeviriyor ağlıyor kaç saat aç bekliyor.Ne yapacağımı şaşırdım artık bir de ağzından salya akıyor yumruğunu sıkıyor ağzına götürüyor ve yumruğunu emip ısırmak istiyor.Sizlerde de varmı böyle bi durum?
Niye böyle yapıyor anlamış değilim doktora götürecem artık ama aranızda varmı böyle bi sorun yaşayan sormak istedim:5:

aynen benim oğlum doktor bana normal olduğunu söledı diş yerleir oluşuyormuş tabı sen yinede götür için rahat etsın ben kucağıma aldığımda omzumu bıle ısırmaya çalışıyo doktor ellerini çekme bırak ısırsın hem kendısını keşfedıyo hemde kaşıyo dedi

gece kaçta yatıyor da emmiyor bebeğin?benmkide gece emmek istemiyor ben zorla ağzına tıkıyorum.gerçi gundüzde emmek istemiyor.2 gündür sütümü sağıp kaşıkla veriyorum.3 -4 saatte 50 60 cc içiyor.çokmu az?

biz limunaletten diye bi ilaç kullanıyormuş oda uyku yapıyor diyorlar ondan dolayı sanırım çoğu zaman ilacı 9.30 da içiyor 10larda 11 lerde uyuyor sabah 6-7-8 de uyanıyor değşyor gerçi bir kaç gündür gece uyanıyor yada geç uyuyor yine o saatlerde uyanıyor
kişiden kişiye göre değişyordur bence bazılarının sütü baya doyurucu oluyormuş ama bazılarının olmuyormuş bu yüzden bence kıyaslama kimseyle seninki doyurmasa kilosunda sorun olur ve ağlar.bizimki açlığa hiç gelemiyor mamasını hazırlarken zor duruyor evde biri olursa oyalıyorda tek olunca o katılana kadar ağlıyor bende hazırlıyorum, ben denildiği gibi 3-4 saate çıkaramamki katılır ağlamaktan yavrum

kızlar merhaba belki hatırlayanınız olmuştur nickimden hepinizi ne kadar özlemişim amelyatımın geçmesi oğlumun büyümesi aşılarım tatil vs derken hiç vaktim olmamıştı girmeye gerçekten ha bir de okul sınavlar ve zayıfama egzersizleri ni saymak lazım tabiki. doğurduk geldi gitti derken kocaman yaptık yavrularımızı cok şükür benimki de 4 160 doğdu 27 gün sarılık çektik i gün yattı fototerapi 3750 ile ayda br kilo 200 gram aldırdım sütümle derken büyüdü bi şekilde geçen ay 350 gram aldı üşütüp bademciklerini şişirmiş enfeksiyon kapmıştık çünkü ağrılar emme isteksizlikleri vs ama boyumuz uzadı baya konuya dahil olayım dedim hemencecik:) büyük sorunum göbeğim fazla kiloların çogunu attım aama anca zayıflığıma bu tempolu egzersiz ve düzenli beslenmeyle seneye kavuşurum sanırım. sorum olacak size ria taktıran varmı 5 aylığız 15 inde ayın ama adet olmadım önmüzdeki ay gidip taktırcm ama korkuyorum kaynamalar spiralli hamilelikler kayalar acılar vs duyuyorum sorayım dedim ben sezeryan yaptım mecbur gitcem ama içimi rahatlatan bişiler olur belki yazarsanız sevinirim

benim kızım 3.5 aylık tam anlattığınız gibi.akşamları süreklı ağlıyor.ağlamadan imkanı yok uykuya geçmiyor.ellerde yumruk ve ağızda hep.sonrada mıdesı bulanıyor.ellerını tanıma aşamasındalar sanırım.ama meme almada problem yok çok şükür:nazar::nazar::nazar:

kizlar bursada oturuyorum ve icme suyundan enfeksiyon kaptim 2gundur hastane ev eczane surunuyorum
Ogluma gecmesin diye sutumu sagip veriyorum opemiyorum kuzumu sanki kustu gibi bana eskisi kadar gulmuyor :(
Haftaya tatile gidecektik vazgececegim sanirim
Oglumu denize sokmayi cok istiyordum ama bir de o hastalanir duzeni bozulursa diye endiseliyim
Puffff seneye havuzdan havuza aticam seni pasam benim!

aa içme suyunda sorunmu var bende bursada oturuyorum dikkat edelim bari :44:

diş cıkarıyor olabilir canım bazı bebekler erken cıkarırmış....

ben de sadece anne sütü veriyorum,biz de 8 kg olmak üzereyiz,27 mart doğumlu benim sıpa da,dediğin gibi bazen süt fışkırır gibi akıyo bazen de sen sıkınca gelmiyo ama ben şunu farkettim,süt yok dediğimizde bile bebekl bir süre emince süt tekrar gelmeye başlıyo,onu da bebeğimin yutkunma hzıından anlıyorum,bir iki çekip lık lık diye yutmaya başlıyo,yani sütüm yok dememek gerek gerçekten,süt yokken bile vücut hemen üretmeye başlıyo,kilosu iyi bebişinin yetiyordur sütün merak etme,doktorummbana 6. ayda doğum kilosunu 2 ye katlaması gerek demişti,3380 doğdu oğlum,4.5 aylık olduk 8 kg olmak üzere,çoktan 2 ye katladı bile,umarım 3 e katlamaz :)),yalnız bu aralar arada bi emmek istemiyoz,uyumak istemiyoz,neden oldu bilmiyorum,huy mu değiştiriyo ne anlamadım,uyku düzenimiz oluşmaya başlamıştı bizim,en geç gece 12 de gece uykusuna geçiyodu ama son 1 haftadır uyumucam diye ağlıyo,ne beşiğini istiyo,ne ayakta sallanmak istiyo ne de emmek sitiyo bazen,dün gece 2 de uyudu beyefendi,tam 4 kere uyuttum yerine yatırdım uyandı hadi sil baştan yine uyuttum yine uyandı falan,saat 12 den 2 ye kadar uğraştım,geçen gece de 3 e kadar uğraştırdı,uyku akıyo gözünden uyumucam sdiye diretiyo,oyun oynamak istiyo,bakalım daha neler yapıcak.ben de konuşuyorum sık sık,babamız bacağına oturtup tahterevalli gibi yapıyoiona çok kıkırdıyoz,oyun halısı kendimiz yaptık,orada oyalanıyor biraz,biraz kucak ,öyle öyle gidiyo,artık nesneleri tutmaya başladığı için eline bi şey verebiliyoruz,b, süre oyalıyo onu,ben ilk başlarda mama veriyordum günde 1 kere falan,2.5 aylıktan beri mamayı kestim,geçen gün suyu biberonla içireyim daha olay olur dedim,verdim ağzına biberonu,hiç emmedi,hayatında ilk kez biberon görmüş gibi boş boş tuttu ağzında,çalışmaya başlayınca gerek olursa bilmiyorum biberon alşcak mı,emzik alıyor ama kısa süreli,uykuya geçerken alıyo,uyuynca çıkarıp atıyo ağzından,ama uyuturken emzik hayat kurtarıcı bi şey,çabuk dalmasını sağlıyor

Canım benim kızım ayakta uyumaz kolay kolay çok uykusu yoksa, keyfine sallanır. Evde kendi sallanan beşiğimiz var onda da bazen uyur bazen kendi kendine dalar uykuya. Ama uyumayacağım diye direndiğinde en etkili yöntem çarşafta iki kişi karşılıklı sallamak. Kimse yoksa zor olacaktır ama kapıdan koltuğa çingene beşiği yapanlar var. Çarşafta sıkışıp kaldığından, kendini rahat hissediyor ve daha kolay uyuyor.

kizlar bursada oturuyorum ve icme suyundan enfeksiyon kaptim 2gundur hastane ev eczane surunuyorum
Ogluma gecmesin diye sutumu sagip veriyorum opemiyorum kuzumu sanki kustu gibi bana eskisi kadar gulmuyor :(
Haftaya tatile gidecektik vazgececegim sanirim
Oglumu denize sokmayi cok istiyordum ama bir de o hastalanir duzeni bozulursa diye endiseliyim
Puffff seneye havuzdan havuza aticam seni pasam benim!

Vücudundan geçen sütünden de geçer canım. Sütüne geçen ilaç kullanmıyorsan emzirmende sakınca yoktur bence.
Biz geçen hafta girdik denize. Önce n'oluyor der gibi oldu korktu ama sonra sevdi yüzdürünce. Doktorlar denize sokun mikrop kapmaz, faydalıdır ama havuza sokmayın asıl mikrobu orada kapar diyorlar.

Kızlar dün sabah kızımın bezi çok ağır kokuyordu idrarından dolayı. Kokladım 1 saat boyu içim yandı resmen. 4-5 saat önceki bezine baktım o da aynı kokuyordu hala. Enfeksiyon kapmış olabilir mi acaba? Bir de akşam annem fark etti, ensesinin üstü saç kısmı isilik gibi kıpkırmızı olmuş kabarcık kabarcık sivilce gibi. Emzirirken sürekli terliyor ya orası acaba ondan mı oldu? Gündüz 5 saate yakın uyudu. Hiç böyle yapmazdı. 3-4 saat kadar uyanık kaldı gene uyudu. 2 kere emmek için uyandı. Şimdi uyuyor. Yüksek ateşimiz yok. Sabah hastaneye gideceğiz umarım ciddi bir sorunumuz yoktur.

benim kız yaklaşık 1 aydır sürekli böyle öyle aglıyoki uykuya dalsa bile içini çekiyo yavrum bizimki çok inat koç burcu çekecegimiz var :50:

Kızlar dün sabah kızımın bezi çok ağır kokuyordu idrarından dolayı. Kokladım 1 saat boyu içim yandı resmen. 4-5 saat önceki bezine baktım o da aynı kokuyordu hala. Enfeksiyon kapmış olabilir mi acaba? Bir de akşam annem fark etti, ensesinin üstü saç kısmı isilik gibi kıpkırmızı olmuş kabarcık kabarcık sivilce gibi. Emzirirken sürekli terliyor ya orası acaba ondan mı oldu? Gündüz 5 saate yakın uyudu. Hiç böyle yapmazdı. 3-4 saat kadar uyanık kaldı gene uyudu. 2 kere emmek için uyandı. Şimdi uyuyor. Yüksek ateşimiz yok. Sabah hastaneye gideceğiz umarım ciddi bir sorunumuz yoktur.

canım doktora git ihmal etme ama kan damlası veriyorsan oda koku yapıyo

biz limunaletten diye bi ilaç kullanıyormuş oda uyku yapıyor diyorlar ondan dolayı sanırım çoğu zaman ilacı 9.30 da içiyor 10larda 11 lerde uyuyor sabah 6-7-8 de uyanıyor değşyor gerçi bir kaç gündür gece uyanıyor yada geç uyuyor yine o saatlerde uyanıyor
kişiden kişiye göre değişyordur bence bazılarının sütü baya doyurucu oluyormuş ama bazılarının olmuyormuş bu yüzden bence kıyaslama kimseyle seninki doyurmasa kilosunda sorun olur ve ağlar.bizimki açlığa hiç gelemiyor mamasını hazırlarken zor duruyor evde biri olursa oyalıyorda tek olunca o katılana kadar ağlıyor bende hazırlıyorum, ben denildiği gibi 3-4 saate çıkaramamki katılır ağlamaktan yavrum

allah yardımcın olsun canım en zoruda aglayan bebege mama hazırlamak benim kızda acından aglıyo resmen ama inat genede memeyi emek istemiyo bayramdan sonra konturolumüz var bakalım doktor ne diyecek şimdi gidince mama ver der diye korkumdan gitmek istemiyorum sagıpta verme diyolar annemler sonra memeyi uykudada tutmaz diye emmiyen çocukta çok zor :14:

slm canlar herkes iyidir inşalalh 4 ayllık oğlum var hergün bir kahve fincanı meyveli yoğurt yediriyorum bu meyveler de şeftali muz üzüm kayısı arada birde dut pekmezi ile zeytinyağı veriyorum. bu konuda bir fikri olan varmı muz ile şeftali kabız yapar ama benimkinin öyle sorunu da yok...:emir_bebek:

Back
X