2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Arkadaşlar merhaba.Bebeğim hala nefesi kesilir gibi ses çıkarıyor arada.Benzer durumda olan var mı aranızda?

bır rahatsızlık falan gecırdımı..benım bebegım oyun olsun dıye 1 hafta cook yapıyodu ablası abısı guldukce daha cok yapıyodu ayaklarını hareket ettırıp gulerek ..bı kac gundur unuttu sımdı ellerını bırbırıne kenetleyıp cıglık atmayı öğrendi.senınkıde oyun olsun dıye yapıyor olabılırmı acaba canım?

benim kız yaklaşık 1 aydır sürekli böyle öyle aglıyoki uykuya dalsa bile içini çekiyo yavrum bizimki çok inat koç burcu çekecegimiz var :50:

koç burcu bebekle işimiz var gercekten..bende bu konuyu acalım dıyecektım .anneler bebeklerın bıraz karakterıstık ozellıklerınden bahsedelım dıye..ınat sinir aksılık hep bu burçta var..ben de bır kocum cunku..ben 17 nısan dogumluyum oglum 18 nısan :))

kızlar bebeklerinize kitap aldınız mı?4 aylıkken kitap almak gerekiyormuş zihinsel gelişimi için bu konuda bilgisi olan yazabilir mi acaba?ben dün bir kitap aldım efeyle oynadık ona okudum resimleri anlattım kitaba aşinalık olsun diye resmi bol bir kitap aldım daha da alacağım ama ne alacağımı nasıl bir kitap olacağına karar veremiyorum bir türlü.

benim kızım resımlı kıtaplardan ona okuyor sonra resımlerını gosterıyor..oyle oyunlar oynuyor kardesıyle..bebişin cook hoşuna gıdıyor..sanırım kıtabın ne anlattıgının dısında nasıl bı ses tonuyla okudugun daha onemlıdır..yanı resımlı kısa masal kıtapları uygun olur dıye dusunuyorum..

kizlar bursada oturuyorum ve icme suyundan enfeksiyon kaptim 2gundur hastane ev eczane surunuyorum
Ogluma gecmesin diye sutumu sagip veriyorum opemiyorum kuzumu sanki kustu gibi bana eskisi kadar gulmuyor :(
Haftaya tatile gidecektik vazgececegim sanirim
Oglumu denize sokmayi cok istiyordum ama bir de o hastalanir duzeni bozulursa diye endiseliyim
Puffff seneye havuzdan havuza aticam seni pasam benim!

ya cook gecmıs olsun..bu nedır ya ınsnların cektıgı beledıyeler ne işe yarıyor.canım bebegını yıkarken direk cesme suyu ıle yıkama .kaynatıp ta kullan allah korusun bu sekılde agzını falan acıp yutarsa onada bulasır ..

son 1 haftadır benimki de öyle,,resmen huy değiştirdi,aşıdan sonra böyle oldu,sanki aşının travması gibi ama sanırım haftası denk geldi,saat en geç 12 de 10 dk içinde uyuyan çocuk resmen uyumamak için direniyo,çığlık atıyo,uykuya tam daldı diyorum bi bsakıyorum uyanmış,bazen gece2-3 oluyo uyutana kadar,emmek istemiyo,artık uyutup uykusunda emziriyorum,salya akıyo habire,hırsla ellerini ısırmaya çalışıyo,gece olunca sürekli bi mızmızlık hali,sorma valla,noldu bunlara böyle,bi de diş çıkarcaklar daha,yandık valla,bence doktorluk bi durumun yok,aynı şeyleri forumdaki hemen herkes yaşıyo okuduğum kadarıyla

benim kızımda son 1o gündür çok huysuzdu resmen benimkide huy değiştirmişti.gece doğru düzgün uyanmayan çocuk ağlayarak uyanır olmuştu gündüzleri çok aşırı kucak istemezdi ama yere koyamaz olmuştum.ayrıca birde kakası bir kaç kere sümüksü bir şekilde geldi.dayanamadım bugün doktora götürdüm.Doktora önce götürme sebebimi anlattım çok iyi muyahane etti ve Boğazında yara varmış kızımın virüstür dedi:Ama ilaç vermedi kendİ kendine geçer önemli bir sorun yok dedi en azından neden huzursuz olduğunu biliyorum artık:Ayrıca doktORum şunuda söyledi çocUğu en iyi anne tanır bBir sorun olduğunu düşünüyorsa vArdır bİr şeY anne herzaman haklıdır;;

bu gun oğluşum için bayram alışverışıne gıttık çok cici şeyler aldım hele kırmızı ayakkabıları :9::9:bu bayram çocuklar gıbı heyecanlayım :17::17: oğlumla ılk bayramımız eskiden çok imrenirdim çocuğum olsun işte ozaman bayram derdım ve allah nasip ederse bunu yaşıycam inşallah hastalık vs olmadan güzelce geçiririz

canım senın hevesın bana yansıdı..allah doya doya yasatsın ınsallah mutlu gunler göresiniz..senın ılk bebegın okumustum dıger sayfalarda uzun suredır beklenen bı bebek galıba...bende bır ayakkabı alayım dıyorum emirhanıma :17::17:

kızlar bugun oğluma patateslihavuç püresi yaptım üstümüz başımız yedi koltuklar yedı hatta halılar bile yedi ama bizim oğlan yemedı oğlanı uyuttum etrafıtemizledim şimdi sinirli sinirli oturuyorum ne yicek bu ççocuk ?:84::84::84::84::84::84::84::84:

püre deyince çorba mı demek ıstedın canım..sade püre deil heralde..bırde meyveli veya sade yogurtla basla..sonra hafiften corbalara baslarsın.ben mesela peynır patates yogurt meyveler coktan tattırdım cok meraklı versem yiyecek :9: sende hemen moralını bozma.birde bişey yedırmeye başladıgında aç olduğu zamana denk getirirsen sonuc daha iyi olacaktır

Son düzenleme:
benım bebişim cok iştahsızdı havalar cook sıcakken..ben onu cok zorlamadım cokta kafaya takmadım aç olsa yer dıye dusundum..bugun bebeğimi tarttırayım dıye saglık ocagına goturdum bır ayda 1 kılo 400 gram almışş..şaştım valla açlık yaramışş.hiiç uyumadığı halde .bırde uyusa 8 kılo olacaktı galıba :9:suan 7 kılo 400 olmuş...:nazar:

Son düzenleme:
koç burcu bebekle işimiz var gercekten..bende bu konuyu acalım dıyecektım .anneler bebeklerın bıraz karakterıstık ozellıklerınden bahsedelım dıye..ınat sinir aksılık hep bu burçta var..ben de bır kocum cunku..ben 17 nısan dogumluyum oglum 18 nısan :))

benm oğlusumda 17 nisan doğumluuuu ....:23: hatta suan sesler cıkarıyor koptuuu:9:

cook hareketli cook cana yakın olurlar koç burcları..muhakkak ılgıyı kendı ustune cekecektır canım...maşallah ona da bu saatte bu neşe :nazar:

canım daha küçük değil mi püre vs için,ben sadece yoğurt ve bir iki meyveyi tattırdım daha,doktorumuz 6. aya kadar geçme ek gıdaya dedi,sen püre yemedi diyosun,küçük daha püre yemek için,kaşık mamaları ya da meyve suyu,yoğurtla fgalan başlasaydın günde 1-2 kaşık tattırarak,şimdiik yteterli bence

canım patates için daha erken degilmi doktorunuzmu önerdi

ewt kızlar doktorumuz bir kitapçık verdı ona göre yaptım verdım ama yemedı zorlamıycam tıkınmesın bugunde biberonuna yoğurt koycam sulandırıp akşam mayaladım taze sütten inşallah onu sever

günaydın kızlarrrrrrrrrrrr resmen dün bizim kız bizi yalancı çıkarttı eşimin arkadaşı bizi ramazanın başından berri iftara çagırıyodu eşim yok olmaz bizim kız durmuyo filan erteliyodu dün çok ısrar etmiş bizimkide mecburen kabul etmiş neyse uzatmıyayım ahsen nerdeyse orda hiç sesini çıkarmadı ve 11 e kadar oturduk arkadaşı diyoki bumu yaramaz siz yaramaz çocuk görmemişsiniz ne diyecegimizi şaşırdık evleri çok sıcaktı resmen mayıştı kız :1: dedim bundan sonra hergün size gelicem ahseni hiç bu kadar uslu 4 aydır görmemiştik :31:

günaydın bayanlar dün oğlum beni çok şaşırttı tek kolu altında kalmış şekilde yüzüstü yatıyordu bende yanında onu izliyorum sonra poposunu kaldırdı ve geri sırt üstü döndü çok şaşırdım ve mutlu oldum.ilk defa böyle yaptı :52::52::52::52::52::52::52:

galiba efe yi üşüttüm çok öksürüyor eşim gelsin bir muayene edecek sonra olmadı doktora götürecez yaaa.Öyle öksürüyor ki kıyamıyorum sonra kendime kızıyorum ben bakamadım oğluma diye

günaydın canlar iyisiniz inşalalh bende oğlanı aşıya götürdüm 4.ay aşıları olduk hemşire pünomökok ve 5 li karma yaptı 2 doz aşı ben verem de var sanıyordum ama yokmuş 4. ay siz de iki doz yaptırdınız. bu arafa benim bebiş 63 cm ve 6300 gr kilosu az değil mi kızlar ebede normal dedi

selam
sabah 9,30 da 4.ay aşılarını olduk.ebe gidince calpol ver ateş olur dedi.şu saat oldu ateş filan yok (özel doktorumuz şurubu ancak ateşi 37,7 yi geçerse ver demişti)
vermiycem ama gece olurmu diye endişeleniyorum
bu ay 400 gr civarı almışız.
boy:64 kilo:6500

canım ya biz o aşılarımızı olduk ve ateş yapmadı bence rahat ol doktorumuz aşıların içeriğinin değiştiğini ve eskisi gibi ateş yapmadığını onun için de ilaç vermememizi söylemişti.Ancak ateşi çıkarsa verirsiniz dedi.Ben çok panik yapıyordum ateşlenirse diye.Gerçekten de dediği çıktı yani

selam kızlar, gece 4den beri kızım beni mahvetti ve şuan daha yeni uykuya dalmak üzere :( çok yoruldum, habire kucak istiyor, mızmızlanıyor, bir yerimi ağlıyor bilmiyorum, canım sıkılıyor :(

Demir ilacı veren arkadaşlar bebişlerinizin kaka renginde değişiklik varmı? ben demir ilacı vereli kakasında siyahlıklar olmaya başladı, sizde de böyle bir durum varmı? doktor olabilir demişti ama yine endişeliyim :(

Birde benim kızım hala dönmüyor :( çok moralim bozuluyor, kafasınıda bazen tam tutamıyor, sizde böyle bir durum var mı?

Offf gerçekten çok zormuş bebek büyütmek :)

selam kızlar, gece 4den beri kızım beni mahvetti ve şuan daha yeni uykuya dalmak üzere :( çok yoruldum, habire kucak istiyor, mızmızlanıyor, bir yerimi ağlıyor bilmiyorum, canım sıkılıyor :(

Demir ilacı veren arkadaşlar bebişlerinizin kaka renginde değişiklik varmı? ben demir ilacı vereli kakasında siyahlıklar olmaya başladı, sizde de böyle bir durum varmı? doktor olabilir demişti ama yine endişeliyim :(

Birde benim kızım hala dönmüyor :( çok moralim bozuluyor, kafasınıda bazen tam tutamıyor, sizde böyle bir durum var mı?

Offf gerçekten çok zormuş bebek büyütmek :)

kakası demir ilacından zaten doktor uyarmıştı bizi siyah olur diye bizimde kafasını tutuyo ama arda tutamıyo öyle komik oluyoki ahsende daha tam dönmüş sayılmaz 2 kere gördüm oda çok sevdigi bi bebek var ona ulaşma aşkıyla:9:daha dönerler canım kafanı bunlara takma bu günlerin tadını çıkar bizim ki bu aralar ayaklarını keşfetmeye çalışıyo sürekli ayakları havada:emir_bebek:

kızlar bebişlere bayramlık aldınızmı aldıysanız neler aldınız biz daha çıkmadık alış verişe bayram için en çok benim ihtiyacım var 10 kilo üstümde kaldığı için hiç bir kıyafetim olmuyo :32:spora başlasam iyi olur yaada biraz az yesem:17:

Back
X